Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Animka który u Ciebie był tydzien i dzien ciąży przy porodzie? SN czy CC?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
agjot1979 wrote:Alex ja Mikołajowi daje biogaje, u starszaków tez się sprawdziła. Oprócz tego Sab simplex na brzuszek bo go meczy, u córki tez się sprawdził, teraz zobaczymy jak będzie.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
MAMUŚKI PROSZĘ O UZUPEŁNIENIE DANYCH:
1. Ane_ta: tydzień i dzień ciąży w dniu porodu.
2. K878: tydzień i dzień ciąży w dniu porodu.
3. Igia1: imię malucha.
4. Axie92: tydzień i dzień ciąży w dniu porodu.
5. Dargol: tydzień i dzień ciąży w dniu porodu, długość malucha i imię.
6. Lubieświeczki: tydzień i dzień ciąży w dniu porodu i imię malucha.
7. Oleczka94: tydzień i dzień ciąży w dniu porodu, rodzaj porodu i długość malucha.
8. Nifasowa: tydzień i dzień ciąży w dniu porodu i imię malucha.
9. Łania: tydzień i dzień ciąży w dniu porodu i imię malucha.
10. Elvira: tydzień i dzień ciąży w dniu porodu.
11. Marchev: tydzień i dzień ciąży w dniu porodu i imię malucha.
12. Laurka: tydzień i dzień ciąży w dniu porodu.
13. Lenka82: tydzień i dzień ciąży w dniu porodu, długość malucha i imię.
W miarę możliwości piszcie wiadomość prywatną, albo na fb. Postaram się oczywiście wyłapać też wpisy na wątku, ale pw sporo ułatwia. Aha i jak piszecie na fb to napiszcie swój nick bo po imionach to słabo idzie ogarniania
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
A ja wole dac wode niz od razu dawac leki. Wiadomo ze jak kolki mocne to co innego. Synowi dawalam koperek i wode o zdrowy jest a z brzuszkiem nie bylo problemow. Wiadomo na cycku sie nie dopaja ale na mm ja dopajam.
-
Agusia_pia wrote:A ja wole dac wode niz od razu dawac leki. Wiadomo ze jak kolki mocne to co innego. Synowi dawalam koperek i wode o zdrowy jest a z brzuszkiem nie bylo problemow. Wiadomo na cycku sie nie dopaja ale na mm ja dopajam.
A kiedy dopajasz? Po jedzeniu? Zaciekawiło mnie to bo mi nikt nie wspomniał że takie małe dzieci można poić woda. I w jakiej ilości?
-
nick nieaktualny
-
Mila- ale ile ma tej bilirubiny? Moja starsza była naswietlana 2 doby właściwie non stop bo miała taką podkładkę świecąca i w tym ja karmilam. przy kp wolniej schodzi żółtaczka ale nikt mi nie kazywal przejść na mm.
Pom pon- ale po co dopajac.co innego jakby nie wiadomo jakie upały były to można by pomyslec ale tak to nie ma potrzeby na prawdę.Mila, Laurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pom-pon wrote:A kiedy dopajasz? Po jedzeniu? Zaciekawiło mnie to bo mi nikt nie wspomniał że takie małe dzieci można poić woda. I w jakiej ilości?
Ja dopajam zeby nie bylo problemu z kupa zwlaszcza ze przeszlismy na samo mm. Starszakowi dawalam i bylo ok. -
Pom-pon wrote:A kiedy dopajasz? Po jedzeniu? Zaciekawiło mnie to bo mi nikt nie wspomniał że takie małe dzieci można poić woda. I w jakiej ilości?
Nikt Ci nie powiedzial, bo tego sie nie zaleca. Wode sie wprowadza jak dziecko zaczelo jesc stale pokarmy. Wedlug wszelkich opracowan i wytycznych, niezaleznie od panujacego klimatu, nie podaje sie wody noworodkom. Niesie to wiecej potencjalnych zagrozen niz korzysci, np. wypelnia dziecku brzuszek bez dostarczania zadnych (niezbednych) kalorii, co moze prowadzic m.in. do utraty wagi. Wiadomo, ze jak sie jednorazowo poda minimalna ilosc (tylko po co?), to koniec swiata nie nastapi, ale nikt tego nie zaleca.Pom-pon lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Hej nowe dzieciaczki! Gratulacje dla mamusiek ❤️
Wczoraj przypadkiem spotkałam znajomą rodziców i zachwycała się, jak to pięknie wyglądam. Jak na ironię stwierdziła, że ciąża mi służy i na zawsze NA ZAWSZE powinnam w niej już pozostać 😂
NA ZAWSZE.
Gomerko, wydobyciny odbędą się w Narutowicza. Nie ma szans, żeby mój maluch wyszedł po dobroci 🤦♀️Mila, Aster4n, Pom-pon, Sylwiu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny