X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pampers cala noc daje rade :)

Mlody zjada rabo kaszke na 150ml mleka lub wody. Na obiad zjada słoiczki bo mojego gotowania nie lubi. Z obiadkow i miesa zjada wszystko, krolik, cielęcina, indyk itd.
    Staram sie ograniczac seler bo uczula i kukurydza bo zatwardzila. A reszta leci :)

Ale nocki tez masakra, czesciej sie budzi wiecej w nocy je i marudzi.

Aster u nas tez mlody siedzi sam bez podporu i tez nie turla się i obraca.
    Siedzenie i koniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 15:37

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    U nas pampers cala noc daje rade :)

Mlody zjada rabo kaszke na 150ml mleka lub wody. Na obiad zjada słoiczki bo mojego gotowania nie lubi. Z obiadkow i miesa zjada wszystko, krolik, cielęcina, indyk itd.
    Staram sie ograniczac seler bo uczula i kukurydza bo zatwardzila. A reszta leci :)

Ale nocki tez masakra, czesciej sie budzi wiecej w nocy je i marudzi.

Aster u nas tez mlody siedzi sam bez podporu i tez nie turla się i obraca.
    Siedzenie i koniec.
    Ja przebieram ze wzgledu raczej na komfort a nie dlatego ze nie daje rady. Aczkolwiek wolalabym tego nie robic bo wtedy sie strasznie rozbudza... a sika na potege wiec dlatego wole przebrac.😣😀

10.09.2019 Marcel
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starsza córka zaczęła chodzić jak miała 9miesiecy i tydzien. Z tego co pamiętam, niestety krotko raczkowała, stosunkowo szybko "przesza" do chodzenia.
    Wiem, że nie mam na to wpływu w jakim czasie jaka umiejętność pozyska młodsza,ale nie chciałabym ich porownywac,macie na to jakąś radę?
    Niestety nawet mimochodem to robię..
    Oliwka jak siedzi i wyciągnę do niej ręce, chwyta je i chce stawać na nozkach (absolutnie jej nie ciągnę) i taka szczęśliwa przy tym.. ehhh
    Czy obnizalyscie już poziom w łóżeczku?

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja starszaka nie mam ale wydaje mi sie ze to idzie mimowolnie to porownywanie... takze nie masz sie czym martwic :) Tak tk po prostu jest i nie ma w tym nic zlego :) Zwłaszcza porównując te pierwsze umiejętności :) Raczej później Ci to minie :)

Oleczka rozumiem, ja tez czasem przewijam a czasem nie, ale faktycznie bardziej sie wybudza wiec raczej powoli przestaje to robic :)

U mnie w łóżeczku sa 3 poziomy takze obniżylismy jakks czas temh z najwyzszego na srodkowy:)

Aster4n lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster4n wrote:
    Starsza córka zaczęła chodzić jak miała 9miesiecy i tydzien. Z tego co pamiętam, niestety krotko raczkowała, stosunkowo szybko "przesza" do chodzenia.
    Wiem, że nie mam na to wpływu w jakim czasie jaka umiejętność pozyska młodsza,ale nie chciałabym ich porownywac,macie na to jakąś radę?
    Niestety nawet mimochodem to robię..
    Oliwka jak siedzi i wyciągnę do niej ręce, chwyta je i chce stawać na nozkach (absolutnie jej nie ciągnę) i taka szczęśliwa przy tym.. ehhh
    Czy obnizalyscie już poziom w łóżeczku?
    Ja juz dawno obnizylam. Jesli mala siedzi tez powinnac to juz zrobic, zwlaszcza ze mowisz ze sie podciaga😁

10.09.2019 Marcel
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziewczynki nigdy sie w tym wieku nie przesikiwaly. W jednej pieluszce cala noc odkad sie skonczyl okres noworodkowy a wraz z nim kupa co 2 godziny.
    Moje sie przesikiwaly w starszym wieku jak zaczely pic wode i sok na wieczor przy kolacji.

Rowniez w tym wieku nie siadaly, wiec gdzie jeszcze do obnizania materaca 😜 - kupa czasu!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Moje dziewczynki nigdy sie w tym wieku nie przesikiwaly. W jednej pieluszce cala noc odkad sie skonczyl okres noworodkowy a wraz z nim kupa co 2 godziny.
    Moje sie przesikiwaly w starszym wieku jak zaczely pic wode i sok na wieczor przy kolacji.

Rowniez w tym wieku nie siadaly, wiec gdzie jeszcze do obnizania materaca 😜 - kupa czasu!
    Nie musza umiec siedziec by np. Sie podciagnac po szczebelkach, tak jak to moj probowal.😀 dlatego obnizylam. Nic mnie to nie kosztuje, a glowa tyle nie mysli...😁

10.09.2019 Marcel
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Nie musza umiec siedziec by np. Sie podciagnac po szczebelkach, tak jak to moj probowal.😀 dlatego obnizylam. Nic mnie to nie kosztuje, a glowa tyle nie mysli...😁

To prawda. Moja najstarsza corka stala zanim samodzielnie usiadla. Ale miala 9 miesiecy a nie 6. Mlodsza nie zaczela chodzic az skonczyla 18 miesiecy. Ruchowo moje dziolchy raczej nie sa hop do przodu! Za to nadrabiaja werbalnie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie tez wydaje ze z dziewczynkami to troche inaczej niz z chłopcem. . Bo czasem pisiak pojdzie nie tam gdzie trzeba i leci pod ciśnieniem.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z taka ssytuacja ze chcialabym kupic chodzik. Maly nie chce siedziec w bujaczku, sam nie siedzi, jedynie w jumperoo posiedzi i rozwazam zakup chodzika bo nie jestem w stanie nic zrobic w domu bo mam kuchnie oddzielna od salonu.

10.09.2019 Marcel
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka a probowalas sadzac go w krzeselku do karmienia i na tacy mocowac zabawke z przyssawka? Sa takie zabawki do krzeselek i drogie nie sa. Do chodzika lepiej nie wsadzac dziecka, ktore nie staje przy meblach przynajmniej (a co dopiero takie jeszcze nie siedzace).

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Oleczka a probowalas sadzac go w krzeselku do karmienia i na tacy mocowac zabawke z przyssawka? Sa takie zabawki do krzeselek i drogie nie sa. Do chodzika lepiej nie wsadzac dziecka, ktore nie staje przy meblach przynajmniej (a co dopiero takie jeszcze nie siedzace).
    Sadzam ale to jest chwila. Zabawki daje mu na tace luzem. Chwile sie zajmie.

10.09.2019 Marcel
  • łania Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka daruj sobie kupno tego chodzika, twój syn ma jeszcze za słabe mięśnie. Tym bardziej, że to takie wiszenie w połączeniu z siedzeniem. Rozumiem, że ci ciężko, ale efekty takiego sadzania wyjdą za kilka-kilkanaście lat.

Mańka, k878 lubią tę wiadomość

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster super ze sie odezwalas! Jak to pol roku szybko zlecialo!
    A fatalne spanie to jakie? Bo ja jestem przekonana, ze moje dziecko przoduje w najgorszym spaniu na swiecie! A krem pod oczy kupilam juz 4 miesiace temu 😅

Czy tylko moje i Manki malenstwo bezzebne nadal?

Aster4n lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łania wrote:
    Oleczka daruj sobie kupno tego chodzika, twój syn ma jeszcze za słabe mięśnie. Tym bardziej, że to takie wiszenie w połączeniu z siedzeniem. Rozumiem, że ci ciężko, ale efekty takiego sadzania wyjdą za kilka-kilkanaście lat.
    No wlasnie w ogole zastanawiam sie czy kupowac. Tyle zlego sie o tych chhodzikach slyszy...
    Ale nie zmienia to faktu ze jumperoo jest na zasadzie chodzika a moj maly go uwielbia.
    Nigdy nie plakal w nim. Zawsze musialam to ja go wyciagac, a on by jeszcze skakal, tyle ze za dlugo nie moze.

No wlasnie dziewczyny, a co wy sadzicie na temat chodziko? Dawniej nie bylo takich dylematow. Polrostu sie jezdzilo. U nas w rodzinie, rodzinach znajomych wszysy jezdzili... problemow jakos z tego nie ma.

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Aster super ze sie odezwalas! Jak to pol roku szybko zlecialo!
    A fatalne spanie to jakie? Bo ja jestem przekonana, ze moje dziecko przoduje w najgorszym spaniu na swiecie! A krem pod oczy kupilam juz 4 miesiace temu 😅

Czy tylko moje i Manki malenstwo bezzebne nadal?
    Moj kiełkòw tez jeszcze nie ma. 😂😁
    Ale za to przylapalam go na kilkakrotnym obrocie z brzucha na plecy. W koncuuuu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 00:35

10.09.2019 Marcel
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czy tylko moje i Manki malenstwo bezzebne nadal?[/QUOTE]

Nie, moje tez bezzębne 😊

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez bez zebow!!

Ja za chodzikami nie jestem, ale wydaje mi sie ze jak wsadzisz na 20 min zeby cos zrobic to chyba nic sie nie stanie.Tylkk takiego pol roczniaka bym nie wsadzila 8-9 miesiacy to może i tak.

Oleczka94 lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam pytanie, czy ktorys maluch jeszcze sie nie przekreca z pleckow na brzuszek sam ?? W druga strone przekrecil sie kilka razy ale jakoś lebniuchuje.

Moj mlody chce tylko siedziec, umie sam ale czy powinnam sie martwic ze sie nie obraca ? :/

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię świeczki mój tylko z pleców na brzuch a w druga stronę nie umie. Robi to z uporem maniaka i za chwile stęka żeby go z powrotem na plecy przewalic.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ