X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zmienię temat :D
    Jaki polecacie laktator elektryczny? Z pierwszym synkiem nie udało mi się karmić mimo że mleka miałam dużo, nawet bardzo. Ogólnie mały nie umiał załapać, ale to z winy szpitala gdzie zaraz po porodzie dali mu butelkę bez mojej zgody.. długo by opowiadać, ale teraz chce spróbować znowu jak się nie uda to chce chociaż próbować odciagac i karmic moim z butelki. Chce byc zabezpieczona w dobry laktator wiec na jaki patrzeć ? :)

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja, ja chciałam staffki :D Właśnie ze względu na opinie jakie są dla dzieci ;) Ale mężowi wygląd nie siadł... No nig, pierwszą rasę on wybierał, to drugą ja :D

Lami, mój mąż wymyślił sobie ma tył ogrodu (mamy działkę 160x25m i ostatnich 15-16 arów nie chce mu się kosić)... Barany. Narazie 2. Niby mają być na mięso - wiosna kupić, jesień zabić.
    Tylko to ma taki wygląd... Jejku, boję się, że dzieciaki się zakochają i jak już ich nie będzie to będą przeżywać. Albo będą tak ryczeć, że ich nie zabijemy i zrobi się problem na zimę...

• manda21 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Dziewczyny ja zmienię temat :D
    Jaki polecacie laktator elektryczny? Z pierwszym synkiem nie udało mi się karmić mimo że mleka miałam dużo, nawet bardzo. Ogólnie mały nie umiał załapać, ale to z winy szpitala gdzie zaraz po porodzie dali mu butelkę bez mojej zgody.. długo by opowiadać, ale teraz chce spróbować znowu jak się nie uda to chce chociaż próbować odciagac i karmic moim z butelki. Chce byc zabezpieczona w dobry laktator wiec na jaki patrzeć ? :)
    Ja mialam i elektryczny i reczny i uzywalam tylko recznego, bo byl lepszy. Musi sie dobrze przyssac. Wiem, ze polecane sa z medeli te elektryczne, one sa troche drozsze. Jesli chcesz karmic i jest problem to polecam zamowic sobie polozna laktacyjna po porodzie, one maja swoje sposoby. Wtedy laktator moze nie byc potrzebny, jesli piszesz ze mialas pokarm.
    Ja mialam malo pokarmu, mlody byl od poczatku dokarmiany, miedzy prawie kazdym karmieniem przez 2mce sciagalam pokarm i udalo mi sie karmic 9mcy i zejsc tylko do 1 butelki mm.
    Prawda jest taka, ze jesli sie chce to sie bedzie karmic. Czasem wystarczy karmic w innej pozycji jak naprzyklad maluch zle lapie i to rozwiazuje sprawe. Dlatego ja polecam fachowa pomoc.
    Rzadko, bo rzadko ale zdarzy, ze dziecko nie lapie piersi. Mam dwie kolezanki ktore przez rok sciagaly pokarm i karmily z butelki. I ja na prawde je podziwiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 10:38

kark lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi żaden laktator nie pasował :( Miałam 1 ręczny, 2 elektryczne i żadnego nie mogę polecić - ze wszystkich bolało i słabo ściągały :(
    Mi lepiej szło ręcznie, ale wtedy niestety mleko leci do odpływu, a nie do butelki.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam.reczny z aventa. Sciagal dobrze. Ja krotko sciagalam maly nie chcial z piersi ssac bo mam plaskie brodawki o jadl przez kapturki ale to slabo wychodzilo. I przeszlam na mm
    Teraz chce kupic nakladki korygujace na sutki i drugie chce dluzej karmic piersia bo wiem ze pokarm mialam tylko zaden laktator nie sciagnie tak jak dziecko. Mi sie zastoje juz pojawialy.

A co do zwierzat i wlasnego zdania to ok kazdy ma prawo do wlasnego zycia podejscia ale wlasnie narzucanie komus zdania swojego to juz przesada. Przyklad ze swiat. Moj brat kupil corce psa. Mala ma 10 lat. Ok kupil to kupil. Na swieta zjechali sie wszyscy do dziadkow. I pies. My przyjechalismy na 2-3 godz z malym i ten pies leci do dziecka skacze na lozko maly w placz. Ja go odpycham tego psa bo boje sie o dziecko a moj brat? No niech sobie go powacha polize! No szlak nas trafil mnie i meza! I jest foch bo jak ja smialam psa odepchnac. Powinni uszanowac ze nie chce zeby pies mi dzidcko lizal i go zabrac. Ale dla niektorych pies jest wazniejszy niz dzoecko.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zdycham na grype żołądkowa... wymiotuje wszystkim co zjem lub wypije (a zjadlam az 3 biszkopty i polowe polowki suchej bulki...) Czym sie ratować? Chyba nie zagraża to maleństwu, co? :-(

Jusi 28 lubi tę wiadomość

eikts65gz0i70ci6.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam medela swing. Świetny był.

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia szczerze to ja do obcych zwierząt mam podobne zdanie :) Pytanie było o zwierzaki w domu, nasze, więc ja się wypowiedziałam jak ja mam :)
    Poza domem dzieciaki mają zakaz przytulania czy dawania się polizać, a mogą tylko pogłaskać w pobliżu właściciela i jak on i my się zgodzimy plus po muszą od razu umyć ręce :) Nie ważne czy to kurczak czy chomik czy kot czy pies czy agama.

Jejku, my mamy dziś urodziny obu dziewczyn, od wczoraj stoję przy garach, a jeszcze tyle do zrobienia... Ech, chyba pójdę dziś spać o 20 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speaky musisz przetrwać. I dużo pij, a w zasadzie sącz, malutkie łyczki co chwilę.

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speaky, moja metoda na każdą żołądkową paluszki solone i tradycyjna cola. Możesz rozgazować. Kilkoma łykami dziennie nic się nie stanie. Piłam też na mega mdłości na początku ciąży i ratowały poranki.
    Trzymaj się kochana :*

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laktator medeli elektryczny i super dawał radę . Polecam.

Speak musisz zacisnąć zeby na najbliższe godziny i jakoś wytrwać. Myślę, że maleństwu noc nie grozi.

A ja byłam wczoraj u lekarza i dostałam antybiotyk na sześć dni. Mam wysokie crp. Dla mnie to jakiś koszmar, bo ogólnie nie pamietam , kiedy ostatnio byłam chora. Leżę od wtorku w łóżku i zdycham .

• Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:
    a ja zdycham na grype żołądkowa... wymiotuje wszystkim co zjem lub wypije (a zjadlam az 3 biszkopty i polowe polowki suchej bulki...) Czym sie ratować? Chyba nie zagraża to maleństwu, co? :-(
    Nie chciałam polubic twojego postu niechcący...
    Spróbuj kislu bez cukru tez

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie_w_ciazy/poradnik_ciazowy/grypa_zoladkowa_w_ciazy.html

Na temat grypy żołądkowej. Może znajdziesz tam coś pomocnego.
    Mnie na samą myśl ciarki przechodzą jak sobie przypomnę kilka lat wstecz. Tak mnie dopadło, temp 40 stopni, w 12 godzin znalazłam się w szpitalu...

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko bosko byłam w pepco body z miki są taaaakie słodkie, że już bym kupowala :D

Lami, k878, Jusi 28 lubią tę wiadomość

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kupnem laktatora elektrycznego bym poczekała bo to spory wydatek, może w ogóle nie będzie potrzebny? Ja mam ręczny avent, korzystałam na tyle ze był Ok.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja reczny tez mialam z avent-a, ale zajechalam go na amen.
    A co do tego, ze nic nie lecialo to jak przestalam sciagac regularnie to po jakims czasie jak potrzebowalam sciagnac pokarm to nic nie chcialo leciec, a maly sobie pojadal. Takze tak tez moze byc.
    Tak jak kontrowersyjny jest temat zwierzeta a male dzieci, tak kontrowersyjne jest karmienie piersia. Jak kiedys tego nie rozumialam jak mozna chociaz nie sprobowac, tak teraz dojrzalam do tego, ze kazdy ma prawo wyboru i to jego decyzja. Mozna miec swoje myslenie, a inne po prostu szanowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 18:14

Agucha90s lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda to jest moje motto życiowe - mniej swoje zdanie , ale nie narzucaj go innym i szanuj cudzy punkt widzenia .
    Naprawdę jak się to sobie mocno wpoi , to lżej się żyje .
    Ale widzę , że u nas w społeczeństwie dalej jest duży problem z akceptacją tego, że ktoś może robić coś wbrew ogólnie przyjętemu schematowi .

• manda21 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ane_ta wrote:
    Manda to jest moje motto życiowe - mniej swoje zdanie , ale nie narzucaj go innym i szanuj cudzy punkt widzenia .
    Naprawdę jak się to sobie mocno wpoi , to lżej się żyje .
    Ale widzę , że u nas w społeczeństwie dalej jest duży problem z akceptacją tego, że ktoś może robić coś wbrew ogólnie przyjętemu schematowi .
    Tak, dokladnie. Szczegolnie jak sie jest rodzicem to inni wrecz chca nas zmusic do mieszczenia sie w pewnych schematach wbrew naszej woli.

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze przy karmieniu to nie opinia a naukowe dowody. Kp jest zdrowsze. Wiadomo ze nikt nikogo nie zmusi, każda matka decyduje sama, ale propagowanie kp to dobra rzecz.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laktator Medela swing,jak dla mnie za słaby bym,aż miałam zastoje.
    Teraz będę chciała kupić również elektryczny ale jakiś mocny.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ