Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Ja na bardzo obszczypany tyłek polecam maść sorcoseryl położna poleciła przy pierwszej córci i dla nas to niebo na mocne obszczypanie
U nas tez kazali wybudzać na karmienia i ja pierwsza córkę wybudzalam a raczej próbowałam przez ok tydzień dwa potem stwierdziłam ze to bez sensu. Mała po prostu chciała spać i tyle . Przybierała w miarę okej zadowolona zdrowa teraz tez nie wybudzam . Jak czuje ze mam za dużo w piersi idę odciągnąć i tyle nie wiem jakoś nie przekonuje mnie żeby dziecko specjalnie rozbudzać w nocy na sile ale rozumiem ze pewnie które dzieciaczki słabo przybierają
U nas niestety pojawiły się problemy kupka mała się strasznie pręży no ale z pierwsza córka było to samo wiec chyba już jestem zaprawiona w boju .
Co do wagi przybrałam ok 12 kg a teraz mam wagę sprzed ciąży a może nawet teoche mniej ale przy dwójce maluchów mam co robić wiec co się dziwić haha -
Oo a co tu tak cicho??
Ja po tyg na zupkach jest ok a maz mowi ze widac ze schudlam szok
Jutro jedziemy do szpitala na badania klntrolne na 2-3dni. Ajj. Ciekawe jak starszy zniesie znowu brak mamy
U nas maly znowu nad ranem stekal prezyl sie. Zrobil troche kupy i mu przeszlo. Nie wiem czemu on na ta kupe tak steka. Kupy robi normalne jak na mm. Zapytam o to w szpitalu moze cos podpowiedza. Dzis mu dalam espumisan to zaczal prutac wiecej. -
Hej hej
Witam się po pierwszym weekendzie ma uczelni- pierwsze koty za płoty, tata dał radę z malutka, ja opuściłam co mogłam byleby być szybciej w domu. Następny zjazd za 3tygodnie.
Agusia kciuki za badania dla Was
Fasola1234- większość dzieci ma problemy z brzuszkiem my niestety również wiec podzielam Wasz ból -
Agjot rozumiem delektowanie sie piwkiem. Ja w odpowiednim momencie otworze ulubione winko.
Sylwu++ dobrze, ze najtrudniejsze poczatki juz za Wami i bedziecie teraz wychodzili na prosta. Duzo zdrowka dla Was!
K878 co do tej kupy i kp, to sobie przypomnialam ze moja pierwsza corka jak miala 2 miesiace nie zrobila kupy przez chyba 10 dni. To bylo straszne, bo tak sie meczyla ze iles nocy nieprzespanych miala oczy jak 5 zlotych. Ale to byla jakas jednorazowa blokada.
Agusia co to za zupki? Powodzenia na badaniach!
Mama_Zuzia i jak sie czulas na uczelni? Co tata malej podawal? Masz zapas odciagnietego pokarmu? Skoro nie bylo zle to znaczy, ze Edytka umie pic z butelki tak?
U nas poki co dzieki Bogu problemow z brzuszkiem nie ma. Kupy i baki leca regularnie i bez wysilku. Oby tak zostalo. Niebardzo mam co pisac, bo dni raczej monotonne. Troche mi teskno do swiata i ludzi, ale wole nie narzekac, bo jak mi sie urlop za miesiac skonczy, to dopiero bede miala ostra jazde na resorach bez trzymanki - wtedy bede tesknic niemilosiernie za siedzeniem w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 19:48
agjot1979 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka to zupomania Monika Honory. Wpisz w google to Ci wyskoczy i poczytasz dokladnie. Ogolnie je sie zupy porcje owocow i kefir. Ok 5 posilkow wchodzi. Ja nie chodze wcale glodna. Kolezanka schudla 13 kg na tym i trzyma wage od wiosny.
-
Agusia_pia wrote:Laurka to zupomania Monika Honory. Wpisz w google to Ci wyskoczy i poczytasz dokladnie. Ogolnie je sie zupy porcje owocow i kefir. Ok 5 posilkow wchodzi. Ja nie chodze wcale glodna. Kolezanka schudla 13 kg na tym i trzyma wage od wiosny.
Poczytalam. Dieta wrecz stworzona dla mnie. Kocham zupy. Pytanie tylko kto mi to teraz i kiedy wszystko ugotuje? 😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 20:51
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Nam mija 10 wspólnych dni. Mała już tak bardzo się zmieniła 🙈
Wciąż się siebie uczymy- od dwóch nocy przerabiamy spanie w docelowym miejscu. Za dnia Miśka spała w salonie a na noc wszyscy wędrowaliśmy do sypialni i coś tu się zgrać nie mogliśmy. Miśka nie akceptuje dostawki 🤦♀️ Ale walczymy o spanie w swoim łóżeczku i mam nadzieję, że tej nocy wreszcie się wyśpimy.
Do tego mamy problem z oczkiem. Bardzo ropieje, więc przemywam solą fizjologiczną, masuję kanalik łzowy i jest ciut lepiej. We wtorek pediatra.
A jeśli chodzi o powrót do formy, to na początku ciąży schudłam 6kg i przez całą ciążę nie nadrobiłam tych kilogramów. Za to dzisiaj jestem o 10kg lżejsza, niż przed zajściem w ciążę! Nie mogę się napatrzeć o ile mnie mniej 🙈 -
Manka, powodzenia w walce! Ja po kilku dniach spasowalam. Już w szpitalu widać było ze to przytulaśny typ. I szczerze, chyba się lepiej wysypiamy. Tęsknie tylko do naszego łóżka które ma 220 cm szerokości, czulibyśmy się bezpieczniej. JesZcze dwa tygodnie tutaj i wracamy do siebie.
Ale testujemy dziś szumisia którego wygrzebalam z szafy. Wyglada to słabo :/No cóż, ostatnie 9 mcy spaliśmy we troje to jeszcze 2 lata damy radę... dla mnie w nockach najgorsze jest to ze często nie mogę potem zasnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 21:27
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Mańka, co to za dieta na ktorej sie chudnie po ciąży 10 kilo ??
Ja z pierwszym synem szybko zrozumialam ze walka z jego chęcią i potrzebą spania z mamusią nie ma sensu
Laurka, udało Wam sie przejść wyłącznie na kp ?
Mama Zuzia..czy Ty jestes taka młodziutka czy to studia podyplomowe ? co studiujesz ?
Sylwu++ , to super ze udało Wam sie wyjść na prostą mimo tak wczesnego tygodnia urodzenia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 21:31
-
Laurka- mam spore zapasy swojego mleka i na bieżąco dziennie ściągam po 100-150ml właśnie na takie „okazje”. Mała je z butelki te dwa- trzy razy dziennie wtedy. Wypoczywaj póki możesz bo potem rzeczywiście będziesz miała co robić (jakbyś teraz nie miała haha:)
Manka- wkraplaj małej tez swoje mleczko do oka, ma przeciwciała wiec tez jest polecane!
Musisz wyglądać jak super duper laska!
Ja biore mała do nas, ale to tak gdzieś w połowie nocy, po prostu tak mi wygodniej.
Sylwiu- nie jestem taka młoda, 27 lat wcześniej mi się nie chciało kończyć to się dopiero spięłaM w sobie 2 lata temu. Teraz ostatni rok przede mną i chce sprawę dociągnąć do końca
U nas mała już śpi, ma szczęście dzisiaj spokojnie. Odpukać -
nick nieaktualny
-
Manka moja najstarsza corcia miala zatkany kanalik lzowy i walczylismy prawie 2 tygodnie chyba. Tylko tu mi kazali tylko i wylacznie przemywac ciepla przegotowana woda i masowac. Nawet zadnej soli fizjologicznej. I faktycznie przeszlo. Ale Mama Zuzia tez dobrze mowi- mozesz wlasnego mleka zakroplic rowniez!
K878 ja tez wyciagnelam Szumisia ale tak jak i 2 lata temu nie robi wrazenia.
Sylwiu u nas tak 99% kp bym powiedziala. Bo sa dni, ze w ogole nie podaje i takie jak dzisiaj, ze zaoferowalam, a ona ledwo usta umoczyla i nic z tego.
Ja odkad nie jestem w ciazy, to w ogole nie czuje potrzeby siusiania. Jak w koncu pojde (czytaj: znajde chwile), to leca hektolitry. Ale parcia na pecherz nie ma LOL08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja pisałam o krochmalu ale jeszcze na szczęście nie miałam okazji go robić. Mogę podpytać siostry bratowej ona robiła swojej malutkiej bo mała mocno się odpazala no i zasypywała tez mąka.
Ja już problemu z chusteczkami nie mam. Tak jak pisze na początku ciepła przygotowana woda się myślimy a teraz te lekko nawilżone chusteczki tez się sprawdzają Nam młody przestał ryczeć przy kąpieli! W końcu!
A teraz zaczęłam (w sumie dopiero dzisiaj raz zrobiłam) przemywać lekko buzie tym nadmanganianu potasu bardzo lekko rozrobionyn przemywać buzie bo młody ma mocne krostki na twarzy. Aż takie jak trądzik bo z żółtymi pryszczykami. Jak jest na dworze albo lekko ubrany to one jakby się rozjaśniają a jak się pręży czy jest trochę cieplej czy nawet zje ciepłe mleczko to od razu robią się czerwone. Pediatra i położna powiedzieli ze to hormonalne. No i najpierw milam przemywać solą fizjologiczna ar w sumie nic nie dawało wiec położna zaleciła właśnie ten roztwór. Zobaczymy czy się uda bo mocno na buźce to widać. Zwłaszcza broda od śliny.
U mnie od porodu SN mija 4tygodnie i cały czas coś tam leci ze mnie. Wiec nie wiem czy tak ma być.
U nas kupki zaczynaja się regulować, jest albo jedna dziennie albo jedna na dwa dno... purtki są ale on tonciagle postępuje jakby chciał kupę. Wiec nie wiem i co chodzi.
A słuchajcie bo może mnie ominelo.. ale przypomniałam sobie i ciekawa jestem jak to się skończyło. Któraś z Was pisała o tym swoim lekarzu kiedyś który miał się tak ładnie zaopiekawc nią za kasę. Nie pamietam która z Was? Nie Ty Manka ? Chciałam zapytać jak to się skończyło, udało się normalnie urodzić czy lekarz się czegoś domagał?
-
Mańka... to ja zacieszam, że mnie 6 kg mniej niż przed ciążą, ale Ty to przegięłaś...
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
A jeśli chodzi o kładzenie na brzuszku to u nas przy odbijaniu młody leży na mnie. Wiec główka się siluje trochę. Jak go kładę to zazwyczaj ryczy. Ale nie wiem czy to nie przez moje nieumiejętne kładzenie go. Ewidentne mi to nie idzie Macie jakieś sposoby?
Laurka u mnie z tym pęcherzem jest tak samo. Czasem sobie myśle ze moj wraca z pracy i czy ja w ogóle byłam w tym czasie w toalecie 😂
Ja szumisia nie kupiłam bo najpierw szum z telefonu chciałam sprawdzić czy jest sens kupować. I nie działa.
Dużo bardziej podoba się odkurzacz
Ps. Jak leżą Wasze maluszki? Moj uparł się z głowa na jedna stronę i ciężko go przekręcić inaczej..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 10:09
-
Lubieswieczki wrote:A jeśli chodzi o kładzenie na brzuszku to u nas przy odbijaniu młody leży na mnie. Wiec główka się siluje trochę. Jak go kładę to zazwyczaj ryczy. Ale nie wiem czy to nie przez moje nieumiejętne kładzenie go. Ewidentne mi to nie idzie Macie jakieś sposoby?
Laurka u mnie z tym pęcherzem jest tak samo. Czasem sobie myśle ze moj wraca z pracy i czy ja w ogóle byłam w tym czasie w toalecie 😂
Ja szumisia nie kupiłam bo najpierw szum z telefonu chciałam sprawdzić czy jest sens kupować. I nie działa.
Dużo bardziej podoba się odkurzacz
Ps. Jak leżą Wasze maluszki? Moj uparł się z głowa na jedna stronę i ciężko go przekręcić inaczej..
Pytanie, bo mamy male problemy z brzusiem, czy bezposrednio po jedzeniu, odbiciu, gdy klade go spsc to moge od razu polozyc go na brzuszku w lozeczku do zasniecia? Czy skonczy sie to rzygiem?10.09.2019 Marcel