Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
VianEthel2 wrote:Alis jeśli chcesz się wybrać prywatnie na wizytę to mogę Ci polecić jedną babeczkę. Bratowa u niej ciążę prowadziła, ja sama byłam kilka razy. Kobieta jest do rant przyłóż, mnie na każde pytanie udzielała wyczerpującej odpowiedzi. Raz mi zrobiła usg i nie musiałam płacić bo chciała sprawdzić czy jakaś torbiel nie urosła od ostatniej wizyty, bo wcześniej coś malutkiego znalazła.
Jak się nazywa?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Kiniorek91 wrote:ja tak samo trzymam kciuki.
Wiecie ja ze spaniem ostatnio mam problem. Tu mi gorąco, tu mi ciasno, tu mnie poty zlewają, żołądkiem wywraca na lewo, niedobrze mi...
Też trzymam mocno kciuki.
Wiem co czujesz ja też nie mogę spać, a zawsze byłam spiochem i myślałam, że chodź w ciąży się wyśpię, a tu nie da rady....MOJE lubi tę wiadomość
Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
Finezja19 wrote:Jak się nazywa?
alis132 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Dziewczyny, czy pamiętacie jak rozmiar miały wasze dzieciaczki w 6 tygodniu?
Ja właśnie szukam lekarza prowadzącego i w związku z tym miałam w tym tygodniu dwie wizyty z 2-dniowym odstępem.
Dziś maluch miał 5,4 mm i wg lekarza to za mało (wg daty inseminacji i okresu mam 6t2d a wg rozmiaru to 5t4d). Boję się, że on za wolno rośnie... Czy wam też się zdarzało, że maluch był poniżej średniej a dalej poszło dobrze?PCOS; 24 cykle starań
-
nick nieaktualny
-
Moj maluch w 7t0d mial 8,8mm I tez To bylo akurat w punkt, Mysle ze niewielkie odchylenia zawsze sa bo przeciez dzieci nie rodza sie wszystkie z taka sama waga I z takim samym wzrostem, a na tym etapie kazdy mm na usg jak sie ruszy glowica robi roznice
-
nick nieaktualnyKurcze, ale mnie M wkurzył. Znajomi jadą na wakacje na początku sierpnia na tydzień i M koniecznie chce z nimi jechać.
To mu tłumaczę, że sierpień ok, ale na 2-3dni bez rezerwacji, bo nie wiadomo jak się będę czuła albo czy nie będę jak z synem w szpitalu leżeć. Dlatego myślałam na majówkę albo w czerwcu gdzieś jechać na dłużej, nawet za granicę, ale kurcze bardziej ten 5-6msc, kiedy jeszcze wysiedzę w aucie i będę się dobrze czuć i nie będę z brzuchem tak się męczyć.
A on nie, foch, on chce jechać ze znajomymi w sierpniu na dłużej. Koniec kropka.
Boże, jak dziecko... -_-' -
Ola u mnie wg USG 6T6D było 0,92 cm, lekarz mówił że wszystko ok, ale nie zamartwiaj się na zapas, maluchy rożnie rosną, czasem dziewczyny pisały, że małe maluchy a potem nie wiadomo kiedy nadganiały albo mimo wyliczeń gina ciąża dużo młodsza ! Więc bądź dobrych myśli !
Kark ja nawet nie marzę o wakacjach w sierpni w tym roku ale znam ten typ upartego męża
Daj mężowi 2 dni na pewno zrozumie i zmieni zdanie
-
Z doświadczenia radzę- nie ma co planować do przodu, lepiej w razie co lasta sobie klepać albo coś w ostatniej chwili-no chyba, że się rezerwuje coś co można bezpłatnie odwołać. W zeszłej ciąży musieliśmy odwoływać wakacje, bo mimo, że początek ciąży to czułam się tak tragicznie, że żaden wyjazd nie miałby sensu. Dodam, że później wcale nie było lepiej na szczęście mili właściciele pozwolili nam przyjechać rok później już z dzieckiem. Ale nie każdy jest taki miły..
-
My rezerwowaliśmy wycieczkę pod koniec października. Na maj. Teraz albo komuś odsprzedamy albo zrezygnujemy.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja właśnie planuje jakoś kwiecień/maj gdzieś lecieć dalej, sierpień bym się bała już trochę.
Wszytsko oczywiscie zależy od ciązy i podejścia, ale za granice na pewno bym nie pojechała miesiąc przed terminem
Ja się zastanawiam jak liczyć tą moją ciąże w ogóle, bo z wyliczeń mam 6t1d -licząc od 1dnia ostaniej @
We wtorek jak byłam na usg to miałam 5t6d- no i tak mówię lekarzowi, a on, że nie, że to się liczy od daty dnia owulacji, a ja no ok, ale nie wiem kiedy dokładnie ta owulacja była (pewnie w okolicach 2/3 stycznia, ale nie wiem na 100%)
No i mówię mu, że każdy lekarz liczy od @ i tak też kalkulatory liczą itd, a on mi na to, że na pewno nie, co nas obchodzi @ jak do zapłodnienia doszło później i od tego momentu się liczy ciąże - więc mi wyliczył, że jestem w około 4 tygodniu ciąży.
Więc teraz będę odejmować 2 tygodnie od tego co mówi kalkulator, no bo co ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Ja to nawet nie myślę o wakacjach masa innych wydatków, ale zobaczymy, może jakiś krótki wypadzik gdzieś nad jezioro się uda
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26