Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kto dzisiaj wizytuje?
Ja wlasnie wrocilam z badania pappa I wolnej podjednostki beta hcg. Bede czekac 4dni wiec akurat na prenatalne bede juz miala wynik. Zjadlam na sniadanie salatke grecka I dwie frankfurterki.teraz musze sie Cos pouczyc na egzaminy jeszcze dwa mi zostaly, potem musze wymyslic obiad walentynkowy jak Maz wroci z pracy, odebrac syna z przedszkola I w koncu odsapnac:) -
Mama_Zuzia wrote:Kto dzisiaj wizytuje?
Ja wlasnie wrocilam z badania pappa I wolnej podjednostki beta hcg. Bede czekac 4dni wiec akurat na prenatalne bede juz miala wynik. Zjadlam na sniadanie salatke grecka I dwie frankfurterki.teraz musze sie Cos pouczyc na egzaminy jeszcze dwa mi zostaly, potem musze wymyslic obiad walentynkowy jak Maz wroci z pracy, odebrac syna z przedszkola I w koncu odsapnac:)
Ja też dziś byłam na tych badaniach, ale genetyczne mam dopiero 27 luty, czyli 13+1.
Mam cichą nadzieję, że poznam wtedy płeć dziecka hihi ^^Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 11:09
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
zwichrowana wrote:Ja też dziś byłam na tych badaniach, ale genetyczne mam dopiero 27 luty, czyli 13+1.
Mam cichą nadzieję, że poznam wtedy płeć dziecka hihi ^^
Jak Dobry lekarz i sprzet+ dzidzius wspolpracuje To jak najbardziej, Ja wlasnie w takim tygodniu dowiedzialam sie ze bede miec synkazwichrowana lubi tę wiadomość
-
pola0909 wrote:Hej kobitki, mi jakby objawy ustały nawet piersi już mniej wrażliwe, troszkę lepsze samopoczucie za to kompletny brak apetytu od dwóch dni na co nie spojrzę to mnie odrzuca ;/ i dziwne sny. W nocy nie wygodnie, ciężko się ułożyć- a właśnie widziałam na necie takie poduszki rogale do spania dla kobiet w ciąży - czy któraś z was używała i może napisać czy to rzeczywiście pomaga się ułożyć i zasnąć ?
Kciuki za dzisiejsze wizyty !!!
Miłego dnia !!!!
rogale poduchy będą w lidlu od 21.02 na 59,99pola0909 lubi tę wiadomość
-
Do kiedy można oddawać krew na pappa? Bo mi powiedzieli, że jak pappa będzie wątpliwy to wyklucza się pewne rzeczy na USG. To ja wolę się nie stresować i niech porządnie zrobi mi to USG skoro zapłacę 300 zł. Wolałabym oszczędzić sobie stresu prawdopodobieństwem. I ewentualnie jak USG będzie wątpliwe to dorobić pappa. Tylko do kiedy można krew pobierać? Orientowałyście się?Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ja robię jednego dnia usg i pobranie krwi na pappa. To jest tzw test podwójny czy potrójny - z beta hcg. Potem wyniki interpretuje jeden lekarz. Z usg wiadomo ze Od razu jest wynik. potem się czeka nie pamietam ile. Dostaje się znowu wynik usg + pappa i ocenę ryzyka. Całość jest 11 tc- 13+6.
pola0909 lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Można można, tam gdzie robie jest wyszczególnione. USG 290 zł, test podwójny 240 zł. Myślę, że na krew lepiej iść wcześniej, jeśli już decydujemy się na toni na to, bo na USG masz gotowy wynik.
A ja w sumie wolałabym tego pappa uniknąć, jakos boję się stresu dodatkowego. Że jedna będzie miała prawdopodobieństwo 1:500 000, a ja np 1:500 i już będę miała przesrane 27 tygodni.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Mozna robic tego samego dnia, mozna robic osobno. Ja robie w tym tygodniu zeby na usg miec juz wynik I zeby lekarz mogl od razu wyliczyc ryzyko nieprawidlowosci zarowno po usg jak I beta hcg I pappa. Jedyne co to robia te badania roznymi metodami. Mi lekarz napisal Ktora metoda chce zebym zrobila I robilam w diagnostyce. W dwoch innych laboratoriach robili inna metoda Ktora bylaby nieprzydatna do sprzetu ktory ma moj ginekolog.
zwichrowana lubi tę wiadomość
-
Lami wrote:Można można, tam gdzie robie jest wyszczególnione. USG 290 zł, test podwójny 240 zł. Myślę, że na krew lepiej iść wcześniej, jeśli już decydujemy się na toni na to, bo na USG masz gotowy wynik.
A ja w sumie wolałabym tego pappa uniknąć, jakos boję się stresu dodatkowego. Że jedna będzie miała prawdopodobieństwo 1:500 000, a ja np 1:500 i już będę miała przesrane 27 tygodni.u mnie jest razem usg+pobranie krwi 400 zł w pakiecie, na szczęście nie trzeba być na czczo
-
Ja się umowilam na badanie prenatalne do lekarki która poleciła mi moja doktor. Płacę za to 400 zł. Ale nie mam pojęcia czy będę też miała pappe, pójdę to się okaże. Jakoś specjalnie mi nie zależy żeby to robić, bo jeśli na usg powszloby coś nie tak to i tak zrobiłbym dokładniejsze badania
Ale takiej opcji narazie nie przyjmuje
-
Cześć dziewczyny
Mam część wyników lukniecie czy wszystko ok? Najbardziej chodzi mi o toxo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7e95fd3bf91.png -
aannkka wrote:Cześć dziewczyny
Mam część wyników lukniecie czy wszystko ok? Najbardziej chodzi mi o toxo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7e95fd3bf91.png
Glukoza ładna, toxo ujemne czyli nigdy nie przechodzilas i nie masz przeciwciał więc uważaj na surowe jedzenie i myj warzywa. -
Lami jak nie chcesz robic pappy to nie rob, zrob tylko usg u lekarza z certyfikatem fnf, a jak w usg bedzie cos nie tak to zawsze mozna zrobic badanie wolnego dna plodu z krwi matki. Pappa to tylko statystyka, i tak jak mowisz moze dostarczyc niepotrzebnego stresu. Ja tym razem pappy nie robie bo wiem ze ze wzgledu na wiek wyniki beda srednie, jak usg bedzie ok to tak zostawiam, jak beda watpliwosci to zrobie test nipt.
Lami lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Lubieswieczki wrote:Glukoza ładna, toxo ujemne czyli nigdy nie przechodzilas i nie masz przeciwciał więc uważaj na surowe jedzenie i myj warzywa.
Dzięki bardzo kochana! -
Cześć dziewczynki,
mnie właśnie mąż straszliwie namawia na ten pappa... umówiłam się tylko na USG i nie wiem czy jest sens robić to kolejne badanie. Tylko kolejny stres
I mam do Was prośbę - weźcie mnie ochrzańcie. Dostaję dziś lekkiego bzikaDo wtorku cały czas miałam to przeczucie, że wszystko jest dobrze, że dzidzia w środku jest, że serduszko bije itd i od tego czasu czuje się taka pusta...tak jakbym w ogóle nie była w ciąży. Objawy też prawie zanikły, zostały tylko piersi które są już trochę mniejsze i mniej bolesne.
Wiem, wiem... hormony robią mi spustoszenieStaram się jakoś wytrzymać do poniedziałku do wizyty, ale dziś to normalnie chodzę taka podłamana, że szkoda gadać...
Weźcie mnie opieprzcie!!!
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Aankka- wyniki ladne jak juz u gory Lubieswieczki napisala- Ja natomiast dodatkowo bym zrobila badanie cmv igg i cmv igm- nie jest to badanie obowiazkowe wg nfz natomiast bardzo wazne w ciazy! Ja po swoich ostatnich przejsciach z tym rozmawialam z dwoma ginekologami I dodatkowo lekarzem mikrobiologiem w szpitalu I niestety ale lekarze czesto tego nie zlecaja a jest to bardzo powazna choroba przede wszystkim dla plodu! Lekarze o tym malo trabia a gra niesamowita role zwlaszcza wykrycie ewnetualnego pierwotnego zakazenia (bo przeciwciala ma praktycznie kazdy z nas) bo wtedy dodatkowo robi sie diagnostyke dziecku zaraz po urodzeniu