X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki pewnie, że zawsze lepiej sprawdzić niż się zamartwiać, najważniejsze że wszystko dobrze, piękny maluszek !!! :)

Mamadwojki lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wczoraj po wizycie że szczęścia tak się najadlam, że potem miałam rewolucje żołądkowe :D

Zarodek ma 6 mm, jest ❤️ i pęcherzyk żółtkowy :) dostałam listę badań do zrobienia <strach>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 07:15

speakyourmind93, pola0909, Mama_Zuzia, kark, Lami, Ewcia88, Olalu89, monkle, Finezja19, Arashe lubią tę wiadomość

• Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Kochane wczoraj po wizycie że szczęścia tak się najadlam, że potem miałam rewolucje żołądkowe :D

Zarodek ma 6 mm, jest ❤️ i pęcherzyk żółtkowy :) dostałam listę badań do zrobienia <strach>
    Który masz tydzień??

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki wrote:
    Który masz tydzień??
    Okazało się, że ciąża jest młodsza o tydzień niż myślałam bo wychodzi 6+5, okres miałam 16 grudnia ale owulacje podobno koło 5 stycznia :O nie wiem co to się porobiło :D i zaszłam w ciąże myśląc, że owulacja już była końcem grudnia i znów cykl stracony a początek stycznia totalny luz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 07:37

Mamadwojki lubi tę wiadomość

• Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monkle wrote:
    Ja! 17.40.
    Ja też.
    Na 15:00 mam wizytę

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro na nfz na 10. Zaraz jade zrobic badania, niewiem jak dam rade bo musze byc na czczo a znowu mnie muli :(

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to badanie glukoza to, to co myślę? Robiła już któraś? Jakieś sprawdzone rady :D

• Ann.. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Dziewczyny a to badanie glukoza to, to co myślę? Robiła już któraś? Jakieś sprawdzone rady :D
    Glukoza to podstawowe badanie, a przy krzywej trzeba wypić roztwór glukozy.
    Co masz dokładnie na skierowaniu?
    Glukoza czy krzywa cukrowa (Test OGTT)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 08:00

Miłosz 30.07.2019 cc
    48cm 2700 gram szczęścia 💙
    zem3i09ksajtfi0a.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:

To jest to świństwo co pijesz i mierzą Ci cukier przed, po godzinie i po dwóch. Nie ma chyba dobrej rady. Mi teraz ginekolog mówił ze jest jakiś napój glucotest i to jest to samo co zwykła glukoza a łatwiej to wypić i przetrwać ten czas
    Brawo za maleństwo ❤️

Mamadwojki- lepiej sprawdzić niż sobie później wyrzucać. Cudny maluszek!

Kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj,’mnie cis brzuch pobolewa :/

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak tak opowiadacie sobie o tych porodach to aż Wam zazdroszczę.
    Ja z pierwszym synem byłam 3 tygodnie w szpitalu bo miałam zatrucie ciążowe.
    2 tygodnie czekali czy coś się rozwinie,jakiś balonik mi wkładali.
    Potem jak już był 42 tydzień to dostałam rano o 9:00 oksytocynę,o 10 już chciałam wyskakiwać oknem.
    Ja mam strasznie niski próg bólowy.
    Męczyli mnie tak do 17:00 bo rozwarcie postępowało powoli.O 17 było już 10cm rozwarcia więc mnie wzięły na porodówkę.Bez lewatywy,przy każdym parciu się wyprozniałam,czułam się upokorzona.
    I tu się zaczęło dopiero,Wacoom,kleszcze, rozcięcie krocz aż do pupy,nic to nie dało,mały się zaklinował w kanale rodnym i za nic nie mogłam go urodzić.
    Dwie godziny padłam,mdlałam już tam, płakałam,że ja nie dam rady,był okropny lekarz i nie miłe pielęgniarki.
    O 19:00 zmieniła się zmiana i przyszedł mój lekarz.Jak mnie zobaczył i moją brzoskwinię spuchniętą jak buła i zapytał od której prę to opierdzielił tamtych jak nie wiem.
    Usłyszałam jeszcze tylko "cięcie- na Cito"!i zemdlałam.
    Ocucili mnie na stole jak mi podłączali te wszystkie kabelki i urządzenia.
    O 19:25 już mój synek był na świecie ale dostał 9/10 punktów bo kolor skóry nie taki miał,był wymęczony porodem i podduszony.
    Wspominam to okropnie.
    Drugi poród już miałam planowaną cesarkę i teraz też będzie planowa cesarka.

Wychodzi na to,że mój poród był najgorszy.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:
    Jejku jak tak opowiadacie sobie o tych porodach to aż Wam zazdroszczę.
    Ja z pierwszym synem byłam 3 tygodnie w szpitalu bo miałam zatrucie ciążowe.
    2 tygodnie czekali czy coś się rozwinie,jakiś balonik mi wkładali.
    Potem jak już był 42 tydzień to dostałam rano o 9:00 oksytocynę,o 10 już chciałam wyskakiwać oknem.
    Ja mam strasznie niski próg bólowy.
    Męczyli mnie tak do 17:00 bo rozwarcie postępowało powoli.O 17 było już 10cm rozwarcia więc mnie wzięły na porodówkę.Bez lewatywy,przy każdym parciu się wyprozniałam,czułam się upokorzona.
    I tu się zaczęło dopiero,Wacoom,kleszcze, rozcięcie krocz aż do pupy,nic to nie dało,mały się zaklinował w kanale rodnym i za nic nie mogłam go urodzić.
    Dwie godziny padłam,mdlałam już tam, płakałam,że ja nie dam rady,był okropny lekarz i nie miłe pielęgniarki.
    O 19:00 zmieniła się zmiana i przyszedł mój lekarz.Jak mnie zobaczył i moją brzoskwinię spuchniętą jak buła i zapytał od której prę to opierdzielił tamtych jak nie wiem.
    Usłyszałam jeszcze tylko "cięcie- na Cito"!i zemdlałam.
    Ocucili mnie na stole jak mi podłączali te wszystkie kabelki i urządzenia.
    O 19:25 już mój synek był na świecie ale dostał 9/10 punktów bo kolor skóry nie taki miał,był wymęczony porodem i podduszony.
    Wspominam to okropnie.
    Drugi poród już miałam planowaną cesarkę i teraz też będzie planowa cesarka.

Wychodzi na to,że mój poród był najgorszy.

Współczuje strasznie :( taki scenariusz jest najgorszy, lekarze czasami nie myślą :(

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj was chyba sporo wizytuje, więc za wszystkie mocne kciuki !!! :)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zaszalałam troszkę w SMYKU ;) akurat jest wyprzedaż zimowych ubranek, wiec poniosło mnie hihi szkoda tylko, że musiałam celować jeszcze neutralne dla chłopca i dziewczynki ale zakupy się udały i polecam bo akurat nasze maluszki będą przed zimą :)
    Pisałyście też, że na badaniach prenatalnych czasem już widać płeć maleństwa, więc tym bardziej nie mogę się doczekać i odliczam dni w kalendarzu :) A na te badania można też normalnie jak na wizytę przyjść z mężem ? Mój jest ze mną na każdej wizycie i tu też by chciał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 08:23

zwichrowana lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betika, bardzo mi przykro...

Kurcze, ujawnia się ta zależność, że jednak ten niższy przyrost bety ma swoje skutki. Niech już wszystkim zaczyna się drugi trymestr, niech wszystkie będziemy po prenatalnych.

Ja mądra główka, pojechałam wczoraj na krew i byłam taka sprytna, że wszystkie badania wzięłam na jednym zleceniu przez internet, a HIV na osobnym. Po to, żeby tamte odebrać po kilku godzinach przez internet, a HIV osobiście przed wizytą. A pani do mnie mówi: wie pani że wszystkie badania trzeba odebrać osobiście? Bo na drugim zleceniu jest grupa krwi, a to w dolnośląskim odbiera się osobiście, a np mazowieckim można przez internet. I dodala, że czas oczekiwania 3-4 dni. To ja już zielono-niebiesko-pomaranczowa, że wizyta jutro, że pacan ze mnie, ale pani podpowiedziała, że wszystko oprócz grupy mogę na następny dzień odebrać :D
    Dostałam się przez internet do podstawowych badań, które miałam od internisty. Wszystko jest ok, cukier nawet na czczo 80, a na samym początku ciąży 92 jak nigdy. No i najważniejsze, że TSH z 3,5 spadło do 1,6, więc książkow i super :)

Wczoraj byłam w pracy, znaleźli już za mnie zastępstwo, więc dzisiaj czekam na zielone światło i proszę lekarkę o zwolnienia do końca ciąży. Oczywiście wczorajsza wyprawa do miasta - masakra. Spaliny wysysają że mnie całą energię. Tylko stoję na przystanku i prawie wymiotuje w szalik. Aż się dziwię, że od początku ciąży tylko jeden na tyle odruchów wymiotnych się urzeczystniwił.

Wstępnie mam wizytę na 16, choć mocno liczę na to, że uda się szybciej.

Arashe lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 10:15 i pierwszy raz się stresuje- nowy lekarz nowe wszystko. Trzymam za Nas kciuki :)

Ann.., speakyourmind93 lubią tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za wizyty!

Pola- ja jeszcze nie kupowałam bo właśnie mówiłam do mamy ze w tym czasie w pierwszej ciąży już wiedziałam jaka płeć (syn z połowy lipca), a teraz jeszcze nie wiem to i nie będę kupować na wyprzedażach

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam lekki stresik dziś :)
    Dzownilam do kliniki i jest już opóźnienie wiec na pewno nie wjede o 11;30 ale trudno, jak trzeba będzie czekać cały dzień to poczekam byleby tylko zobaczyć maluszka <3

Nie potrzebnie pisałaś o tym SMYKU bo pewnie tam dziś pojadę ;D

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja brak slow, powinni Cie trzy razy sciac, a nie meczyc tyle godzin. Dobrze, ze sie calkiem nie zrazilas i zdecydowalas na trzecie. U mnie jeszcze chwile i tez by mnie scieli, maly byl owiniety pepowina, ale jakos sie udalo. U mnie po lewatywie skurcze zrobily sie bardzo rzadkie. A to ze cos tam wyleci nie bralabym w kategori upokorzenia, bo dla poloznych to norma.
    Ja o plci w pierwszej ciazy pozno sie dowiedzialam, napewno po 20tc, ale mialam przeczucia, ktore sie sprawdzily i nawet do glowy mi ani razu nie przyszlo, ze dziewczynka.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki wrote:
    Jak to sama??

Jestem położna i pracuje w klinice niepłodności;D więc mam dostęp do usg i z koleznakami postanowilysmy sprawdzić czy już przez sondę brzuszna widać malucha;D i odziwo jest a to nie cały 9tydz ciąży ale mamy bardzo dobry aparat usg

kark, Lami, Arashe lubią tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie porażka- najpierw dostałam ochrzan czemu tak późno a potem włożył wziernik I powiedział ciąża.
    Koniec. Ani usg ani nic. Jestem zawiedziona.

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ