Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleczka94 wrote:No popatrz! Zamierzam wspomniec poloznej o tym ze biore progesteron i moze mi da. Aczkolwiek nigdy jak nawet wczesniej jej o tym wspominalam to twierdzila ze nie przepisuja tego lekarze. Stad moja wiedza
Jesli jest wynik ponizej 30 warto brac sobie progesteron
Najlepszy sposob to recepta do realizacji w Pl.jesli ktos ma czas i nie potrzebuje na juz
Na wyspach ceny progesteronu sa po zboju
Raczej po in vitro stosuja niz do plamienWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 15:16
-
kark wrote:
Gratulcje Oby więcej takich informacji
Czyli według usg starsze niż suwak Ci pokazuje ? Bo tam ma 7t3d no i wieksze
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Limerikowo wrote:Trzeba prosic np gp mowiac ze ma sie plamienia iniech kieruja na bad poziomu progesteronu.czeka sie tydz lub dwa na wynik chyba ze zrobia pilnie szybko w szpitalu
Jesli jest wynik ponizej 30 warto brac sobie progesteron
Najlepszy sposob to recepta do realizacji w Pl.jesli ktos ma czas i nie potrzebuje na juz
Na wyspach ceny progesteronu sa po zboju
Raczej po in vitro stosuja niz do plamien10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Noo to jak bym brala 2x1 to co 12h?
Pytanie jak zejsc z 3x1? chyba sie nie przedziela na pol:-)
Ja bym nie dzielila
Lepiej ciut za duzo niz za malo
Bralam progesteron do 20tc z 1sza corka.skutkow ubocznych nie mialysmy
Zawsze warto sie zabezpieczyc
Ja sobie ciaze prowadze tak jak w Pl badania i scany pryw plus loty
Wtedy czl spokojny.nie trzeba problemowWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 15:21
-
Oleczka94 wrote:Mnie po kazdych plamieniach tylko kierowali na skany. Tyle. Na tym sie konczylo. Wspominalam o lekach. To slyszalam co slyszalam. Ale teraz powiem ze juz to biore to moze mi cos dadza. Jak nie to bede probowac w Pl.
Ok zrobisz scan jednego dnia a za 2tyg moze byc przykra niespodzianka..
Uwazam ze wsparcie typu progesteron no spa magnez po stratach jest dobre
Przynajmnoej w razie w.. kobieta wie ze zrobila wszystko by ciaze utrzymac
-
Oleczka94 wrote:Noo to jak bym brala 2x1 to co 12h?
Pytanie jak zejsc z 3x1? chyba sie nie przedziela na pol:-)
Raczej nie ma jak inaczej zejść tylko po prostu odstawić środkową dawkę.
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Limerikowo wrote:Ja bym nie dzielila
Lepiej ciut za duzo niz za malo
Bralam progesteron do 20tc z 1sza corka.skutkow ubocznych nie mialysmy
Zawsze warto sie zabezpieczyc
Ja sobie ciaze prowadze tak jak w Pl badania i scany pryw plus loty
Wtedy czl spokojny.nie trzeba problemow
A jak pomagaja nospa i magnez w tym wypadku?
U mnie tak bylo. Poszlam na skan a tydzien pozniej na kolejny. Przy 2im skanie dziecko juz nie zylo.10.09.2019 Marcel -
m0nika wrote:Tak co 12h. Niby na tabletkach jest nacięcie to można przełamać na pół
Raczej nie ma jak inaczej zejść tylko po prostu odstawić środkową dawkę.
A czy moge brac dupka na czczo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 15:34
10.09.2019 Marcel -
Kark- ale fajne bobo, gratulacje!!!
Paulina- super, za dwa tygodnie usłyszysz piękne serduszko ❤️
Mi się starszak rozchorował, jakiś wstrętny wirus go dopadł i drugi dzień z rzędu ma 39 stopni i ledwo leżyPaulina2202 lubi tę wiadomość
-
Oleczka94 wrote:Czemu az do 20tc bralas?
A jak pomagaja nospa i magnez w tym wypadku?
U mnie tak bylo. Poszlam na skan a tydzien pozniej na kolejny. Przy 2im skanie dziecko juz nie zylo.
Sprawdzaj sobie regularnie hormony tarczycy.dawka 25mg euthoryxu moze potem nie wystarczyc
Magnez i no spa dzialaja rozkurczajaco -
Oleczka94 wrote:Dziekuje za odpowiedz dzIewczyny! Tez bardzo powaznie zastanawialam sie nad ta dawke 2x1 i chyba to zrobie. Wystarczy na dluzej. A czy bierzecie o konkretnych porach?
. A pytanie od czego zalezy kiedy go odstawic? I jak odstawiac stopniowo?
Co do luteiny to bardzo bym prosila o jakies informacje jeszcze od innych dziewczyn!
Musisz patrzeć jakie masz dawki na opakowaniu,ja mam 50-tki.
Bierze się je do 12 tygodnia ale ja brałam do 14 tygodnia w poprzedniej ciąży bo akurat na tyle mi starczyło tabletek i chciałam je z użyć.
Ale ja mam dopochwowe.
Z tego co mi lekarz mówił to odstawia się je stopniowo,nie z dnia na dzień,po prostu potem bierz po 1 tabletce.
A jeśli obawiasz się,że nie starczy ci tabletek to może poproś w Polsce mamę, ciocię czy jakaś koleżankę aby ci załatwiła receptę i wysłała ci tabletki -
nick nieaktualnyZ om miałabym 15.09, ale miałam owu dopiero w 21 dniu cyklu i tak mam ustawiony suwaczek - wg owulacji. Także byłam pewna, że dziś pokaże na usg 7tc+3, a tu taki wielkolud
Zobaczymy co będzie na usg za 4 tygodnie, wtedy jest najdokładniejsze i z nich mi zawsze idealnie wychodzi dzień kiedy rodzę -
Limerikowo wrote:Bralam do 20tc bo takie m8alam zalecenia przy krwiaku
Sprawdzaj sobie regularnie hormony tarczycy.dawka 25mg euthoryxu moze potem nie wystarczyc
Magnez i no spa dzialaja rozkurczajaco10.09.2019 Marcel