Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
zwichrowana wrote:U mnie porażka- najpierw dostałam ochrzan czemu tak późno a potem włożył wziernik I powiedział ciąża.
Koniec. Ani usg ani nic. Jestem zawiedziona.
Co ? Jak to ? Nie zbadał cię nawet ?!
To była wizyta na NFZ ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Lami, ja grupę krwi miałam tylko papierowa (Warszawa). Ale mam upoważnionego męża i odebrał
za to HIV i kile nie odebrał bo to jest poufne i trzeba specjalne upoważnienie na to konkretne badanie.
Zwichrowana, pacanem się nie przejmuj. Znajdź innego może będzie lepiej. Tak to jest, jak komu pasuje ze ciąża to nie choroba, ze początek to przecież nic się nie dzieje, po co tak wcześnie, to tylko beta/biochemiczna, a jemu akurat pasowało ze późno.
Poród 27h? Hardcore.zwichrowana lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Finezja19 wrote:Co ? Jak to ? Nie zbadał cię nawet ?!
To była wizyta na NFZ ?
Tak na NFZ bo chciałam, żeby mieć skierowania itp, a dodatkowo chodzę prywatnie. Ostatnio słabo się czułam, więc miałam cichą nadzieję, że wszystko mi sprawdzi zrobi usg i potwierdzi, że jest Ok. Ale nie dowiedziałam się nic. Zapisałam się na konfrole do mojego na 14. Całe szczęście miał miejsce.synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Zwichrowana, to widzę, że Twój lekarz na NFZ popisał się jeszcze bardziej niż mój, do którego trafiłam. Mi zrobiła USG i cytologię i dała badania na morfologię i mocz.
Też z tymi doświadczeniami wracam do mojej lekarki, w dupie mam te 300 zł za badania. Szkoda mojego upokorzenia i bólu przy mało delikatnym badaniu.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Zwichrowana, współczuję wizyty... ja natomiast kilka lat chodziłam prywatnie do ginekologa (kobiety) i teraz jak zaszłam w ciążę, postanowiłam znaleźć kogoś blizej (do tamtej lekarki miałam 70 km).
Szwagierka poleciła mi lekarza na NFZ, w dodatku mężczyznę, a ja byłam bardzo sceptycznie nastawiona do mężczyzn ginekologów.
Ale okazało się, że niepotrzebnie negatywnie się nastawiałam. Lekarz bardzo rzeczowy, badanie zrobił delikatnie. Na pierwszej wizycie zrobił mi cytologię, nie było problemu ze zwolnieniem, oprócz badań podstawowych, czyli morfolgia, mocz, glukoza dał skierowanie też na ANTY HBC, Toksoplazmozę (IgG, IgM), HIV.
Dzisiaj mam kolejną wizytę i pewnie kolejny pakiet badań dostanę. Póki co (odpukać!) jestem zadowolona.
Za wszystkie wizytujące trzymam kciuki!Lami, zwichrowana lubią tę wiadomość
Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
Mama_Zuzia wrote:To jest to świństwo co pijesz i mierzą Ci cukier przed, po godzinie i po dwóch. Nie ma chyba dobrej rady. Mi teraz ginekolog mówił ze jest jakiś napój glucotest i to jest to samo co zwykła glukoza a łatwiej to wypić i przetrwać ten czas
Brawo za maleństwo ❤️
Mamadwojki- lepiej sprawdzić niż sobie później wyrzucać. Cudny maluszek!
Kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj,’mnie cis brzuch pobolewa
Apropo seriali netflixa, wlasnie koncze ORANGE IS THE NEW BLACK. swieetny serial o kobiecym wiezieniu. Jest mega! Ostatni odcinek wlasnie ogladam.10.09.2019 Marcel -
Zwichrowana rzeczywiście słabo... Ja mojego lekarza na nfz bardzo cenię, a usg robi normalnie, ale niestety trafiła na zabieg... I teraz jej nie ma, dlatego nie mam dziś wizyty. Pójdę podejrzeć prywatnie i poczekam na moją lekarke, mam nadzieję, że wróci za te dwa tygodnie, bo nie chce zmieniac lekarza. Zwłaszcza, że mnie zna już dobrze.
Fasola gdzie mieszkasz? Może do Ciebie wpadnę na usg ;Pzwichrowana lubi tę wiadomość
-
Lami wrote:Zwichrowana, to widzę, że Twój lekarz na NFZ popisał się jeszcze bardziej niż mój, do którego trafiłam. Mi zrobiła USG i cytologię i dała badania na morfologię i mocz.
Też z tymi doświadczeniami wracam do mojej lekarki, w dupie mam te 300 zł za badania. Szkoda mojego upokorzenia i bólu przy mało delikatnym badaniu.
Też tak stwierdzam. Jeszcze zapisał mnie na 21luty i mówi, że nie ma godzin więc mam koczować od rana to może mnie gdzieś wciśnie. Byłam w takim szoku, że nic nie powiedziałam. Czy powinnam zadzwonić i im powiedzieć, że jednak nie będę koczować?
Mam jeszcze jedno pytanie, czy chodząc do lekarza prywatnie, gdybym potrzebowała zwolnienia już tak do końca, to może mi je wystawić lekarz rodzinny? (przepraszam za trywialność pytań, ale jest to mój pierwszy raz)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 12:15
synuś
A ja już bym nie dzwoniła. U mnie to samo, pani z rejestracji ginekologicznej powiedziała, że na 7 marca jest miejsce i wcześniej mam nie przychodzić, to ja już dla jaj, bo weiedzialam, że nie wrócę mówię że to kupa czasu, a ona na to: no bo pani tak bardzo na becikowym zależy? Mówię nie, bo już jestem w 9 tygodniu, a 7 marca będę w 15 i szans na prenatalne mieć nie będę. A ona aha no faktycznie, to proszę przyjść 12 lutego pan doktor przyjmuje od 8 to proszę być po 7 i czekać i prosić, może przyjmie
Powiedziałam, że będę oczywiscie, nawet przed 7, chyba nie wyczuła sarkazmu, bo odparla, że nie ma sensu, bo przychodnie o 7 otwierają
zwichrowana, Arashe lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Zwichrowana, zwolnienia wystawia się na maks 30 dni. Nie sądzę, że internista wystawi ci do końca. Moja dała mi najpierw 8 dni, wróciłam do pracy na 4 i później wypisała mi na 2 tygodnie i powiedziała, że następne zwolnienia od ginekologa, chyba że będę chora.
Zwichrowana, jesteś w ciąży, źle się czujesz, wymiotujesz, nie możesz sobie na to pozwolić w swoim zawodzie. Ja dzisiaj przyjemniej tak powiem mojej lekarce. Nie mogę iść do pracy na 4 dni i na zwolnienie na tydzień. I tak w kółko, nie taki rodzaj pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 12:21
zwichrowana lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Tez nie ;( pytałam go właśnie o to, ale powiedział ze to 3 rzedna sprawa, najważniejszy jest zarodek.
Dziwny trochę jest ten lekarz, no nic zobaczmy za tydzien ale to kolejny tydzien czekania i zamartwiania się, chociaż ja już nie wierze w cud
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Dziewczyny ja też jestem już po wizycie. Bobasek mierzy całe 0.88cm i ma piękne serduszko, 152u/min
z usg wychodzi 6t6d, więc prawie o tydzień młodszy, ale spodziewałam się, że może być różnica kilku dni.
Wizyta była na NFZ, lekarz bardzo miły, badanie w miarę delikatne, o kilka rzeczy dopytałam, bo sam nie powiedział, ale bez żadnych problemów. Z pomiarów termin wychodzi na 28 września.Finezja19, k878, Lami, Olalu89, kark, Mama_Zuzia, zwichrowana, Ann.., monkle, pola0909, Mamadwojki lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Finezja19 wrote:Tez nie ;( pytałam go właśnie o to, ale powiedział ze to 3 rzedna sprawa, najważniejszy jest zarodek.
Dziwny trochę jest ten lekarz, no nic zobaczmy za tydzien ale to kolejny tydzien czekania i zamartwiania się, chociaż ja już nie wierze w cudsynuś
nick nieaktualnyTak czytam o wadze waszych dzieci przy porodzie i zastanawia mnie jedna rzecz. Czy waga urodzeniowa dziecka jest w jakis sposob zalezna od wagi urodzeniowej matki? Wiecie cos na ten temat? Tak troche sie stresuje poniewaz ja przy porodzie wazylam 5500g. Moj brat 5140g, siostra 4480g. Wszystkich nas mama urodzila naturalnie:)
Jak szlam do podstawowki to bylam troche pyzowata ale pozniej sie unormowalo. Przy wzroscie 171cm waze 62 kg. -
dziewczyny a jak się idzie do drugiego lekarza np. prywatnie to on coś może wpisać w kartę ciąży?
chodzi o to, że 2 tyg temu miałam jednorazowe plamienie, trafiłam na sor, potem dzwoniłam do swojego lekarza prowadzacego i kazał mi przyjść po L4 i tu mnie trochę zawiódł bo nawet nie zapytał się jak się czuję , nawet badania nie zaproponował mimo, że mam wskazanie na wypisie z SOR-KONTROLA ZA 7 DNI U LEKARZA PROWADZĄCEGO.
więc się trochę wkurzyłam i chcę iść podejrzeć dzidzię do innego lekarza prywatnie, bo kolejna wizyta u mojego mam dopiero 26.02. zastanawiam się tylko czy ten drugi lekarz może mi coś w kartę ciąży wpisać-jeśli wpisze to zaraz mój lekarz pewnie jakieś pretensje będzie mieć. masakra jestem zielona