Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
RudaAnna alez przystojniak!
K878 ze srednia corka laktacja siadla mi po 6 miesiacach glownie przez bardzo stresujaca prace. I mimo ze chodzilam na przerwy laktacyjne odciagac mleko o stalych porach zawsze tych samych, to doszlo do tego, ze bylam w stanie odciagnac tylko 10 ml z obu piersi! A jak spedzalam po 10 godzin dziennie poza domem z dala od dziecka, to nie dalo sie nic z tym zrobic.
A teraz to nie wiem, bo stresu duzo nie mam, praca lajtowa i dziecko zawsze ze mna. Od nowego roku odzywiam sie duzo zdrowiej, herbatki na laktacje tez byly grane praktycznie od poczatku. No nie wiem, zobaczymy jak to sie potoczy. Wczoraj pojechalam na zakupy ze starszymi corkami, a Enya zostala w domu z tata. Nie bylo nas w domu 2 moze nawet 2,5 godziny (po raz pierwszy tak dlugo) i wszystko bylo dobrze, jak weszlam do domu to grzecznie sie bawila z tata na macie, nie bylo placzu, ale butelka nietknieta. Psychicznie byloby mi o niebo lzej, gdybym wiedziala, ze nie bedzie strajku glodowego jak ja bym musiala byc dluzej poza domem.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Bo u nas jak maly budzi sie zwykle 2razy w nocy i spi 11h to w dzien spi ok. 3h a jak w nocy pospi 13h to w dzien 1,3h😀 obie wersje sa spoko. Albo sie wyspie albo w dzien mam wiecej luzu😀
Aczkolwiek maly nie umie sie niczym totalnie zajac. Niczym...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 23:09
10.09.2019 Marcel -
Oleczka ja juz wole na temat spania nie mowic wiecej, bo to jest dla mnie temat-trauma. Wczoraj w nocy pobudki co godzine a w srodku nocy co 15 minut, takze od 3:30 do 3:45 wymieklam i spala juz ze mna.
A w dzien byla drzemka godzinna szok!
Dzisiaj 3 drzemki po pol godziny.
Natomiast dni wygladaja obecnie zupelnie spoko. Na macie potrafi lezec i bawic sie zabawkami nawet poltorej godziny. W bujaczku czasem sie pohusta tez spokojnie choc nigdy tak dlugo. Wiec daje rade funcjonowac w miare OK, moge sie zajac potrzebami starszakow tez, ugotowac cos, zrobic pranie.
A Twoj Marcel nie interesuje sie zabawkami, ksiazeczkami kontrastowymi?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Oleczka ja juz wole na temat spania nie mowic wiecej, bo to jest dla mnie temat-trauma. Wczoraj w nocy pobudki co godzine a w srodku nocy co 15 minut, takze od 3:30 do 3:45 wymieklam i spala juz ze mna.
A w dzien byla drzemka godzinna szok!
Dzisiaj 3 drzemki po pol godziny.
Natomiast dni wygladaja obecnie zupelnie spoko. Na macie potrafi lezec i bawic sie zabawkami nawet poltorej godziny. W bujaczku czasem sie pohusta tez spokojnie choc nigdy tak dlugo. Wiec daje rade funcjonowac w miare OK, moge sie zajac potrzebami starszakow tez, ugotowac cos, zrobic pranie.
A Twoj Marcel nie interesuje sie zabawkami, ksiazeczkami kontrastowymi?
Niestety nie umie sie zajac. Marudzi, non stop przewraca sie na brzuch co mu sie nie podoba, wiec trzeba go obrocic i i tak mu nie pasi. Kupilam jumperoo to moze to go zainteresuje. Lezec nie lubi. Masakra. Zazdroszcze poltoragodzinnej zabawy na macie. Ja niestety nie wiem co to znaczy😀 bujaczek juz dawno schowany bo maly sie nudzil. ale... cos za cos...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 14:57
10.09.2019 Marcel -
Laurka, No jakos nie wierze ze całymi dniami leżysz, pachniesz, malujesz paznokcie, a w przerwach podajesz pierś twoje wpisy raczej świadczą o czyms innym
Oleczka, u nas się nie nudzi bo siostra zapewnia sporo rozrywki. Np dzisiaj zabrała małej bidon, zabrała kubeczkowa wieże... taka frajda ze koniec 🤪 a z zabawek najlepszy jest aktualnie makaron kokardki 😂Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Laurka, No jakos nie wierze ze całymi dniami leżysz, pachniesz, malujesz paznokcie, a w przerwach podajesz pierś twoje wpisy raczej świadczą o czyms innym
Oleczka, u nas się nie nudzi bo siostra zapewnia sporo rozrywki. Np dzisiaj zabrała małej bidon, zabrała kubeczkowa wieże... taka frajda ze koniec 🤪 a z zabawek najlepszy jest aktualnie makaron kokardki 😂10.09.2019 Marcel -
Oleczka co do schowanego do szafy bujaczka... A moze sprobuj takie cos jak bouncy seat? My znalezlismy 2 lata temu dla sredniej corki w second-handzie za 2 dol. To taki bujaczek, ktory nie buja sie sam tylko trzeba go ruszac. Z tym ze bobas w wieku naszych sam kopiac nogami wprawia go w ruch sprezynowy. I jest frajda wielka, bo widzi i rozumie przyczynowo-skutkowo, ze to dzieki niemu sie rusza 😃08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
RudaAnna, jaki elegancik 🤩 Dziewczyny, niech te nasze dzieci rosną, ale nie dorastają, błagam... 🙈
Karola9316, Laurka- dokładnie! Każdy jest inny i dlatego już tak nie fiksuję w kwestii gabarytów Młodej. Przynajmniej dłużej nacieszymy się tymi słodkimi, małymi ubrankami. Ot, co!
Co do szczepień, to fuck. Jestem zupełnie w tym zielona i miałam nadzieję, że lekarz nas odpowiednio z tym poprowadzi. A tu się okazuje, że powinniśmy te meningokoki zacząć ho ho ho temu...
A my po chrzcinach. Było fajnie, malutka przespała cała mszę włącznie z samym chrztem 🙈 Ani drgnęła! Za to moja mamusia z teściową odstawiły cyrk w kościele 🤦♀️ Pierwsza ławka była zarezerwowana dla nas i rodziców chrzestnych, ale obie mamuśki wygodnie się tam rozsiadły, nim my zdąrzyliśmy wyjść z zachrystii. Podobno moją mamę nagle olśniło, że to nasze miejsce, więc pociągła za rękaw teściową mówiąc, że muszą się przesiąść (zaznaczę, że moja mama jest antagonistką dyplomacji i taktu 🙈). I tu zaczęła się przepychanka, bo teściówka ani ruszy. Brat mówi, że wyglądało te przekomicznie, ale po mszy do śmiechu nie było. Teściowa się na tyle obraziła, że nie chciała przyjść do zdjęć i wręcz zapakowała się do samochodu. Tu wkroczył teść i ogarnął sytuację. Z tego, co udało mi się ustalić teściowa ma żal do mojej mamy, że nie dość, że musiały usiąść w ławce obok, to jeszcze zapewne nie będzie jej na żadnym zdjęciu przy dziecku w kościele... Cała akcja jest tak bardzo z dupy, że nawet nie miałam odwagi zapytać, gdzie według niej mieliśmy zająć miejsce. Wiedziałam, że nie obędzie się bez jakiejś akcji, bo jak wspomniałam jeszcze przed wydarzeniem teściowa nie czuła się dostatecznie zaproszona a tu jeszcze została wyciągnięta siła z ławki 🙈
Ale, żeby nie było. Na obiedzie było już bardzo w porządku i obie mamuśki wreszcie zachowywały się jak na babcie przystało 😉Mila lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Laurka wrote:Oleczka co do schowanego do szafy bujaczka... A moze sprobuj takie cos jak bouncy seat? My znalezlismy 2 lata temu dla sredniej corki w second-handzie za 2 dol. To taki bujaczek, ktory nie buja sie sam tylko trzeba go ruszac. Z tym ze bobas w wieku naszych sam kopiac nogami wprawia go w ruch sprezynowy. I jest frajda wielka, bo widzi i rozumie przyczynowo-skutkowo, ze to dzieki niemu sie rusza 😃10.09.2019 Marcel
-
Oleczka moja tez pion caly czas, ale to nie zmienia faktu, ze kopac lubi i wprawiac lezaczek w ruch
k878 no tak to nie wyglada - moje paznokcie blagaja wrecz, zeby sie ktos nimi zajal
Manka masz tesciowa-gwiazde i tyle. Potrzebny jest spiewajacy telegram oraz czerwony dywan.Mańka lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Oleczko, a położenie tak po prostu na pleckach jak się kończy? My zaczynaliśmy od tego, że młoda po prostu leżała a ja do niej mówiłam, śpiewałam. Teraz sama chętnie leży, przewraca się, zagaduje zabawki a gdy słyszę, że się niecierpliwi, to wystarczy, że przy niej przycupnę i znów dziecko jest szczęśliwe 😁 Myślę też o tym by nieco uatrakcyjnić to nasze "leżenie" i gdzieś na insta znalazłam taki pomysł (załączam screena). Może to u was by zadziałało?
Uwaga, moje dziecko odkryło, że... ma kolana 😂 Jej mina, gdy łapkami dotyka nóżek jest bezcenna 😍
Mila, niestety masz rację. Nasz pediatra jest super, ale niestety ciężko się do niej dostać. Aby iść zgodnie z kalendarzem szczepień po prostu zapisujemy się w danym terminie do tego, kto jest wolny. I to niestety dopiero na ostatnim szczepieniu lekarz zapytał o meningokoki. Żeby było zabawniej zaproponował nam szczepienie na raz z pneumokokami. Szalony. 🤦♀️
-
nick nieaktualny
-
Mańka wrote:Oleczko, a położenie tak po prostu na pleckach jak się kończy? My zaczynaliśmy od tego, że młoda po prostu leżała a ja do niej mówiłam, śpiewałam. Teraz sama chętnie leży, przewraca się, zagaduje zabawki a gdy słyszę, że się niecierpliwi, to wystarczy, że przy niej przycupnę i znów dziecko jest szczęśliwe 😁 Myślę też o tym by nieco uatrakcyjnić to nasze "leżenie" i gdzieś na insta znalazłam taki pomysł (załączam screena). Może to u was by zadziałało?
Uwaga, moje dziecko odkryło, że... ma kolana 😂 Jej mina, gdy łapkami dotyka nóżek jest bezcenna 😍
Mila, niestety masz rację. Nasz pediatra jest super, ale niestety ciężko się do niej dostać. Aby iść zgodnie z kalendarzem szczepień po prostu zapisujemy się w danym terminie do tego, kto jest wolny. I to niestety dopiero na ostatnim szczepieniu lekarz zapytał o meningokoki. Żeby było zabawniej zaproponował nam szczepienie na raz z pneumokokami. Szalony. 🤦♀️
Zabawki go nie zachecaja niestety.
Twoje dziecko odkrylo kolana, a moj.... ze ma siusiaka!😂
Mi sie wydaje ze pneumokoki mialam z meningokokami tutaj. Ale nie jestem pewnaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:41
Mańka lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel