X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Ja nie śpię już od jakiś 2h a wymiotowalam chyba z 5razy. Generalnie to siedzę na dywaniki w łazience i narazie się stąd nie ruszam bo zaraz pewnie będzie to samo.
    Chcę mi się tak pić jak nie wiem a nic nie mogę...

Biedna, ale Cie dopadlo :( probuj wode po lyzeczce pic

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie próbuje wygazowana cole. Wodę próbowałam dwa razy ale niestety... Nie przejdzie. Mam już dzisiaj dość, a wczoraj był taki ładny dzień, nawet zjadłam obiad pierwszy raz od 3tygodni :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odpuscily wymioty calkiem, za To np wczoraj caly Dzien praktycznie bylo mi niedobrze I mi sie do tego odbijalo, masakra :/

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Hej zaczynam dzis 10 tc. Snilo mi sie ze na usg wyszlo ze bedzie syn! :)
    To fajny sen :), mi się śniło, że czekam na poronienie, bo beta wyszła mi 150.. W 10t5d... Ehhh

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    To fajny sen :), mi się śniło, że czekam na poronienie, bo beta wyszła mi 150.. W 10t5d... Ehhh

Na szczescie To tylko sen kochana

Arashe lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja o 15 wizytuje. Plamienia na razie ustapily. Jak do tej pory bylam spokojna,tak od wczoraj masakra. Trzymajcie za nas kciuki, ja mam niestety zle mysli...

przedszkolanka:), Finezja19 lubią tę wiadomość

eikts65gz0i70ci6.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki! A Ty musisz być dobrej myśli!! Zobaczysz wszystko będzie ok!

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja przechodzę jakiś kryzys.. Druga wizyta dopiero w środę i cały czas w głowie tylko jedno "żeby było serduszko"... Zamartwiam się tym jak nie wiem, do tego strasznie ciągnie mnie podbrzusze, mdli mnie na samą myśl o jedzeniu, toaleta to mój drugi dom(częstomocz) a na dodatek nie wiem jak powiedzieć szefowi o moim stanie...

8599skjo9dvue7er.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:
    Dziewczyny ja o 15 wizytuje. Plamienia na razie ustapily. Jak do tej pory bylam spokojna,tak od wczoraj masakra. Trzymajcie za nas kciuki, ja mam niestety zle mysli...

Kciuki, bedzie wszystko dobrze nie Denerwuj sie. 15 juz calkiem niedlugo!

Agucha90s- serduszko na pewno jest I bije mocno I szybko :) masz normalne objawy ciazowe, tez caly Czas bym chodzila sikac:) a szefowi czemu sie boisz powiedziec?

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia zaczęłam pracę w grudniu. Okres próbny mam do końca maja. Wiem że muszą mi przedłużyć umowę do dnia porodu ale jest mi porostu niezręcznie mówić o tym że jestem w ciąży a dopiero co zaczęłam nowa prace.. Może bardziej boję się tego że pomyślą sobie ze jestem mega nieodpowiedzialna itp. Ale z drugiej strony jeśli lekarz mi pozwoli będę chciała pracować tak długo jak tylko będę mogła (chociaż nie wiem ja to będzie bo już coś na pierwszej wizycie gin wspominał że chyba mnie wyślę na l4 bo to ciąża wysokiego ryzyka bo jedna już poronilan a i na dodatek mam dwie macie)... Dziwne to wszytko.. Dziękuję za wsparcie

8599skjo9dvue7er.png
  • monkle Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Ja nie śpię już od jakiś 2h a wymiotowalam chyba z 5razy. Generalnie to siedzę na dywaniki w łazience i narazie się stąd nie ruszam bo zaraz pewnie będzie to samo.
    Chcę mi się tak pić jak nie wiem a nic nie mogę...

Dobrze, że jest to forum, to człowiek trochę się ogarnie, że jeszcze nie jest tak z nim najgorzej, że mu się non stop odbija i mdli, póki nie musi nad ubikacją wisieć.

Lubięświeczki tulę mocno.

Dziewczyny wizytujące - trzymam kciuki za serduszka, nikt już nie odpada, pamiętajcie, zostajemy w tym składzie do września!

kark, Finezja19 lubią tę wiadomość

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, trzymam kciuki za Wasze wizyty.Ja mam dopiero w czwartek.
    Ja biorę Luteinę dopochwowo 2x1
    tak dla swojej spokój ości bo przy poprzednich ciążach też brałam i teraz poprosiłam ginekologa o przepisanie.Nie miał nic przeciwko,bez problemu wypisał i jeszcze stwierdził, że na pewno pomoże a nie zaszkodzi.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja już sama nie wiem co myśleć. od zeszłego czwartku ustały mdłości ( to był 8 tyg+6dn). w piątek t.j. 9tyg+0 dn wizyta na SOR bo plamienia. niby wszystko było ok, serce bije ale już sama nie wiem, czy to ok, że te mdłości tak nagle odpuściły. cyce jednak jak balony teraz dotknąć nie mogę, ale też się nakręcam, że to może przez zwiększony dupahston :/ masakra....przecież nie będę latać co 2 dni na usg.... jak tu się nie nakręcać :/

zem3i09k945lhtw9.png
  • Inka90 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też mdli, ale w porównaniu do ciebie Lubię świeczki to jest i tak świetnie

3jgxrjjgcuhp0pk3.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a może masz teraz spokojniejszy czas? Jesteś więcej w domu, nie masz stresów? Ja jak mam spokojne dni to zero mdłości. Jak szłam do pracy to dzień do d...

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Magda, a może masz teraz spokojniejszy czas? Jesteś więcej w domu, nie masz stresów? Ja jak mam spokojne dni to zero mdłości. Jak szłam do pracy to dzień do d...
    chyba masz rację. w pracy o wiele gorzej, w weekendy w domu luz. dziś trochę mdli i siedzę w robocie. od jutra przez te plamienia idę na L4 to możliwe, że znowu będzie lepiej.

zem3i09k945lhtw9.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdlosci sa ale do zniesienia
    Nie wymiotuje.
    Za to maz doprowadza mnie do szalu. Dalej ciche dni. Nawet nie zpytal jak maly i jak ja sie czuje. Pieprzony egoista :/

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha90s wrote:
    Mama_Zuzia zaczęłam pracę w grudniu. Okres próbny mam do końca maja. Wiem że muszą mi przedłużyć umowę do dnia porodu ale jest mi porostu niezręcznie mówić o tym że jestem w ciąży a dopiero co zaczęłam nowa prace.. Może bardziej boję się tego że pomyślą sobie ze jestem mega nieodpowiedzialna itp. Ale z drugiej strony jeśli lekarz mi pozwoli będę chciała pracować tak długo jak tylko będę mogła (chociaż nie wiem ja to będzie bo już coś na pierwszej wizycie gin wspominał że chyba mnie wyślę na l4 bo to ciąża wysokiego ryzyka bo jedna już poronilan a i na dodatek mam dwie macie)... Dziwne to wszytko.. Dziękuję za wsparcie

Rozumiem.. To rzeczywiscie malo komfortowa sytuacja pod takim wzgledem, rozumiem Cie calkowicie :* ale trudno, jestes w ciazy i To jest najwazniejsze, a po ich reakcji bedziesz widziala czy ta firma jest Cos warta :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda.g85 wrote:
    dziewczyny ja już sama nie wiem co myśleć. od zeszłego czwartku ustały mdłości ( to był 8 tyg+6dn). w piątek t.j. 9tyg+0 dn wizyta na SOR bo plamienia. niby wszystko było ok, serce bije ale już sama nie wiem, czy to ok, że te mdłości tak nagle odpuściły. cyce jednak jak balony teraz dotknąć nie mogę, ale też się nakręcam, że to może przez zwiększony dupahston :/ masakra....przecież nie będę latać co 2 dni na usg.... jak tu się nie nakręcać :/

Na tym etapie mialam identycznie. Rozne sa etapy ciazy, spokojnie wszystko jest dobrze

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    U mnie mdlosci sa ale do zniesienia
    Nie wymiotuje.
    Za to maz doprowadza mnie do szalu. Dalej ciche dni. Nawet nie zpytal jak maly i jak ja sie czuje. Pieprzony egoista :/

Chamstwo :/ tez sie do niego nie odzywaj!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ