Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lami wrote:Czytałam na grupie związanej z Wrocławiem, że w ostatnich dniach ZUS notorycznie wysyła paniom w ciąży wezwania do stawienia się na komisji ginekologicznej, a na następny dzień udanie się do Zusu w celu ustalenia zasadności zwolnienia lekarskiego.
Tylko taką ciekawostkę podaję, bo ja jedynie spotkałam się z tym, że to lekarz był proszony o uzasadnienie wystawienia zwolnienia. -
ZUS ma jakis określony czas do wypłacenia. I może nawet chyba po2 miesiącach dopiero wypłacić. Ja od samego początku jestem na l4, bo warunki pracy nie pozwalają na to żebym tam pracowała (szkodliwe warunki, dźwignie itd.) u mnie to zakład wypłaca, a oni potem rozliczaja się z zusem więc na szczęście nie mam problemu z kasą
-
Mi sie lekarz nie pytal czy chce teraz czy nie tylko mi wypisal. Troche sie boja gdyby nie dali i cos sie stalo. Tez mam wyrzuty sumienia, bo teraz jestem od 6tc i chcialam wrocic, ale rodzina na mnie pokrzyczala, ze absolutnie.
Do 33dni wyplaca pracodawca. Po 33 dniach oni wyplacaja dopiero po ilus tam dniach (to jest okreslone na stronie zusu) ale po zakonczeniu zwolnienia. Trzeba czekac zwlaszcza na pierwsze. Dobrze, ze macierzynski jest w miare regularnie wyplacany.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Ja po wizycie
wszystko ok, prawdopodobnie chłopak, crl 7 cm
pola0909, Lami, Agusia_pia, Mama_Zuzia, manda21, Looka91, magda.g85, Lubieswieczki, agjot1979, elvira, Arashe, kark, Ann.., aannkka, Karola9316, m0nika, Mamadwojki, monkle, k878 lubią tę wiadomość
-
Ja z synkiem na zwolnienie poszlam w 12 tc i wcale nie zalowalam ani nie mialam skrupolow. Nikt nam nagrody nie da za prace az do terminiu produ.
A zus kontroluje i bedzie to robil bo w koncu daje nam kase a przeciez jest masa wyludzen wiec nie dziwmy sieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 11:16
-
Agusia_pia wrote:Jak u was z waga? U mnie +2 kg jak na razie. Wiec jest o ponad polowe mniej niz z synkiem w tym samym tc
Ja się dzisiaj ważyłam to mam -0,5kg w porównaniu do wagi sprzed ciąży. Z synem dużo przytyłam bo 25kg ale noe wiem jak się to rozkładało tygodniami szczerze powiedziawszy bo nie pamietam, na pewno na tym etapie jest znacznie lepiej niż było wtedy -
Ja pewnie dlugo nie bede znac plci, bo chodze na nfz i usg jest bez szalu, ale zalowalam, bo wczoraj w lidlu byly takie piekne sweterki, ze jakbym znala plec to na pewno bym kupila.
Moj maluszek
https://zapodaj.net/72fd1d61f9349.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 11:31
Mama_Zuzia, Arashe, Lami, pola0909, Ann.., m0nika lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Mama_Zuzia wrote:Ja się dzisiaj ważyłam to mam -0,5kg w porównaniu do wagi sprzed ciąży. Z synem dużo przytyłam bo 25kg ale noe wiem jak się to rozkładało tygodniami szczerze powiedziawszy bo nie pamietam, na pewno na tym etapie jest znacznie lepiej niż było wtedy
-
Manda21- śliczny maluch ❤️ Ja właśnie już bym zaczęła powoli coś kupować ale mam myśli ze co jak się zmieni w chłopaka mimo ze dwóch lekarzy powiedziało ze dziewczyna
Agusia- ja tez nie mogę sobie pozwolić na takie grzechy jakie miałam w zeszłej ciąży ale tez mój styl odżywiania przez te 6 lat uległ jednak dramatycznej poprawie bo oduczyłam się praktycznie na codzień jeść chleba, staram się jednak unikać takiej ilości węglowodanów ze względu na Io no i jednak jestem na lekach wiec waga sama z siebie mi tak nie powinna poszybować -
Agusia_pia wrote:Jak u was z waga? U mnie +2 kg jak na razie. Wiec jest o ponad polowe mniej niz z synkiem w tym samym tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 11:49
-
U mnie póki co 2 kg na minusie, ale ja w ogóle nie mam apetytu i do tego sporo zwracam. Jeszcze 2 dni i wizyta. Zaczynam się już stresować
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Bunia86 wrote:U mnie póki co 2 kg na minusie, ale ja w ogóle nie mam apetytu i do tego sporo zwracam. Jeszcze 2 dni i wizyta. Zaczynam się już stresować
Spokojnie wszystko będzie dobrze, maluch będzie już fajnie fikał na usg ❤️Bunia86 lubi tę wiadomość
-
U mnie 1,7kg na pulsie, aż strach co będzie dalej. Ale odkąd mi odpuściły nudności to jem trochę więcej. W czwartek wizyta i zaczynam się troszke denerwować. Ciekawe jaki duży jest już dzidziuś. 9t4d dzisiaj.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
manda piękny maluszek
!!! Gratuluję bardzo
Zazdroszczę wam wagi na minusie u mnie +3
A proszę opowiedzcie jakie to uczucie pierwsze ruchy maluszka ?
Jestem bardzo ciekawa czy rozpoznamW sumie już niedługo mogą się pojawić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 12:24