X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaR wrote:
    hej, też się zgłaszam - wrzesień 2019 ;)

Hej, napisz Cos wiecej o sobie!:)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje bardzo mi przykro :( tulę

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Zalikeowalam za te pierogi. Podrzuć mi trochę bo mąż uwielbia, a ja nie mogę twarogu jesc. Jak bym sama zaczęła robić to nie powstrzymałam się przed spróbowanie i byłoby źle.
    K878, ja to samo :( Pieprzona cukrzyca. W zeszłej ciąży zrobiłam specjalnie z chudego twarogu i mąki żytniej, po chyba 4 miałam cukier 180 :(
    A tak mi się slinka puściła na myśl o pierogach ;(

Ja wczoraj padłam o 20, a dziś najmłodsza obudziła o 6.30, inaczej nadal bym spała :D

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz na nogach, zaraz odwoze starszaka do przedszkola

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Chocia zalezy dla kogo... Ja zaczelam nawet wode zwracac... Wiec zaczna byc ciekawie. Wieczorem do polnocy mialam lekkie rewolucje zeladkowe i kibelek plus mulenie. A od rana to... Masakra. Myslalam ze sniadanie z synem zjem ale chyba odpuszcze :]

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odpukac przeszly wymioty I straszne mdlosci wiec korzystam I jem:)

k878 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Mi odpukac przeszly wymioty I straszne mdlosci wiec korzystam I jem:)

Mnie wczoraj wlasnie wieczorem rozwolnienie zlapalo... Ale zwrotu wody z miodem z rana sie nie spodziewalan. I nie wiem co jesc. Chyba sobie kisiel dzisiaj zrobie.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo miała jeszcze dwa dni temu, nawet wodę zwracałam. A teraz już jakby trochę lepiej, jeszcze nie jem wszystkiego ale mdłości narazie mniej. Wczoraj bardzo pomogła mi mała rozpuszczalna kawka. Chyba mi ciśnienie podniosła i udało się normalnie funkcjonować :) :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Inka90 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam kawę, przed ciążą piłam po 3 dziennie. Teraz w ogóle mnie nie ciągnie, a też przydałoby się podnieść trochę ciśnienie bo chodzę po domu jak cień :)

Dziewczyny z terminami na początek września-za chwilę nasze mdłości miną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 08:32

RudaAnna lubi tę wiadomość

3jgxrjjgcuhp0pk3.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie mdłości łapią teraz najmocniej wieczorem jednak ani razu nie wymiotowałam. w ogóle dziwna sprawa. nic po godzinie 18 nie mogę zjeść bo odbija się to strasznym ciężarem, drażnieniem żołądka, jelit i mega mdłościami. ostatnio męczyło mnie do 2 w nocy :/ to chyba dlatego, że zawsze i tak miałam problemy z jelitami i układem trawiennym a teraz pewnie się nasila.

zem3i09k945lhtw9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję Anatola zwykłego (nie ma buraka jak Inka i nie podnosi cukru ;) ) i mi akurat jak mam lekkie mdłości to pomaga :)

Kurcze to chyba wczoraj był taki wieczór, bo też miałam rozwolnienie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam się w 8tc :D

Ann.., Mama_Zuzia, Jusi 28 lubią tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez zgłaszam się na wrzesień!

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Obecnie jestem w 5 tygodniu, beta w porządku, w 4 tygodniu miałam usg, gdzie widać pęcherzyk 2 mm. Czy jest możliwe, że okaże się pusty? Tak długo się staraliśmy, że ciężko mi uwierzyć, że może być dobrze

Wysłany: 1 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie pomaga banan, nawet w nocy jak mdli mnie to zazwyczaj z głodu to jem banana. Pije sok bananowy i jem kaszki manna bananowa i to zazwyczaj mój żołądek przyjmuje :)
    Kawka wczoraj weszła idealnie, a dzisiaj niestety nie. Ale i tak trochę mi pomogła :)

Paulina 28.11 szansa na pusty pęcherzyk jest zawsze. Ale stwierdza się go jak pęcherzyk osiągnie 25mmi nie będzie w nim zarodka. 2 mm to bardo mało, u mnie przy 12mm nie było jeszcze zarodka a tylko ciałko żółte. Więc musisz uzbroić się w cierpliwość i przede wszystkim dobre myśli i nastawienie. Będzie dobrze :) Za dwa tygodnie pewnie zobaczysz już zarodek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 09:44

kark lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praktycznie od 28 dc zaczął się mnie raz dziennie boleć brzuch jak przed okresem. Po kilku dniach czuje tylko ciągnięcie i delikatny ból brzucha, lekarz mówi, że tak powinno być. Czy to normalne, że nie mam żadnych innych objawów? Oprócz piersi, które są jak przed @

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z objawami różnie jest. Niektóre dziewczyny prawie nie mają, a inne od samego początku źle się czują. Mnie na początku męczyły całodniowe lekkie mdłości, które po kilku dniach prawie zniknęły by po 3-4 powrócić ze zdwojoną siłą.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam się w 8tc :*
    Paulina co do stworzenia czy to puste jajo na tym etapie nie jest to możliwe ja miałam puste jajo do 8tc rosło do 8mm i nie było w nim zarodka ani ciałka żółtego ale po wizycie u ginekologa zaczęłam plamić i krwawić i mimo tabletek na podtrzymanie nic nie pomagało :(
    Trzymam kciuki za was i za twojego bąbelka nie ma co się martwić przed czasem co ma być to będzie pamiętaj nic za to nie możemy ale myśl pozytywnie kochana i wierz w małego bąbelka :*

kark lubi tę wiadomość

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdlosci są kazdego dnia o różnej sile. Mało potraw jem bo na samą myśl robi mi sie nie dobrze jak juz na cos mam ochote to zjadam dosc sporo zeby najeść sie poprostu no i wtedy kolejny problem bo potem to jedzenie stoi mi w gardle tak zle sie czuje i juz tego dania nie rusze wogle w kolejnych dniach tak jest ze wszystkim... lekarz dal mi tabletki z witaminami i kwasem foliowym do tego z imbirem troszeczke lepiej jest po nich bo po sniadaniu nie mam mdłości akurat wtedy biorę tabletki i jest lepiej ale za to pozniej wracają i tak...

Musimy to przetrwac juz nie dlugo nam zostalo

t15bl9v.png
    fqzfby3.png

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy zazwyczaj nasilają się lub pojawiają się 6-7tydz. Ale u niektórych są już od początku a największe szczesciary objawy takie jak np. Mdłości czy wymioty omijają całkowicie :) Więc każda ma inaczej ;) ból podbrzusza i ciagniecie to bardzo dobry objaw ;) Macica się rozciąga :) Także spokojnie ciesz się ciąża i jedz co chcesz bo już niedługo może się to skończyć ;)

U mnie leci już 10tydz :) i mdłości zaczynają powoli przechodzić ale jeden belcik dziennie minimum jeszcze musi być ;)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ