X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    U mnie mdlosci sa ale do zniesienia
    Nie wymiotuje.
    Za to maz doprowadza mnie do szalu. Dalej ciche dni. Nawet nie zpytal jak maly i jak ja sie czuje. Pieprzony egoista :/

Tak to jest, jak jeden dzień dobry to następny do dupy...No ale zobaczymy jak będzie dalej :)

Agusia, mnie stary doprowadza do szału, jestem ciągle zła i poirytowana, wkurza mnie nawet jak się przytula.
    I ciągle zadaje mi pytania, gdzie idziesz, po co wstajesz, idziesz rzygac, rzygalas, źle się czujesz, chcesz coś.. Przymkne na chwilę oko żeby po prostu odpocząć to od razu jest, spisz, idziesz spać... Normalnie jakby pisał książkę codziennie co robię. Więc wierz mi, ja bym wolała polezec i odpocząć sama... Ogólnie jak jest mi źle to lubię siedzieć sama w ciszy. Mam nadzieję że to mi przejdzie niedługo bo wiem że on się tylko martwi.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki u nas tak zawsze jak pojade na kilka dni do rodzicow... Jemu zawsze to przeszkadza... Ehh faceci :/

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po prostu wie że jesteś pod dobra opieka? :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Rozumiem.. To rzeczywiscie malo komfortowa sytuacja pod takim wzgledem, rozumiem Cie calkowicie :* ale trudno, jestes w ciazy i To jest najwazniejsze, a po ich reakcji bedziesz widziala czy ta firma jest Cos warta :)
    Z tego co zdążyłam się nasluchac jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży to tu nie bardzo dobrze się obchodza z takimi przypadkami od razu się obrażają i koniec...licze tylko na to że mój sze(który jest nawet spoko, szybko znaleźliśmy wspólny język) będzie mnie bronił przed lwimi paszczami w kadrach bo tam wszystko się zaczyna ta cała niechęć do "ciężarówek"... No nic poczekam jeszcze z tydzień dwa i wtedy może się odważe na męska rozmowę z szefem...

8599skjo9dvue7er.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny trochę mnie nie było, tzn byłam ponieważ śledzę was wg możliwości na bieżąco ale musiałam trochę poukładać sobie myśli. Jakoś nie mogłam się pozbierać po stracie Moje :( miałam same czarne myśli w głowie aż szkoda opowiadać. A nie chciałam wprowadzać na forum smutnych wątków.
    W każdym razie stanęłam troszkę na nogi.

Chciałam dać znać, że również trzymam bardzo mocne kciuki za wizytujące dzisiaj koleżanki !!!

Ja mam mało objawów mdłości bardzo rzadko, brzuch już tylko czasem, ciągle tylko wrażliwe piersi ale to może być spowodowane duphostonem, dlatego lekko się załamałam. No nic u mnie jutro się wszystko okaże.

zwichrowana lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • MamJuzSyna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało się udzielała dzisiaj była wizyta wyniki fajnie wszystko idealnie tylko dziecko przestało się rozwijać tydzień temu według pomiaru. Gin mówi że czasem ma przypadki cudu gdzie na wizycie nie widzi serduszka a za 2-3 dni już tak. Zapisałam się na 18.30 na usg żeby potwierdzić i wiedzieć na o czekać
    .

10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
    12.02.2019 (*) aniołek 7t
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Hej dziewczyny trochę mnie nie było, tzn byłam ponieważ śledzę was wg możliwości na bieżąco ale musiałam trochę poukładać sobie myśli. Jakoś nie mogłam się pozbierać po stracie Moje :( miałam same czarne myśli w głowie aż szkoda opowiadać. A nie chciałam wprowadzać na forum smutnych wątków.
    W każdym razie stanęłam troszkę na nogi.

Chciałam dać znać, że również trzymam bardzo mocne kciuki za wizytujące dzisiaj koleżanki !!!

Ja mam mało objawów mdłości bardzo rzadko, brzuch już tylko czasem, ciągle tylko wrażliwe piersi ale to może być spowodowane duphostonem, dlatego lekko się załamałam. No nic u mnie jutro się wszystko okaże.

Smutne mysli a sio, teraz kochana musi byc juz tylko dobrze!!

pola0909, zwichrowana lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Ala88 Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy są takie przypadki że jest poronienienie i nie da się tego zauważyć??

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamJuzSyna wrote:
    Mało się udzielała dzisiaj była wizyta wyniki fajnie wszystko idealnie tylko dziecko przestało się rozwijać tydzień temu według pomiaru. Gin mówi że czasem ma przypadki cudu gdzie na wizycie nie widzi serduszka a za 2-3 dni już tak. Zapisałam się na 18.30 na usg żeby potwierdzić i wiedzieć na o czekać
    .
    A w którym tygodniu jesteś?

zem3i09k945lhtw9.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamJuzSyna wrote:
    .

Ktory To tc? Moze mialas pozna owulacje? Bardzo trzymam za Ciebie kciuki, juz mial byc koniec zlych informacji :( masz u innego lekarza badanie?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Ala88 Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam też że dziewczyny zrobią test, umówić na wizytę a później okazuje się że chodziły ponad miesiąc z martwym plodem. Juz sama nie wiem może przestać czytać te fora
    ......

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala88 wrote:
    Dziewczyny czy są takie przypadki że jest poronienienie i nie da się tego zauważyć??

Niestety jest Cos takiego jak poronienie zatrzymane- dzidzius przestaje sie rozwijac na pewnym etapie I nie zaczyna lub przestaje bic mu serduszko I wychodzi To dopiero na usg :(

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala88 wrote:
    Niestety tak, ja miałam tak poprzedniej ciąży, żadnych fizycznych objawów że może coś być nie tak po prostu przeczucie i dzięki przeczuciu szybsza wizyta u gina i wyrok.

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala88 wrote:
    Czytałam też że dziewczyny zrobią test, umówić na wizytę a później okazuje się że chodziły ponad miesiąc z martwym plodem. Juz sama nie wiem może przestać czytać te fora
    ......

Tak czasem jest. Opowiem Ci jak było w zeszłym roku u mnie. Wszystko było dobrze... Ostatnie usg miałam 9+1 dzidzia zdrowa i duża serduszko biło. Następna wizyta, badanie prenatalne 12+6 na usg brak czynności serca i zarodek wielkości 8+1. Według histopat poronienie między 10-16tyg czyli pewnie zaraz koło 10 się zatrzymało a ja jeszcze prawie 3 tygodnie chodziłam. Lekarze nie są wstanie dokładnie ocenić kiedy to się stało no płód już zmalał. W dniu prenatalnych zaczęłam plamic na brązowo bo kosmowka zaczęła się już odklejac. Nie było żadnych innych oznakow że ciąża przestała żyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 12:16

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam w kolejce i powoli dopada mnie stres... Kurcze :(

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ogromne kciuki i dobre myśli !!!!

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Będzie dobrze!! :)
    Czekamy na informacje, Fasolka na pewno duża i zdrowa!! ;)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • MamJuzSyna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro 11 by się zaczął. Dostałam skierowanie ostatnio na usg genetyczne i tam jadę sprawdzić powiedziałam jaka jest sytuacja i o 18.30 wizyta. Lekarz przyjeżdża z łodzi

10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
    12.02.2019 (*) aniołek 7t
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Kciuki, musi byc dobrze!!!

MamJuzSyna- za Ciebie tez ogromne kciuki, oby To byl Blad sprzetu!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamJuzSyna wrote:
    Jutro 11 by się zaczął. Dostałam skierowanie ostatnio na usg genetyczne i tam jadę sprawdzić powiedziałam jaka jest sytuacja i o 18.30 wizyta. Lekarz przyjeżdża z łodzi

Może jest szansa że lekarz nie zauważył?
    Może.mial gorszy sprzęt? Trzeba mieć nadzieję. Trzymam kciuki aby jednak serduszko było na wieczornej wizycie!

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ