Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak tez myślałam ale jakoś tak szybko mi się to wydaje ! 😂 u nas jest tak przy kąpieli ze jak sie do niego dorwie to nie da się mu raczek zabrać bo płacze ! I normalnie go ściska i ciąga ! Mam nadzieje ze on tam nic nie czuje..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:05
-
Lubieswieczki wrote:Hej dziewczyny ! Dawno się nie odzywałam ale podczytuje
U nas tez idzie pierwszy ząb
Na meningokoki szczepimy
Mam takie pytanie do mam chłopców albo do mam które maja starszych chłopców. Kiedy Wasze maluchy zaczęły łapać się za posiora ? Takie niedyskretneale moj maluch od dwóch dni przy kąpieli strasznie się za niego ciąga. A jak zabieramy ręce to płacze. Mina mega skupiona. Ogólnie trochę nas to bawi ale czy to normalne ze on taki mały a już go znalazł ??10.09.2019 Marcel -
Lubieswieczki wrote:Dzięki dziewczyny już myślałam ze coś moze być nie tak Chociaż i tak jestem jakaś taka niespokojna bo młody ciąga go i mega ryczy, cała kąpiel i po kąpieli ciężko go ogarnąć tak strasznie się drze i łapie i tak w kolko.
Z czasem nauczy sie ze jesli to mu sprawia bol to moze przestanie. Moj ma frajde przy tym.10.09.2019 Marcel -
Oleczka, Lubieswieczki, o cholera! Tożto jedno z większych odkryć w życiu małego mężczyzny 😂 Znajoma znajomych ma rocznego synka, zaniedbała niestety higienę (nie odciągała napletka, bo na pewnym etapie dziecko zaczęło się sobą interesować i uznała, że nie będzie tym dziecka zachęcać do "zabaw" 🤦♀️) i coś tam się porobiło, konieczna będzie interwencja lekarza, ale szczegółów nie znam. Dziewczynki również łatwo zabiedbać. Wiedziałam, że należy przemywać wargi sromowe, ale nie chcąc podrażnić delikatnych miejsc na początku nie docierałam do warg mniejszych. Do momentu, jak na pierwszej wizycie u pediatry lekarka zaglądnęła dokładnie w pieluszkę i moim oczom ukazały się zaniedbane miejsca. Lekarka mówiła, że to często zapomniane obszary i w skranych przypadkach dochodzi do sklejenia warg. Przegotowana woda załatwia sprawę. To tak w temacie miejsc intymnych mi się przypomniało.
Dziewczyny, z tymi szczepieniami muszę wobec tego doczytać. Odkąd pamiętam, nawet za dzieciaka, to powtarzano mi, żeby nie szczepić na raz. Pozostawić chociaż dwa tygodnie odstępu. W połowie marca wypada nam 6w1, widzę się wtedy z naszym pediatrą i dopytam, jak ona to widzi te meningokoki.
Leksi, już miałam pytać, jak się wyjaśniła sprawa kupy a tu już ząbek 🤩 Aż drżę, jak to będzie, gdy moje dziecię będzie mieć ząbki i jak będziemy się karmić. Poza tym, tak kocham ten szczerbaty uśmiech... -
Mańka wrote:Oleczka, Lubieswieczki, o cholera! Tożto jedno z większych odkryć w życiu małego mężczyzny 😂 Znajoma znajomych ma rocznego synka, zaniedbała niestety higienę (nie odciągała napletka, bo na pewnym etapie dziecko zaczęło się sobą interesować i uznała, że nie będzie tym dziecka zachęcać do "zabaw" 🤦♀️) i coś tam się porobiło, konieczna będzie interwencja lekarza, ale szczegółów nie znam. Dziewczynki również łatwo zabiedbać. Wiedziałam, że należy przemywać wargi sromowe, ale nie chcąc podrażnić delikatnych miejsc na początku nie docierałam do warg mniejszych. Do momentu, jak na pierwszej wizycie u pediatry lekarka zaglądnęła dokładnie w pieluszkę i moim oczom ukazały się zaniedbane miejsca. Lekarka mówiła, że to często zapomniane obszary i w skranych przypadkach dochodzi do sklejenia warg. Przegotowana woda załatwia sprawę. To tak w temacie miejsc intymnych mi się przypomniało.
Dziewczyny, z tymi szczepieniami muszę wobec tego doczytać. Odkąd pamiętam, nawet za dzieciaka, to powtarzano mi, żeby nie szczepić na raz. Pozostawić chociaż dwa tygodnie odstępu. W połowie marca wypada nam 6w1, widzę się wtedy z naszym pediatrą i dopytam, jak ona to widzi te meningokoki.
Leksi, już miałam pytać, jak się wyjaśniła sprawa kupy a tu już ząbek 🤩 Aż drżę, jak to będzie, gdy moje dziecię będzie mieć ząbki i jak będziemy się karmić. Poza tym, tak kocham ten szczerbaty uśmiech...
Co do napletkow to nie wolno odciagac. Tylko leciutko, ale tak to sam po ktoryms roku zycia sie 'uwolni'.😀10.09.2019 Marcel -
Manka ja rozbijam szczepienia. Lekarze to by najlepiej chcieli walić wszystko na raz, ale ja robie w dwu tygodniowych odstępach. Wczoraj mieliśmy 3 hexe, zachwala tygodnie trzecie pneumo i mam sporo czasu żeby zrobić meningo nawet w miesięcznych odstępach.
Co do napletka to Oleczka ma racje, nie odciągamy na sile tylko delikatnie , tyle ile można, za jakiś czas sam się odklei.
Mati 16.07.2009
-
Mila wrote:No właśnie nie wiem dlaczego
Leksi gratulacje zabka. Mi przedwczoraj przez mysl przeszlo, zeby zapytac czy ktos sie juz moze pochwalic pierwszym zebem, ale zapomnialam, a Ty wczoraj napisalas ☺
Manka bezzebny usmiech jest boski, ale jak zobaczysz usmiech z pojedynczym zebem/zebami, to sie znowu rozplyniesz! Gwarantuje Ci 😊
Mańka, Mila lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Co do siusiakow to ja sie nie znam 😉 Ale z tego co od innych czytam od lat to chyba sa dwie szkoly. Lub moze stara szkola i nowa szkola. Lekarze starszej daty pewnie co innego mowia. Teraz sie mowi, zeby nie sciagac, tylko delikatnie.
Ja to sie koniec koncow ciesze, ze nie mam synka, bo tutaj to jeszcze bysmy musieli przerabiac kwestie obrzezania.
A co do zrosnietych warg sromowych to sie chyba stalo coreczce mojej cioci, jesli dobrze pamietam z tego co mi moja mama mowila. Ale to nie tylko jest rezultat niedokladnego mycia czy cos, tylko rowniez dlugiego uzywania pieluch czy pieluchomajt - nawet do 4. roku zycia, a w nich wszystko sie tam gotuje, bo nie sa przewiewne przeciez.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Czyli moj nie jest widzę jedyny który odkrył pisiora dzisiaj trochę złapał ale obyło się bez płaczu no zobaczymy jak będzie wieczorem
Jejku nie no sklejenie to chyba nie chociaż koleżanka mówiła ze dziewczynki od sudoceemu mogą się skleić ale nie wiem ile w tym prawdy. No ja delikatnie odciagam ale lekko żeby ta dziurka ładna się robiła wiec jak czyszczę to tam tez jest czyściutki wiec nie wiem co to mogłoby być jak za jakiś czas nie przejdzie to przejdę się do lekarza może coś poradzi
Te bezzębne uśmiechu są przecudne, u nas tez już powoli wychodzi ząbek i nie mogę się doczekać jak będzie wyglądał z tym jednym ząbkiem wśród tej pustki 😂
My mamy zazwyczaj szczepienie raz w miesiacu. Na początku jak były pneumokoki to dostawał to i 6w1 tego samego dnia. Teraz dostaje po jednej. 2 dni temu mial 3 dawkę 6w1 a w kwietniu ma druga dawkę meningokoków bexero. Cały czas się zastanawiam jeszcze nad tymi innymi meningo chyba nimenrix? Moja pediatra umawia tak żeby nie podawać tego samego dnia 6w1 i no. Meningo.
Manka młody tak go szarpie i ściska ze zastanawiam się czy on nie płacze bo widzi nasze skwaszone miny... bo mnie aż to boli wewnętrznie 😂 cały czas tylko mówię do starego „Boże on go zaraz urwie” 😂😂 i może przez to ten płacz tez... no zobaczymy dzisiaj 😬Mańka lubi tę wiadomość
-
Niestety, poniższy obrazek ukazuje, jak wygląda u nas karmienie. Zatem obawiam się o te swoje sutki, gdy pojawią się zęby 😂
A co do odkrywania swojego ciała przez dzieci, to na liście moich lektur jest seria książek od wyd. Natuli- jedną z części jest właśnie rozwój seksualnym dzieci. Podobno warto 😊 -
A ja dzisiaj dbam o siebie. Pierdolnik w domu, na obiad gotowiec, siedzę i czytam gazetkę. Póki śpią te małe czarownice... Już jestem na skraju. Kocham te dzieci ale tylko myśl ze dziś piątek powstrzymuje mnie przed ich rozszarpaniem.
Laurka, Jusi 28, Agusia_pia lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Enya dzisiaj konczy 5 miesiecy. Powoli wyrasta z ubranek na 6 miesiecy. Nie obrocila sie jeszcze z plecow na brzuch, spi fatalnie w nocy, aczkolwiek drzemki w ciagu dnia ostatnio lepsze. Ale jest super dziewczyna, duzo sie usmiecha i smieje na glos, bawi sie pieknie zabawkami i jest bardzo towarzyska.
Kocham ja ogromnie! Pozdrawiamy forumowe ciocie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 01:17
agjot1979, Jusi 28, Lubieswieczki, Mila, Agusia_pia, łania, k878, RudaAnna, Zielen lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka, cudna Enya ❤️ Od razu widać ze to dziewuszka! Mój kawaler coś zagoraczkowal pod wieczór, pytanie czy to zeby , reakcja po szczepieniu czy infekcja? Innych objawów brak, dostal paracetamol i śpi, zobaczymy jaka będzie nocka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 21:01
Laurka lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009