Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stayaway wrote:K878 czemu nie nosić pionowo?
Ten mały kręgosłup jeszcze ma teudno utrzymać ciężar głowy. Słabe mięśnie pleców i brzucha. Poszukaj w necie co proponują fizjoterapeuci. Chusta (kangurek) jest kontrowersyjna. Ja nosze tylko troszkę, max pol h dziennie. Inna sprawa ze nie umiem tego dziadostwa dobrze zamotać.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Agusia- super ze idziecie do domku!
Laurka- współczuje strasznie niewyspania z tego co mówiłaś/pisałaś to poprzednia córeczka tez Ci dała do wiwatu, prawda?
Agjot i inne dziewczyny- współczuje tych boli brzuszków i placzow u nas odpukać lepiej, ale to rzeczywiście jest najgorsza rzecz na świecie jak widzisz ze w momencie twoje dziecko tak cierpi i niewiele pomaga -
Agusia pia 👍
Mama Zuzia Gaja byla duzo gorsza. Ale teraz zmeczenie materialu jest podobne, bo przy 3 nie da sie odsapnac 😅
I tak np. debatuje sama ze soba, czy jesli mam do dyspozycji 30 minut to sie zdrzemnac czy wziac prysznic?
Sen przegrywa za kazdym razem.
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Oleczka właśnie zobaczyłam Twoja fotkę i chciałam napisać ze nie wyglada to dobrze i poszłabym do lekarza.
Dostałaś jakaś maść na to ?? A wycierasz dokładnie ta kropelkę co zostaje na pisiorku ??
Agjot no ja się kładę prawie i kładę młodego na brzuszku u siebie brzuszkiem
A ogólnie to codziennie masuje brzuszek podkurcza nóżki to na kupkę. No i daje wodę.
A jak boli brzuszek to termoforek. Ale ogólnie swoje wykrzyczy...
Ile dajecie tego espumisanu ze tak dobrze działa ? I jak często?
-
Hej! My dziś kończymy miesiąc! Nie wiem kiedy to zlecialo. Strasznie ten czas pędzi i staram się czerpać garściami każda chwilę z malutką!
Problemów z brzuszkiem na szczęście nie mamy,jedynie wieczorem jest nie odkladalna więc śpi z nami i dzięki temu wszyscy są wyspani;)
Nie dam rady nadrobić wszystkiego.
K878- w chuście właśnie można nosić bo w prawidłowo zamotanej dziecko ma dobrą pozycję. Nóżki na żabkę a kregoslupik w literę C. Ja noszę mała w elastycznej,przynajmniej mogę coś w domu zrobić a ona sobie smacznie śpi co najmniej 2 h:) póki co raz dziennie ja motam bo tak to śpi na spacerze a popołudniu to mąż ją nosi i zawsze jakoś usnienu niego na klacie:)Mańka lubi tę wiadomość
-
Oleczka, synek znajomej miał niestety ten sam problem. U nich najważniejszą rolę odegrała maść na zamówienie po wcześniejszym wymazie i ustaleniu, jaki to rodzaj grzyba. Tak jak dziewczyny powiedziały dodatkowo: wzmożona higiena, wietrzenie i przemywanie wodą a nie np. mokrymi chusteczkami daje radę. Grzyb czasami pojawia się przy wysokich cukrach, ale czy ja wiem, czy to możliwe u takiego maluszka... Koniecznie trzeba dociec i wyeliminować przyczynę. Mam nadzieję, że szybciutko i skutecznie pozbędziecie się dziada.
Agusia, no tak, rzeczywiście pisałaś o "kłopotach sercowych". Fajnie, że wszystko poszło tak sprawnie ❤️
A my dzisiaj po wizycie u pediatry. Oczko zaopiekowane, po żółtaczce ani śladu. Od wyjścia ze szpitala Młoda przytyła 250g na samym cycku, więc cieszę się, jak dziecko, że to całe karmienie działa 🙈
Za to zapytam was o higienę jamy ustnej. Położna zaleciła przemywanie dziąsełek gazą owiniętą na palcu, ale moje dziecko ma taki szczękościsk, że nie da rady. Za to pediatra dzisiaj stwierdziła, że skoro karmię piersią, to moje mleko jest najlepszym środkiem do higieny i nic więcej nie trzeba na razie. Jak to wygląda u was? -
Dostalismy masc na to z clotrimazolem.
Szczerze powiedziawszy to nie wycieralam moze faktycznie dokladnie siurka😣
Nawet nie mialam pojecia ze to moze byc od mokrego pampersa... eh
Jak wietrzyc pupe jak on ciagle sika? I placze gdy mu zimno... Bedzie wyzwanie😀10.09.2019 Marcel -
Moja malutka tez daje nam w kość jednym slowem. Dzisiaj wyladowalismy na pogotowiu. A to dlatego ze miala silne bole brzuszka i strasznie duzo ulewala dzisiaj i nawet te najlepsze niemieckie krople na kolki nie pomogly.
No i po zbadaniu lekarz stwierdzil ze wszystko jest w porzadku. My do domu i nadal placz. Butelka nas ratuje bo przy karmieniu piersią jest najgorzej .... ledwo juz zyje ja😅 -
Oleczka no to dokładnie wycieraj bo nawet suchy pampers i mokry siurek to ciagle mokry siurek
Może na czas jak w domku jesteście zakładaj mu luźno cienka tetrę ?? Wszystko do około nie będzie mokre a i przewiew będzie. No i koniecznie często ja zmieniaj.
Manka ja mam do czyszczenia taka silikonowa nakładkę na palec. Z jednej strony jest do masowania dziąseł a z drugiej do zabkow. Ale szczerze jeszcze nie używałam. Zapytam jeszcze miękkie położnej tez
Justi biedna... i nic nie pomaga ? Masaże ? Termoforek? Ja powiem szczerze ze u nas przytulanie i noszenie pomaga no i smoczek ! wybawienie ! To może zamiar butelki dawaj smoka a karm piersią normalnie ? Jakie mleczko stosujecie ?
Ja bym uderzała w zmianę bo u mnie jak zmieniliśmy na nestle to dwa dni wrzasku było.
Agusi super ze wszystko dobrze. !
My tez wczoraj skończyliśmy miesiąc:) Ale zleciało 😍
Moj młody dzisiaj w nocy jakoś na plecki się przekręcił i na szczęście główkę miał na bok ale jak się obudził to ja wyprostował i już miałam go podnosić a tam mu się tak cofnęło ze prawie się zakrztusił, aż do nosa mu poszło... masakra... jakby w nocy mu się tak stało... aż nie chce myśleć tfu tfu. Tak dużo mu się tego udało j to tuż przed kolejnym karmieniem. Ale się wystraszyłam. Dzisiaj zamawiam wałeczki do spania żeby młody się nie przekręcał i spał na boczku.Jusi 28 lubi tę wiadomość
-
Jusi strasznie ci współczuje bonu mnie tez wrzask, ale chyba jednak nie tak jak u was🥺U nad naprawdę pomaga spanie na brzuszku, wczoraj przespał tak praktycznie cały dzień i wieczorem było prawie bez płaczu! Trochę postekal i się pokrzywil ale to było nic w porównaniu z poprzednimi dniami. Odstawiłam mu tez Sab simplex bo miałam wrażenie ze jest gorzej. Teraz mam w pogotowiu espumisan100 ale na razie się wstrzymuje. A może to faktycznie alergia? Trzymaj się dziewczyno, będzie lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 11:04
Jusi 28 lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
U nas dziś 4 tygodnie. Mała też ma problemy z brzuszkiem. Na szczęście (tfu tfu) kolek nie ma, ale męczy się z gazami. W dzień jeszcze ujdzie, ale w nocy ciągle stęka, pręży się i popłakuje, a od 5 do 8 to tragedia. Daję od 2 tygodni biogaię, próbowałam bobotik, ale żadnego efektu nie widzę i delicol (też bez poprawy). Wczoraj przestałam jeść nabiał, poobserwuję. Gdzieś za tydzień przypada pierwszy skok, aż się boję co to będzie. U nas smoczek w użyciu, bo mała bardzo lubi ssać, a częste przystawianie kończy się niestety ulewaniem z przejedzenia. I jeszcze trochę mi się odparzyła 2 dni temu, smaruję ją kremem z cynkiem, a dziś na wargach widzę białe kropeczki. Mam nadzieję, że to też nie jest żadna grzybica. .. W piątek mamy pediatrę to obejrzy jak nie zniknie. Moja malutka śpi na plecach, ale zawsze ma głowę na bok, niestety zazwyczaj w prawą stronę, a próby obrócenia kończą się pobudką.
Starsza córka przez 2 noce wymiotowała, ale dziś już było spokojnie. Nie wiem czy to wirus czy zatrucie, ważne, że nas nie dopadło.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
A u nas problem z kupa. Zrobol w szpitali w pon normalnie a wczoraj nie. Aby baki puszcza troche. Dzis w koncu cos poszlo ale zielonkawe i malo! Po tym mleku szpitalnym chyba bo niby to samo co w domu ale juz w plynie wiec widac inne moze dzis zrobi a jak nie to ratuje nas czopek glicerynowy. Daje wode i koperek moze pomoze. Nie placze ale widac ze mu ciezko.
Wspolczuje kazdej problemow z brzuszkiem. U nas za tydz szczepienie to zapytam pediatre o to mm moze trzeba bedzie zmienic... Zobaczymy. -
Dziekuje dziewczyny 😊
Właśnie tez pomyślałam ze moze jakies uczulenie pokarmowe ale lekarz nic nie sugerowal nawet i nie zlecil badań mowil ze zdrowiutka. Musze obserwować i nadal zawracac glowe lekarzom jak sie nie poprawi nic...czasem jej daje z butli 2 razy dziennie mleczko Aptamil nie wiem czy w pl jest tez. Te daje bo akurat w sxpitalu jej podawali takie i juz nie chcialam zmieniac. Moze ja cos jem co jej szkodzi... powodów kurcze moze byc mnóstwo...
Probowalam dawac smoczek ale go nie chciala i wiecie ze wczoraj o dziwo go przyjela i przestala plakac bo nie dalo sie jej w zaden inny sposob uspokoic. Ciagle na cycu jest i tak mysle sobie ze moze ona juz za duzo je i stąd te bóle. Jest nadzieja w smoczku tylko chyba dzisiaj tez ciągnęła i zasnela
szybko. No ale w dzien to spokojna jest tylko wieczory i noce... koszmar moze dzisiaj pomoze smoczek naprawde....
Jak ma te napady gdzie 3-4godz placze strasznie to ja razem z nią gdy widzę jak cierpi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 13:20
-
Jusi może tak być ze jak ciagle wisi na piersi to się przejada a ten mały brzuszek nie nadąża z trawieniem i dlatego boli, zobacz czy jak będziesz dawać smoczek i nie będzie ciagle ssać piersi będzie poprawa.
Ja dziś kupiłam szczepionki bo 17 mamy szczepienie i 500 zł poszło! Masakra jakie to cholerstwo drogie😱
Mati 16.07.2009
-
Gratuluje maluszkom, ktore juz ukonczyly miesiac!
Problemow brzuszkowych, pupkowych i siurkowych bardzo wspolczuje, bo to jest katorga patrzec jak takim malenstwom cos dolega.
Ja minionej nocy costam pospalam, nie byla kompletnie zarwana, wiec prysznic + kawa i jedziemy dalej! 😎08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya