Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj zawsze nie lubial być na brzuszku wiec takie przewroty te czy te to nie było ich nie wiadomo jak duzo a teraz jak już siedzi samodzielnie to wgl nie ma mowy o leżeniu na brzuszku na plecach mało wiec i obrotów jest prawie wogole wiec twoje dziecko nie jest jedyny hehe co do chodzików to teraz są same złe opinie ale wlansie jak ktoś wspomniał kiedyś się używało sama jeździłam i nic mi nie jest ale ja raczej uzywac nie będę. Dopiero się chwaliłam ze mamy ząbek a kilka dni i drugi wiec mamy już dwie jedynki na dole i infekcja(katar i duszności) odeszły uff..
Lubieswieczki lubi tę wiadomość
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
Lubieswieczki ja mysle, ze na tym etapie nie ma powodu do zmartwien. Kazde dziecko sie inaczej rozwija. Moje dzieci nigdy z kolei siedziec nie chcialy. Enya teraz we wszystkie strony sie obraca, na brzuchu jak lezy to tylek do gory i kombinuje jak sie ruszyc z miejsca (nie pelza), ale nic nie wskazuje na ochote siadania - tak jak ze starszymi.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Nie wiem czy już się chwaliłam, mamy dugi ząbek 🤓
Nie ma odpowiedniej emotki
A turlanie... ona lubi być na brzuchu i turla się na plecy połowa ciała, tzn pupa zostaje. Ew na boczek się turla a dalej nie, wraca na brzuch. I podnosi się już do czworaków, wczoraj zaczęła pełzać. Aktualnie to ciekawsze niż próby siadania.Jusi 28 lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Nie wiem czy już się chwaliłam, mamy dugi ząbek 🤓
Nie ma odpowiedniej emotki
A turlanie... ona lubi być na brzuchu i turla się na plecy połowa ciała, tzn pupa zostaje. Ew na boczek się turla a dalej nie, wraca na brzuch. I podnosi się już do czworaków, wczoraj zaczęła pełzać. Aktualnie to ciekawsze niż próby siadania.10.09.2019 Marcel -
U nas tez jak uda sie mlodego na chwile polozyc na brzuch to podnosi lekko dupke i raczkami się odpycha ale to doslownie chwila i zaraz nerw 😁
Czyli wodze kazde dziecko inne i jak cos ominie to nie jest to zle... No nic, trzeba czekac i obserwowac mlodziaka
Ktoras z mamus planuje moze juz nastepnego bobaska ? -
Lubieswieczki czyli twój synek siedzi jak się go posadzi a sam nie siada? Bo jeśli tak to jest to nieprawidłowe, tak samo niechęć do obracania się. Dziecko powinno samo usiąść, czyli najpierw obracać się na brzuch, potem unosić do góry i odpychając się usiąść tak jakby bokiem. Wtedy wiadomo, że jego ciało jest gotowe. Piszę to z troski.
A co do chodzików (albo sadzania) to ile osób ma później różne skoliozy, itp.k878 lubi tę wiadomość
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
łania wrote:Lubieswieczki czyli twój synek siedzi jak się go posadzi a sam nie siada? Bo jeśli tak to jest to nieprawidłowe, tak samo niechęć do obracania się. Dziecko powinno samo usiąść, czyli najpierw obracać się na brzuch, potem unosić do góry i odpychając się usiąść tak jakby bokiem. Wtedy wiadomo, że jego ciało jest gotowe. Piszę to z troski.
A co do chodzików (albo sadzania) to ile osób ma później różne skoliozy, itp.10.09.2019 Marcel -
Lubieswieczki wrote:
Ktoras z mamus planuje moze juz nastepnego bobaska ?
Serio? Teraz? Ja to sie dziwie, ze w ogole powstal watek Grudzien 2020. Tzn. nie dziwie sie, ale wiecie o co chodzi...
Niezbyt optymalny czas na bycie w ciazy (chociaz bycie jak bycie - przezywanie ciazy raczej).08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Lania dzieki:) widzialam zdjęcie na stronie... masakra. O dziwo moj mlody ma wyprostowane plecy jak siedzi absolutnie nie widzialam takiego zaokrąglenia nawet jam sie pochula po zabawke to plecki sa proste. Bede musiala skoczyc do naszego fizjo ale nie wiem czy w aktualnej sytuacji przyjmuje
Laurka planuje planuje Spokojnie, obecna sytuacja nie zacheca ale moze jakies wstepne plany juz ktoras ma -
Lubieswieczki wrote:Lania dzieki:) widzialam zdjęcie na stronie... masakra. O dziwo moj mlody ma wyprostowane plecy jak siedzi absolutnie nie widzialam takiego zaokrąglenia nawet jam sie pochula po zabawke to plecki sa proste. Bede musiala skoczyc do naszego fizjo ale nie wiem czy w aktualnej sytuacji przyjmuje
Laurka planuje planuje Spokojnie, obecna sytuacja nie zacheca ale moze jakies wstepne plany juz ktoras ma10.09.2019 Marcel -
Ja planuję. Za 5-6 lat 😁😁😁 ale rzeczywiście ciężko teraz, mój ginekolog przyjmuje tylko pacjentki na końcówce ciąży, ciąże zagrożone i ewentualnie na badania prenatalne itp. Nie wiem czy nowe ciąże prowadzi. Ogólnie gabinet ma raczej zamknięty.
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️