X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie chcę blokować miejsca :) Praca w szkole taka cudowna, tylko 18h, dobrze płatna, niech inni mają szansę dorwać fuchę życia :)
    Już w piątek wpadł na mnie pierwszoklasista z siłą bomby atomowej. Oczywiście głową prosto w brzuch. Siku nie mogę wyjść, bo mamy zabronione zostawianie dzieci samych. Raczej będę chciała iść na L4 jak najszybciej, tylko trzeba trafić na rozumiejącego lekarza.
    Powiem Wam anegdotkę z zeszłego roku, koleżanką w 4 miesiącu tylko rozpowiadała jak to ciąża to nie choroba i ona będzie pracować i nie rozumie że ktoś bierze L4, bo szkoła to nie warunki uciążliwe. Podeszła do dziecka z klasy, które podwinęła rękawy, a na rękach straszna wysypka, odruchowo złapała je za rączki i się pyta co to,czy mama widziała. On że tak, ma to od tygodnia. Posłała go do pielegniarki, okazało się że to poważna choroba zakaźna (nie pamiętam nazwy) bardzo groźny kontakt dla kobiet w I i II trymestrze. Już koleżanką więcej do szkoły nie przyszła, a przez pięć kolejnych miesięcy obrabiała majtki w obawie o dziecko swoje, bo tydzień czasu spedziła z chorym chłopcem w sali, po 5-6 h dziennie.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam coraz silniejsze mdłości, ale jeszcze nie wymiotowalam, tylko nie naciąga czasem, np dziś przed śniadaniem.
    Ja niestety pracuje o dzieło i to w szkodliwych warunkach, więc właściwie nie powinnam wrócić do pracy

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Inka90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pracuję z maluchami i nie ma opcji żebym długo chodziła do pracy. Pomijam już kwestię chorych dzieci bo to temat rzeka, ale jestem odpowiedzialna za ich bezpieczeństwo, muszę być w pełni sprawna i dobrze się czuć. Co za pożytek z wychowawcy, którego rwie przez cały dzień i tylko się zastanawia czy w razie czego zdąży do toalety czy nie

3jgxrjjgcuhp0pk3.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, niech inni mają szansę na fuchę życia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 11:05

Inka90 lubi tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • makowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje trzymam kciuki, daj nam znać jak będziesz wiedzieć co i jak :*

Ja na l4 już jestem, ale na razie to chorobowe, jestem przeziebiona. Ale najpóźniej od połowy lutego będę chciała zwolnienie ciążowe, bo zaczynają się u mnie w pracy zebrania z lokatorami (pracuje w czymś typu spółdzielnia mieszkaniowa) i lokatorzy wtedy wychodzą z siebie, potrafią wrzeszczeć przez pół godziny za to, że na naprawę klamki w drzwiach musieli czekać 2 dni. Kilka razy się popłakałam po takich zebraniach, stres niesamowity...

MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja u was jest z bólem brzucha ? Tzn mnie do tej pory ciągły i lekko pobolewały oba jajniki i w ich okolicach a dzisiaj mam takie ewidentne kłucie i zaczynam fisiować, a wizyta dopiero jutro wieczorem. Straciłam też apetyt a zmęczenie sięga zeniutu, pomomo że mam lekką pracę to czuję jakbym miesiąc nie wychodziła z kopalni ;)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Inka90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch przestał boleć. Teraz n A tapecie zmęczenie i mdłości, mdłości, mdłości..

3jgxrjjgcuhp0pk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJA trzymam mocno kciuki . Daj znać koniecznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poszłam zbadać bete a tam... dziś i jutro zamknięte

• Lami Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ,ze względu na bóle brzucha, zbadałam betę i progesteron. Już serio ostatni raz.
    Koleżanka, która jest 5 tygodni dalej, mówi, że cały czas brzuch ja boli jak na @. Mnie czasami zaciągnie raz w lewym, raz w prawym. Też się martwię.

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Dziewczyny a ja u was jest z bólem brzucha ? Tzn mnie do tej pory ciągły i lekko pobolewały oba jajniki i w ich okolicach a dzisiaj mam takie ewidentne kłucie i zaczynam fisiować, a wizyta dopiero jutro wieczorem. Straciłam też apetyt a zmęczenie sięga zeniutu, pomomo że mam lekką pracę to czuję jakbym miesiąc nie wychodziła z kopalni ;)

Mnie nie boli tylko ciągnie, i nie znosi uciskania

Matka_zona, to przykra niespodzianka. zwłaszcza, ze dzień powszedni

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Ja też ,ze względu na bóle brzucha, zbadałam betę i progesteron. Już serio ostatni raz.
    Koleżanka, która jest 5 tygodni dalej, mówi, że cały czas brzuch ja boli jak na @. Mnie czasami zaciągnie raz w lewym, raz w prawym. Też się martwię.
    Mnie właśnie też tak ciągnie z lewej strony czasami z prawej

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Mnie nie boli tylko ciągnie, i nie znosi uciskania

Matka_zona, to przykra niespodzianka. zwłaszcza, ze dzień powszedni
    U mnie są tylko punkty pobrań. Myślałam do szpitala jechać do laboratorium Ale tam nie chcą robić

• Arashe Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to znak byś już nie robiła bety ;)

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • makowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w pierwszych dniach po teście bardzo ciągło, jak na mega owulację. Teraz już ustało, czasem tylko coś czuję. Ale za to jak boli kichanie... O masakra, wczoraj przy jednym kichnieciu łzy mi naszły do oczu.

pola0909 lubi tę wiadomość

MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Może to znak byś już nie robiła bety ;)
    Wiesz, że nowe i tak ;)

Arashe lubi tę wiadomość

• MOJE Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam już. Weszła ostatnia pani. Następna ja. Cała się trzęsę. Na szczęście jest ze mną maz. Gul w gardle i panika. Trzymajcie kciuki

speakyourmind93, Arashe lubią tę wiadomość

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE trzymaj się dzielnie wszystkie trzymamy kciuki i jesteśmy z tobą !!!

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami 3mam kciuki za Bete!

MOJE czekamy :*

dziewczyny ja wizyta za pol godz. Boje sie w **** jednym slowem. brzuch boli,z nerwów. MASAKRA! dam znac po, chcialabym zeby to byly pozytywne wiesci...

Arashe lubi tę wiadomość

eikts65gz0i70ci6.png
  • Inka90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :*

3jgxrjjgcuhp0pk3.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ