X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie dzieje, one są elastyczne, maja gumki po bokach i fajnie się dopasowują. Ja polecam, u nas się sprawdzają.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Brzmi całkiem logicznie 😁 A jak z utrzymaniem się tego na tyłku? Nie zsuwa się? Nie przecieka? Chyba się skuszę 😏
    Ja wlasnie testuje ale tylko w nocy. Takze powiem rano. Ciekawe czy wytrzymaja cala noc😂

Apropo zmiany czasu... jak usnely wasze maluchy? Kombinowalyscie cos?

10.09.2019 Marcel
  • Zielen Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie poczuł roznicy i zasnął o zwykłej porze. Zawsze zasypia miedzy 19 a 20 i tak tez bylo tym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 21:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 08:04

• Mańka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to muszę przemyśleć te pantsy. Są ciut droższe, ale jak moje dziecko będzie jeszcze bardziej mobilne, to akurat by to było. Oleczko, czekam na relację po nocce 😉

U nas od kilku dni Młoda wcześniej padała, ale i o zgrozo wcześniej wstawała. Dzisiaj, więc udało nam się wrócić na stare, dobre tory.

Oh Mila, ja w ogóle nie śledzę tego, co się teraz dzieje 🙈 Przeraża mnie wiele rzeczy, panicznie boję się o bliskich.

Bo z tego wszystkiego, tyle dobrego, że gdy wrócą spacery, to już ze spacerówką. Z gondoli Miśka wypełza, niczym dziewczynka ze studni w Ringu 😂 No ale jeszcze nie siedzi, więc spacerówka odpada. Może akurat za dwa, trzy tygodnie.

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka a wasza spacerowka nie ma regulacji poziomu? Bo ja moja po prostu odchylam na bardziej plasko, zeby mloda nie byla calkiem w pionie i jezdzimy w niej od troche ponad tygodnia. Dzieki temu wiecej widzi i sie juz tak nie frustruje jak w gondoli.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Kurcze, to muszę przemyśleć te pantsy. Są ciut droższe, ale jak moje dziecko będzie jeszcze bardziej mobilne, to akurat by to było. Oleczko, czekam na relację po nocce 😉

U nas od kilku dni Młoda wcześniej padała, ale i o zgrozo wcześniej wstawała. Dzisiaj, więc udało nam się wrócić na stare, dobre tory.

Oh Mila, ja w ogóle nie śledzę tego, co się teraz dzieje 🙈 Przeraża mnie wiele rzeczy, panicznie boję się o bliskich.

Bo z tego wszystkiego, tyle dobrego, że gdy wrócą spacery, to już ze spacerówką. Z gondoli Miśka wypełza, niczym dziewczynka ze studni w Ringu 😂 No ale jeszcze nie siedzi, więc spacerówka odpada. Może akurat za dwa, trzy tygodnie.
    Manka! Po 4h pants przesikany z boku jak zwykla pielucha. Ale... nie trace nadzieji bo maz zakladal wieczorem, nie widzialam jak i czy dobrze. Zobaczymy jak bedzie do rana. Jak przesika to sie zalamie.😣

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Manka a wasza spacerowka nie ma regulacji poziomu? Bo ja moja po prostu odchylam na bardziej plasko, zeby mloda nie byla calkiem w pionie i jezdzimy w niej od troche ponad tygodnia. Dzieki temu wiecej widzi i sie juz tak nie frustruje jak w gondoli.
    No wlasnie ja mam 4regulacje poziomu, ale.... mlody zjezdza. A w pasach sie wkurza... eh... ale lepsze to niz ryk w gondoli, albo cisniecie sie w foteliku samochodowym.

10.09.2019 Marcel
  • k878 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka, luz, spacerówka na płasko, przypinasz pasami, Ew poduszka motylek jak masz jakieś wertepy. My tez nuz żegnamy gondole bo wypełnia ja kompletnie.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od tygodnia tez już w spacerowce, ale my mamy kubełkowa wiec młody stabilnie tam siedzi a właściwie półleży.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka od 24 do 8 rano nie przesikany. Pamper pelny ale suchy na okolo. Zobaczymy jezzcze dzisiaj jak bedzie w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 11:04

10.09.2019 Marcel
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spacerowka juz od miesiaca. Ustawiam mu polsiedzaca jak nie spi a pozniej rozkładam na leżąco.

U nas pieluchomajtki pampersa przesikiwal w nocy. Czasem zdarzyło sie tez w dzien. Także ja nie polecę bo u mnie pół paczki zostało i nie używamy.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze w gondoli. Ale niedługo też wskakujemy w spacerówkę.

Moja malutka pełza po całym mieszkaniu wszędzie jest trzeba ją cały czas pilnować. Coraz bliżej raczkowania ....😃

k878, Mańka lubią tę wiadomość

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pełzanie pełna para. Dziewczyny, macie do polecenia jakies bramki na 180cm? Musimy zagrodzić schody 🤷‍♀️

k878 lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• łania Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozszerzanie diety rozpoczęło się dość obiecująco, mała wręcz rzucała się na łyżeczkę, potem sama jej ugotowałam, ale konstytencja nie podeszła i zwymiotowala wszystko. Więc dalej lecimy na słoiczkach, ale nie je już z takim entuzjazmem jak wcześniej, podaję jej 40 g i więcej nie zje. Macha tymi rękami jak szalona, że trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby nie stracić łyżeczki :) po każdym posiłku podaję wodę z bidonu, ładnie pije, ale większość jej wylatuje z buzi, nie wiem czy nie umie połknąć czy się bawi. Z doidy będę podawać dopiero jak usiądzie w krzesełku, bo rąk mam za mało :)
    Kaszka nie podeszła, przez 4 dni robiłam kleik ryżowy na swoim mleku (AŻ z 30 ml) i tego nie zjada. Wszystko językiem wypycha, może za rzadkie?
    Za to podaliśmy jej już kawałki bułki (takie małe 0,5-1 cm), chrupki kukurydziane, makaron penne i marchew z rosołu i ładnie sobie radziła z przełykaniem :)

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • k878 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle. U nas póki co marchew, ziemniak, batat, burak, brokuł. Raz wzięłam słoiczek bo jestem wyrodna matka. Siadamy do obiadu a ja dla małej nic nie mam... teraz będzie kleik ryżowy. I potem manna. I zobaczę co tu mam z warzyw. Moja mama marudzi żeby rosołek jej dać. Nie wiem czy nie za wczesnie na taki wywar mięsny, szczególnie ze bez soli to ciężko. Musiałabym osobno gotować.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, podczytuje Was raz na tydzien, dwa, ale gdy chce coś napisać, to okazuje sie, ze znow mnie wylogowalo i tracę wątek..
    ale
    Oliwka skończyła pół roku! to trzeba zameldować! :)
    Z umiejętności to umie sama siedzieć bez podporu, ale nie odwraca się z brzucha na plecy ( może 2razy jej się udało) pełza, ale się nie buja jeszcze.
    Mamy zęba!
    Mysle, że waży ok 8kg i rozm 68 juz raczej do odstawki, pieluchy 4 zaczęliśmy zakładać.
    Krzyczy, "śpiewa" jak starsza robi koncerty 🙉
    Z rozszerzania diety: u nas był pasternak i dynia-poszlo ok, za to brokuł nie wszedl w ogółe. Jadę na słoiczkach, bo ona malutki słoiczek ma na 3dni, więc nie wyrobilabym z gotowaniem przy starszej w domu.
    Śpi fatalnie. Fatalnie to mało powiedziane. Proszę o namiary na dobre kremy pod oczy niwelujące cienie, podkreślenie oczu i opuchliznę dla kobiet 30+ 😩
    Mieliśmy chrzcić w weekend majowy, ale teraz się to pewnie przesunie.
    Kupiłam tule i Olisia ja lubi, więc zwiedzamy las na wsi u rodziców w ten sposób.
    Gndole na dniach musimy zmienić na spacerówkę, bo raz, że jak nie śpi to siedzi w niej a nie leży, a dwa używamy jej tylko do spania przed domem (w sumie wtedy fajnie chroni przed wiatrem i dlatego jeszcze jej nie wymontowalismy).

Z tego co pamiętam, to na wywar mięsny za wcześnie, ale te zalecenia się bardzo szybko zmieniają☺️

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://m.fotosik.pl/zdjecie/b337de3499589d5c

a tu ząbek Oli ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 11:01

Oleczka94, k878, Mańka lubią tę wiadomość

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka druga noc z pantsami spoko. Zakladalam ja i maly sie nie przesikal. Co prawda zmienilam w nocy raz pantsa bo nie wyobrazam sobie zeby przespal w 1 cala noc. Ale zdal egzamin! Aczkolwiek jak skoncze te paczke to kupie raczej zwykle pampersy a nie pantsy. Zobaczymy.

Mańka lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • łania Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z warzyw w słoiczkach były już: marchew, pasternak, ziemniak, pietruszka, seler, groszek, cebula, dynia. Z mięsa królik.
    k878 już chyba nie ma zaleceń, że na wywarze nie można. Ja dziś gotowałam zupę jarzynową na pałkach z kurczaka i zrobiłam drugie podejście do mojej kuchni, zmiksowałam małej i tym razem zjadła :) także repertuar powiększył się o paprykę i kalarepę. Jak gotowałam to dodałam trochę pieprzu czarnego i ziołowego, natkę i lubczyk, a po odłożeniu dla małej już doprawiłam dla nas. Rosołu bym jeszcze nie dała, bo jest bardzo tłusty, ale lżejszy wywar myślę, że można.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ