Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Komunikacja24 wrote:Ja biorę Luteinę 2x1 poprostu aby wspomóc progesteron bo miałam zaburzenia hormonalne przed ciążą.
Musisz patrzeć jakie masz dawki na opakowaniu,ja mam 50-tki.
Bierze się je do 12 tygodnia ale ja brałam do 14 tygodnia w poprzedniej ciąży bo akurat na tyle mi starczyło tabletek i chciałam je z użyć.
Ale ja mam dopochwowe.
Z tego co mi lekarz mówił to odstawia się je stopniowo,nie z dnia na dzień,po prostu potem bierz po 1 tabletce.
A jeśli obawiasz się,że nie starczy ci tabletek to może poproś w Polsce mamę, ciocię czy jakaś koleżankę aby ci załatwiła receptę i wysłała ci tabletki
Czytam rozne fora i wlasnie widze ze dziewczyny roznie odstawiaja leki. Nie wiem od czego to.zalezy. jedne 12tc jedne 16tc a inne 20tc lub pozniej. Mysle ze ja tak dlugo nie bede musiala brac skoro mialam.tylko jednodniowe plamienie.10.09.2019 Marcel -
Finezja19 wrote:Czemu masz tak rzadko te wizyty ? Jak jesteś po poronieniach to nie powinni częściej sprawdzać, czy wszystko się prawidłowo rozwija ??
-
TSH trzeba zbadać na pewno częściej, pierwszy trymestr największe szaleństwo hormonów, tym bardziej, że Twój wynik był wyższy. Mi TSH skoczyło w 4 tygodniu, podwojono mi dawkę, czuję się dobrze. Zrobię dopiero kontrolne tsh w tym tygodniu. Ale tylko dlatego tak późno, bo ft3 i ft4 miałam ładne, niewskazujące na niedoczynność.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:TSH trzeba zbadać na pewno częściej, pierwszy trymestr największe szaleństwo hormonów, tym bardziej, że Twój wynik był wyższy. Mi TSH skoczyło w 4 tygodniu, podwojono mi dawkę, czuję się dobrze. Zrobię dopiero kontrolne tsh w tym tygodniu. Ale tylko dlatego tak późno, bo ft3 i ft4 miałam ładne, niewskazujące na niedoczynność.
Zastanawiam sie tylko nad jednym. Jest tysiace kobiet ktore maja tsh 3 ,4 a nawet wyzsze i nieswiadome tego nie badaja. Tutaj w Uk juz w ogole nie mam na co liczyc zeby w 1 trymestrze mnie skierowali, wiem ,bo w poprzedniej ciazu nalegalam.10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Tak. Wysle kogos z rodziny w Pl po to. Dupka mam do polowy marca, to bedzie 12tydzien. Mam jeszcze luteine podjezykowa 50mg. Ale nie wiem co z nia zrobic. Poprosze to ktos za mnie zapyta czy moge nia zastapic dupka i w jakich ilosciach.
Czytam rozne fora i wlasnie widze ze dziewczyny roznie odstawiaja leki. Nie wiem od czego to.zalezy. jedne 12tc jedne 16tc a inne 20tc lub pozniej. Mysle ze ja tak dlugo nie bede musiala brac skoro mialam.tylko jednodniowe plamienie.
Powiedziałam to lekarzowi na wizycie i mówił,że to nie ma różnicy za bardzo i dobrze zrobiłam -
Dziękuję kochane za wsparcie. Siedzialam u lekarza 40min, cudowny czlowiek, wszystko mi tak fajnie tłumaczy. Plamienie moglo byc od kaszlu,od środy do wczoraj kaszlalam dosłownie co pare minut, az czasem brzuch bolal z wysilku,wiec to moglo byc przez to. Ale najwazniejsze, jest dzidzius, 3 cm człowieczek, serduszko bije... Kolejna wizyta za tydzien. Moge plamic przez najblizsze dni bo mialam dzis cytologie pochwy i tego polipa.
monkle, zwichrowana, Agucha90s, Lubieswieczki, m0nika, Jaga94, Ann.., Olalu89, Finezja19, Lami, magda.g85, pola0909, Gosa, kark, Komunikacja24, Inka90, przedszkolanka:), k878, RudaAnna, Arashe, Juusti69, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Speaky- gratulacje kochana !! Najważniejsze, że wszystko dobrze.
Dziewczyny poczytałam Was dzisiaj i żyć mi się odechciało - już wymyśliłam sobie, że poroniłam bo się względnie dobrze czuje. Przez 15 minut stałam przed lustrem i rozmyślałam, czy mi piersi nie maleją.
Chyba nie mogę takich rzeczy czytać bo mi potem na psychikę zbyt mocno wchodzi !
Kark-Gratuluje !speakyourmind93 lubi tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
speakyourmind93 wrote:Dziękuję kochane za wsparcie. Siedzialam u lekarza 40min, cudowny czlowiek, wszystko mi tak fajnie tłumaczy. Plamienie moglo byc od kaszlu,od środy do wczoraj kaszlalam dosłownie co pare minut, az czasem brzuch bolal z wysilku,wiec to moglo byc przez to. Ale najwazniejsze, jest dzidzius, 3 cm człowieczek, serduszko bije... Kolejna wizyta za tydzien. Moge plamic przez najblizsze dni bo mialam dzis cytologie pochwy i tego polipa.
Wspaniale!!! Super ze masz takiego lekarza, właśnie tacy cierpliwi i tłumaczący powinni oni być! To teraz się oszczędzaj i proszę trzymajcie kciuki za moja wizytę o 19!Finezja19, speakyourmind93 lubią tę wiadomość
-
Speaky super wieści Fajnie, że masz takiego lekarza, że wszystko wytłumaczy, a nie patrzy tylko, żeby szybko odbębnić.
speakyourmind93 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Speaky super ciesze sie strasznie!
Zwichrowana, nie wymyslaj. Nie bedziesz cala ciaze wymitowac. A cycki tez na pewnym etapie przestaja bolec.
Ja dzis rano mialam jeden heft na glodnego wiec poszedl sam kwas a tak co troche mnie muli. Cycki wylewaja z bisutonosza jak leze, odbija.mi sie i czuje wszystko ze zdwojona sila...
speakyourmind93 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, gratuluję maleństw . Ja jutro wizytuje, oczywiście troszkę stresu jest, jeszcze jak się człowiek naczyta... ale wierzę, że będzie ok.
Jeszcze raz gratulujęspeakyourmind93 lubi tę wiadomość
Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
Komunikacja24 wrote:Bez problemu możesz Duphaston zastąpić Luteiną,jedno i drugie to w dalszym ciągu progesteron z tym, że Duphaston jest syntetyczny a Luteina jest naturalna.Mozesz jedno zastąpić drugim,ja jak nie miałam Luteiny a wizytę miałam za 3 dni to brałam Duphaston akurat w domu ale 10 mg tylko więc brałam aż 5 .
Powiedziałam to lekarzowi na wizycie i mówił,że to nie ma różnicy za bardzo i dobrze zrobiłam10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Biore 1,5 tabletki co drugi dzien. Nie mam problemow z tarczyca. Tsh tez bylo okej. Ale bylo lekko ppnad 2,5. Jak zbadam kolo 20tygodnia to bedzie okej? Czy za pozno? Tak wypada mi wylot do Pl.
Raczej za pozno.
tsh wg mej pani ginekolog z Poz pracuje na Polnej nalezy do wartosci ponizej 2 utrzymywac
Ale kazda ma z nas swego lek ktorego sie slucha
Ja tez nie mam klopotow z tarczyca euthyrox 25 ale badam na poczatku ciazy potem na koniec I trym i II i III tez po 2x lub minimum 1x tak jakzleci lekarz
W obu ciazach euthyrox z 25 do 75 mialam podniesiony
Popros gp na koniec I trym o bad all hormonow tarczycyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 18:05
-
Pan w aptece polecił mi na ból głowy sól kamienną niejodowaną i kupiłam razem z apapem.
Pół łyżeczki rozpuścić w szklance wody i wypić i poźniej powtorzyć za 30 min- przeszło mi odrazu, nawet zapomniałam o apapiekark lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Speaky!!! Jejka, jaki Twój maluch już duży! Jak na drożdżach! To niesamowite, przecież to pomiar do pupci, a z nóżkami to już taka kinder niespodzianka!
Dobrze, że wszytko dobrze :*speakyourmind93, Arashe lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Hejka, ja tez po wizycie pecherzyk i maluszek na 8tc5d, wszystko ladnie wyglada. Krwiaka brak.
Bolal mnie bardzo mocno brzuch i mialam biegunki, mam odstawic calkowicie duphaston i nic nie przyjowac.Finezja19, m0nika, pola0909, speakyourmind93, kark, Olalu89, mila_88, monkle, RudaAnna, Arashe lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018