Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mańka wrote:Brzmi całkiem logicznie 😁 A jak z utrzymaniem się tego na tyłku? Nie zsuwa się? Nie przecieka? Chyba się skuszę 😏
Apropo zmiany czasu... jak usnely wasze maluchy? Kombinowalyscie cos?10.09.2019 Marcel -
nick nieaktualny
-
Kurcze, to muszę przemyśleć te pantsy. Są ciut droższe, ale jak moje dziecko będzie jeszcze bardziej mobilne, to akurat by to było. Oleczko, czekam na relację po nocce 😉
U nas od kilku dni Młoda wcześniej padała, ale i o zgrozo wcześniej wstawała. Dzisiaj, więc udało nam się wrócić na stare, dobre tory.
Oh Mila, ja w ogóle nie śledzę tego, co się teraz dzieje 🙈 Przeraża mnie wiele rzeczy, panicznie boję się o bliskich.
Bo z tego wszystkiego, tyle dobrego, że gdy wrócą spacery, to już ze spacerówką. Z gondoli Miśka wypełza, niczym dziewczynka ze studni w Ringu 😂 No ale jeszcze nie siedzi, więc spacerówka odpada. Może akurat za dwa, trzy tygodnie. -
Manka a wasza spacerowka nie ma regulacji poziomu? Bo ja moja po prostu odchylam na bardziej plasko, zeby mloda nie byla calkiem w pionie i jezdzimy w niej od troche ponad tygodnia. Dzieki temu wiecej widzi i sie juz tak nie frustruje jak w gondoli.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Mańka wrote:Kurcze, to muszę przemyśleć te pantsy. Są ciut droższe, ale jak moje dziecko będzie jeszcze bardziej mobilne, to akurat by to było. Oleczko, czekam na relację po nocce 😉
U nas od kilku dni Młoda wcześniej padała, ale i o zgrozo wcześniej wstawała. Dzisiaj, więc udało nam się wrócić na stare, dobre tory.
Oh Mila, ja w ogóle nie śledzę tego, co się teraz dzieje 🙈 Przeraża mnie wiele rzeczy, panicznie boję się o bliskich.
Bo z tego wszystkiego, tyle dobrego, że gdy wrócą spacery, to już ze spacerówką. Z gondoli Miśka wypełza, niczym dziewczynka ze studni w Ringu 😂 No ale jeszcze nie siedzi, więc spacerówka odpada. Może akurat za dwa, trzy tygodnie.10.09.2019 Marcel -
Laurka wrote:Manka a wasza spacerowka nie ma regulacji poziomu? Bo ja moja po prostu odchylam na bardziej plasko, zeby mloda nie byla calkiem w pionie i jezdzimy w niej od troche ponad tygodnia. Dzieki temu wiecej widzi i sie juz tak nie frustruje jak w gondoli.
10.09.2019 Marcel -
U nas rozszerzanie diety rozpoczęło się dość obiecująco, mała wręcz rzucała się na łyżeczkę, potem sama jej ugotowałam, ale konstytencja nie podeszła i zwymiotowala wszystko. Więc dalej lecimy na słoiczkach, ale nie je już z takim entuzjazmem jak wcześniej, podaję jej 40 g i więcej nie zje. Macha tymi rękami jak szalona, że trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby nie stracić łyżeczki po każdym posiłku podaję wodę z bidonu, ładnie pije, ale większość jej wylatuje z buzi, nie wiem czy nie umie połknąć czy się bawi. Z doidy będę podawać dopiero jak usiądzie w krzesełku, bo rąk mam za mało
Kaszka nie podeszła, przez 4 dni robiłam kleik ryżowy na swoim mleku (AŻ z 30 ml) i tego nie zjada. Wszystko językiem wypycha, może za rzadkie?
Za to podaliśmy jej już kawałki bułki (takie małe 0,5-1 cm), chrupki kukurydziane, makaron penne i marchew z rosołu i ładnie sobie radziła z przełykaniemCórka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Nieźle. U nas póki co marchew, ziemniak, batat, burak, brokuł. Raz wzięłam słoiczek bo jestem wyrodna matka. Siadamy do obiadu a ja dla małej nic nie mam... teraz będzie kleik ryżowy. I potem manna. I zobaczę co tu mam z warzyw. Moja mama marudzi żeby rosołek jej dać. Nie wiem czy nie za wczesnie na taki wywar mięsny, szczególnie ze bez soli to ciężko. Musiałabym osobno gotować.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
hej dziewczyny, podczytuje Was raz na tydzien, dwa, ale gdy chce coś napisać, to okazuje sie, ze znow mnie wylogowalo i tracę wątek..
ale
Oliwka skończyła pół roku! to trzeba zameldować!
Z umiejętności to umie sama siedzieć bez podporu, ale nie odwraca się z brzucha na plecy ( może 2razy jej się udało) pełza, ale się nie buja jeszcze.
Mamy zęba!
Mysle, że waży ok 8kg i rozm 68 juz raczej do odstawki, pieluchy 4 zaczęliśmy zakładać.
Krzyczy, "śpiewa" jak starsza robi koncerty 🙉
Z rozszerzania diety: u nas był pasternak i dynia-poszlo ok, za to brokuł nie wszedl w ogółe. Jadę na słoiczkach, bo ona malutki słoiczek ma na 3dni, więc nie wyrobilabym z gotowaniem przy starszej w domu.
Śpi fatalnie. Fatalnie to mało powiedziane. Proszę o namiary na dobre kremy pod oczy niwelujące cienie, podkreślenie oczu i opuchliznę dla kobiet 30+ 😩
Mieliśmy chrzcić w weekend majowy, ale teraz się to pewnie przesunie.
Kupiłam tule i Olisia ja lubi, więc zwiedzamy las na wsi u rodziców w ten sposób.
Gndole na dniach musimy zmienić na spacerówkę, bo raz, że jak nie śpi to siedzi w niej a nie leży, a dwa używamy jej tylko do spania przed domem (w sumie wtedy fajnie chroni przed wiatrem i dlatego jeszcze jej nie wymontowalismy).
Z tego co pamiętam, to na wywar mięsny za wcześnie, ale te zalecenia się bardzo szybko zmieniają☺️
-
Manka druga noc z pantsami spoko. Zakladalam ja i maly sie nie przesikal. Co prawda zmienilam w nocy raz pantsa bo nie wyobrazam sobie zeby przespal w 1 cala noc. Ale zdal egzamin! Aczkolwiek jak skoncze te paczke to kupie raczej zwykle pampersy a nie pantsy. Zobaczymy.
Mańka lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
U nas z warzyw w słoiczkach były już: marchew, pasternak, ziemniak, pietruszka, seler, groszek, cebula, dynia. Z mięsa królik.
k878 już chyba nie ma zaleceń, że na wywarze nie można. Ja dziś gotowałam zupę jarzynową na pałkach z kurczaka i zrobiłam drugie podejście do mojej kuchni, zmiksowałam małej i tym razem zjadła także repertuar powiększył się o paprykę i kalarepę. Jak gotowałam to dodałam trochę pieprzu czarnego i ziołowego, natkę i lubczyk, a po odłożeniu dla małej już doprawiłam dla nas. Rosołu bym jeszcze nie dała, bo jest bardzo tłusty, ale lżejszy wywar myślę, że można.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️