Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myślałam też że to wzdęcia, ale od tygodnia zauważyłam że budzę się już z taką bułeczką. A normalnie to byłam rano płaska jak decha, dopóki nie zjadłam śniadania
Teraz w ogóle mało jem w ciągu dnia to tym bardziej widzę, że coś na rzeczy jestArashe, Looka91, pola0909 lubią tę wiadomość
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Sorki dziewczyny, ale ja znowu wróce do tematu toksoplazmozy: moje wyniki nie są rewelacyjne, ale lekarz mnie uspakajał, mam powtórzyć wyniki i za 2tyg. kolejna wizyta.
Możecie spojrzeć?
Przeciwciała p/Toxoplasma gondii IgM - 1,25 (oznaczenie: rekatywne >=1,0) a IgG <0,2 (czyli niereaktywne).
Ps. Dzidzia ma sie dobrze, urosła z 4mm do 16mm, serduszko bije jak dzwon:)
speakyourmind93, Arashe, kark lubią tę wiadomość
Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
Looka91 wrote:Dziewczyny zwłaszcza te z Was które mają termin bliżej początku września czy u Was też już widać brzuszek??
To moja druga ciąża wiec slyszalam ze szybciej staje się widoczna ale i tak jestem zaskoczona ze to juzpóki co koleżanki z pracy myślą, że trochę przytyłam przez zimę
Ogólnie mam 164 i ważyłam 50 kg ale jak wykryto u mnie nietolerancje i udalam sie do dietetyk to bardzo krzyczała , że waga za niska i wtedy udało się osiągnąć 53 no A teraz leci w górę sama
tylko oby nie za dużo , jak byłam ostatnio na kontroli to dr mówiła, że najlepiej byłoby przytyć 10-12 kg
A ja mam taaaakkkiii apetyt
m0nika, VianEthel2, Looka91 lubią tę wiadomość
-
A bo najgorzej to się naczytac właśnie...
Ten stres gorszy niż domniemania infekcja. Dobrze powtórzyć badania bo to naprawdę niewiele więcej niż norma wiec może być też jakiś błąd w pomiarze np.
Trzeba być dobrej myśli chociaż wiem ze łatwo powiedzieć trudniej zrobićmiczitanka lubi tę wiadomość
-
Pola zazdroszczę Ci apetytu kochana
Będziesz chyba pierwszą u nas z badaniami prenatalnymi
Rozpoczniesz wspaniałą passę
Wreszcie kończę robotę i jadę do domu, uff.. jadę dziś cały dzień na KubusiuCola mi przestała smakować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 17:54
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13b1b768812b.jpg
Moje maleństwo
Ma 12mm i pięknie bijące serduszkospeakyourmind93, Olalu89, pola0909, VianEthel2, miczitanka, Mama_Zuzia, Mamadwojki, zwichrowana, Arashe, Finezja19, monkle, m0nika, kark, Agusia_pia lubią tę wiadomość
-
A poza tym mam mega mdłości i zaczęły się też wymioty... Dzisiaj miałam też lekkie plamienie, takie beżowe, ale po wizycie u lekarza okazało się że to jakiś mały krwiaczek niegroźny, pobolewa mnie też brzuch ale wydaje mi się że to od wymiotów bo masakrycznie mnie "drze"
-
Witam się i ja.
Po wizycie.
Z maleństwem wszystko dobrze, serduszko bije prawidłowo,pięknie się ruszało już.
Ale.....
I tu się zaczynają schody.
Miałam wysokie ciśnienie jak mi mierzył 149/94
Z badań wynika,że mam cukrzycę ciążową i na bank będę brać insulinę,nie wiem jak ja to zniosę,ja nienawidzę igieł.
Mam skierowanie do diabetologa.
Mam też iść do endokrynolog bo TSH jest wysokie 4,92 a powinno być około dwa i pół.
Coś wspomniał o eutyrox.
Mam mierzyć dwa razy dziennie ciśnienie bo mam swój ciśnieniomierz.
Martwię się czy ja od tych leków nie przytyję za bardzo
pola0909, kark lubią tę wiadomość
-
Komunikacja24 wrote:Witam się i ja.
Po wizycie.
Z maleństwem wszystko dobrze, serduszko bije prawidłowo,pięknie się ruszało już.
Ale.....
Z badań wynika,że mam cukrzycę ciążową i na bank będę brać insulinę,nie wiem jak ja to zniosę,ja nienawidzę igieł.
Mam też iść do endokrynolog bo TSH jest wysokie 4,92 a powinno być około dwa i pół.
Coś wspomniał o eutyrox.
Ja tez mam za wysokie cisnienie identyczne prawie jak ty. Na obu wizytach takie mialam i kazal mi sie mierzyc w domu i okazuje sie ze w domu mam super w normie. Ja po prostu cholernie denerwuje sie przed wizytami, a juz przed ta poniedziałkowa z plamieniami to wogole. -
Speaky- może faktycznie to ze stresu.
Ale mam stosować dietę cukrzycową.
Aaaaaa .. jeszcze coś wspominał o acard od 12 tygodnia...eh.
Ale najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe.
Kolejna wizyta za 3 tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 18:40
speakyourmind93 lubi tę wiadomość
-
Komunikacja24 wrote:Witam się i ja.
Po wizycie.
Ale.....
Coś wspomniał o eutyrox.
Cudownie, ze z maluszkiem wszystko w porządku!
Co do TSH to euthyrox ładnie je zmniejsza wiec spokojnie, jaka dawkę dostałaś? Rzeczywiście normy dla ciężarnych są do 2,5. Jeśli chodzi o cukrzyce- robiłaś krzywa cukrowa po której to ocenił? Nie mówił nic najpierw o diecie a gdyby ona nie działała dopiero o insulinie? Zazwyczaj się tak robi. Na pewno nie przytyjesz spokojnie, z dieta cukrzycowa trudno dużo przytyć -
Mama_Zuzia napisałaś o Euthyroxie i mi się przypomniało. Wiecie jak to jest z obniżaniem tego TSH? Ma spadać powoli, stopniowo, czy w miarę szybko a potem utrzymywać się na odpowiednim poziomie? Robiłam TSH w styczniu koło połowy, wyszło mi 3,78. 21.01 dostałam euthyrox 25 i ostatni wynik jest 3,48. Mam dalej brać. Pytanie czy to wystarczająca dawka.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja mam takie mdłości że nie wiem jak ogarne normalne życie a po duphaston są dwa razy większe o apetyt opada do minimum
niby coś zjem a zaraz się źle czuje
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙