Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas noc i dzien strasznej marudy. Moze Enya choruje na polska meteopatie, bo deszcz leje od nocy i caly dzien jak z cebra.
I mi tez solidnie zwymiotowala po raz pierwszy. Moze teraz bedzie ulga.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
My w szpitalu. Masakra. Maly prawie nie spi... Zmiana miejsca chyba tak dziala spi pol godz i sie budzi. Wzielam swoje mleko w proszku bebiko ale kazali dawac to szpitalne bebiko gotowe w tych butelkach po 90 mln. Lno chyba jakies inne bo maly szybko glodny po nim. Zjadl mi o 17:20 90 mln i po godz juz awantura. Dalam mu zjadl 60 mln i cos sie kreci nie moze zasnac. Mam nadzieje ze jutro nas puszcza po badaniach
-
Szczerze, cukrzyca ciążowa i dieta zrobiły swoje 🙈 Poza tym z ręką na sercu, przed ciąża gubiło mnie nieregularne jedzenie, niedosypianie, małe ilości wypitej wody itd. W ciąży po prostu trzeba było się ogarnąć. Teraz chcę iść za ciosem i nie tyle co utrzymać wagę, co jeszcze więcej zrzucić, bo mimo wszystko BMI wciąż wskazuję na nadwagę.
Jeśli chodzi o lekarza kutasiarza (tak sobie lubię o nim myśleć 😂), to sprawa dotyczyła dziewczyny z Wrocławia, chyba którejś Ani, której nicku za nic nie mogę sobie teraz przypomnieć.
Co do ropiejącego oczka, dzięki za radę. Spróbuję z tym mlekiem! Chociaż nie powiem, jest już ciut lepiej, ale zdarzyłam wgryźć się w temat i historie o przetykaniu kanalików mocno mnie przeraziły. Także każdy "domowy" sposób się przyda.
Dzisiaj zabraliśmy Malutką do fotografa na sesję noworodkową 😁. Długo się zastanawiałam, ale kurde, warto. Czekam na efekty. Z okolic Krakowa zdecydowanie polecam Panią Asię z Fotoleo 😉 -
Uh, ja żeby się zmiescić w wadze prawidlowej to powinnam się pozbyć jeszcze 4 kg..😭
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Agusia wierze Ci, ze ten pobyt rozwala Wam wypracowana przez miesiac rutyne.
To ja dodam swoje trzy grosze w odpowiedzi na pytanie o tamtego doktorka i powiem, ze to na 99% byla sytuacja u Marchev. Oby sie do nas odezwala i rozwiala watpliwosci 😉
Manka to bardzo fajnie Bedzie piekna pamiatka.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Kobiety co na kolki? U nas wieczorami jest masakra, między 22 a 23 ryk trwający z przerwami ok 2 godzin, wyginanie przy jedzeniu które właściwie jest cała dobę. Powiem szczerze ze zaczynamy wymiękac, nie działa delicol i Sab simplex . Trochę ulgi daje rowerek nóżkami i termofor na brzuszek ale ryczeć mi się chce razem z nim jak ma ataki 🥺Co jeszcze mogę zrobić?Z córka nie było takich przebojów, ogólnie od ok tygodnia jest stopniowe nasilanie objawów.
Mati 16.07.2009
-
Oleczka94 wrote:Macie jakies rady jak pomoc maluszkowi zrob8c kupke?
Widac ze o to chodzi i meczy sie. Kp, kupki kilka na dobe, zadkie, a jednak m problem zeby ja zrobic.
Masowac brzuszek kolistymi ruchami i chyba podobnie jak przy gazach rowerek nozkami mysle.
Agjot ja nie pomoge, bo z doswiadczenia nie wiem. Z rzeczy, ktore kiedys czytalam, to ciepla kapiel, ciasne spowijanie i noszenie w chuscie/nosidle dla noworodkow, bo ruch, bliskosc i ciepelko dzialaja kojaco. Szumy, ale to juz na pewno probowalas.
Chlopcy ponoc bardziej kolkowi sa. Niektorzy musza wyrosnac z nich niestety z tego co czytalam. Po 3. miesiacu robi sie lepiej (wiem, zadna to pomoc). Moze ktos sie odezwie i pomoze lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 01:03
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laski ale sie wyspalam! Maly tak byl zmeczony ze jak zjadl wczoraj przed 22 tak obudzil sie dopiero o 4! a ja taka wyspana w tym szpitalu heh na polowce ale tez spalam jak aniolek
Ja na kolki nie bardzo pomoge bo starszy nie mial a mlodszemu pomaga poko co koperek woda i ewentualnie espumisan 100.
Manka malemu po porodzie wyszla arytmia i mial badania a teraz mamy badania kontrolne i dlatego w szpitalu.
Oleczka link nie dzialaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 04:29
-
U nas noc słaba, jak widać. Mała chyba ma katar, ale co dziwne - tylko na gorze mieszkania (mamy dwupoziomowe). Na dole jest ok. Nie wiem, może to kwestia suchości powietrza? Nawilżacz w sypialni działa, ale tak się tam biedaczka meczy, ze leze z nią na dole w salonieZ 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Laurka spowijanie nie działa, jak ma atak to drze się jeszcze bardziej, tylko noszenie w pozycji pionowej daje trochę ulgi.
Sylwiu biogaje dostaje od 3 tygodni i tez nie widzę jakiś super efektów. Kupię dziś ten espumisan 100 i zobaczymy, chociaż się nie łudzę ze będzie lepiej bo inne kropelki nie pomagają. Kupiłam tez inne butelki, dziś powinny przyjść i zobaczymy czy to coś zmieni.
Mati 16.07.2009
-
Agjot, u nas rez kolki. Masaż, podkurczone nóżek, leżenie na brzuszku, espumisan. Pionowo chyba lepiej nie nosić. Przez ramie. Odbijać po jedzeniu. Termoforek. Chyba trzeba przeczekać. Ja cały czas obserwuje czy to nie alergia póki co nie mam pewności wiec nie mam diety.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019