Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Rany dxiewczyny mój to len jest! Pod każdym względem, nie raczkuje, nie siada samodzielnie, nie ma żadnego zęba! A jutro 10 miesięcy! Ale jest śmieszek, uwielbia bawić sie w akuku, pełza do tylu i świetnie śpi w nocy.
Oleczka kaszki holle można robić na mleku, wodzie i czym tam chcesz.
Lato w tym roku do bani, przynajmniej u nas, albo leje albo upał. Robactwa za trzęsienie, w ogrodzie inwazja ślimaków i mrówek, fujjj!! I komary do tego wszystkiego!
Mati 16.07.2009
-
Leksi pieknie!
U nas tez bez zebow, ale raczkuje po calej podlodze sam siada z brzuszka. Ale z plecow jak maly zuczek. Nie obkreci sie i nie wstanie... ehhh a juz 10 miesiecy.
Zaczal ladnie spac na boczkach...
Nie wirm czy mam sie martwic tymi obrotami.
2 miechy temu fizjo mowil ze spokojnie ze zacznie sie obracac. I faktycznie od tygodnia spi na tych boczkach ale to tyle.
A kaszek jest duzo. Ja kupuje z helpy. I robie na wodzie albo mleku owsianym bo unas tez alergia. -
Agjot mojej brakuje tak 3 stopni do kata prostego 😂 Tez nie siedzi sama normalnie nadal, tylko sie podpiera prawym ramieniem z boku.
Ja mam wrazenie ze z moim dzieckiem zatoczylam kolo. Znowu jest nieodkladalna. Po tym jak sie pierwszy zab przebil byly dwie najlepsze noce zycia (z jedna pobudka) a od tamtej pory Armagedon. Dzisiaj 6 godzin wrzasku i nieutulenia a potem 30 minut drzemki 🙉
Teraz lunch. Bardzo sie spodobalo ostatnio samodzielne jedzenie! Byle mozna bylo samej zlapac i wlozyc do buzi. Czy chrupek, czy banan czy kawalek plasterka z piersi indyka - je zadowolona.
A kaszki tez zawsze robie na wodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2020, 19:09
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agjot1979 wrote:Dziewczyny polećcie jakiś leżak czy bujak dla takiego +10 kg młodzieńca. Ten co mamy młody zdemolował i szukam czegoś nowego.
My mamy z tinylove ale od dawna nie uzywany. Ale ogolnie solidny bujakWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2020, 19:09
-
No właśnie bardziej coś do siedzenia. Ten co go rozwalił to taki od urodzenia na płasko i jak dziec siedzi to oparcie wyżej , bardziej pionowo. W sumie to może jakiś fotel ale z możliwością zapięcia, może być bez bujania. Sama niewiem. On lubi w tym siedzieć w przeciwieństwie do krzesełka do karmienia, tam to tylko posiłki i tez nie za długo.
Mati 16.07.2009
-
https://www.empik.com/fisher-price-fotelik-bujaczek-od-niemowlaka-do-przedszkolaka-fisher-price,p1121604162,dziecko-p?gclid=Cj0KCQjwl4v4BRDaARIsAFjATPl9gvOvDp7HYuCFHHzm0MaHW8bbrj3X5bgxp9Ys3e6ZJpenBsz9tyAaAnogEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Bardzo proszę, z funkcją bujania -
Lubieswieczki mozemy sobie przybic piatke bo i u nas dzisiaj moze nie dzien, ale wieczor marudy.
Oleczka jak u nas sie przebijala przez dziaslo gorna jedynka, to bolalo dlugo po przebiciu. Ona taka szeroka jest i jak przebil sie czubek to bylo ok ale potem jak przechodzila w tej najszerszej czesci to cierpial i budzil sie w nocy z placzem.
Czy Wasze dzieci przed snem tez tak sie kreca, wierca, wstaja, raczkuja, obracaja sie na wszystkie strony zanim zasna? U nas od kilku dni pol godziny takiego kokoszenia zanim padnie przy cycu i usnie. 🤷♀️ -
agjot1979 wrote:O kaśka dzieki! To jest chyba nowszy model tego naszego.
Karmimy sie na podlodze, a wlasciwie po calym pokoju na podlodze...
Grunt ze ruszyl z jedzeniem.🤗😎10.09.2019 Marcel -
U nas ciezka noc za nami. Pierwsza taka. Maly 2h plakal w nieboglosy. Nie chcial cyca. Nie bylo mowy o odlozeniu. Tylko bujanie w pionie troche pomagalo. Podalam przeciwbolowe i zasnal w koncu. Mysle ze to zęby. Bidulek, widac ze go meczyly. Moze dzisiaj bedzie lepiej10.09.2019 Marcel
-
Oleczka94, gratulacje pierwszego zęba.
U nas od wczoraj stan podgorączkowy, temperatura waha się między 37,4 a 37,8. Do tego marudzenie, cały czas cycuś, gorące czoło, kark. Serce mi się kraje. Była dzisiaj lekarka, stwierdziła, że to raczej jakaś wirusówka, bo osłuchowo czysto, ale musimy jeszcze sprawdzić mocz. Ciężkie dni
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g