X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybijam piątkę Laurka.
    Myślałam, że syn był trudny, ale ta Mała jest jeszcze gorsza.
    Prawie nie śpi w dzień. No chyba że na moich rękach, choć i wtedy często tylko odpłynie na minutę, dwie.
    W nocy śpi na mnie, bo gdy leży obok wybudza się po godzinie.
    Smoczek mamy 5. I mimo iż go akceptuję to nie robi efektu wow.

Laurka lubi tę wiadomość

• Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musialam mleko odstawic chociaz postarać sie unikac. I buzia ladna jednego dnia pozwolilam sobie na musli z mlekiem bo teraz to sojowe lub ryzowe idzie w ruch no i jogurt to odrazu zauważyłam ze buzka robi sie sucha i wysypka sie pojawia. Wiec juz nie probuje pic mleka. Jedynie to filiżanka kawy z mlekiem codziennie ale nie dzieje sie nic buzka czysta jest to nie odstawiłam mala ilosc mleka nie szkodzi jej.

U mnie tez tesciowa wkurzajaca jest wiec rozumiem doskonale.
    Ciagle mowi ze ma rączki zimne to napewno jest jej zimno i mi ja owija w koce a nalutka sie denerwuje bo jest za cieplo ale ona tego nie rozumie. Na spacer uwaza ze ubieram swoje dziecko za lekko i viagle mi gada zeby jeszcze dołożyć kolejny koc itp ale nie daje sie robie jak ja uwazam. Nie będę przegrzewala dziecka. No i jej zdaniem jak jest zimno to nie mozma wyvhodzic na spacer o matko....

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to się tej zimy na bank jakiegoś zapalenia płuc nabawię, nim się całą trójką wybierzemy i zwleczemy z 4 piętra to jestem cała mokra. Dziś w dodatku wychodzimy a tu mżawka... Myślę trudno, chociaż chwilę pobędziemy, ale na szczęście po 15 min się rozpogodziło.

Moja mała w końcu załapała co to karuzela i dziś wzięłam prysznic w ciszy. Aż nieswojo się czułam.

W niedzielę chrzcimy. Nie mam bluzki dla siebie i nic dla małej. Chcę jej kupić coś z ogłoszenia, jedna kobieta mnie tydzień zbywała z podaniem wymiarów, w końcu usunęła ogłoszenie. Teraz czekam na odpowiedź od 2 kolejnych.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 20:14

Mańka lubi tę wiadomość

• RudaAnna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 serio myślisz ze te ciężkie kupki u dziecka ze napiłas się mleka do kawy? Bo podobno nie ma już diety dla mam karmiących piersią bo ja tez karmie tylko piersią i fakt mały od zawsze przy robieniu kupki czy jak pierdzi płacze ,pręży się a nie powiem ze jem i pije wszystko ..tak teraz się zastanawiam nad tym co myślicie dziewczyny o tym?

Mańka lubi tę wiadomość

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie mogę narzekać na teściowa daje mi rady ale nie narzuca mi swojego zdania w pierwszych tygodniach życia małego bardzo duzo mi pomagała no i odebrała moj poród z czego będę jej wdzięczna ze moj synuś jest na świecie dzięki niej :) naszczescie nie trafiła mi się teściowa z kawałów uff..

Mańka lubi tę wiadomość

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za moja tesciowka nie przepadam i jest to osoba ktorej nigdy nie zostawilabym z dzieckiem. Widzialam jak zajmiwala sie starszym synem mojego m. Z poprzedniego zwiazku. Ale moi rodzice dziadkowie jak najbardziej:-)
    Meza ze tak powiem tez kontroluje co i jak rovi, bo facet, bynajmniej moj juz nieraz nie wytarl pozadnie dupci po kupci:-) on jest popyrtany ale zawsze mu poprostu tlumacze:-)

10.09.2019 Marcel
  • Jaga94 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dzisiaj ciężki dzień, chyba brzuszek. A już było super, tylko zastanawia mnie bo jedynie co zmieniłam to podaje od 3 dni małemu wit D plus dha na oleju z oliwek, może to to co myślicie?. I były dzisiaj 3 kupki, podejrzewam ten olej... dodam, że karmie mm.

Bladzioch 04.01
    Beta 07.01 - 206
    Beta 10.01 - 650
    29.01 -serduszko
    Maluszek urodzony 12.09.2019
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Staszka laczymy sie w "bolu" 😉

Lania o matko jak ja sie ciesze, ze nie mieszkam juz w bloku. Rodzice co prawda mieszkaja w Warszawie na 2. pietrze, ale w bloku bez windy. Nie wiem jak w podobnej sytuacji wyszlabym w ogole z moimi dziewczynkami kiedykolwiek z domu 😅

A co do chrztu, to nie zatrzymalas sukieneczki po starszej coreczce?

Moj maz jest zaprawiony w boju. Nie musze po nim nic sprawdzac, ani stac z boku i patrzec czy dobrze robi 😉

Tesciowi czy tesciowej tez ufam i jak moi rodzice do nas przylatuja to tez jak najbardziej.

Wrocilam od gina i wszystko dobrze, powiedziala mi, ze pieknie zagojone, nie ma sladu po peknieciu. Bylam badana na fotelu trzymajac moja mala dive na rekach 😂 Na moje pocieszenie lekarka powiedziala, ze w swojej wieloletniej karierze robila to badanie w takiej konfiguracji niezliczona liczbe razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 18:34

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zadam dzis pytanie, ktore do tej pory nie padlo. Jak u Was podroze samochodem? Lubia maluszki jazde? Bo istnieje przekonanie, ze czesto przejazdzka samochodem to juz ostatnia deska ratunku przy marudnym bobasie. Bo jak juz nic innego nie podzialalo, to ruch+szum samochodu powinien wyslac malenstwo do krainy snu. Jak to jest u Was? Enya z 60 minut jazdy do lekarza wytrzymala 45 😂 Jak wjechalam w jakas dziure, ktorej zupelnie nie zauwazylam tak byl juz ryk do samego konca.

Ale powiem Wam, ze balsamem na moje wycienczenie byl dzisiaj fakt, ze sie ludzie doslownie zbiegali w przychodni, zeby zobaczyc moje slicznosci, bo ktos powiedzial, ze taka jest piekna 😍 (Oczywiscie dla kazdej mamy jej dziecko jest najpiekniejsze na swiecie, wiadomo! 😁)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusi 28, a jaka była ta wysypka na buzi? Taka szorstka? U nas też powoli schodzi. Jakbym o swojej mamie czytała! Nawet mi dodatkowy grzejnik elektryczny przywiozła do pokoju, żeby małej było cieplej...

_Stay, u mnie teściowa niestety bardzo nie szanuje mojego męża i wpędza go w poczucie winy w stosunku do swojej osoby, o sobie już nawet nie wspominam - ma mnie za nic. Od początku tak było. Niestety ani razu też nam nie pomogła w niczym, dlatego jak przyjeżdża raz na dwa tygodnie, na 20minut, chce być gwiazdą, narzeka, że moje miesięczne dziecko śpi i nie może się z nim bawić i widzę dodatkowo jak bierze ja na ręce jak worek ziemniaków, tak, ze główka jej majta w przód i tył to szczęśliwa nie jestem. Za to moja mama od początku bardzo nam pomaga, przyjeżdża 50km, bawi Lenkę, obiad zrobi. Niestety wszystko zależy od człowieka i jego chęci. Żal mi tylko mojego męża, bo też chciałby by było normalnie.

RudaAnna, u nas tak było jak u k878, kiedy jadłam wszystko to moja mała bardzo się prężyła przy kupce, dostała wysypki. Jak odstawiłam jajka i mleko wysypka schodzi i malutka nie ma już kłopotów. Dobrze działa też jak piję herbatkę Lactosan.

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 20:14

• Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi taka czerwona i szorstka wlasnie policzki uszy i klatka piersiowa

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Jaga94 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi

Moja teściowa identyczna, pretensje o wszystko i o nic. Zero szacunku do własnego syna, już nie wspomne o mnie i mojej rodzinie. I tak już przez 10 lat, ale cóż... Ostatnio miała pretensje, że synek śpi zamiast się do niej uśmiechać...masakra i oczywiście twierdzi, że bronie jej dziecka, bo w parku nie chciałam go dać jej na ręce jak dopiero zasnął, a w dodatku wiało jak diabli. Chciała się chyba pokazać jaka dobra babcia. I dokładnie tak samo trzyma syna. Jak już musi to maż nad nią stoi i pilnuje. Jak byłam w ciąży to nawet nie zapytała o małego. A dzwoni tylko jak chce pieniądze.

Mój maluszek lubi jeździć, chodź nie zawsze wtedy śpi :-).

Bladzioch 04.01
    Beta 07.01 - 206
    Beta 10.01 - 650
    29.01 -serduszko
    Maluszek urodzony 12.09.2019
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najwyrazniej za malo dzisiaj bylo wrazen z rana, wiec po lunchu zaproponowalam wypad do biblioteki, bo mnie najstarsza iles razy prosila ostatnio. A ze dziadek jest z nami to stwierdzilam, ze upieke dwie pieczenie na jednym ogniu i podskocze do pracy zostawic wiadomosc dla ksiegowej oraz zalicze z mala maly spacerek po miasteczku (bo na naszej dzialce to robie tylko wozkiem slalom miedzy dzrzewami w kolko i w kolko i potykam sie o badyle i polamane galezie, ktore z nich spadly, a chcialoby sie czasem popchac ten wozek w linii prostej przed siebie). Calej imprezy nie bylo chyba godziny. Jazda do miasta 10 minut, 5 minut w pracy i niecale 15 minut spaceru i wrzask taki, ze uciekalam. A jeszcze do biblioteki-swiatyni ciszy-wejsc z rozwrzeszczanym bejbi 😂 Enya jest chyba drama queen po prostu. Pewnie wyrosnie na panne, ktora lubi byc w centrum uwagi 😉

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    A jeszcze zadam dzis pytanie, ktore do tej pory nie padlo. Jak u Was podroze samochodem? Lubia maluszki jazde? Bo istnieje przekonanie, ze czesto przejazdzka samochodem to juz ostatnia deska ratunku przy marudnym bobasie. Bo jak juz nic innego nie podzialalo, to ruch+szum samochodu powinien wyslac malenstwo do krainy snu. Jak to jest u Was? Enya z 60 minut jazdy do lekarza wytrzymala 45 😂 Jak wjechalam w jakas dziure, ktorej zupelnie nie zauwazylam tak byl juz ryk do samego konca.

Ale powiem Wam, ze balsamem na moje wycienczenie byl dzisiaj fakt, ze sie ludzie doslownie zbiegali w przychodni, zeby zobaczyc moje slicznosci, bo ktos powiedzial, ze taka jest piekna 😍 (Oczywiscie dla kazdej mamy jej dziecko jest najpiekniejsze na swiecie, wiadomo! 😁)
    Ja jutro jestem zmuszona testowac dluzsza jazde po paszport. 3h w jedna strone.... strasznie sie tego boje. Do tej pory byly chwilowe podroze. A w grudniu z uk do pl autem rowniez. Eh...:-(

10.09.2019 Marcel
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusi 28, u nas identyczna ta wysypka. Na policzkach, uszkach i trochę na karku - bardzo sucha i czerwona. Teraz już jest lepiej, wyblakła i jest mniej sucha, szorstka. Na początku myślałam, że może to potówki, bo mamy bardzo ciepło w mieszkaniu i trudno wywietrzyć. Ale za długo to trwało - a nabiał jadłam na potęgę. Smarowałaś czymś te krostki, czy całkiem samo zeszło?

_Stay, współczuję sytuacji z mamą, ale dobrze, że chociaż masz oparcie/pomoc w tacie i teściach.

Jaga94, ,,Chciała się chyba pokazać jaka dobra babcia.'' - o tak, dokładnie tak jak moja niestety.

Jusi 28 lubi tę wiadomość

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • k878 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna, moja starsza w najgorszym okresie wyła 4h dziennie aż zmęczona wyciem zasnęła. Miesiąc mieliśmy idparzona pupę. Rany miała. Sucha skóra, czerwona, podrażniona. Ma alergie do teraz. Ryzyko u młodszej podwyższone. A od takich kup ze śluzem się zaczęło. Dużo śluzu nie powinno być. Ma już 2 mce, kolki niemowlęce powinny się kończyć a nie zaczynać. Odstawiłam mleko pomyśle o jajku, poczekam 3 tyg, bo to tyle schodzi, i zobaczymy czy zejdzie.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • łania Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka sukienkę sprzedałam, zresztą i tak by się nie przydała, bo była letnia, bez rękawów. Za to udało mi się w końcu dziś zamówić śliczną razem z płaszczykiem. Teraz zastanawiam się ile razy mi na nią uleje 😁😁😁 pozostało mi coś kupić, ale nie mam kompletnie jak się wyrwać, mój samochód w naprawie. Pod koniec tygodnia się uda.
    Moja mała lubi jazdę, starsza pamiętam na początku się darła i bez smoczka nie było nawet co wsiadać. Tu póki co jest ok. Całe szczęście rzadko jeździmy, bo denerwujące jest te ciągłe przypinanie i odpinanie fotelika.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ale dawno mnie tu nie było.
    Moi chłopcy uwielbiają jeździć, od razu śpią. W ubiegły weekend byliśmy pierwszy raz u moich rodziców 180 km od nas i spali cała drogę. Wózek i auto to pewniki na uśpienie.
    Niestety w domu już tak różowo nie jest. Najchętniej by nie spali wcale (i marudzili i płakali) albo spali na mnie... Co jest nie do przyjęcia bo muszę coś robić w domu. A i tak szukamy Pani do sprzątania na raz w tygodniu.

Mamy też stabilizację jeśli chodzi o ilość kup, w końcu! W nocy nie robią wcale, a w dzień jedna większą i może że dwie malutkie. Cieszę się z tego bardzo, bo mnie to martwiło.
    Nocki też nie są zle, zazwyczaj idą spać około 22, później pobudka 3 i 6 lub 7.
    A w zeszlym tygodniu ważyli już 4 i 5 kg :)

Laurka, masz u mnie mistrza! Nie dość, że malutka taka wymagająca to jeszcze dwie pozostałe córeczki trzeba ogarniać.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ