Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kikutek od pepuszka nam wisi na wlosku. Mysle, ze do konca dnia odpadnie 😏
Jak dlugo to u Was zajelo? Moim starszym corkom odpadl w pierwszym tygodniu bardzo szybko. Enya ma jakis gruby ten kikutek.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka starszakowi odladl rowno w 6 tyg zycia. Taka bhla gruba pepowina. A teraz malemu rowno w 2 tyg od porodu.
Co do sexu po cc my juz z mezem sobie probowalismy. Na poczatku bolalo jak bym byla znowu dziewica po pierwszym porodzie bylo tak samo. Ale jak minelo 6 tyg bol odpuscil
Mi za to nadal sie oczyszcza. Strasznie dlugo -
Agusia_pia wrote:Laurka starszakowi odladl rowno w 6 tyg zycia. Taka bhla gruba pepowina. A teraz malemu rowno w 2 tyg od porodu.
Co do sexu po cc my juz z mezem sobie probowalismy. Na poczatku bolalo jak bym byla znowu dziewica po pierwszym porodzie bylo tak samo. Ale jak minelo 6 tyg bol odpuscil
Mi za to nadal sie oczyszcza. Strasznie dlugo
ej, myslalam ze po cc nie ma problemu z bólem podwozia, ewentualnie ze blizna ciągnie.
hmm. poczekam na koniec krwawienia i sprawdzimy.
Moje potwory śpią, idę spać i ja. DObrej nocy. -
Pom-pon- ja co prawda po porodzie SN ale czekam te 6tyg które w sumie już jutro mina haha.. tylko ze u mnie po 4tyg przestałam krwawić a w 5tyg znowu coś było wiec czekam na wizytę w przyszłym tygodniu u gina. Zreszta po całym dniu tak padam na pysk ze nie jest mi spieszno haha
Agusia- Twoja laktacja się już całkiem wyciszyła czy jeszcze coś ściągasz dla synka?
Laurka- nam kikut odpadł w 11 dobie
Hej dziewczyny
Witam się z pochmurnej południa Polski, ale dzisiaj to chyba wszędzie pogoda jak pod psem tak zwanym :p
U nas odpukać nocki ładne od urodzenia, moja cofka przesypia od 22 do tej 7-8 rano z dwoma pobudkami na cycka i idzie spac dalej. Jutro kończy 6tygodni i będę ja umawiać na usg bioderek i usg główki ze względu na te torbielki co wyszły po urodzeniu. Pójdziemy tez na pierwsza wizytę u pediatry, w ostatnim tygodniu ważyła 4260g czyli na plusie od urodzenia w ciągu miesiąca 1.2kg na moim mleku
Ja w ten weekend mam pierwszy zjazd na studiach wiec zobaczymy jak to będzie wyglądać..monkle lubi tę wiadomość
-
Co do pępka, to teraz u córki odpadł w 5 sobie. Z synem kulalismy się przez 5, ale tygodni 😉
U nas Ala ma 13 dni. Jest tak mało wymagająca porównując z synem, że dla nas to pełne zaskoczenie. Noce bywają lepsze i gorsze, ale jedynie pod względem ilości karmień. Generalnie śpi podobnie jak u Mama Zuzia, od ok 22 do 8 rano. W tym 2-5karmien. Ale zasypia od razu więc jest ok.
Dni też są różne, czasem budzi się dosłownie co 2-3h, czasem, jak dzisiaj, dopomina się o piers co godzinę. Jest już coraz częściej i dłużej aktywna i coraz częściej się rozgląda i przygląda wszystkim.
Przez 11 dni przybrała 0,5kg, także rośniemy w siłę 🙃
-
Mama zuzia u mnie juz laktacja zakonczona. Tzn ja nic nie sciagam ale mam tak ze czasem mam mrowienie w sutkach i jakies krople sie wysacza wiec cos jeszcze jest ale ja nie ruszam. Ogolnie cycki miekkie.
U nas nocka dzis fajna bo maly spal od 21 do 7 i mial dwa karmienia o 1 i 4:30 takze luz. No i nie stekal dzis wcale. Lekko baki puszcza. Czekam dzis na kupke bo nie bylo jeszcze. Ostatnia byla wczoraj rano. -
Mama Zuzia a powiedz mi a propos tego spania w nocy i kp... Jak piszesz, ze tak ladnie spi i tylko sa 2 przerwy na karmienia... Twoja nie robi kupy w nocy?? Bo moja minionej np. zrobila 3 w przeciagu godziny, wiec czesto jest tak, ze sie przysnie albo pospi godzine i jest za przeproszeniem sraka! Bo trzeba podniesc, odwinac, rozebrac, przewinac i lulac od poczatku.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka- nie, moja zrobiła tylko może ze trzy razy kupę w nocy, w tym dwa razy w szpitalu. W ogole początkowo robiła dużo kup, a teraz jedna dziennie lub nawet jedna na dwa dni.
Mama_Staszka- pięknie koksuje maleńka 😍
Agusia- no to super ze poszło w miarę sprawnie zakończenie sprawy -
Sylwiu wrote:Dziewczyny, jak wygląda u Was bilans kilogramów? Ja przytylam 11kg, po 1,5 tyg mam juz -8kg, zostalo mi 3 . A do wagi docelowej 5
Ja przytyłam 6, jak wróciłam ze szpitala miałam -8 i tak się utrzymuje cały czas w sumie -
Ja przytyłam 14kg i po wyjściu ze szpitala było już - 10kg.
Gomerka - u mnie bardzo podobnie, wyszłam z płaskim brzuchem. Ale jaki to był szok jak się zobaczyłam w lustrze w windzie, w swoich ubraniach i kurtce, którą mogłam spokojnie zapiąć
Przed nami pierwszy spacer z malutką - teraz pytanie, jak ubieracie w taką pogodę wasze maluchy?
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Ja przytylam 17 kg w sumie. Tydz po porodzie mialam -13 kg. Teraz mam jeszcze 2 kg do wagi sprzed ciazy a do wymarzonej jeszcze plus 15 kg ale juz jestem na diecie i zobaczymy jak efekty.
Ja ubieram malego w dwie warstyw cienkie (body kr krekaw plus kaftanik slbo body dl rekaw plus kamizelka) na to pajac na misiu taki jesienny czapka apaszka. Zawijam go w rozek i cienki kocyk albo cieplejszy zalezy od pogody. Ja na wsi mieszkam to powietrzr takie ostrzejsze niz w miescie.
Ja mam cienkie czapeczki ale poluje na jakas cieplejsza np podwojna albo na polarku ale to jeszcze z miesiac. A na zime ma kombinezon po braciszku