X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie plusem zupek jest to ze mozna tam wcisnąć każde dosłownie warzywo z jarmuzem włącznie, dodac kaszke i dziecko zje wszystko i zdrowo .
    Laurka, jak tam w Stanach sytuacja, pracujesz teraz ?

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny apropo pampersow. Jaakie wy polecalyscie pampersy firmy pamper na noc? Daily cos tam bylo ale zapomnialam. Musze kupic (jak znajde) bo maly sie non stop przesikuje. Pomozcie!

10.09.2019 Marcel
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez papki :) wygodnie i w słoiczku :) ja mam lubek treningowy z lovi ale jak zalezy mi zeby popil wiecej po obiadku to daje lyzeczka ;)

Oleczka słyszałaś o pampersach Pufies? Bardzo chlonne ładne pampersy :) U nas super sie sprawują :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dziewczyny apropo pampersow. Jaakie wy polecalyscie pampersy firmy pamper na noc? Daily cos tam bylo ale zapomnialam. Musze kupic (jak znajde) bo maly sie non stop przesikuje. Pomozcie!

Juz kiedys to pisalam: probowalas zakladac 2 pieluchy na noc? Mozna tez tetre jedna pociac na prostokaty i wkladac do pampersa na noc dla zwiekszenia chlonnosci.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya

Wysłany: 27 marca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mogą oznaczać czarne nitki w kupie??

Edit. Doczytalam sie ze moze byc to od banana a wczoraj jadł... ktoras tak moze miala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 15:26

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Zielen Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki tak, moj mlody tak mial po bananie. Takie ciemne krotkie nitki w kupie. Sprawdziłam na hafija atlas kupek i tam właśnie byla podobna 😀

K878 szkooooda ze nie Piaseczno. Wybralybysmy sie z dzieciakami na spacer gdy juz zaraza przeminie.🙂

Laurko jak u Was sytuacja z wirusem?

A propos picia to dalam malemu od początku doidy cup i zalapal od razu. Nalewam tak 1/5 kubka i wypije ile chce (zazwyczaj doi wszystko). Maly trzyma za te boczne uchwyty a ja kontroluje tzn.tez trzymam za spod i asekuruje gdy chce za bardzo przechylic. Ja daje przegotowana wode i przefiltrowana przez dzbanek.

Wysłany: 27 marca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Zielen właśnie tez znalazlam tam podobna kupke:)

U nas ostatnio mlody okropna maruda... az nie da sie wytzymac a taki grzeczny byl. Ciagle jeczy i marudzi rece nie siedziec nie... no nic kompletnie. Bylismy na mleczku HA i alergolog polecila zeby przy przejsciu na 2 po 6 miesiacu dac zwykle mleczko bebilon i jak skóra bedzie bez zmian to zeby zostac na tym.. i teraz kurczę zastanawiam sie czy moze boli go bdzuszek od mleka czy to zeby. W nocy wybudza sie z placzem. Ale podgina tez nozki. I kurde nie wiem co myśleć...

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiu, Zielen dzieki, ze pytacie. Jesli sledzicie newsy, to pewnie wiecie, ze Nowy Jork jest aktualnie epicentrum zarazy. Takze niewesolo. My cale szczescie nie mieszkamy w NYC, tylko pod stolica Stanu - Albany. I szczerze dopiero teraz naprawde doceniam zalety wiejskiego zycia: dom stoi na 2 akrach, mamy duze podworko, strumien, drzewa, gory i raptem 2 sasiadow.
    Ja nie pracuje od tygodnia i zasililam grono milionow bezrobotnych. Maz pracuje w szpitalu i jego stres siega zenitu, takze tak...
    Coreczki raczej dobrze. Lunie wynajduje zajecia przedszkolne, pisanie, liczenie. Robimy razem rozne robotki reczne i plastyczne, ktorych sama nie cierpie, ale czyms trzeba te dzieci zajac i rozwijac je jakos ;)
    Gaja przechodzi swoj bunt 2-latki. Jest duzo No! i Nie! takze w obu jezykach hahaha; duzo krzyku i demonstrowania swych emocji. Ale dwa razy zrobila dwojke do 🚽 w tym tygodniu, takze zamowilam jej majteczki i oby do lata pieluchy poszly w odstawke.
    Enya tak jak pisalam turla sie, wiec mata schowana i kojec wyjety - musze miec dla niej bezpieczna przestrzen zabawowo-ruchowa.
    A ja dalej cisne diete. Zrzucilam 8 kg odkad zaczelam i czuje sie coraz lepiej.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Juz kiedys to pisalam: probowalas zakladac 2 pieluchy na noc? Mozna tez tetre jedna pociac na prostokaty i wkladac do pampersa na noc dla zwiekszenia chlonnosci.
    Nie bede probowac tych metod dopoki nie przetestuje pampersow pampers. Ponoc bardzo dobre a u nas wycieka jednym bokiem tylko. Te motody przetestuje gdy tamte nie dadza rady.

10.09.2019 Marcel
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz to kupuj inne niz uzywasz. Sprobowanie metody, ktora Ci napisalam nic Cie nie kosztuje. To tyle z porad.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko przypomnijcie mi nazwr tych pampersow. Active baby czy premium care?

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    U nas tez papki :) wygodnie i w słoiczku :) ja mam lubek treningowy z lovi ale jak zalezy mi zeby popil wiecej po obiadku to daje lyzeczka ;)

Oleczka słyszałaś o pampersach Pufies? Bardzo chlonne ładne pampersy :) U nas super sie sprawują :)
    U mnir nie ma problemu z chlonnoscia . Wycieka bokiem a pampers pusty

10.09.2019 Marcel
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się sprawdzają Pampers baby dry jako jedyne całą noc ładnie wytrzymują

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że ostatnio nie było pampersów to kupiłam rossmanowskie i nosząc malutka poleciały siuski bokiem🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 18:56

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Zielen Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie starszych dzieci wklejam Wam link do super listy co robic z dziecmi w domu 100 zabaw. W sam raz na kwarantanne.(

https://rodzicowo.pl/artykuly/co-robic-z-dzieckiem-w-domu-100-pomyslow-na-zabawy/

• Sylwiu Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka..ja nie śledzę to nie wiem :-)
    Co to znaczy bezrobotna..? Nie jestes na jakimś L4 czy coś?

• Laurka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiu wrote:
    Laurka..ja nie śledzę to nie wiem :-)
    Co to znaczy bezrobotna..? Nie jestes na jakimś L4 czy coś?

Tutaj L4 nie istnieje.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka pisz mi tu szybko co to za dieta! Bo ogólnie siedzenie w domu mi nie służy i mojej wadze tez nie. Mam pecha po prostu, jak sie w końcu zmobilizowalam i zapisałam na fitness to ogłosili kwarantannę i o!

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka, a czasem krzywo nie zapinasz? Albo pajac z jednym zamkiem na skos? Mój mąż zawsze tak ubiera taką piżamkę ze całe łóżko mamy zalane. Ale już mu wyłożyłam ze ma poprawiać i sprawdzać. Nadal się zalewa jak on przebiera ale się stara czekam na efekty :-)

Laurka, współczuje stresu, mąż normalnie nocuje w domu? Moi znajomi lekarze się powyprowadzali jak maja dokąd, Ew śpią w pracy.

Zieleń, jak się to dziadostwo skonczy to przyjedziemy do Piaseczna!

Agjot, laurka, ja jem wiadrami, pol czekolady na raz a ze stresu mi leci waga. Muszę opanować te stresy ale totalnie sobie nie radze. Dużo rozmawiam z przyjaciółmi, ale wtedy mi starsza dom rozsadza.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Oleczka, a czasem krzywo nie zapinasz? Albo pajac z jednym zamkiem na skos? Mój mąż zawsze tak ubiera taką piżamkę ze całe łóżko mamy zalane. Ale już mu wyłożyłam ze ma poprawiać i sprawdzać. Nadal się zalewa jak on przebiera ale się stara czekam na efekty :-)

Laurka, współczuje stresu, mąż normalnie nocuje w domu? Moi znajomi lekarze się powyprowadzali jak maja dokąd, Ew śpią w pracy.

Zieleń, jak się to dziadostwo skonczy to przyjedziemy do Piaseczna!

Agjot, laurka, ja jem wiadrami, pol czekolady na raz a ze stresu mi leci waga. Muszę opanować te stresy ale totalnie sobie nie radze. Dużo rozmawiam z przyjaciółmi, ale wtedy mi starsza dom rozsadza.
    Zapinam dobrze, bynajmniej juz nawet nie mialabym sie do czego doczepic. Sprobuje zmiane pieluch narazie😀

10.09.2019 Marcel
‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ