X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje wam tych mdłości i odrzucenia od jedzenia, a z drugiej strony zazdroszczę, bo ja jestem non stop głodna i ciągle bym coś jadła, a to nie dobrze wróży mojej wadzę w ciąży i po porodzie -.-

Ja znowu bardziej się musze ograniczać z tym jedzeniem :P
    Najgorsze jest to, że mam ochotę na rzeczy, których nie mogę jeść i normalnie nie myślę o nich, np czekolada, cukier, soki owocowe, chleb itd

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak odrzuciło od słodyczy i kawy, że szok! Nie spodziewałam się, ze mozna nie zjeść nic słodkiego przez miesiąc i nadal żyć;p

Monkle - juz masz spokojniejszy weekend, jak podejrzałaś faoslkę;) Ja tez w czwartek idę na drugą wizytę i z tego co widziałam, to kilka dziewczyn także wizytuje 7.02.

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizytę w czwartek o 11:30, ale pewnie się przesunie na 12:30 ;d

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miczitanka wrote:
    A mnie tak odrzuciło od słodyczy i kawy, że szok! Nie spodziewałam się, ze mozna nie zjeść nic słodkiego przez miesiąc i nadal żyć;p

Monkle - juz masz spokojniejszy weekend, jak podejrzałaś faoslkę;) Ja tez w czwartek idę na drugą wizytę i z tego co widziałam, to kilka dziewczyn także wizytuje 7.02.

Mam tak samo ze słodyczami :p przed ciążą to każda ilość, a teraz córka dostała ode mnie z pracy paczkę słodyczy na gwiazdkę i nawet mnie nie ciągnie i leżą, czekają :) bo przecież roczniakowi ich nie dam

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie slodkie mniam a za to wszystkim ni sie odbija :/ cieszylam sie ze z rana spokoj, poszlam do sistry na to ciacho a wrocilam i zwrot mialam... Na razie nic nie tyja. Moze troche na wadze mnien ale to roznica 0.5kg. i do tego sluzem mnie zalewa i zaczynam wkladek uzywac bo nie nadarze z pranien za chwile....

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monkle wrote:
    Ja nie wytrzymałam i byłam dziś na USG, dzidzia 6mm, tętno 130, troszkę mniejsza niż powinna, ale lekarz nie miał zastrzeżeń. :)
    Byłam też na krzywej cukrowej, bo cukier na czczo 94 wyszedł i lekarz wolał sprawdzić. Teraz następna wizyta w czwartek

Cudnie ze podgladnelas malenstwo ❤️ Ja ide na wizyte w poniedzialek

Finezja19, kark lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Cudnie ze podgladnelas malenstwo ❤️ Ja ide na wizyte w poniedzialek
    o której ? ;)

• Lami Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwichrowana, też mam problem z przytulaniem w nocy. Do ciąży byłam jak rzep, a teraz mnie wszystko dusi i uwiera. Kupiłam sobie taką dużą maskotkę psa, przypomina słynne ciążowe rogale kształtem i teraz przytulam się z nim :D Mój chłop nie jest zachwycony, że śpimy z maskotką, ale cóż... :D

Jeśli chodzi o bzykanko, to teraz jest nam lepiej. W sensie, że ja odczuwam wszystko intensywniej. Ale wiadomo, że wszystko delikatniej. Nie rezygnowałabym jeśli nie ma przeciwwskazań od lekarza. Chyba na ten czas trzeba będzie długo czekać. Chociaż nie wiem, bo to pierwsza ciąża. Najpierw było poirytowanie, że trzeba robić na zawołanie. Później pojawi się brzuch, później dzidziuś, więc lepszego czasu niz 1 i 2 trymestr chyba nie ma :)

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • ZielonaWyspa Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Bardzo się cieszę, że wy już widziałyście swoje małe serduszka I jesteście spokojne. Ja umówiłam na dzisiaj prywatną wizytę i z tego delikatnego stresu spać dzisiaj nie mogłam. Tzn, ogólnie budzę się bardzo często ale wczoraj to już przesadziłam. Czy mogłabym was prosić o kciuki? Chyba bardzo potrzebuję wsparcia kobiet z brzuszkami...

kark, Mama_Zuzia, Mama_Zuzia, m0nika, speakyourmind93, monkle, zwichrowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już trzymam, powodzenia! :) samych dobrych wieści i odzywaj się od razu po wizycie!

• ZielonaWyspa Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalu89 wrote:
    Ja już trzymam, powodzenia! :) samych dobrych wieści i odzywaj się od razu po wizycie!

Dziękuję bardzo :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś ze mną w poniedziałek wizytuje :D?

Jusi 28 lubi tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaWyspa wrote:
    Hej dziewczyny. Bardzo się cieszę, że wy już widziałyście swoje małe serduszka I jesteście spokojne. Ja umówiłam na dzisiaj prywatną wizytę i z tego delikatnego stresu spać dzisiaj nie mogłam. Tzn, ogólnie budzę się bardzo często ale wczoraj to już przesadziłam. Czy mogłabym was prosić o kciuki? Chyba bardzo potrzebuję wsparcia kobiet z brzuszkami...

Kciuki, na dzisiaj masz wizyte?

FInezja- pozno bo o 19 :(

Kark- Ja, Ja! Ty na Ktora godzine bo Ja o 19

kark lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy w tym tygodniu a ja cierpliwie musze czekac na 12.02 :) ale mimo wszystko z tyli glowy sidzi mysl ze jest pieknie a strch tak troszke towarzyszy.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia to ja 12.40 :D Chociaż znając życie pewnie koło 13 dopiero wejdę :)

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Wy w tym tygodniu a ja cierpliwie musze czekac na 12.02 :) ale mimo wszystko z tyli glowy sidzi mysl ze jest pieknie a strch tak troszke towarzyszy.

Też czekam i też trochę się boję, ze względu na tego krwiaka, także doskonale Cię rozumiem :) ale trzeba założyć, że wszystko będzie dobrze! ja mam 11 wizytę

• Paulina2202 Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A ktoś ze mną w poniedziałek wizytuje :D?
    Ja na 12;30 ale pewnie będzie obsuwa ;)

kark, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

w57v9n73mftotcyb.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja, to chyba mamy wizytę o tej samej godzinie :)

U mnie dziś sukces w postaci zjedzenia obiadu. Mniej więcej od 3 dni mało co wychodzę z łóżka (najpierw katar, a teraz po prostu nie mam siły przez te problemy z jedzeniem) i sporo śpię. Trochę mnie to zaczyna irytować i już czekam, żeby te mdłości się skończyły, żeby można było jakoś normalniej jeść.
    Na dodatek chodzą za mną kotlety schabowe. No jadłabym tylko to najchętniej, ewentualnie banany i kisiel (świeżo wyciskany sok też może być)

Jeśli chodzi o przytulanki to u mnie jest mały problem, bo ostatnia próba okazała się nieco bolesna, więc odpuściliśmy. Czy u którejś z Was tak się zdarzyło? Jakiś tydzień wcześniej nie było problemu...

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel, u mnie często przytulanki są lekko bolesne, bo mam tyłozgięcie :>

U mnie jest teraz tak, że jak nie ma seksu przez 2 dni to trzeciej nocy mam tak zboczone syn i budzę się tak napalona, że normlanie gwałcę męża przez sen :D A on nie narzeka :P

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, ale u mnie nie stwierdzono niczego takiego i nie wiem, może to ma jakieś podłoże psychologiczne? Że obawiam się utraty ciąży? Wiem, ze to głupie i jeśli nie ma przeciwwskazań od lekarza (a nie ma, pytałam) to nic złego nie powinno się stać...

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ