X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalu89 wrote:
    Otóż to, potem i tak się głównie wszyscy na termin z miesiączki patrzą :-) więc w sumie nawet uwagi nie przywiązywałam do tych terminow, bo co USG to co innego było i już nie nsdazalam :-p
    witaj Olu ja m 9 tydzień na kiedy masz termin??

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o której dziś dziewczyny wizytują ? Bo już się nie mogę doczekać tych dobrych wieści od was ;)

Ja dziś pierwszy raz przy śniadaniu zjadłam łyżeczkę jajka na miękko i mnie tak zmulilo, ze dopiero teraz obiad zjadłam, ale to chyba dobre znaki :D :D
    Ale genralnie to bym jadała coś słodkiego caaaaly czas, wczoraj to sobie zrobiłam nutelle z awokado bo nie mogłam wytrzymać

Piękna ta reklama... łezka w oku się kreci <3

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    A o której dziś dziewczyny wizytują ? Bo już się nie mogę doczekać tych dobrych wieści od was ;)

Ja dziś pierwszy raz przy śniadaniu zjadłam łyżeczkę jajka na miękko i mnie tak zmulilo, ze dopiero teraz obiad zjadłam, ale to chyba dobre znaki :D :D
    Ale genralnie to bym jadała coś słodkiego caaaaly czas, wczoraj to sobie zrobiłam nutelle z awokado bo nie mogłam wytrzymać

Piękna ta reklama... łezka w oku się kreci <3

Finezja nie powinno się jeść jajek na miękko. Bo to jednak surowe jajko i mogą być tam bakterie. Gotuj sobie jaka na twardo jak masz ochotę zjeść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 15:59

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest biedny jak ja na niego krzyczę masakra, my się w pierwszej ciąży staraliśmy 3 lata teraz poszło szybciej bo niecały rok

3i49tv734kk70k5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    witaj Olu ja m 9 tydzień na kiedy masz termin??

Hej, z usg mi ostatnio wyszedł 21.09 :) a Tobie?

Co do jajek to czytałam gdzieś, że można na miękko tylko trzeba dokładnie sparzyć i wyszorować skorupkę, bo tam jest salmonella (?).

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jadła kurczaka z KFC i frytki :)

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcecie kolejny wyciskacz łez? To trochę bardziej odnośnie porodu ale mnie rozwala na kawałki za każdym razem https://www.videoman.gr/pl/98258?fbclid=IwAR0_e93_z21BYRhcRUaRjzyutWwtsGOkXSYe1hDxu7ik9448-1LmP18J-Ik

3i49tv734kk70k5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie gdzieś, tylko u mamy ginekolog czytałam :p

https://mamaginekolog.pl/jaja-w-ciazy/

• Lami Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo rodzenia w terminie. Jak 6 lat temu rodziła moja siostra to na salę przyszła z rana taka piękna młoda dziewczyna z mężem. Tak wszytko szybko poogarniała, przebrała się w pizame i usiadła i pyta się siostry jak tam, siostra mówi, że przyjechała ok 20, bo odeszły wody i no zaczęły się skurcze. A ona mówi aha, no a ja na dzisiaj mam termin, przyjechałam z rana i mówię, że przyjechałam rodzić, to zaczęli się śmiać, że termin to nic nie oznacza no i nie chcieli mnie przyjąć, rozumiecie? Jak można kobiecie w ciąży odmówić przyjęcia w dzień porodu?! My taki uśmiech do niej. Poszła na badania, mąż siedzi na łóżku, wraca za jakiś czas i mówi: kochanie, idziemy rodzić, już ładne rozwarcie. Za 3 h przyjechała z dzieckiem. A moja siostra przed północą :D

Olalu89, Arashe, m0nika lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa miała identyczną sytuację. Przyjechali koło 2 w nocy do szpitala a w ciągu dnia doszła kobitka na salę. Nic się nie działo, miała termin to przyszła. I oczywiście jej dzidzia pojawiła się szybciej niż u mojej bratowej. Może to zależy od tego, która ciąża?

Lami lubi tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obie moje dziewczynki urodziłam idealnie wg usg tego na przezieności karkowej :) Potem się termin przesuwał, z najstarszą to wogólę wywoływali kilka dni pod rząd i nic.
    I obie miały identyczną wagę urodzinową :D
    Za to z synem miałam cc na zimno przed terminem, więc nie wiem jak by było...

Lami lubi tę wiadomość

• monkle Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jakieś twarde poślady w tej ciąży, żaden filmik mnie nie ruszył :p za to w 3 sekundy od 0 do 100 na skali złości. :P

Co do daty u nas skończyło się wywoływaniem porodu 15 dni przed terminem, mam nadzieję że tym razem dotrwam do końca bo 6 dni przed terminem ma ślub moja siostra :o

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synem zaczęłam mieć skurcze lekkie koło 11-12, a tego dnia się przeprowadzaliśmy wiec nam się nie spieszyło do szpitala.. o 16:40 przyjęli mnie na izbę, a młody wykluł się 2h później. Akcja tak szybko szła, ze nie zdążyli mi podać nawet znieczulenia. No i pęcherz płodowy położna przebijała :)

kark lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do historii z porodówki...
    Jak urodziłam synka leżałam z babką.
    Kobieta tak koło 40, chyba kierowniczka o ile nie właścicielka jakiejś dużej firmy, bo więcej miała telefonów o pracę niż odnośnie porodu/jej/dziecka.
    Pani urodziła w 37tc, uwaga podczas konferencji w innym mieście! Była chyba z Gdańska, a my leżałyśmy w szpitalu w Krakowie.
    Kobieta nie miała nic - ciuchów dla siebie, dla córki, pampersów, kremu, betu, no totalnie nic!
    Jak przyjechał jej facet w 2giej dobie to przywiózł rzeczy i siedzieli i wymyślali imię.
    Ale nie to jest najlepsze/najgorsze w tym wszystkim... Mała miała straszną żółtaczke. Pediatra rano na obchodzie mówi, że nie może znaleźć danych o jej grupie krwi i partnera w książeczce ciąży. A kobieta zonk - ona nie wie ani jaką ona ani jaką partner ma grupę krwi.
    Maskara.

Lami lubi tę wiadomość

• Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mogę,jak Wy się rozpisze cię to szok :)

Trzymam kciuki za wizyty,ja mam jutro.

Co do starań to aż mi głupio pisać bo zaszłam w 4 cyklu starań ALE ja miałam stymulowane owulacje bo mam PCOS i Owulacji nie było w ogóle.
    Zresztą dwójkę synów też mam stymulowanych.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z najstarszą tak samo miałam - 11.30 pierwsze skurcze (mąż wtedy wchodził do kina i powiedziałam, że jak się rozkręci to będę dzwonić), a urodziłam 18.50 ;)

Lami lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytuje, właśnie czekamy w kolejce :) dziewczyny trzymajcie kciuki za piękne ❤️

zwichrowana, Lami, Mama_Zuzia, kark, aannkka, Finezja19, Ann.., Inka90, m0nika, speakyourmind93, Komunikacja24 lubią tę wiadomość

• zwichrowana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Ja dziś wizytuje, właśnie czekamy w kolejce :) dziewczyny trzymajcie kciuki za piękne ❤️
    trzymamy !! :)

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Lami Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Kark, tak sobie myślę, że jak już Twoje dzidzi nr 4 jest w brzuszku, to te porody chyba są do zniesienia, co? :D
    Ja mam mega, mega bolesne miesiączki. Każdy inny (naprawde silny ból) to przy okresowym pikuś. I się zastanawiam, czy poród będzie bardziej bolesny przez to, czy może ten próg bólu mam już przesunięty i będzie nie tak źle. Wiadomo, że to tylko spekulacje, tak jak z płcią w 10tc :D

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909- kciuki duże!

Lami- wszystko zależy od danego porodu. Jak dla mnie ból, który się zapomina, ale nie ma co ukrywać- jest silny i mocny. Dla mnie najgorsze było leżenie pod ktg w jednej pozycji bo synowi tętno skakało, a mialam chwile gdzie najchętniej bym po ścianach chodziła. Ale ja rodziłam bez zzo i poszło szybko. Zupełnie inaczej jak poród trwa wiele godzin, dziecko np nie wstawi się dobrze w kanał rodny albo poród nie postępuje. Dla mnie o dziwo najlepsze były parte, bo wiedziałam ze niedługo się to skończy. A jakby mnie te silne skurcze miały tak mordować jeszcze jakiś czas to bym miała serdecznie dosyć. Także ro wszystko zależy. Ale my będziemy dziewczyny miały tylko łatwe i szybkie porody!:)

Lami, m0nika lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ