Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubieswieczki wrote:Nie on nie jest kp. Pije mm tylko rano i wieczorem. Z butelki od mleka tez nie pije. Takiej sklepowej pluje..10.09.2019 Marcel
-
Witajcie dziewczyny, u nas znowu problemy z jedzeniem. Jeszcze niedawno mała zjadała całą miseczkę zupki, teraz jak tylko łyżeczkę zobaczy już się krzywi, odwraca głowę, bije nogami w krzesełko. Nie wiem czy jakiś skok, czy chwilowe problemy. Na szczęście z piciem wody nie ma problemów, no i dalej kp. Nie wiem co z tym jedzeniem już zrobić. Kawałki do rączki też ją nie interesują, tylko mnie karmi
Mamy już 5 ząbków i idą dwójki na górze. Pełzanie opanowała do perfekcji, staje na czworaki, buja się, ale nie raczkuje. Nie próbuje też wstawać. Dzisiaj pierwszy raz sama usiadła. I wszystko śmiesznie pokazuje paluszkiem
k878, łania, Mańka lubią tę wiadomość
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Leksi może to przez te idące zęby nie chce jeść? Moja zupy je chętnie, ale ostatnio coś owsianka jej nie idzie, chyba że się zajmie czymś. Za to typowego obiadu, czyli ziemniak, mięso i warzywa nie tknie. Zupa może być z kawałkami, nie ma problemu.
Ja jestem team manduca. Byłam kiedyś na warsztatach z noszenia i to nosidło mi najbardziej podpasowało. W sumie było ich z 10, a tylko w 2 było mi komfortowo. Zamówiłam z ali za ok 120 zł, jakość świetna. Potem kupiłam jeszcze fidellę, ale nie pokochałyśmy się.
U nas problemy ze spacerem, bo mała mimo zapiętych pasów robi jakiś obrót i staje w wózku, ostatnio się zamyśliłam na dosłownie kilka sekund i omal mi nie wypadła.
Lubieswieczki, chyba tylko pozostaje ci łyżeczka. I czekać aż wyrośnie. Moja starsza też zawsze marnie piła, bez różnicy czy to woda czy sok. Do dziś zresztą wypija jakieś 350-400 ml dziennie, no w upał czasem 600 i to co raz muszę za nią chodzić, bo jak nie to po 14 dopiero poprosi o pierwsze picie (ze 2 razy czekalam sama).
U nas 3 ząb wyszedłCórka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
łania wrote:Leksi może to przez te idące zęby nie chce jeść? Moja zupy je chętnie, ale ostatnio coś owsianka jej nie idzie, chyba że się zajmie czymś. Za to typowego obiadu, czyli ziemniak, mięso i warzywa nie tknie. Zupa może być z kawałkami, nie ma problemu.
Ja jestem team manduca. Byłam kiedyś na warsztatach z noszenia i to nosidło mi najbardziej podpasowało. W sumie było ich z 10, a tylko w 2 było mi komfortowo. Zamówiłam z ali za ok 120 zł, jakość świetna. Potem kupiłam jeszcze fidellę, ale nie pokochałyśmy się.
U nas problemy ze spacerem, bo mała mimo zapiętych pasów robi jakiś obrót i staje w wózku, ostatnio się zamyśliłam na dosłownie kilka sekund i omal mi nie wypadła.
Lubieswieczki, chyba tylko pozostaje ci łyżeczka. I czekać aż wyrośnie. Moja starsza też zawsze marnie piła, bez różnicy czy to woda czy sok. Do dziś zresztą wypija jakieś 350-400 ml dziennie, no w upał czasem 600 i to co raz muszę za nią chodzić, bo jak nie to po 14 dopiero poprosi o pierwsze picie (ze 2 razy czekalam sama).
U nas 3 ząb wyszedł10.09.2019 Marcel -
Lubieswieczki nic dziwnego ze sa zaparcia, skoro tak malo plynow przyjmuje. A ile pieluszek moczy na dobe?
A zupki je? Moze tak jak K878 kiedys pisala bardzo cienka kaszke mu dawac? To tez woda.
Moje dziecko wody nie pije choc co i raz probuje podawac z niekapka lub kapka. Ale pije z cycka, wiec sie nie przejmuje. Kupy sa normalne, pieluszki moczy, je, rosnie, zachowuje sie normalnie - odwodniona na pewno nie jest. Jeszcze przyjdzie czas ze sie nauczy.
Leksi brawo dla Lenki. Moja nadal nie usiadla. Juz prawie-prawie! i nadal nie.
Ale pelza po calym domu, trzeba na nia miec oko non-stop.
Wlasnie kupilam...nowy wozek. Nie sadzilam ze przyjdzie mi robic taki zakup na tym etapie, ale w poniedzialek wracam do pracy i musze miec cos lzejszego co nie bedzie mi zajmowalo calego bagaznika.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
U nas z wózkiem też cuduje. Przez 3 tyg, po zmianie na spacerowke, w ogole nie chcial jezdzic, plakal bardzo. Teraz zmieniliśmy na przodem do kierunku jazdy i wytrzyma z godzine przy dobrych wiatrach. Jednak o drzemkach w wozku na spacerze moge zapomniec 😐
Libieswieczki a taki rozcienczony domowy kompot próbowałaś dawać? Moze ma jakis ulubiony owoc?
-
Część dziewczyny 👋 dawno temu nie pisałam ale czasem podczytuje Was 😉 jeszcze chwila i zaraz zaczną nam się sypać urodzinki maluszków jak to zleciało 😃
U nas wszystko dobrze. dzisiaj kończymy 9 miesiąc. Pierwszy ząbek już jest w sumie drugi też wychodzi praktycznie jednocześnie dwa wychodzą. Ciężkie były dni ząbkowania tak 4 dni były najgorsze.
Malutka raczkuje wszędzie najlepiej uwielbia chodzić przy meblach cały czas bez przerwy trzeba pilnować na koniec dnia padam . 3 drzemki po pół godziny dosłownie więc kiepsko nic nie mogę zrobić w domu czasem mam aż dola z tego powodu.
Nie karmimy się już tylko teraz butelka i normalne jedzonko .noce już lepsze bo jedna pobudka na jedzenie. Ale spanie w łóżeczku ciężki temat czasem budzi się co chwilę trochę namęczyć się trzeba zanim się podda i będzie spala no albo ja się poddaje i ją biorę do siebie 🙈🤷 ale jesteśmy na dobrej drodze.
No i tak to wygląda u nasLaurka, k878, Zielen, Mańka lubią tę wiadomość
-
Jusi super ze sie odezwalas. Myslalam ostatnio o Was i juz mialam Cie wywolywac do tablicy! 😉
Gratki z okazji 9 miesiecy!
A co do tego, ze tuz tuz i sie pierwsze urodzinki posypia, to ja juz tort zamowilam ha ha ha!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 22:38
Jusi 28 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Kobitki jak to u was jest z mezamo, chlopakami, partnerami?
Mowia ... ze dziecko zbliza, ale u nas (przynajmniej z mojej strony) bardziej nas oddalilo. Mowie tu o sprawal lozkowych glownie, ale tez i ogolnie.
Dla mnie seks moglby nie istniec. Co prawda wczesniej tez nie bylam jakas chetna w tych sprawach, ale jednak bylo. A teraz... kazde dotniecie mnie irytuje. Czy ja jestem normalna?10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Kobitki jak to u was jest z mezamo, chlopakami, partnerami?
Mowia ... ze dziecko zbliza, ale u nas (przynajmniej z mojej strony) bardziej nas oddalilo. Mowie tu o sprawal lozkowych glownie, ale tez i ogolnie.
Dla mnie seks moglby nie istniec. Co prawda wczesniej tez nie bylam jakas chetna w tych sprawach, ale jednak bylo. A teraz... kazde dotniecie mnie irytuje. Czy ja jestem normalna?
To przez kp i hormony, ktore laktacja utrzymuje w Twoim organizmie. Jak odstawisz to checi wroca (w jakims wymiarze wiekszym niz obecnie przynajmniej).08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka, ja tortu jeszcze nie, ale za to sukienkę i dekoracje już tak 😀 jestem fatalnym organizatorem imprez, ale tym razem się przyłożę i musi być idealnie 😀
Oleczka, ja czasami mam przesyt dotyku, jednak cały dzień wisi na mnie mała koala 😂ale to chwilowe, ochotę na seks mam chyba częściej niż przed ciąża. Niestety, nie zawsze dajemy radę się wyrobić w trakcie drzemki koali 😂😂Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
A ja jakos nie lubię tych imprez... urodziny zrobimy na wakacjach dwa tygodnie przed terminem bo będzie większość dziadków. Muszę wziąć mikser i upieczony biszkopt i na miejscu będę się babrać
Jem roladę ustrzycką i wczoraj zjadłam pol łyżeczki twarogu i nic jej nie jest 🤩
A o seksie... No ja bym ochote miała ale z mężem mamy jakieś ciche... Hm... miesiąceWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 10:25
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
I jeszcze jedno zapytanie. Bo moje dziecko je jak ptaszek doslownie. I sloiczek 200g jak zje na 3 razy to jest dobrze, ale zastanawiam sie jak z przechowywaniem tego. Bo na opakowaniu pisze ze do 24h mozna w lodowce trzymac, a mi teoretycznie schodzi w 3dni. Czy lepiej wyrzucic?10.09.2019 Marcel
-
Oleczka94 wrote:I jeszcze jedno zapytanie. Bo moje dziecko je jak ptaszek doslownie. I sloiczek 200g jak zje na 3 razy to jest dobrze, ale zastanawiam sie jak z przechowywaniem tego. Bo na opakowaniu pisze ze do 24h mozna w lodowce trzymac, a mi teoretycznie schodzi w 3dni. Czy lepiej wyrzucic?
Ja trzymalam 2 dni i bylo ok. Dłużej się nie odważyłam więc może któraś z dziewczyn ma takie doświadczenie.