Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm no ja ryzowa tez dawalam i mam wrazenie ze to samo.Ogólnie młody mega zajada sie kaszka i az szkoda mi mu jej nie dawac. Tylko owsianej nie chce.
RudaAnna ja w aptece dostałam sinecod on jest od 2 miecha. Może spróbuj albo dzwon na teleporade:) inhalujesz woda morska ? -
Lubieswieczki wrote:Oleczka jak karmisz piersią i masz duzo mleka to moze na początku kup bezmleczna i zrób ze swoim mleczkiem10.09.2019 Marcel
-
Hihi no to Oleczka chyba lepiej kupic Ci takie na wodzie w takim razie szkoda wprowadzać i kupowac dodatkowo modyfikowane, no chyba ze będziesz chciala przeskoczyc za jakis czas to wtedy ok Tak mk sie wydaje..
RudaAnna popytaj bo szkoda żeby maluszek sie meczyl. Nas jak zlapal kaszel to tez lekarka kazala inhalowac ale mało to dało. Kropelki pomogły. A teraz mam wrażenie ze znow cos wraca chociaż ja juz nie umiem odróżnić kiedy on oszukuje 😂 -
Lubieswieczki wrote:Hihi no to Oleczka chyba lepiej kupic Ci takie na wodzie w takim razie szkoda wprowadzać i kupowac dodatkowo modyfikowane, no chyba ze będziesz chciala przeskoczyc za jakis czas to wtedy ok Tak mk sie wydaje..
RudaAnna popytaj bo szkoda żeby maluszek sie meczyl. Nas jak zlapal kaszel to tez lekarka kazala inhalowac ale mało to dało. Kropelki pomogły. A teraz mam wrażenie ze znow cos wraca chociaż ja juz nie umiem odróżnić kiedy on oszukuje 😂
Powiedzcie mi, jak robic inhalacje takiemu maluszkowi?10.09.2019 Marcel -
Ja nigdy nie robilam inhalacji, wiec nie powiem.
U nas noce jeszcze gorsze niz zawsze 😅 Myslalam, ze moze zeby w koncu ida, ale nie. Enya nauczyla sie nareszcie obracac i teraz sie turla. Klade ja na macie a 60 sekund pozniej jest na drugim koncu pokoju. Teraz nawet na sekunde nie mozna juz spuscic z oka. Musze ja przypinac w bujaczku, zeby isc 🚽, bo jeszcze starszaki ja zdepcza 🙉 Takze nowa umiejetnosc = regres spania, ktore od samego poczatku jest fatalne 😂08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
U nas nocki tez gorsze..niech w koncu jakis zab wyjdzie bo masakra.
U mas turlania nie ma, nie bylo i chyba juz nie bedzie. Mlody nauczyl sie siedziec i za nic juz go nie polozysz. Siedzi wsrod zabawek juz sam bez podparcja. Ale daje rogal mu dookola bo jeszcze zdarzaja sie upadki.
Jak inhaluje ze starym to on ma go na rekach a ja trzymam maseczke i tańczymy na boczki 😂
A jak sama to sadzam go sobie na nodze i jakos dajemy rade a jak sie wyrywa to puszczam mu "silny jak lew" na telefonie i dziecka nje ma 😂 -
Lubieswieczki wrote:U nas nocki tez gorsze..niech w koncu jakis zab wyjdzie bo masakra.
U mas turlania nie ma, nie bylo i chyba juz nie bedzie. Mlody nauczyl sie siedziec i za nic juz go nie polozysz. Siedzi wsrod zabawek juz sam bez podparcja. Ale daje rogal mu dookola bo jeszcze zdarzaja sie upadki.
Jak inhaluje ze starym to on ma go na rekach a ja trzymam maseczke i tańczymy na boczki 😂
A jak sama to sadzam go sobie na nodze i jakos dajemy rade a jak sie wyrywa to puszczam mu "silny jak lew" na telefonie i dziecka nje ma 😂
Siedziec sam nie umie. Chyba nie chce bo nogami sie odpycha i bach-kladzie sie.10.09.2019 Marcel -
k878 czy Ty w Piasecznie mieszkasz, pod Warszawa? Bo jesli tak - to hej hej sasiadko ☺
Dziewczyny a ile posilkow dzieciom dajecie? I czy BLW czy papki? U nas tylko papki. Jak tylko jakas grudke wyczuje to sie krztusi i wypluwa. A przy BLW to bym zawalu dostala wiec moze kiedys. -
Oleczka jak wprowadzilas juz jakis owoc np jablko to mozesz ugotowac na wodzie i zetrzec do tego jablko albo maliny , gruszke itp ja tak robilam z owsianka, jaglanką. Ja osobiscie nie kupowalam przy starszym, ani teraz nie planuje żadnych dziecięcych kaszek, tylko zwykłe najlepiej eko platki owsiane, jęczmienne, kasze jaglaną, można je zblendowac na koniec gotowania
Oleczka94 lubi tę wiadomość
-
Zielen wrote:k878 czy Ty w Piasecznie mieszkasz, pod Warszawa? Bo jesli tak - to hej hej sasiadko ☺
Dziewczyny a ile posilkow dzieciom dajecie? I czy BLW czy papki? U nas tylko papki. Jak tylko jakas grudke wyczuje to sie krztusi i wypluwa. A przy BLW to bym zawalu dostala wiec moze kiedys.
Mieszkamy na Kabatach ale lokalny las jest teraz tak popularny ze wybraliśmy się dalej. Ogólnie to nie wiem sama czy wychodzić czy nie. Dziś wyszłam po raz pierwszy od soboty. Wokół bloku w zasadzie. Mało ludzi, wszyscy się mijają szerokim łukiem ale sama nie wiem czy dobrze zrobiłam ze poszłam. Może w sobotę znowu się zabierzemy w las.
Papki, ale brokuła dałam tak ze odkroilam trochę łyżka końcówki. Na BLW nie mam ochoty z uwagi na bałagan, poza tym jeszcze nie siedzi.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:I cccesz mu na to leki podawać? Jeśli jesteś pewna ze od śliny?15.08.19r. Wojciech ❤️
-
U nas też papki. Chciałam stosować metodę blw, ale mam za dużą wyobraźnię i za bardzo się boję, że się zachłyśnie. Ale może za jakiś czas spróbujemy.
W tym ciężkim czasie wyjechaliśmy do rodziców, którzy mieszkają w małym miasteczku otoczonym lasami i na spacer wychodzimy do lasu jedynie. Ja nawet do sklepu nie wychodzę.
Dziewczyny głupie pytanie - jak wprowadzacie wodę? na łyżeczce najpierw? Zamówiłam doidy cup, ale nie mam pojęcia ile tej wody tam lać, co i jak (dać dziecku do rąk samemu ten kubeczek)?
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Ja od okolo tygodnia sadzam juz Enye do wszystkich posilkow ze starszymi siostrami: sniadanie, lunch, kolacja. One jedza swoje a Enya kaszke lub cos ze sloiczka. 1 maly sloiczek starcza na 3 dni LOL Je wszystko coraz chetniej ale malutko. Kupki zgestnialy i...staly sie czestsze.
Wode probuje jej podawac w niekapku ale ona nawet bawic sie nim nie chce (na zasadzie clamania).
Ja tradycyjnie dzieci ucze jesc z papkami i zupkami. Zadne BLW nie jest nam do niczego potrzebne. Po kolei wprowadzam co sie nadaje i wszystko normalnie jedza.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya