Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Boze mowie Wam jaka mine zrobil babsztyl jakis w sklepie w kolejce za mna jak zapytala i uslyszala, ze moje baby ma 5 miesiecy i nie przesypia calych nocy! Szkoda, ze zdjecia nie moglam cyknac, bo bym wydrukowala w duzym formacie i rzucala rzutkami w tarcze! 😡08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, pytanie do mamusiek ktore kp i rozszerzaly juz diete maluszkom. Czy wasze pociechy robia kupki codziennie?
U nas kupa raz na kilka dni.😣 pomimo kropelek biogaji. Nie dzialaja jak powinny. A moze to normalne? Wszedzie pisza inaczej.10.09.2019 Marcel -
Laurka śliczna dziewczyna
Agjot jaki kawaler
Mój za tydz już 6 mc kończy.
U mnie ogólnie słabo. Starszy nic nie chce jeść od kilku dni. Wczoraj rano wstał i tak mu chyba cukier spadł ze nie miał siły chodzić. Nakarmilam go (dosłownie) mlekiem z kaszka i dopiero mu się polepszyło. Podejrzewam górne 5...
Kacper od wczoraj też gorączka 38/39 stopni. Też na zęby bo innych objawów brak. Nawet mu ta chrypa przeszła. A dziś jeszcze jedziemy do moich rodziców na obiad. Ehh. -
Agusia dziekuje. I jak chlopcy? Jak starszak? Zeby?
Oleczka moze po prostu tak ma? Nie kazdy robi kupe codziennie. Raz na kilka dni miesci sie w normie.
Mamy kp gdzie mozna kupic ladna (wyjsciowa LOL) bluzke do karmienia? W Polsce 2 sensie. Na allegro nie umiem znalezc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 22:14
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
U mnie tak jest kupka jest raz w tygodniu średnio czasem dwa robi rzadko ale porządnie 😆🤭 przy kp tylko tak było i teraz jak wprowadziłam jej słoiczki już powoludku różnica taka tylko że ta kupka teraz jest zbita bardziej i troszkę siły potrzebuje teraz maluszek. Myślę że to normalnie jest. Raz dałam jabłuszka troszeczkę to była wodnista po nim.
-
Laurko, już kiedyś wspomniałam, że prześliczne masz córeczki. A Enya, to prze-laleczka 😍
Oleczko, karmimy się tylko piersią i diety jeszcze nie rozszerzamy (lada dzień pyknie nam 5mc razem). Jeśli chodzi o kupki, to u nas jest codziennie. Dwa razy zdarzyło nam się, że kupa kazała na siebie czekać 4dni. Bałam się, że mi się dziecko zatkało, więc tylko brzuszek masowałam 😂 A tak serio, Laurka ma rację. Nasze niemowlaki nie muszą codziennie robić dwójeczki 😏 Jeśli Maluszek czuje się dobrze, to obserwuj, ale myślę, że możesz i Ty być spokojna.
Laurko,jak dla mnie, nie ma fajnych bluzek do karmienia z "sieciówek", czy na allegro, ale może, to ja też nie potrafię szukać 🤪 Była aka firma "O Matko"- dalej mają fanpage na fb. Nie wiem, czy dalej działają, ale mieli kilka sukienek, czy właśnie bluzek, które wpadły mi w oko. Niestety ceny też wywoływały efekt "o matko" 😂
Laurko, czyżbyś przybywała do Polski? 🧐
Laurka lubi tę wiadomość
-
Manka niestety jeszcze duzo wody w Wisle uplynie zanim przylece. Nie, moja mama chciala mi prezent zrobic 😉 Ona jest krolowa allegro haha. Ale ja tam nie widze niczego co by sie nadalo na specjalna okazje. A na chrzciny coreczki w co sie Manka ubralas?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka, cud lalka!
Agusia, żeby ci się nie odwodnil.
U nas starsza w nocy dostała temperatury. Kolejny tydzień siedzenia w domu... może ja za dużo z jimi na dwor chodzę? Niby wiem ze dzieci chorują i to normalne ale ciężko to przyjąć na swoimbprzypadku.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
K878 moje tez mialam wrazenie pochorowaly sie na poczatku tego miesiaca po tym jak raz wyszly na dwor. Taka pora roku mysle. Bo tu zimno, tu sie zgrzeja i spoca od ganiania, potem sie rozbiora i ech no
.. Byle do wiosny! A potem lata 😉 Ja wiem ze ja czekam na nie jak na zbawienie.
U nas ten weekend wyjatkowo cieply, a tak bylo po -12. Na podjezdzie przed domem jest takie lodowisko, ze ciezko krok zrobic.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
agjot1979 wrote:Laurka jeszcze taka firma happy mum, tyle ze ceny tam tez są spore.
Dzieki. Znalazlam jakas stronke z calkiem ladnymi rzeczami. Tylko przy cenach jakie tam sa to albo lepiej z przeceny cos brac albo bardziej sie oplaca sukienke niz bluzke.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Oleczka u nas kupka co drugi dzień czasem codziennie. Chwilowo przerwałam rozszerzanie bo zmieniliśmy mleko na humana Sl sojowe bo młody dostaje wysypki po zwykłych. I jak już pojawiła się poprawa to teraz okropne zaparci.. dzisiaj płakał przy robieniu kupy i poszły takie suche bobki.. nie wiem w sumie co teraz robić... dawać więcej wody czy nie podawać tego mleka.. Ogólnie jestem załamana.
Ale jak jadł jakieś dodatkowe jedzonko to kipa była tak samo albo nawet częściej -
Laurka mleczko daje od środy, była jedna kupka która była taka pół na pół i bezbolesna, dopiero dzisiaj taki cyrk. Jeszcze nie byłam z tym u lekarza, staram się dawać dużo wody i troszkę inaczej to mleczko robię bo ciężko się rozpuszcza. Poczekam jeszcze do następnej kupki i zobacze czy to kwestia nawodnienia. A jutro umówię się do pediatry na środę i zobaczymy co ona powie jeśli problem dalej będzie.
Podaje młodemu tylko BioGaje.
Laurka, super ze mleczko daje jest. Ja żałuje ze młody nie chciał jeść mojego, może ominęłyby mnie te problemy. -
A ja sie teraz zastanawiam czy to mozliwe, ze moja juz ma lek separacyjny. Bo nie moge odejsc na krok. Bedzie wolac krzyczec z maty. Nawet jej lzy nie leca tylko takie wolanie-krzyk. Ale jak tylko sie pojawie to usmiech od razu. Znikne do kuchni- krzyk!
Ktos jeszcze teraz przezywa cos podobnego??08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
O taaaak ! U nas to samo, młody tylko raczki i raczki:) Czasem polezy ale musi mnie widzieć. Z tatusiem na szczęście zostanie: ale żeby sam został w pokoju na chwile to od razu krzyczy a jak się pojawię to jest oki...także to już to.
A ogólnie to Jak ktoś ze znajomych się uśmiecha i gada do niego to się uśmiechnie ale jak tylko ktoś za blisko podejdzie to od razu podkówka i płacz. Także chyba taka kolej