X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no ja ryzowa tez dawalam i mam wrazenie ze to samo.Ogólnie młody mega zajada sie kaszka i az szkoda mi mu jej nie dawac. Tylko owsianej nie chce.

RudaAnna ja w aptece dostałam sinecod on jest od 2 miecha. Może spróbuj albo dzwon na teleporade:) inhalujesz woda morska ?

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 25 marca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka jak karmisz piersią i masz duzo mleka to moze na początku kup bezmleczna i zrób ze swoim mleczkiem :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Oleczka jak karmisz piersią i masz duzo mleka to moze na początku kup bezmleczna i zrób ze swoim mleczkiem :)
    Mleka mam w sam raz. Wiec nie sadze zebym cokolwiek odciagnela, zwlaszcza ze zajelo by mi to pol dnia😂

10.09.2019 Marcel
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki to jutro pójdę do apteki zapytam o ten syrop dziekuje za wiadomość dzwoniłam to tyle się dowiedziałam o inhalacjach i kremować żelem by go rozgrzać.. tak tak woda inhaluje

15.08.19r. Wojciech ❤️

Wysłany: 25 marca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi no to Oleczka chyba lepiej kupic Ci takie na wodzie w takim razie :) szkoda wprowadzać i kupowac dodatkowo modyfikowane, no chyba ze będziesz chciala przeskoczyc za jakis czas to wtedy ok :) Tak mk sie wydaje..

RudaAnna popytaj bo szkoda żeby maluszek sie meczyl. Nas jak zlapal kaszel to tez lekarka kazala inhalowac ale mało to dało. Kropelki pomogły. A teraz mam wrażenie ze znow cos wraca chociaż ja juz nie umiem odróżnić kiedy on oszukuje 😂

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No strasznie się meczy taki kaszel ze aż się dusi bo nie nadąża połykać silny .. ile stresu to kosztuje

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Hihi no to Oleczka chyba lepiej kupic Ci takie na wodzie w takim razie :) szkoda wprowadzać i kupowac dodatkowo modyfikowane, no chyba ze będziesz chciala przeskoczyc za jakis czas to wtedy ok :) Tak mk sie wydaje..

RudaAnna popytaj bo szkoda żeby maluszek sie meczyl. Nas jak zlapal kaszel to tez lekarka kazala inhalowac ale mało to dało. Kropelki pomogły. A teraz mam wrażenie ze znow cos wraca chociaż ja juz nie umiem odróżnić kiedy on oszukuje 😂
    Dokladnie. Nie planuje narazie przestac karmic piersia, wiec tez nie chce wprowadzac mm. Na wodzie w takim razie bede probowac. Dzieki za rade! 😀

Powiedzcie mi, jak robic inhalacje takiemu maluszkowi?

10.09.2019 Marcel
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie robilam inhalacji, wiec nie powiem.

U nas noce jeszcze gorsze niz zawsze 😅 Myslalam, ze moze zeby w koncu ida, ale nie. Enya nauczyla sie nareszcie obracac i teraz sie turla. Klade ja na macie a 60 sekund pozniej jest na drugim koncu pokoju. Teraz nawet na sekunde nie mozna juz spuscic z oka. Musze ja przypinac w bujaczku, zeby isc 🚽, bo jeszcze starszaki ja zdepcza 🙉 Takze nowa umiejetnosc = regres spania, ktore od samego poczatku jest fatalne 😂

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • k878 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    No strasznie się meczy taki kaszel ze aż się dusi bo nie nadąża połykać silny .. ile stresu to kosztuje

I cccesz mu na to leki podawać? Jeśli jesteś pewna ze od śliny?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3

Wysłany: 26 marca 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki tez gorsze..niech w koncu jakis zab wyjdzie bo masakra.

U mas turlania nie ma, nie bylo i chyba juz nie bedzie. Mlody nauczyl sie siedziec i za nic juz go nie polozysz. Siedzi wsrod zabawek juz sam bez podparcja. Ale daje rogal mu dookola bo jeszcze zdarzaja sie upadki.

Jak inhaluje ze starym to on ma go na rekach a ja trzymam maseczke i tańczymy na boczki 😂

A jak sama to sadzam go sobie na nodze i jakos dajemy rade a jak sie wyrywa to puszczam mu "silny jak lew" na telefonie i dziecka nje ma 😂

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    U nas nocki tez gorsze..niech w koncu jakis zab wyjdzie bo masakra.

U mas turlania nie ma, nie bylo i chyba juz nie bedzie. Mlody nauczyl sie siedziec i za nic juz go nie polozysz. Siedzi wsrod zabawek juz sam bez podparcja. Ale daje rogal mu dookola bo jeszcze zdarzaja sie upadki.

Jak inhaluje ze starym to on ma go na rekach a ja trzymam maseczke i tańczymy na boczki 😂

A jak sama to sadzam go sobie na nodze i jakos dajemy rade a jak sie wyrywa to puszczam mu "silny jak lew" na telefonie i dziecka nje ma 😂
    Moj nie usiedzi spokojnie. Wiec ja bym inhalacji nie zrobila.😂
    Siedziec sam nie umie. Chyba nie chce bo nogami sie odpycha i bach-kladzie sie.

10.09.2019 Marcel
  • Zielen Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 czy Ty w Piasecznie mieszkasz, pod Warszawa? Bo jesli tak - to hej hej sasiadko ☺

Dziewczyny a ile posilkow dzieciom dajecie? I czy BLW czy papki? U nas tylko papki. Jak tylko jakas grudke wyczuje to sie krztusi i wypluwa. A przy BLW to bym zawalu dostala wiec moze kiedys.

• Sylwiu Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka jak wprowadzilas juz jakis owoc np jablko to mozesz ugotowac na wodzie i zetrzec do tego jablko albo maliny , gruszke itp ja tak robilam z owsianka, jaglanką. Ja osobiscie nie kupowalam przy starszym, ani teraz nie planuje żadnych dziecięcych kaszek, tylko zwykłe najlepiej eko platki owsiane, jęczmienne, kasze jaglaną, można je zblendowac na koniec gotowania

Oleczka94 lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielen wrote:
    k878 czy Ty w Piasecznie mieszkasz, pod Warszawa? Bo jesli tak - to hej hej sasiadko ☺

Dziewczyny a ile posilkow dzieciom dajecie? I czy BLW czy papki? U nas tylko papki. Jak tylko jakas grudke wyczuje to sie krztusi i wypluwa. A przy BLW to bym zawalu dostala wiec moze kiedys.

Mieszkamy na Kabatach :-) ale lokalny las jest teraz tak popularny ze wybraliśmy się dalej. Ogólnie to nie wiem sama czy wychodzić czy nie. Dziś wyszłam po raz pierwszy od soboty. Wokół bloku w zasadzie. Mało ludzi, wszyscy się mijają szerokim łukiem ale sama nie wiem czy dobrze zrobiłam ze poszłam. Może w sobotę znowu się zabierzemy w las.

Papki, ale brokuła dałam tak ze odkroilam trochę łyżka końcówki. Na BLW nie mam ochoty z uwagi na bałagan, poza tym jeszcze nie siedzi.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    I cccesz mu na to leki podawać? Jeśli jesteś pewna ze od śliny?
    Od nazbieranej śliny się dusi plus nos zatkany ale dziś dzwoniłam znowu i dostaliśmy krople do noska a do inhalatora zamiast soli to jaki preparat który miesza się z woda morska i robię to bez maski jak siedzi i się bawi i podczas spania

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i dzisiaj jak postukałam łyżeczka -słychać ząbek jak się przebił huhu :) wiec te wszytskie objawy zgadzają się z ta infekcja jego

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też papki. Chciałam stosować metodę blw, ale mam za dużą wyobraźnię i za bardzo się boję, że się zachłyśnie. Ale może za jakiś czas spróbujemy.
    W tym ciężkim czasie wyjechaliśmy do rodziców, którzy mieszkają w małym miasteczku otoczonym lasami i na spacer wychodzimy do lasu jedynie. Ja nawet do sklepu nie wychodzę.

Dziewczyny głupie pytanie - jak wprowadzacie wodę? na łyżeczce najpierw? Zamówiłam doidy cup, ale nie mam pojęcia ile tej wody tam lać, co i jak (dać dziecku do rąk samemu ten kubeczek)?

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doidy cup jest spoko i takie bidony ze słomką też.
    Starszemu gotowalam zupki, praktycznie zero blw a po roku zainteresowal sie naszym jedzeniem i zaczął jeść też nasze "normalne".

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi u nas się super sprawdza kubek kapek z Ikei. Z niego lecą tylko takie cienkie strużki. Doidy się dławi póki co.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Laurka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od okolo tygodnia sadzam juz Enye do wszystkich posilkow ze starszymi siostrami: sniadanie, lunch, kolacja. One jedza swoje a Enya kaszke lub cos ze sloiczka. 1 maly sloiczek starcza na 3 dni LOL Je wszystko coraz chetniej ale malutko. Kupki zgestnialy i...staly sie czestsze.
    Wode probuje jej podawac w niekapku ale ona nawet bawic sie nim nie chce (na zasadzie clamania).
    Ja tradycyjnie dzieci ucze jesc z papkami i zupkami. Zadne BLW nie jest nam do niczego potrzebne. Po kolei wprowadzam co sie nadaje i wszystko normalnie jedza.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ