Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze dziewczyny, Wam już tak ładnie dzieci jedzą, a moja 3/4 łyżeczki słoiczka zje i już nie chce, cyrkuje. Tylko cycuś.
A ile razy dziennie podajecie pokarmy stałe?
Słuchajcie, a czym myjecie ząbki? Bo ja już sama zgłupiałam - samą wodą, jakąś pastą (jak tak to jaką? ) ?
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Ja daje pokarmy stale dwa razy dziennie. Po pierwszej i po drugiej drzemce. Paste kupilam elmex w rossmanie. Chcialam bez fluoru ale nie bylo. Szczoteczke mam na palec.
A jak makaron podajecie? Do raczki w całości czy jakos kroicie czy jak?Oleczka94 lubi tę wiadomość
-
Leksi wrote:Kurcze dziewczyny, Wam już tak ładnie dzieci jedzą, a moja 3/4 łyżeczki słoiczka zje i już nie chce, cyrkuje. Tylko cycuś.
Słuchajcie, a czym myjecie ząbki? Bo ja już sama zgłupiałam - samą wodą, jakąś pastą (jak tak to jaką? ) ?
2x dziennie.
Zupka i owoce10.09.2019 Marcel -
Zielen wrote:Ja daje pokarmy stale dwa razy dziennie. Po pierwszej i po drugiej drzemce. Paste kupilam elmex w rossmanie. Chcialam bez fluoru ale nie bylo. Szczoteczke mam na palec.
A jak makaron podajecie? Do raczki w całości czy jakos kroicie czy jak?10.09.2019 Marcel -
Moj to bardzo głodomor wiadomo mleko i 3 stałe posiłki rano kaszka albo jogurt po południu obiad i zje cały słoiczek i potem owocki a w nocy tak jak pił okolo4razy mleko tak jest do tej pory:( no wlansie dobrze ze przyszedł temat pasty do zębów bo moj ma dwa no i zastanawiałam się jaka wybrać czy szczoteczka ale palec faktycznie lepszy15.08.19r. Wojciech ❤️
-
RudaAnna wrote:Moj to bardzo głodomor wiadomo mleko i 3 stałe posiłki rano kaszka albo jogurt po południu obiad i zje cały słoiczek i potem owocki a w nocy tak jak pił okolo4razy mleko tak jest do tej pory:( no wlansie dobrze ze przyszedł temat pasty do zębów bo moj ma dwa no i zastanawiałam się jaka wybrać czy szczoteczka ale palec faktycznie lepszy10.09.2019 Marcel
-
Wesolych....
U nas dwa posilki stale. Rano kaszka pozniej obiadek. 125g i zastanawiam sie czasem czy nie otwiera drugiego. Ale nie wiem czy moge... czasem oczywiscie trzeba zabawiac bo szybko sie nudzi i nie usiedzi . U nas ostatnio noce ciezkie... wczoraj tak plakal ze podalam przeciwbilowe i dopiero zasnal.. sama juz sie zastanawiam czy to zeby czy brzuch czy co... bo zeba ani widu ani slychu. A ostatnio juz mi sie wydawalo ze jest ale chyba mam zwidy.
U nas z owocami roznie mam wrazenie ze go zatwardzaja czesto albo przez nie robi taka zbita kupke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 20:12
-
Leksi wrote:Kurcze dziewczyny, Wam już tak ładnie dzieci jedzą, a moja 3/4 łyżeczki słoiczka zje i już nie chce, cyrkuje. Tylko cycuś.
Spokojnje, zacznie jeść wiecej Może musi sie rozkręcić A moze trzeba ja pozabawiac troszke to zje wiecej A jak nie to przyjdzie czas ze nie nadążysz nabierac na łyżeczkę 🤣 Cierpliwosci -
Lubieswieczki wrote:Wesolych....
U nas dwa posilki stale. Rano kaszka pozniej obiadek. 125g i zastanawiam sie czasem czy nie otwiera drugiego. Ale nie wiem czy moge... czasem oczywiscie trzeba zabawiac bo szybko sie nudzi i nie usiedzi . U nas ostatnio noce ciezkie... wczoraj tak plakal ze podalam przeciwbilowe i dopiero zasnal.. sama juz sie zastanawiam czy to zeby czy brzuch czy co... bo zeba ani widu ani slychu. A ostatnio juz mi sie wydawalo ze jest ale chyba mam zwidy.
U nas z owocami roznie mam wrazenie ze go zatwardzaja czesto albo przez nie robi taka zbita kupke.
Moj jak mial 4msc dawalam codziennie i rezultat byl od razu. Jak kubek nie bylo, tak po jablku byly od razu i codziennie.
Zreszta jak dziecko je juz inne rzeczy niz tylko mleczko to juz kupka nie jest zadka, wiec moze to nie problem.10.09.2019 Marcel -
Mialyscie kiedys problem ze wasze maluszki nie chcialy jezdzic w wozku?
Moj kochal, zawsze spal, zasypial bez cyca.bez smoczka. 3h zakupy lub spacer nie byly problemem, grzecznie siedzial, bawil sie, ogladal co sie dzieje. a ostatnimi czasy (podejzewac zabkowanie) jest nie wkladalny do wozka. Ani spacerowka, ani fotelik. Pomimo placzu, nie wyjmuje go. Spacery staly sie tylko stresem, a nie przyjemnoscia.10.09.2019 Marcel