Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, mój synuś przyszedł na świat (bo przecież sie nie urodził ) przez cc 23.09 z wagą 3500 i długością 54 cm. Śliczny i zdrowy .
Agusia_pia, Ula_Lbn, Karmazynova, Kaska, Mańka, pola0909, Aster4n, łania, AmyLee44, Leksi, k878, Laurka, monkle lubią tę wiadomość
-
Dori, Mańka mocne kciuki i życzę powodzenia! ✊ Niech dzieciaczki szybko pojawia się na świecie 😘
Sylwiu moje gratulacje!! Kolejny bobas wrześniowy do wyprzytulania jka się czujesz?
Przy starszaku uzywalismy biogaię i pomagała.
My dziś kończymy tydzień. Ale to leci. póki co, oprócz witaminy d, nic nie dajemy. Wczoraj była u nas położna, wszystko Oki, tylko mały ma cofnięta zuchwe i mało przybiera. Ale poczekala jak skończyłam karmić z jednej piersi i mały przybrał po tym karmieniu 40gram, więc położna stwierdziła, że wszystko będzie dobrze. Tylko trzeba leniuszka pilnować, żeby częściej jadł.. Tylko on zazwyczaj po jednej piersi zasypia i gdzieś ma jedzenie z drugiej. Ciężko go dobudzic.
Leksi mam nadzieję, że do piątku u Ciebie ruszy! ✊ Trzymam mocne kciuki!
Jusi piękna dziewczynka 😁 4 kg to już spora waga u mnie okruszek waży niewiele ponad 3kg. Ale będziemy koksowac 😁
Laurka jak u Ciebie? Trzymam kciuki za KP. Kiedy wychodzicie?
Astern jak sytuacja u Ciebie? Wciąż trzyma kciuki ✊
Sorki, że do wszystkich się nie odniosę 🌷Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 07:40
Sylwiu lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Nie nadrobie was,przepraszam.
19.09.2019 urodziłam synka o 3.43. 3750g i 54 cm. Nie chcieli mnie wziąć na cc w środę to w nocy synek postanowił sam ich zmobilizować do cc:) rozpoczęła się cała akcja o 1.30 bóle brzucha Ale myślałam że to z nerwów Ale jak zaczął mi się wspinać brzuch i bóle szły z krzyża to poszłam do położnej,ta zawołałaekarke i po badaniu okazało się że mam 5 cm rozwarcia więc szybko na stół i tak oto Tymek zrobił prezent Tatusiowi na urodzinyKaska, Karmazynova, Mańka, Agusia_pia, Aster4n, AmyLee44, Leksi, k878, Laurka, monkle lubią tę wiadomość
-
Sylwiu gratulacje! Kak dalaś synkowi na imię?
Sylwiu lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ula_Lbn wrote:Lubieswieczki my zaczynałyśmy z Bebilonem dla dzieci przedwcześnie urodzonych, a później zmieniliśmy na bebilon comfort bo myślałam, że problem z kupką jest przez laktoze i muszę powiedzieć, że u nas bebilon comfort jeszcze bardziej pogorszył sprawę. Kupy były strasznie twarde i Marcelinka aż płakała. Zmieniliśmy na bebilon zwykły i problemy z kupą minęły.
Skończymy ta puszkę i chyba spróbuje z nestle ta na zaparcia:)
Dziewczyny widzę ze większość już rozpakowana
Zwichrowana już niedługo Szkoda ze malutka nie zdecydowała się wyjść sama no ale trudno. Dasz radę
Dori kciuki!
U mnie młody zjada różnie. Czasem 100ml, czasem 60, ale średnio chyba tak 70-80. Na prawdę nie ma reguły. Jak mocno brzuszek meczy to nawet z 40 zje. Przybiera lenie wiec położna nie kazała się przejmować ze czasem nie zjada „normy” . Ma jeść tyle ile potrzebuje:) -
Zwichrowana, moj miał w szpitalu ksywkę „czuprynka” ma czarne długie gęste włoski. Jak ktoś przechodził to myślał ze młody jest w czarnej czapce 😂 A na porodówce myślałam ze sobie jaja ze mnie robią jak krzyczeli ile włosów 😂
alex0806, monkle lubią tę wiadomość
-
Sylwiu gratulacje Dorodny synuś
Kurcze, szybka akcja z tym wrześniowym rozpakowaniem Ja zaczęłam falę 1 września i poszło A tu już Laurka będzie za chwilę miesiąc miała. Szok. 9.10 nas czeka pierwsza wizyta u pediatry bo taki nam termin wyznaczyli i tego samego dnia mamy bioderka. Poza tym załatwiliśmy chrzciny na 10.11. Tak człowiek żyje teraz tym dzieckiem że nie wiadomo, kiedy ten czas zlatuje. Mój mąż w poniedziałek wrócił do pracy już. Martwiłam się jak dam radę, a czasem mam nawet chwilę na nudę! Ale nie mówię tego głośno, bo wczoraj dzidziutka pochwaliłam i w nocy musiałam godzinę bujać, zrobiła kupę i dopiero zasnęła. A tak to wpatrywała się we mnie tymi swoimi wielkimi, niebieskimi oczami a ja zasypiałam na fotelu Miałam iść dzisiaj na badania po porodzie, bo poleciała mi hemoglobina, ale nie byłam w stanie się zebrać. Jutro pójdziemy Bo muszę ją wlec ze sobą do labu. Na szczęście prywatne i ludzi tam nigdy nie ma z rana.
Jakby któraś potrzebowała mleko Hipp 1 Combiotik to mam na sprzedaż, taniej niż w sklepie oczywiście Bo szkoda, żeby tak stało zamknięte pudełko, skoro Laura już nie je mmLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lubieswieczki wrote:Zwichrowana, moj miał w szpitalu ksywkę „czuprynka” ma czarne długie gęste włoski. Jak ktoś przechodził to myślał ze młody jest w czarnej czapce 😂 A na porodówce myślałam ze sobie jaja ze mnie robią jak krzyczeli ile włosów 😂
Nie cytujcie, pokażę wam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 14:58
pola0909, Ula_Lbn, Sylwiu, Kaska, Karmazynova, Leksi, monkle, Aster4n, Agusia_pia, Lubieswieczki lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
kumen, jeszcze ja wciąż czekam Masz jakieś objawy?
alex0806, śliczna dziewczynka
Sylwiu i Agucha90s, moje gratulacje!
Dzisiaj odszedł mi czop podbarwiony krwią, z niteczkami. W nocy od 3 do 7 miałam regularne skurcze, co 10 minut - ustały... Co jakiś czas pojawia się ból w podbrzuszu, a nawet niżej. Za chwilę zwariuję, myślałam, że może w nocy ruszy na dobre. Już psychicznie wymiękam dziewczyny!Sylwiu lubi tę wiadomość
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Na Ujastku mam prowadzącą, szczerze to po wypisie 16.09 powiedzieli, że w ciągu 2tyg zgłosić się jak się nic nie ruszy,więc wychodzi max poniedzialek, a ja czekam nadal, aż coś się zacznie dziac. Zwolnienie mam do 4.10 więc sama nie wiem czy prowadząca tym nie zasugerowała, że widzimy się w szpitalu, chociaż skierowania nie mam...lub obstawiała, że po zdjęciu szwu rozpocznie się akcja porodowa.
A tu cisza.
-
Sylwiu, Agucha gratulacje! Witamy bobaski na swiecie!
Leksi to juz na pewno zaraz!
Dori, Manka powodzenia! Na pewno bedzie wszystko dobrze!
Kumen, Aster na Was tez przyjdzie pora. Potem wcale nie jest duzo latwiej 😉
Rozplywam sie nad moim dzieciatkiem, ale poczatki sa nie lada wyzwaniem
Nie powiem, ze jest tragedia, ale latwo mi nie jest. Wyszlismy ze szpitala wczoraj. Trzymali mnie przez moje cisnienie, cale szczescie wczoraj bylo dobre. A wypuscili nas pomimo, ze mloda spadla strasznie z wagi. Powiedzieli mi, po tym jak mi ssala piersi cala noc i caly ranek, ze spadla jeszcze bardziej i sa oznaki poczatkow odwodnienia 😱😰 Wiec kazali jednak dokarmiac. Dali mi 24 godziny na podkarmienie malej juz dzisiaj popoludniu musze ja tam nazad wiezc na wazenie Do Was to przynajmniej polozna do domu przyjdzie a tu sie trzeba samemu z takim maluszkiem wyprawic
I boje sie, bo ona glownie spi. Zamiast jesc co 2-3 godziny to je co 4. W nocy sama wstawalam i ja bralam na rece i przystawialam ale ona nic. Nie da sie wcisnac na sile przeciez. Boje sie, ze sie naprawde odwodni 😭08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka, musisz wybudzać. U nas było tak z małą jeszcze w szpitalu. Przystawiaj nawet co 2 h, budź ją najpierw. Mokrą chusteczką budziłam, bo nic innego nie działało. Trochę brutalnie, ale musiałam. U nas takie spanie to była oznaka żółtaczki niestety. Także budź i dokarmiaj, przystawiaj. Jeśli chcesz rozkręcić laktację to najpierw cyc kilka minut, a później od razu butelka.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵