Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas pampers cala noc daje rade
Mlody zjada rabo kaszke na 150ml mleka lub wody. Na obiad zjada słoiczki bo mojego gotowania nie lubi. Z obiadkow i miesa zjada wszystko, krolik, cielęcina, indyk itd.
Staram sie ograniczac seler bo uczula i kukurydza bo zatwardzila. A reszta leci
Ale nocki tez masakra, czesciej sie budzi wiecej w nocy je i marudzi.
Aster u nas tez mlody siedzi sam bez podporu i tez nie turla się i obraca.
Siedzenie i koniec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 15:37
-
Lubieswieczki wrote:U nas pampers cala noc daje rade
Mlody zjada rabo kaszke na 150ml mleka lub wody. Na obiad zjada słoiczki bo mojego gotowania nie lubi. Z obiadkow i miesa zjada wszystko, krolik, cielęcina, indyk itd.
Staram sie ograniczac seler bo uczula i kukurydza bo zatwardzila. A reszta leci
Ale nocki tez masakra, czesciej sie budzi wiecej w nocy je i marudzi.
Aster u nas tez mlody siedzi sam bez podporu i tez nie turla się i obraca.
Siedzenie i koniec.10.09.2019 Marcel -
Starsza córka zaczęła chodzić jak miała 9miesiecy i tydzien. Z tego co pamiętam, niestety krotko raczkowała, stosunkowo szybko "przesza" do chodzenia.
Wiem, że nie mam na to wpływu w jakim czasie jaka umiejętność pozyska młodsza,ale nie chciałabym ich porownywac,macie na to jakąś radę?
Niestety nawet mimochodem to robię..
Oliwka jak siedzi i wyciągnę do niej ręce, chwyta je i chce stawać na nozkach (absolutnie jej nie ciągnę) i taka szczęśliwa przy tym.. ehhh
Czy obnizalyscie już poziom w łóżeczku?
-
Ja starszaka nie mam ale wydaje mi sie ze to idzie mimowolnie to porownywanie... takze nie masz sie czym martwic Tak tk po prostu jest i nie ma w tym nic zlego Zwłaszcza porównując te pierwsze umiejętności Raczej później Ci to minie
Oleczka rozumiem, ja tez czasem przewijam a czasem nie, ale faktycznie bardziej sie wybudza wiec raczej powoli przestaje to robic
U mnie w łóżeczku sa 3 poziomy takze obniżylismy jakks czas temh z najwyzszego na srodkowy:)Aster4n lubi tę wiadomość
-
Aster4n wrote:Starsza córka zaczęła chodzić jak miała 9miesiecy i tydzien. Z tego co pamiętam, niestety krotko raczkowała, stosunkowo szybko "przesza" do chodzenia.
Wiem, że nie mam na to wpływu w jakim czasie jaka umiejętność pozyska młodsza,ale nie chciałabym ich porownywac,macie na to jakąś radę?
Niestety nawet mimochodem to robię..
Oliwka jak siedzi i wyciągnę do niej ręce, chwyta je i chce stawać na nozkach (absolutnie jej nie ciągnę) i taka szczęśliwa przy tym.. ehhh
Czy obnizalyscie już poziom w łóżeczku?10.09.2019 Marcel -
Moje dziewczynki nigdy sie w tym wieku nie przesikiwaly. W jednej pieluszce cala noc odkad sie skonczyl okres noworodkowy a wraz z nim kupa co 2 godziny.
Moje sie przesikiwaly w starszym wieku jak zaczely pic wode i sok na wieczor przy kolacji.
Rowniez w tym wieku nie siadaly, wiec gdzie jeszcze do obnizania materaca 😜 - kupa czasu!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Moje dziewczynki nigdy sie w tym wieku nie przesikiwaly. W jednej pieluszce cala noc odkad sie skonczyl okres noworodkowy a wraz z nim kupa co 2 godziny.
Moje sie przesikiwaly w starszym wieku jak zaczely pic wode i sok na wieczor przy kolacji.
Rowniez w tym wieku nie siadaly, wiec gdzie jeszcze do obnizania materaca 😜 - kupa czasu!10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Nie musza umiec siedziec by np. Sie podciagnac po szczebelkach, tak jak to moj probowal.😀 dlatego obnizylam. Nic mnie to nie kosztuje, a glowa tyle nie mysli...😁
To prawda. Moja najstarsza corka stala zanim samodzielnie usiadla. Ale miala 9 miesiecy a nie 6. Mlodsza nie zaczela chodzic az skonczyla 18 miesiecy. Ruchowo moje dziolchy raczej nie sa hop do przodu! Za to nadrabiaja werbalnie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dziewczyny a jak to jest z taka ssytuacja ze chcialabym kupic chodzik. Maly nie chce siedziec w bujaczku, sam nie siedzi, jedynie w jumperoo posiedzi i rozwazam zakup chodzika bo nie jestem w stanie nic zrobic w domu bo mam kuchnie oddzielna od salonu.10.09.2019 Marcel
-
Oleczka a probowalas sadzac go w krzeselku do karmienia i na tacy mocowac zabawke z przyssawka? Sa takie zabawki do krzeselek i drogie nie sa. Do chodzika lepiej nie wsadzac dziecka, ktore nie staje przy meblach przynajmniej (a co dopiero takie jeszcze nie siedzace).08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Oleczka a probowalas sadzac go w krzeselku do karmienia i na tacy mocowac zabawke z przyssawka? Sa takie zabawki do krzeselek i drogie nie sa. Do chodzika lepiej nie wsadzac dziecka, ktore nie staje przy meblach przynajmniej (a co dopiero takie jeszcze nie siedzace).10.09.2019 Marcel
-
Oleczka daruj sobie kupno tego chodzika, twój syn ma jeszcze za słabe mięśnie. Tym bardziej, że to takie wiszenie w połączeniu z siedzeniem. Rozumiem, że ci ciężko, ale efekty takiego sadzania wyjdą za kilka-kilkanaście lat.
Mańka, k878 lubią tę wiadomość
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Aster super ze sie odezwalas! Jak to pol roku szybko zlecialo!
A fatalne spanie to jakie? Bo ja jestem przekonana, ze moje dziecko przoduje w najgorszym spaniu na swiecie! A krem pod oczy kupilam juz 4 miesiace temu 😅
Czy tylko moje i Manki malenstwo bezzebne nadal?Aster4n lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
łania wrote:Oleczka daruj sobie kupno tego chodzika, twój syn ma jeszcze za słabe mięśnie. Tym bardziej, że to takie wiszenie w połączeniu z siedzeniem. Rozumiem, że ci ciężko, ale efekty takiego sadzania wyjdą za kilka-kilkanaście lat.
Ale nie zmienia to faktu ze jumperoo jest na zasadzie chodzika a moj maly go uwielbia.
Nigdy nie plakal w nim. Zawsze musialam to ja go wyciagac, a on by jeszcze skakal, tyle ze za dlugo nie moze.
No wlasnie dziewczyny, a co wy sadzicie na temat chodziko? Dawniej nie bylo takich dylematow. Polrostu sie jezdzilo. U nas w rodzinie, rodzinach znajomych wszysy jezdzili... problemow jakos z tego nie ma.10.09.2019 Marcel -
Laurka wrote:Aster super ze sie odezwalas! Jak to pol roku szybko zlecialo!
A fatalne spanie to jakie? Bo ja jestem przekonana, ze moje dziecko przoduje w najgorszym spaniu na swiecie! A krem pod oczy kupilam juz 4 miesiace temu 😅
Czy tylko moje i Manki malenstwo bezzebne nadal?
Ale za to przylapalam go na kilkakrotnym obrocie z brzucha na plecy. W koncuuuu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 00:35
10.09.2019 Marcel