Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaulina, ja w tej ciąży po raz pierwszy nie mam żadnych totalnie objawów, prócz kilka razy mdłości lekkich i jednej cofki. Ani cycki, ani jajniki, ani brzuch, nic totalnie! Przez głowę przechodzą czasem myśli o pustym jaju, już nawet o tym w necie czytałam, ale nie dajmy się zwariować.
Choćbyś o tym czytała i myślała to albo jest ok albo nie i nic tego nie zmieni na tym etapie, nawet leki.
Ja po rozmowie z pracodawcą, gratulował, kazał przyjść z tym oświadczeniem o przerwaniu wychowawczego i cieszyć się ciążą -
Ja wczoraj byłam na IP, bo bardzo mocno bolał mnie brzuch. Zostawili mnie w szpitalu. Dzidzia rośnie idealnie, wszytsko raczej jest dobrze - jeszcze czekam na wyniki badań. Ale jestem spokojniejsza, niż bym była gdybym została w domu i żyła w takiej niepewności
Arashe lubi tę wiadomość
-
paulina2811 wrote:Jak myślicie, kiedy jest najlepszy czas na poinformowanie pracodawcy o ciąży?
jeśli masz umowę na czas nieokreślony to bez znaczenia bo i tak nic Ci nie może zrobić Ja poinformowałam o ciąży wczoraj t.j. w ostatnim dniu 9 tygodnia. Mam coraz więcej wyjść na różne badania, do lekarzy więc postanowiłam, że to czas aby pracodawca już wiedział. Wtedy z tego co się dowiedziałam, takie wyjścia, jeśli są konieczne w godzinach pracy, należą Ci się bez konieczności odrabiania tych godzin. Oczywiście poprosiłam o dyskrecję - chciałabym, aby póki co o tym fakcie wiedziało bardzo ograniczone grono. -
axie92 wrote:Ja wczoraj byłam na IP, bo bardzo mocno bolał mnie brzuch. Zostawili mnie w szpitalu. Dzidzia rośnie idealnie, wszytsko raczej jest dobrze - jeszcze czekam na wyniki badań. Ale jestem spokojniejsza, niż bym była gdybym została w domu i żyła w takiej niepewności
Ktory masz tc? Dobrze ze wszystko w porzadku -
paulina2811 wrote:Jak myślicie, kiedy jest najlepszy czas na poinformowanie pracodawcy o ciąży?
To juz jest sprawa bardzo indywidualna, u mnie w pracy dowiedzieli sie w okolicach 6tygodnia bo przeszlam na zwolnienie ciazowe -
Ja po usg na którym było widać serduszko poprosiłam o zaświadczenie o ciąży i dzień później zaniosłam je do pracy. Właśnie o wyjścia na badania czy do lekarzy mi chodziło i o to, żebym nie musiała zostawać po godzinach.
kark lubi tę wiadomość
-
Kiniorek91 wrote:Mnie wczoraj wlasnie wieczorem rozwolnienie zlapalo... Ale zwrotu wody z miodem z rana sie nie spodziewalan. I nie wiem co jesc. Chyba sobie kisiel dzisiaj zrobie.
Może to jakiś rotawirus albo jelitówką?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja też powiedziałam w pracy po serduszkowej wizycie, koniec 8 tygodnia. Dobrze, że tak szybko, bo od razu odciążono mnie od ryzykownych czynności. A po kilku dniach sami wzięli mnie na rozmowę, żebym spróbowała wyperswadować lekarzowi, że moje miejsce pracy jest bezpieczne w czasie ciąży. I żebym jak najszybciej szła na L4.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ja po 1 gryzie jabłka dostaję mdłości, za to banany mi bardzo smakują. Ogólnie mam problemy z jedzeniem, bo jestem głodna prawie cały czas, a z drugiej strony na samą myśl o wzięciu czegoś do ust mdli mnie jeszcze bardziej. Nie daj Boże, żeby doleciał jakiś zapach... Banany i kisiel - jedyne dwie bezpieczne rzeczy.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja tak naprawdę jestem na l4 ten tydzień. Wcześniej trzy dni pracowałam z domu. O ciąży powiedziałam w zeszłym tygodniu. W 8tc. Generalnie jeśli chodzi o zwolnienie to dużo zależy od wykonywanej pracy i od Twojego samopoczucia. Mimo że mam pracę w której spokojnie mogłabym zostać dłużej,to mdłości o wymioty nie dały mi możliwości Musiałam iść na l4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 13:14
-
Ja mam umowę na czas nieokreślony i w związku z kontaktem w pracy z odczynnikami chemicznymi zamierzam powiedzieć kierownikowi jak tylko dostanę zaświadczenie od lekarza , czyli w przyszłym tygodniu. Chcę nadal pracować ale muszę zostać odsunięta od chemikaliów.