X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speaky jedz na IP. Może to jakieś plamienie przez ten polip ale lepiej to sprawdzić. Trzymam kciuki i czekamy na wieści!

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m0nika wrote:
    Speaky dla swojego świętego spokoju jedź na IP i sprawdź co się dzieje. Z Twojego suwakczka widzę, że może być teraz termin Twojej miesiączki? To też może powodować takie małe plamienia. Nie denerwuj się, jeżeli nic Cię nie boli to ma pewno będzie wszystko dobrze.

Gdybym nie byla w ciazy to okres powinien byc juz gdzies tydzien temu. Juz przestałam panikowac, nie placze, leze i obserwuje sytuacje. Jak tylko znow zauwaze plamienia lece na IP...

eikts65gz0i70ci6.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speak nie bede oryginalna- jedz na IP sprawdzic i przede wszystkim sie uspokoic, tam Cie zbadaja dokladnie I nie bedziesz musiala sie domyslac co sie dzieje. Daj znac jak mu bedzie po lekarze :*

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speaky kiedy masz następna wizytę?

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:
    Gdybym nie byla w ciazy to okres powinien byc juz gdzies tydzien temu. Juz przestałam panikowac, nie placze, leze i obserwuje sytuacje. Jak tylko znow zauwaze plamienia lece na IP...

mi ovufriend wyznacza uparcie kolejne cykle w okolicach 31-ego każdego miesiąca mimo, że cykle mam 29-30. ostatnia miesiączka 30 listopada i z moich obliczeń wynika, że okres przypadałby na tydzień temu ale nie.. :D ovufriend wie swoje i na 31 stycznia wyznaczał i akurat 1 lutego plamienia przyszły. więc może w Twoim przypadku jest podobnie. poza tym, jeśli masz polipa to przez to też możesz plamić. mi mój ginekolog powiedział, że zaniepokoić powinny dopiero silne krwawienia przypominające miesiączkę, ale człowiek i tak się boi i leci na SOR. zawsze lepiej sprawdzić. będzie dobrze :)

zem3i09k945lhtw9.png

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Speaky kiedy masz następna wizytę?

Za tydzien, ale lekarz mowil, ze jakby cos sie dzialo przyjsc wczesniej. Pomyslalam, ze jesli dzis bedzie czysto (ale tak zupełnie czysto) to poleze i poczekam do jutra i jutro sie zjawie u swojego gina?

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

eikts65gz0i70ci6.png
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami:) dziś zaczynam 10tydz i nie zapeszajac od dwóch dni objawy znikly i czuje więcej energi i siły mam nadzieje ze już tak pozostanie :) wizytę mam w piątek nie stresuje się a wręcz jestem podekscytowana :) a co do przutulanek przez same czytanie mi się robi gorąco bo przez krwiaka już ponad miesiąc nie było i jestem jak wygłodniała lwica haha! Oby w piątek lekarz dał pozwolenie to nie wypuszczę męża przez cały dzień :)

k878 lubi tę wiadomość

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Jaga94 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    U mnie w rodzinie nikt dlugo nie karmil, a mi sie udalo 9mcy mimo dokarmiania mm (jak maly mial 8mcy wrocilam do pracy i nie chcialo mi sie sciagac pokarmu). Ja nie uzywalam nakladek, ale mam dosc wysoki prog bolu. Z 2-3 tyg i nie boli. W sumie malo sie o tym mowi ze karmienie jest bolesne, ze sa problemy rozne.
    U mnie mialam wrazenie, ze po herbatkach jeszcze gorzej, najlepsza jest kawa inka.
    Jaga94 w rodzinie duze biusty maja?
    Siostra tak, ale ja z mamą mizerne. Myślisz ma to znaczenie, bo mi sie wydaje, że niekoniecznie.

Bladzioch 04.01
    Beta 07.01 - 206
    Beta 10.01 - 650
    29.01 -serduszko
    Maluszek urodzony 12.09.2019
  • Jaga94 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A przepis jak mieć pokarm? Przystawiać do cycka. Czasami co 20 minut jak trzeba. Inaczej pokarmu nie będzie.
    Dlatego jak dziecko płacze, a mama, teściowa i mąż nad Tobą jęczą, że nie masz mleka, weź zrób butle, bo dziecko głodne i się nie najada to najlepsza rada to wypieprzyć ich za drzwi i na spokojnie przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać. Na spokojnie i z myślą w głowie, że jestem mamą i mam mleko, by wykarmić moje dziecko :)
    Dziękuję za każde odpowiedzi, naprawdę wiedziałam kogo zapytać :-),jak bedzie ciężko we wrześniu będę jeszcze pisać,dzięki :-)

Bladzioch 04.01
    Beta 07.01 - 206
    Beta 10.01 - 650
    29.01 -serduszko
  • Jaga94 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speaky odpoczywaj, jak coś to się nie zastanawiaj i na szpital. Trzymaj się buziaki.

Bladzioch 04.01
    Beta 07.01 - 206
    Beta 10.01 - 650
    29.01 -serduszko
  • monkle Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga94 wrote:
    Siostra tak, ale ja z mamą mizerne. Myślisz ma to znaczenie, bo mi sie wydaje, że niekoniecznie.

Rozmiar biustu absolutnie nie ma żadnego wpływu na karmienie piersią. Ja mam raczej nieduży, a przez rok wykarmiłam kawał chłopa (z 2,4kg przy urodzeniu, wyrósł na 11kg mając 14 miesięcy). Ale pierwszy miesiąc to była walka o laktację, bo miałam poród indukowany w 38tc i z laktacją było bardzo kiepsko.

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speaky jak tego niedużo to odpocznij, a jutro z rana tel do gina, może Cie wcześniej wciśnie. Jak dużo to jedź od razu na ip.

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Witam się z Wami:) dziś zaczynam 10tydz i nie zapeszajac od dwóch dni objawy znikly i czuje więcej energi i siły mam nadzieje ze już tak pozostanie :) wizytę mam w piątek nie stresuje się a wręcz jestem podekscytowana :) a co do przutulanek przez same czytanie mi się robi gorąco bo przez krwiaka już ponad miesiąc nie było i jestem jak wygłodniała lwica haha! Oby w piątek lekarz dał pozwolenie to nie wypuszczę męża przez cały dzień :)

Czesc RudaAnna!:) witaj z nami, na kiedy masz dokladnie tp? To Twoja pierwsza ciaza? Napisz Cos wiecej o sobie :)

RudaAnna lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmiar biustu nie ma znaczenia, ale moja mama jest polozna i mowila ze czasem zdarzylo sie, ze byl rzeczywiscie brak pokarmu mimo checi u kobiet z gigantycznym biustem, ale w 99% zalezy od psychiki. Ja mam normalnie rozmiar 75aa i karmilam.

Ja tez jutro wizytuje, trzymajcie kciuki, boje sie troche, bo mnie brzuch pobolewa.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:
    Za tydzien, ale lekarz mowil, ze jakby cos sie dzialo przyjsc wczesniej. Pomyslalam, ze jesli dzis bedzie czysto (ale tak zupełnie czysto) to poleze i poczekam do jutra i jutro sie zjawie u swojego gina?

Zrobisz jak uwazasz. Jeśli dzisiaj nie pojedziesz na izbę to idź jutro na kontrolę do swojego gina.
    Ale jak będzie dzisiaj Więcej plamien to izba.
    A jak wygląda sytuacja teraz? Uspokoiło się?

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Zrobisz jak uwazasz. Jeśli dzisiaj nie pojedziesz na izbę to idź jutro na kontrolę do swojego gina.
    Ale jak będzie dzisiaj Więcej plamien to izba.
    A jak wygląda sytuacja teraz? Uspokoiło się?

Jutro wizyta na 100% czy beda plamienia czy nie. Odpukac na razie czysto, nic a nic. Az sie boje isc do lazienki.

eikts65gz0i70ci6.png

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze. Najważniejsze że ustaly :) Oby to był ten polip :) Może jednak gdzieś go zahaczyliscie albo po prostu miałaś intensywny weekend i samo się obtarlo.
    Nie bój się :) kontroluj o ręką na pulsie :) Myślę że nie masz się co przejmować, będzie ok :)

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie intensywny weekend. Wczoraj goscie potem ciche dni z mezem sie zaczely :/ w sumie nie wiem o co :( a teraz jestem u rodzicow kilka dni. Musualam zmienic klimat... I to chyba slubnemu sie nie podoba... :/

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Czesc RudaAnna!:) witaj z nami, na kiedy masz dokladnie tp? To Twoja pierwsza ciaza? Napisz Cos wiecej o sobie :)
    Mama_Zuzia , RudaAnna już się z nami witala i przedstawiała ;P teraz tylko wita się w kolejnym tygodniu ;)

RudaAnna lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speaky dobrze ze sie nie rozkrecilo.

Ja wlasnie wracam z czestochowy... Zmarzlam i chyba pecherz przeziebiony... :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ