Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane czy ktoras z was bedzie mi umiala doradzic?
Otuż nie pytalabym tutaj gdyby nie fakt ze mieszkam w Uk i tutaj duphaston to jest wróg nr.1. nie dostane go nigdzie, nawet sie o tym nie mowi.
a ze mam z Polski zapas na kolejny miesiac, a raczej tylko miesiac, to pytam co zrobic. mam tez luteine na kolejny miesiac. czy moge sobie tak o zamienic te leki? i czy jesli teraz biore 3x1 (sama sobie dobralam, moze to za duzo?) to luteiny tez brac 3x1? a moze w ogole zejsc do 2 tabletek na dzien? zaszlam w ciae bez tego leku. proga mialam okej, bo 21ng to bylo ok.16,17dpo jak nie wiecej... ttylko od kad mialam jednodniowe plamienie zaczelam go brac. nie jestem pewna na 100% czy to byl powod plamienia brązowego. jestem teraz obecnie ok. 6t2d a lekow mam tylko na ok.60dni tj ok. 8,5tyg. totalnie nie wiem do kiedy brac te leki, do ktorego tygodnia, jak je odstawic potem i w ogole kiedy je odstawic... tutaj mi nie doradza, a do Polski bede leciala dopiero z koncem maja, tj. ponad 20tc, wiec za pozno na jakiekolwiek konsultacje. baardzo prosze o jakies porady. ale sie rozpisalam...10.09.2019 Marcel -
Duphaston należy brać do minimum 12 tygodnia, a nawet 14 kiedy to łożysko przejmuje produkcję progesteronu. Ja przez półtora tygodnia jak pękł mi krwiak brałam dawkę 3x2, ale nawet w aptece farmaceuta mówił, że to za duża dawka. Maksymalna ponoć 3x1 (tak biorę teraz). Jeżeli nie występują u Ciebie plamienia to myślę, że możesz sobie zmniejszyć dawkę 2x1 przez co opakowanie starczy Ci na troszkę dłużej.
Co do luteiny to nie pomogę, bo nigdy jej nie brałam. Wiem, że jest progesteronem naturalnym i działa podobnie jak Duphaston ale jak go stosować to już dziewczyny bardziej doświadczone niech się wypowiedzą
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
nick nieaktualny
-
Dziekuje za odpowiedz dzIewczyny! Tez bardzo powaznie zastanawialam sie nad ta dawke 2x1 i chyba to zrobie. Wystarczy na dluzej. A czy bierzecie o konkretnych porach?
. A pytanie od czego zalezy kiedy go odstawic? I jak odstawiac stopniowo?
Co do luteiny to bardzo bym prosila o jakies informacje jeszcze od innych dziewczyn!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 14:33
10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 - skonsultuj to z jakimś lekarzem, to są hormony i nie sądzę, że można sobie samemu dawkować jak Ci się podoba czy odstawiać kiedy chcesz.
Nie za bardzo też rozumiem, co to znaczy, że nigdzie nie dostaniesz leku, który potrzebujesz i musisz zażywać?
Mówiłaś, że masz tam jakąś lekarkę z polski to może z nią porozmwaiaj na ten temat, a jakbyś potrzebowała to mnóstwo dziewczyn ma na sprzedaż ten lek, więc na pewno chętnie ci wyślą pocztą
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja19 wrote:Oleczka94 - skonsultuj to z jakimś lekarzem, to są hormony i nie sądzę, że można sobie samemu dawkować jak Ci się podoba czy odstawiać kiedy chcesz.
Nie za bardzo też rozumiem, co to znaczy, że nigdzie nie dostaniesz leku, który potrzebujesz i musisz zażywać?
Mówiłaś, że masz tam jakąś lekarkę z polski to może z nią porozmwaiaj na ten temat, a jakbyś potrzebowała to mnóstwo dziewczyn ma na sprzedaż ten lek, więc na pewno chętnie ci wyślą pocztą
A w Uk tak jak juz pisalam nikt mi tego nie przepisze. Tutaj tego nie stosuja. niestety.10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Nie mam tu Polskiej lekarki. Mam ja w Polsce. Jedynie moze wypisac recepte przez kogos i ten ktos mi ja wysle. Nie chodzi o to ze problemem jest to ze mi nie starczy, w ogole o to nie chodzi. Pytalam tylko o dawke. Od lekarki miala zalecenie 2x1 od owu. A ze nie planowalam sie starac to nie bralam. A zaskoczylo samo. Zaczelam brac sama 3x1 z powodu plamienia, ktore ustalo. Dlatego pytam inne dziewczyny ile biora z powodu takiego ze 3x1 to duza dawka jak na osobe ktora miala proga w porzadku.
A w Uk tak jak juz pisalam nikt mi tego nie przepisze. Tutaj tego nie stosuja. niestety.
Oleczka a nie stosują jakiegoś innego leku zamiennie?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
A nie możesz skontaktować się z lekarka telefonicznie?
Wiesz, żadna z nas nie powie Ci jak masz dawkowac bo może w ogóle nie musisz? My tego nie wiemy. Dziewczyny mogą powiedzieć jak one biorą, ale jak chcesz brać sama bez konkretnych zaleceń lekarza to musisz sama zdecydować i ewentualnie zasugerować się innymi dziewczynami. -
nick nieaktualnyOleczka94 spróbuj się skontaktować z lekarzem. Wiem, że w medicover zapewniają możliwość konsultacji telefonicznej lub wizyty online. Nie wiem, jak to wygląda, jak się nie ma ubezpieczenia, ale myślę, że pewnie da się taką wizytę załatwić i bez tego
luteina poza tym jest różnych dawkach: 50 i 100. Można ją poza tym przyjmować dopochwowo, ale też podjęzykowo. Także to, że ktoś bierze 2x1 nie powie Ci, jaką dawkę rzeczywiście bierze. -
Oleczka94 wrote:Dziekuje za odpowiedz dzIewczyny! Tez bardzo powaznie zastanawialam sie nad ta dawke 2x1 i chyba to zrobie. Wystarczy na dluzej. A czy bierzecie o konkretnych porach?
. A pytanie od czego zalezy kiedy go odstawic? I jak odstawiac stopniowo?
Co do luteiny to bardzo bym prosila o jakies informacje jeszcze od innych dziewczyn!
Ja biorę mniej więcej 10,16 i 22
Odstawiać trzeba stopniowo (ja z 3x2 schodziłam: 2-2-1, 2-1-1 i dopiero 1-1-1).
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Oleczka94 wrote:Nie mam tu Polskiej lekarki. Mam ja w Polsce. Jedynie moze wypisac recepte przez kogos i ten ktos mi ja wysle. Nie chodzi o to ze problemem jest to ze mi nie starczy, w ogole o to nie chodzi. Pytalam tylko o dawke. Od lekarki miala zalecenie 2x1 od owu. A ze nie planowalam sie starac to nie bralam. A zaskoczylo samo. Zaczelam brac sama 3x1 z powodu plamienia, ktore ustalo. Dlatego pytam inne dziewczyny ile biora z powodu takiego ze 3x1 to duza dawka jak na osobe ktora miala proga w porzadku.
A w Uk tak jak juz pisalam nikt mi tego nie przepisze. Tutaj tego nie stosuja. niestety.
Uzywa sie tylko trzeba miec recepte od gp lub pl gina to np czopki Cyclogest dawka 400mg raz na noc
Cena za opakow 14x czopkow 46e -
VianEthel2 niestety nie. Tutaj do 12tyg ciazy nie jest ona podtrzymywana. Dopiero po 3 poronieniu moze cos dadza, ale nie jestem tego taka pewna.
Lubieswieczki niestety lekarka przez telefon tez mi nie powie czy musze czy nie. Plamilam wiec przypuszczam ze kazda z nas nawet jesli lekarz kazalby odatawic to raczej zadna by nie odstawila, ja napewno nie. Po poronieniu wole dmuchac na zimne. Dlatego pytalam jak inne dziewczyny biora zeby miec jakiekolwiek porownanie.
Sunshine03 dzieki za info. Ale juz raz tak dzwonilam i pytali o ubezpieczenie. Musialabym placic 140zl za kilka minut rozmowy. To wole juz wyslac kogos od siebie z rodziny do gina i przynajmniej bede miala z tego jeszcze recepte10.09.2019 Marcel -
Limerikowo wrote:Uzywa sie tylko trzeba miec recepte od gp lub pl gina to np czopki Cyclogest dawka 400mg raz na noc
Cena za opakow 14x czopkow 46e10.09.2019 Marcel -
nick nieaktualny
Lubieswieczki, Olalu89, morowa, Finezja19, Inka90, Lami, m0nika, miczitanka, Betika, Kiniorek91, Arashe, Mama_Zuzia, VianEthel2, Jaga94, alis132, Komunikacja24, monkle, AmyLee44, pola0909, Agusia_pia, aannkka, pauluskaaa29, Ann.., Gosa, speakyourmind93, mila_88, k878, RudaAnna, elvira, Juusti69, Bunia86 lubią tę wiadomość