Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenka82, biorę kapsułki Doppelherz aktiv mama premium i zaczęłam pilnować tego co jem, jak chleb to graham bądź orkiszowy, dużo owsianki z owocami. Oczywiście na słodycze też sobie pozwalam, bo teraz przy kp jestem ciągle głodna, ale staram się dostarczać więcej witamin z pożywienia też. Lenka, czy dobrze pamiętam, że tak jak ja miałaś problemy z nerwica?
Moja malutka waży 7,3kg i ma 69cm. Rośnie jak na drożdżach i upodobała sobie teraz bicie rączką po mojej twarzy, czemu towarzyszy zawsze głośny śmiechWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 22:29
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
nick nieaktualny
-
Mamy na mm rozszerzacie już dietę? U mnie mały tak ładnie je łyżeczka że aż w szoku jestem i gardzi mlekiem za to kaszkę k zupkę wcina aż miło
U nas dalej rączki i bolące plecy. Nocki niereguralne. Raz śpi całą noc a raz go karmię 1-3 różnie. Ale po karmieniu śpi dalej -
Agusia ja powoli coś tam zaczęłam, kaszka nie podeszła, warzywka chyba smakują. Tylko ze u mnie to dopiero początek, ale tez zauważyłam ze mleko coraz bardziej mu nie podchodzi, co któreś karmienie cudaczy i nie wypija, dobrze ze potem nadrabia. Myśle ze w tym tempie na pół roku już będziemy mieli ladnie dietę rozszerzona. Dziś u nas 5 miesięcy!😀
Laurka, Agusia_pia lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
K878 ja tez dziś byłam u pediatry z małym bo w zeszła środę dostal gorączki i mega kataru, dziś zaczął lekko pokasływać i chciałam żeby go osluchal. Wszystko ok, katar zgęstniał i spływa, nadal czyścić nos i można inhalacje z soli robić. Mam pytanie dziewczyny czy szczepicie na meningokoki? Bo ja dziś gadałam z pediatra i chyba się zdecydujemy.
Mati 16.07.2009
-
nick nieaktualny
-
Ojej..wspolczuje chorych dzieciaczków ! Ja tez będę szczepić na meningokoki za około miesiąc tak polecali w przychodni a od wczoraj mały zaczął brać stopki do buzi i jest to dla mnie takiego słodkie a mąż puka w głowę ze to fuuj haha .. faceci ! U nas warzywka pojedzone ładnie od dziś poszły w ruch owoce a za tydzien pół roku to spróbuje kaszki obu tez tak chetnie jadł bo narazie jakby mógł to sam zabrał łyżkę i zjadł wszytsko dookoła haha15.08.19r. Wojciech ❤️
-
I nas w Uk meningokoki sa obowiazowe wiec szczepimy.😀
Ale fajnie wam dziewczyny ze wasze maluszki tak chetnie jedza. U nas jak maly miesiac ladnie jadl jabluszko, marchewke to teraz nic nie chce. Wiec na sile mu nie daje, aczkolwiek ubolewam bo chcialam podawac nowe smaki. No ale coz. Moze to przejsciowe.😀 oby.10.09.2019 Marcel -
RudaAnna wrote:Ojej..wspolczuje chorych dzieciaczków ! Ja tez będę szczepić na meningokoki za około miesiąc tak polecali w przychodni a od wczoraj mały zaczął brać stopki do buzi i jest to dla mnie takiego słodkie a mąż puka w głowę ze to fuuj haha .. faceci ! U nas warzywka pojedzone ładnie od dziś poszły w ruch owoce a za tydzien pół roku to spróbuje kaszki obu tez tak chetnie jadł bo narazie jakby mógł to sam zabrał łyżkę i zjadł wszytsko dookoła haha10.09.2019 Marcel
-
Enya nie wklada jeszcze stop nie odkryla. Zajmuje ja teraz glownie lapanie zabawek (i innych) i ciagniecie i szarpanie ich 😉
Wczoraj sprobowalam podac jedna tycia lyzeczke kaszki na moim mleku, ale nie jest gotowa jeszcze. Nie plula co prawda, ale buzi nie otwierala, wiec odczekam ze 3 tygodnie do nastepnej proby.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ile spia wasze maluchy w nocy?😀
I czy ktoras z was miala moze cala noc przespana?
U nas zazwyczaj kompiel 19. Potem spi 30min, standardowo budzi sie i dojada i spi. Z 2,3pobudkami w nocy spi do ok. 9rano jak go przeciagne rano cycem u mnie w lozku😀Lenka82 lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Ja nie będę szczepić na meningokoki.
Moja mała stopy weźmie do buzi tylko jak jest bez pieluchy. Też jej ulubione zajęcie to obracanie się co chwila na brzuch, zaraz marudzenie, po obróceniu jej na plecy znowu nerw i zaraz na brzuch i tak w kółko 🤷 drugie zajęcie to "pacanie" co nie trafi w pobliże rąk to od razu dostaje pac pac.
Oleczka u mnie pobudki co 2-2,5 godz. Mała zasypia koło 21 i śpi do ok 8.30. Już od 6 jest tak najedzona, że nie chce jeść, wtedy daję smoczek i biorę do łóżka.
Mnie coś rozbiera, najpierw żołądek pół dnia bolał, myślałam, że na spacer nie dam rady wybrać dziewczyn, teraz trochę łamie, ale wygrzewam się.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Oleczka ja śpię cała noc od listopada 😀 my kapiemy o 21, potem cyc do oporu czytaj: do zaśnięcia mocnego, odkładam do łóżeczka i mała śpi do 6. Tylko warunek: musi być ciemno i cicho. U nas tak dobrze śpi odkąd jest sama w pokoju, nasza sypialnia jest obok i zostawiamy otwarte drzwi, wiec jak tylko się budzi czy nawet wzdycha to słyszymy, ale zdecydowanie woli u siebie.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')