Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Zuzia wrote:Ja wiem ze jak je kupię to zjem je całe bo to ten stopień ochoty ze nie wytrzymam :p dlatego pije już druga herbatę i próbuje sama siebie oszukać, ze to wcale nie jest rzecz której potrzebuje w tym momencie haha
na pasztet tez mam ostatnio ochotę najpierw kupiłam taki drobiowy standardowy z tej mini puszki a wczoraj jakiś pieczony, masakra haha no i cały czas bym jadła sałatkę grecka z duża ilością fety.
Pół biedy jak można dostać to, na co przyszła ochota. Ja bym jadła fasolkę szparagową i kalafiora ale trochę nie ten sezon
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Pół biedy jak można dostać to, na co przyszła ochota. Ja bym jadła fasolkę szparagową i kalafiora ale trochę nie ten sezon
Jedz mrożonkichociaż wiadomo to noe to samo.
Ale Ty chociaż masz ochotę na coś zdrowego hahahh -
Ja też ostatnio miałam ochotę na chipsy ale zjadłam kilka i przestały smakować... Ale jak nigdy nie jadalam śledzi tak teraz jem je na potęgę. Prawie cały dzień przesłałam z przerwami na siusiu i gotowanie zupy.o i ten ból bioder i pachwin nie daje mi spokoju...
-
Dawno mnie pisałam,ale podglądałam. Dopiero wyleczyłam się z mega przeziębienia, ale już odzyskałam wigor, nawet za sprzątanie wczoraj się wzięłam.
A z innych wieści, dziś byłam na wizycie i malec ma 3,28cm co odpowiada 10t1d czyli od ostatniej wizyty idealnie urósł. Nawet widzieliśmy buźkę w 3D i śmiesznie zasłaniał ją rączką. 5 marca prenatalne, kazał mi zrobić badania z krwi, ale się nad nimi zastanawiam soro to tylko statystyki. Któraś pytała o cenę mnie też razem z krwią i usg wyniesie 400zł.
Gratuluję wszystkim wspaniałych wieści i trzymam kciuki za te jutrzejsze.k878, kark, pola0909, monkle, mila_88, m0nika lubią tę wiadomość
Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
Mama_Zuzia wrote:Ja wiem ze jak je kupię to zjem je całe bo to ten stopień ochoty ze nie wytrzymam :p dlatego pije już druga herbatę i próbuje sama siebie oszukać, ze to wcale nie jest rzecz której potrzebuje w tym momencie haha
na pasztet tez mam ostatnio ochotę najpierw kupiłam taki drobiowy standardowy z tej mini puszki a wczoraj jakiś pieczony, masakra haha no i cały czas bym jadła sałatkę grecka z duża ilością fety.
Ja się starałam nie nadużywac pasztetu że względu na wątróbke. No ale tak mi się chciało że zjadłam właśnie bułkę i była taka dobra, masakra...Jak ja lubię ten pasztet. Mało brakowało i i bym miała maseczkę z pasztetu z lapczywosci:D -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny cieszcie się że w ogóle na NFZ u lekarza macie sprzęt do USG bo u mojego ginekologa nawet tego nie ma i kieruje mnie do innej placówki. Oczywiście chodzę równolegle prywatnie. W zasadzie w szoku jestem że na NFZ Już założyli mi kartę ciąży chyba w 8 tygodniu. I lekarz na pierwszej wizycie zaproponował mi L4. Zrobiłam głupią minę i powiedziałam że nie chce, bo ja już byłam wtedy na L4 tylko że dostałam je od swojego prywatnego ginekologa. O czym oczywiście nie poinformowałam tego na NFZ.
-
axie92 wrote:Dawno mnie nie było, ale czułam się tak okropnie, że próbowałam przetrwać
Czy poza usg prenatalnym, robicie też test pappa? My mocno to rozważamy, bo to niczego nie zmieni dla nas...
My mamy ten sam dylemat... chodź mój lekarz mi zalecił te badania. Przyznam, że tak naprawdę nie wiem po co...Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
Ja w tej ciazy mam chcice na chipsy ale ostre! Jak ja ostrych rzeczy nie lubie tak teraz tak mnie nachodzi ale staram sie ograniczac bo dupsko i tak wielkie... Za to od slodkiego mnie odpycha tyle dobrze.
Ja za usg prenatalne 120 zl zaplace.
Jak zaczne II trymestr zamierzam cwiczyc na dywanie cwiczenia dla ciezarnych chociaz 3 razy w tyg.
Obejrzalam sie w lustrze dzis i masakrawiem ze ciaza itp ale te kg co mam nadprogram matko wygladam jak potworek... Od jutra zdrowa dieta i cel minimalne tycie w ciazy.
-
Agusia_pia wrote:Ja w tej ciazy mam chcice na chipsy ale ostre! Jak ja ostrych rzeczy nie lubie tak teraz tak mnie nachodzi ale staram sie ograniczac bo dupsko i tak wielkie... Za to od slodkiego mnie odpycha tyle dobrze.
Ja za usg prenatalne 120 zl zaplace.
Jak zaczne II trymestr zamierzam cwiczyc na dywanie cwiczenia dla ciezarnych chociaz 3 razy w tyg.
Obejrzalam sie w lustrze dzis i masakrawiem ze ciaza itp ale te kg co mam nadprogram matko wygladam jak potworek... Od jutra zdrowa dieta i cel minimalne tycie w ciazy.
-
Ja mieszkam na Śląsku i tu nie jednej klinice robią badania prenatalne na NFZ wiec mi się udało nic nie płacić i nie miałam problemu czy zdecydować się dodatkowo na test pappa bo lekarz sam zdecydował najpierw miałam usg a po tym kazał iść pobrać krew gdyby coś było nie tak pfu pfu to do tygodnia będą dzwonić15.08.19r. Wojciech ❤️
-
Agucha majac na mysli zdrowa dieta to taka bez podjadania bez slodyczy bez tych zachcianek jak piszesz. Przewaga warzyw zup chudego miesa i nabialu. No i ruch. Ja w pierewszej ciazy sie zaniedbalam. Mialo na to wplyw wiele.
1. Ciza zimowa od pazdziernika na l4 porod w kwietniu. Zima w domu malo ruchu.
2. Podjadanie glownie wieczorem
3. Slodycze.
4. Majonez ser zolty - kanapki na wypasie...
Efekt + 22 kg.
Teraz jestem madrzejsza i nie mam zamiaru tego popelnic bledu