X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1234 jestem w podobnej sytuacji jak Ty dzisiaj po 20-stej mam wizytę i też będę chciała coś na podtrzymanie ciąży że względu na wcześniejsze poronienie. Jak będę po dam znać co powiedział mój lekarz. Mam nadzieję, że sam wyjdzie z propozycją, ponieważ strasznie się teraz boję.

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra brawo Sylvuszka gratulacje

Sylvuszka lubi tę wiadomość

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 37 LAT

🧑38 LAT

1 procedura Invitro
    30.04.2025 - Punkcja pobranych 5 komórek
    🙏 5.05.2025 - 4aa transfer w 5 dobie
    Beta 10dpt - 350 progesteron: 174
    Beta 14dpt - 1364
    Beta 18 dpt - 4500
    9.06 jest serduszko !! ❤️
    20.06 - krwawienie duże, USG, dzidziuś 2,5 cm, krwiak 3,5 cm 🙏 leżę 🙏
    1.07 - mamy 4 cm
    10.07 - 5.3 cm zdrowej dziewczynki 🩷
    5.08 - wizyta

Rośnij maluszku 😍
    preg.png
  • makowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwichrowana wrote:
    tfu stycznia

5 t 6 d
    idę 24- tak sobie wizytę ustawiłam.To będzie 8t 1 d
    No to zmienia postać rzeczy :)
    Jak liczyłam sobie koniec lutego to wychodziło mi, że już po 10 tyg będziesz :)
    To jesteśmy na podobnym etapie, bo głowę daje sobie uciąć, że mam młodszą ciążę :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 18:04

zwichrowana lubi tę wiadomość

MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze są kolejne serduszka ;) kciuki za kolejne wizyty :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie... serduszka biją.
    A co do kp. Córkę karmiłam tylko 3 dni. Teraz chciałabym o wiele dłużej

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanka, na zaparcia super są kiwi :)

Lami, na nfz zawsze mają do dupy sprzęt, może tam już kropek jest, a Ty się niepotrzebnie stresujesz. No to faktycznie kawał czasu. A jakbyś np zrobila też tak, że do ogólnego po zwolnieni z B, z tym zaświadczeniem od gina. Powiedz, że np jakieś dziecko w klasie twojej ma różyczkę, a Tobie wyszły ujemne przeciwciała ;)

Justi ja na zaświadczenie od gina i stosowne pismo do rektora dostałam Indywidualny Tok na uczelni :)

Ja brałam lutkę. Jaką masz? Dopochwowa ma taki minus, że można sobie coś podrażnić i potem niepotrzebnie.stresować od plamki krwi na majtkach. A doustna można pod język do rozpuszczenia albo dopochwowo. Masz mdłości? Bo jak tak to kurcze... Współczuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się z synem skończył pokarm z dnia na dzień w momencie zagniezdzenia :( No, ale on miał 22 miesiące, więc już tylko na "dobranoc" karmiłam, także to inna bajka :)
    Jak tylko skurczy nie ma i wyniki krwi są ok to czemu nie, to samo zdrowie dla starszaka :)

• Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    O faktycznie :D kiedy wizytujesz ? :D
    Jeszcze nie wiem bo muszę godnego prowadzenia ciąży gina poszukac ale chyba 25.01 pójdę prywatnie by zobaczył czy jest ok dla pewności :)

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • Ewela1234 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Ewela1234 jestem w podobnej sytuacji jak Ty dzisiaj po 20-stej mam wizytę i też będę chciała coś na podtrzymanie ciąży że względu na wcześniejsze poronienie. Jak będę po dam znać co powiedział mój lekarz. Mam nadzieję, że sam wyjdzie z propozycją, ponieważ strasznie się teraz boję.
    Daj znac koniecznie

• Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochane serduszek takich wiadomości będzie więcej z dnia na dzień :*

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kark, bo juz widzę po jakości zdjęcia, jak mam porównanie z pęcherzykiem sprzed 5 dni. Wiem, że będzie dobrze :) Już leżę owinięta kocykiem, nic nie pada mi na głowę i już mi lepiej :)

Gratuluję wszystkim serduszkom! Nadrobię później listę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 18:53

kark, speakyourmind93 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Ewela1234 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Aanka, na zaparcia super są kiwi :)

Lami, na nfz zawsze mają do dupy sprzęt, może tam już kropek jest, a Ty się niepotrzebnie stresujesz. No to faktycznie kawał czasu. A jakbyś np zrobila też tak, że do ogólnego po zwolnieni z B, z tym zaświadczeniem od gina. Powiedz, że np jakieś dziecko w klasie twojej ma różyczkę, a Tobie wyszły ujemne przeciwciała ;)

Justi ja na zaświadczenie od gina i stosowne pismo do rektora dostałam Indywidualny Tok na uczelni :)

Ja brałam lutkę. Jaką masz? Dopochwowa ma taki minus, że można sobie coś podrażnić i potem niepotrzebnie.stresować od plamki krwi na majtkach. A doustna można pod język do rozpuszczenia albo dopochwowo. Masz mdłości? Bo jak tak to kurcze... Współczuję ;)
    Wlasnie mam dopochwowe kurde jakbym wiedziala to bym wziela doustne no nic zobaczymy .Mdłości mam od dwóch dni☺

• Arashe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami tak jak mówią dziewczyny, po cialku żółtym za ok 2 dni pojawia się zarodek, może akurat tak wystrzelilas się, zwłaszcza że wiek ciąży się z tym pokrywa :)

Lami lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo, gratulacje serduszek, ale widać , że co ciąża to inna nie ma co się martwić, że zarodka nie widać jeszcze,na każdego przyjdzie czas :)
    Chciałam Wam powiedzieć , że wróciłam do domu zjadłam ogromną michę zupy i zasnęłam na 3 godziny korzystając z tego, że mąż z córką wyjechali, czuję się średnio , ogólnie jak tylko zaczynam być głodna to momentalnie mi niedobrze. Dziś zjadłam 6 kawałków chleba na śiadanie gdzie normalnie jem z 3-4... mam wrażenie , że brzuch mi też wybiło ale wiecie ja jestem bardzo szczupła dlatego już mam problem ze spodniami a poza tym podobno w 2 ciąży szybciej wybija,... najgorsze, że mam do kwietnia umowę i czy do tego czasu ukryję fakt ciąży?

3i49tv734kk70k5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i lepiej, że nie masz podjęzykowych :D Dopochwowe lepiej umytymi rękami zakładać niż aplikatorem, mniejsza możliwość podrażnienia. I zakładaj wkładki, bo potem starszny ten śluz wypływa :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aplikatora nie wolno w ciąży stosować! Jest taka info na ulotce i mi też dwóch lekarzy to wbiło do glowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tamponów, ale słyszałam przypadki, że kobiety używały ;)

• Ewela1234 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    To może i lepiej, że nie masz podjęzykowych :D Dopochwowe lepiej umytymi rękami zakładać niż aplikatorem, mniejsza możliwość podrażnienia. I zakładaj wkładki, bo potem starszny ten śluz wypływa :/
    Dzięki za podpowiedź bo sie przerazilam tego aplikatora

• aranja Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    O rany, dziewczyny ale lecicie! Nie dam rady Was podczytywać!

umawiam się na USG na 22.01. Powinno już być serduszko.
    umawiam się też dalej, na USG I trym. Czy któraś rozważa testy NIPT? Rozważam test SANCO (nie ma u mnie już NIFTY). W tamtej ciąży nie robiłam i trochę żałowałam, patrząc na stresy niektórych dziewczyn...

Ja się zastanawiam, troszkę duży wydatek ale chyba byłabym skłonna wydać te pieniądze w zamian za "spokojną głowę". Ja mam umówiona wizytę dopiero na 04.02, ale mam jeszcze możliwość iść 23.01 do innego lekarza i chyba tak zrobię :)

2cs
    01.2019 poronienie 8tc. zaśniad częściowy
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee44 wrote:
    hejo, gratulacje serduszek, ale widać , że co ciąża to inna nie ma co się martwić, że zarodka nie widać jeszcze,na każdego przyjdzie czas :)
    Chciałam Wam powiedzieć , że wróciłam do domu zjadłam ogromną michę zupy i zasnęłam na 3 godziny korzystając z tego, że mąż z córką wyjechali, czuję się średnio , ogólnie jak tylko zaczynam być głodna to momentalnie mi niedobrze. Dziś zjadłam 6 kawałków chleba na śiadanie gdzie normalnie jem z 3-4... mam wrażenie , że brzuch mi też wybiło ale wiecie ja jestem bardzo szczupła dlatego już mam problem ze spodniami a poza tym podobno w 2 ciąży szybciej wybija,... najgorsze, że mam do kwietnia umowę i czy do tego czasu ukryję fakt ciąży?
    Ja mam tak samo, problem ze szybko robię się głodna, więc prawie cały dzień mi niedobrze...
    Spać też bym spała gdybym mogła :P a ja całe dnie ostatnio z dzieckiem, które niestety nie robi drzemki. Mąż to ostatnio ciągle coś załatwiła po pracy, więc siedzę sama.
    I czytam...

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ