X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, mój mąż oporządza młodą, mają swoje rytuały,aż tak zaborcza jeszcze nie jestem- choćby dla własnej wygody 😂

Leksi, przybijam wirtualną piątkę. Nie mam problemu, by moi rodzice, brat, nawet bliscy przyjaciele zajmowali się młodą, ale na myśl o teściowej mam gula. Stay, masz rację, przecież teściowe są tak samo babciami dla naszych maluchów i krzywdy im nie zrobią. Tylko to przeświadczenie sprawia, że jeszcze pojawiam się u teściów. Mama mojego męża jest toksyczną osobą, jak dla mnie ma jakieś emocjonalne braki i rekompensuje je sobie kosztem bliskich i znajomych. Patrząc na to, jak się czasami zachowuje, dziwię się, że mój mąż nie ma kompleksu Edypa. Z resztą, nie nakręcam się już. Wigilię spędzamy z teściami. Wdech i wydech.

Co do wysypki, u Misi też się pojawiła: policzki, uszka obszar nad brwiami. 🙄 Zmieniłam mleko na bez laktozy (ser wcinam dalej, ale to mleko pochłaniam hektolitrami) i od dwóch dni smaruję Ziają na AZS. Efekt był widoczny już pierwszego wieczoru, bo to co było zaognione zbladło. Dzisiaj pozostały już tylko grudki na policzkach a na uszkach ani śladu po zmianach.

A jeśli chodzi o jazdę, to jak kiedyś wspomniałam, nasze dziecko, jak tylko wyczuwa spacerek lub podróż, idzie w kimę. Więc właśnie wczoraj byliśmy we Wrocławiu 😁 Kraków-Wrocław 3h jazdy samochodem. Całą trasę by przespała gdybyśmy nie zatrzymali się na pół godzinki, żeby się przebrać i nakarmić. Miałam trochę stresa, ale zupełnie niepotrzebnie. Niech się dzieć przyzwyczaja, bo jest tyle miejsc, które chcę jej pokazać 😍

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Mańka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    K878 serio myślisz ze te ciężkie kupki u dziecka ze napiłas się mleka do kawy? Bo podobno nie ma już diety dla mam karmiących piersią bo ja tez karmie tylko piersią i fakt mały od zawsze przy robieniu kupki czy jak pierdzi płacze ,pręży się a nie powiem ze jem i pije wszystko ..tak teraz się zastanawiam nad tym co myślicie dziewczyny o tym?

Dokładnie! Jedyną rzeczą, której nie wolno jeść podczas karmienia piersią, jest arbuz. Bo, gdy go jesz, to sok kapie i się potem dziecku głowa lepi. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 11:54

Laurka, tere-fere, RudaAnna lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Dokładnie! Jedyną rzeczą, której nie wolno jeść podczas karmienia piersią, jest arbuz. Bo, gdy go jesz, to sok kapie i się potem dziecku głowa lepi. 😉
    Hahhaha zanim doczytalam do konca zastanawialam sie dlaczego nie mozna jesc tego arbuza..:-) 😂

Za nami ponad 3h jazdy, may spal caly czas i musialam az go budzic. :-) jeszcze tylko 3h jazdy spowrotem, wiec nie chwale dnia przed zachodem.slonca...😀

10.09.2019 Marcel
  • k878 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka, ale laktoza ro cukier, uczula białko.

tere-fere lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietny tekst z tym arbuzem 😂

Ja gdyby jakis problem byl to bym nie wiedziala co eliminowac. Ja mleka dodaje kapke do kawy, a jest to mleko bez laktozy, bo tylko takie od lat kupujemy.
    Dzisiaj Enya ma krostki na klatce piersiowej, ale ja obstawian potowki, bo spi na mnie klata do klaty, wiec od cieploty ciala pewnie jej wyszly.

Wiem, ze w mleku mamy sa alergeny, ale ja sie nie dopatrzylam nigdy problemow.
    Natomiast byla taka sytuacja z najstarsza corka jak byla malutka, ze z jakiegos powodu podalismy jej mleko modyfikowane Enfamil. (Nie pamietam co to bylo, moze w okolicach mojej operacji usuniecia woreczka zolciowego?). I zsypalo ja na calym ciele czerwone wielkie placki. Zostala zabrana do pediatry a oni ze to pewnie AZS i zeby dac masc sterydowa + mleko zmienic na nutramigen. Po tym mleku reakcja byla identyczna. Mascia nie pozwolilam smarowac. Zawalczylam o laktacje i jak tylko zaczela znowu pic wylacznie moje mleko problem skorny zniknal jak reka odjal! To byl tez moment w ktorym moj maz zrozumial jak wartosciowe jest kp, bo wczesniej nie mial pojecia. Bo jego mama ich nie karmila piersia i jego siostra, ktora miala male dzieci prawie 30 lat temu tez nie. Od tamtej pory wspiera mnie w karmieniu piersia tak dlugo jak ja chce i moge.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,czytam na bieżąco ale jakoś nie mam jak się odezwać. Teraz mam czas bo mały śpi a starszak z dziadkiem na spacerze ale właśnie dziadek dzwonił że usnął :o nie chce spać w domu coś w południe. jednak nauczony u siebie. ale nic mu się nie stanie przez kilka dni :)
    ja trochę zmieniłam klimat i jest mi dobrze. wyrwanie się raz na kilka mc z domu na parę dni do miasta to super sprawa!
    mój mały lubi jeździć autem, zawsze śpi :)

kurcze u rodziców jest duże lustro w przedpokoju. kilka razy na dzień widzę w całej okazałości jak wyglądam. masakra! biorę się za chodakowską po powrocie do domu!

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    hej,czytam na bieżąco ale jakoś nie mam jak się odezwać. Teraz mam czas bo mały śpi a starszak z dziadkiem na spacerze ale właśnie dziadek dzwonił że usnął :o nie chce spać w domu coś w południe. jednak nauczony u siebie. ale nic mu się nie stanie przez kilka dni :)
    ja trochę zmieniłam klimat i jest mi dobrze. wyrwanie się raz na kilka mc z domu na parę dni do miasta to super sprawa!
    mój mały lubi jeździć autem, zawsze śpi :)

kurcze u rodziców jest duże lustro w przedpokoju. kilka razy na dzień widzę w całej okazałości jak wyglądam. masakra! biorę się za chodakowską po powrocie do domu!

U mnie w ubraniu nie jest źle, gorzej bez. Gdzie się podziała moja talia? :(

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia pia trzymam kciuki za Twoja diete i skuteczne wlaczenie cwiczen do dziennej rutyny.
    Ja nie mam sily przejmowac sie swoim wygladem 😞 Ciesze sie, ze wczoraj udalo mi sie umyc wlosy.

Mamusie o jakiej porze dnia wychodzicie na spacery? Ja podjelam probe wyjscia na dwor nietypowo bo rano. Gaia zalozyla sobie buty i czapke i chciala isc a Enya prawie calkiem snieta lezala juz w wozku, wiec pomyslalam czemu nie? Ale na dworze zaczela plakac i wozek w ruchu nie pomogl. Wiec nazad do srodka. Cyc 2 minuty i spi na rekach. Najwieksza przylepa na swiecie LOL

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorzej brzuch wisi skora i uda grube :/
    Laurka dzieki za kciuki. Musi mi wejsc w krew cwiczenie pol godz dziennie wieczorem. A na spacery wychodzimy zwykle do poludnia kolo 10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 16:18

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodzimy między 11 a 14, zależy jak się ułoży z karmieniem. A tak btw kiedy dzieci zaczynają rzadziej jeść w dzień? U nas w nocy są dłuższe przerwy, ale w dzień jestem niewolnikiem 3 godzin :( a karmię też mm.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • k878 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, ja już przerobiłam alergie to nie wszystko, ale coś wiem. Póki co dziś zygnela na żółto.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Manka, ale laktoza ro cukier, uczula białko.
    Hmmm no masz rację! Nie wiem skąd u mnie ta myśl, że wykluczenie laktozy pomoże na zmiany skórne. Teraz tak doczytuję i uczulenie na laktozę powodować może problemy trawienne. Muszę się dokształcić w temacie. 🙈

Dziewczyny, a czy któraś z was używa nawilżacza powietrza i może coś polecić? Dopiero przy dziecku wpadłam na to, jak sezon grzewczy wpływa również i na mnie a jak zbawienny może okazać się właśnie nawilżacz. Ewidentnie mamy zbyt suche powietrze. Na razie ratuję nas mokrymi szmatkami na kaloryferach, ale chciałabym coś bardziej profesjonalnego i nie za miliony montet.

I postanowiłam, kupuję chustę kółkową, taką po domu. Potrzebuję czasami coś poogarniać a towarzyski charakter młodej trochę mi to utrudnia 😅

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Mańka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyglądam, jak ojciec Ludwiczka, Andy Anderson. Nawet podbródek się zgadza 😂😂😂

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka ja uzywam nawilzaczy, ale nie mam jak polecic. Ja lubie olejki eteryczne, wiec mam takie nawilzacze kompatybilne z olejkami.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi wrote:
    Jusi 28, u nas identyczna ta wysypka. Na policzkach, uszkach i trochę na karku - bardzo sucha i czerwona. Teraz już jest lepiej, wyblakła i jest mniej sucha, szorstka. Na początku myślałam, że może to potówki, bo mamy bardzo ciepło w mieszkaniu i trudno wywietrzyć. Ale za długo to trwało - a nabiał jadłam na potęgę. Smarowałaś czymś te krostki, czy całkiem samo zeszło?

_Stay, współczuję sytuacji z mamą, ale dobrze, że chociaż masz oparcie/pomoc w tacie i teściach.

Jaga94, ,,Chciała się chyba pokazać jaka dobra babcia.'' - o tak, dokładnie tak jak moja niestety.

Lekarz przepisal masc na atopowe zapalenie skóry ale bez sterydow i zeszlo jak sie tylko cos pojawia to nią smaruje . Lepiej to smarowac bo moze to swedziec dzieciatko i bedzie bardzo marudne przez to

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ze moja cora upodobala jedna piers i tylko z niej chce pic a z drugiej zaraz sie denerwuje przez to w jednej wiecej w drugiej mniej mleka 😕 woli tą z której mleko wyplywa bardzo szybko az sie dławi a z tamtej wolniej i juz nie chce sie jej chyba popracować

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusi i co z tym fantem zrobisz?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia a u Ciebie to nie za wczesnie na ćwiczenia?

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pod wrazeniem. Moje dziecko od 9 rano do 17 przespalo caly czas, jedynie 3x przerwa na zarcie:-)

Ta noc bedzie trudna:-(

10.09.2019 Marcel
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:33

Sylwiu, Mańka lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ