X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Gomerka ja Tobie tak dobrze idzie to szukanie, to może podrzuć listę?

ojoj, 13 tydzień dziś :) To już brzmi całkiem poważnie :)

https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/fetal-abnormalities tu jest lista tych lekarzy z certyfikatem, ale z tego co pamiętam z artykułu Mamaginekolog to do połówkowego nie trzeba tego certyfikatu, ważne, żeby wybrać dobrego specjalistę od USG. Nie wiem, skąd są ci lekarze, te 2 nazwiska kojarzę z Krakowa.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    M0nika podobno najlepszymi specjalistami w Krk są lekarze z dobreusg na fiedorfa nilla- glownie dr. nocuń i dr. wiecheć. Ja byłam u nocuń na prenatalnych i bardzo polecam, zreszta terminy do nich mówią same za siebie. Wiecheć pracuje na Kopernika, nocuń jest tak samo dobra bo to jego uczennica

Wiecheć jest super, u mnie 2 razy zobaczył rzeczy, których nikt wcześniej nie zobaczył - raz jeszcze w ciąży stwierdził zespół taśm owodniowych mega wcześnie, bo to zwykle na połówkowych dopiero widać, a potem już po lekarze chcieli mnie jeszcze raz łyżeczkowac, bo mówili, że mam resztki łożyska. Okazało się, że to układ naczyń. Nie wiem, co by mi tam wyłyżeczkowali...

04.2017 (') 12.2017 (')

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... a okazuje się, że ta lekarka do której idę ma ten certyfikat FMF do wykonywania badań w I trymestrze. Znajoma położna mi poleciła, ale nawet nie sprawdzałam, dopiero teraz.
    Specjalizacja z ginekoligii i położnictwa oraz genetyki klinicznej.

Gomerka, co najlepsze, na tej liście jej nie ma :)
    Ale jest mamaginekolog ;)

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje w klinice niepłodności i no cóż u nas sanco robią tylko bogate pacjentki. Ostatnio jedna zrobiła tylko po to żeby poznać płeć dziecka;o
    Ja sądzę że usg wystarczy . Czy zrobienie takich badań coś zmieni ? U mnie raczej nie . Gdyby wyszło mi wysokie ryzyko poprostu poczekalabym na rozwój sytuacji. Jeśli dziecko będzie się rozwijać prawidłowo to super ;) A jeśli będzie coś nie tak no to już trudno. Przygotuje się na to że być może będę mieć dziecko specjalnej troski . Nie wyobrażam sobie usunąć malucha .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:05

kark lubi tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko loko foko. Zapytać "Dlaczego?", "Po co?" i "Co w takim przypadku zamierzacie?" jest totalnym chamstwem z mojej strony, ale strasznie tych, którzy nie robili pappy złymi wynikami jest w porządku. Nie ma sprawy, następnym razem piszę tylko ze złymi wieściami 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:11

• monkle Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeświadczenie, że to forum jest dla wszystkich. Fajnie byłoby, żebyśmy wszystkie miały zdrowe ciąże i super wyniki badań, ale świat nie jest taki różowy. Nie widzę nic oceniającego w podawaniu wyników, to tak samo jakby ktoś Cię kark skrytkował, że napisałaś że masz dużego krwiaka i możesz poronić. Ja się tym bardzo przejęłam i myślę, że nie tylko ja. I tak samo się będziemy cieszyć jak urodzisz Ty zdrowe dziecko jak i doris :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:22

Dori777 lubi tę wiadomość

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Hmmm... a okazuje się, że ta lekarka do której idę ma ten certyfikat FMF do wykonywania badań w I trymestrze. Znajoma położna mi poleciła, ale nawet nie sprawdzałam, dopiero teraz.
    Specjalizacja z ginekoligii i położnictwa oraz genetyki klinicznej.

Gomerka, co najlepsze, na tej liście jej nie ma :)
    Ale jest mamaginekolog ;)

Ale to nie jest lista lekarzy z tym certyfikatem do badań 11-13 tydz, tamtą znajdziesz pod nuchal transluency bodajże

VianEthel2 lubi tę wiadomość

04.2017 (') 12.2017 (')

• Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za miłe słowa 😊 Wszystkim 😘 uspokoiłam się trochę, zdecydowałam się na to badanie po zapytaniu mojej ginekolożki co mi radzi powiedziała że dobrze byłoby zrobić to badanie też dla własnego spokoju a jeżeli jest obawa to czemu nie wykluczyć jej. Kiedyś nie było takiej technologi ludzie rodzili i też było dobrze ale jeżeli jest taka możliwość to czemu nie. Myślę pozytywnie i wiem że będzie dobrze.

k878, agjot1979, Lami lubią tę wiadomość

• marchev Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka - wyslalam Ci zapro mam kilka pytan :)

• Agucha90s Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowalyscie tych stron,ledwo się przez nie przedarlam :) właśnie wracam od dentysty babeczka złota kobieta ale okazało się że muszę leczyć zęba kanałowo ale jakoś poszło wyczyscila kanały dała jakieś lekarstwo i za dwa tygodnie mam znów iść i wtedy zrobi lepsze wypełnienie bo leczenie możemy dokończyć dopiero po porodzie. Trafiłam na lekarza na NFZ i jestem mega zadowolona ;) w pracy trochę lepiej dziś dostaliśmy info ze nasz pozalsieboze dyrektor odchodzi i w końcu będzie praca bez spiny :) ufff w tej sytuacji jak mi zdrowie pozwoli to chce pracować przynajmniej do świąt :)

Mama_Zuzia, k878 lubią tę wiadomość

8599skjo9dvue7er.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha daj namiary bo tez bede musiala isc :)

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Gomerka - wyslalam Ci zapro mam kilka pytan :)
    marchew a co się z tym robi? Jestem zielona w obsłudze tego forum :-P

04.2017 (') 12.2017 (')

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uważam, że gdyby test zintegrowany (czyli usg i pappa) były refundowane dla wszystkich kobiet, to żadna by się nie zastanawiała, czy robić, tylko traktowała to jak jedno z wielu badań do wykonania w trakcie ciąży :) równie dobrze można powiedzieć lekarzowi, żeby w ogóle nie robił usg na wizytach, bo "co ma być to będzie i tak urodzę to dziecko". A dzięki tym badaniom wiele wad można zoperować już w życiu płodowym. Nawet jeśli wychodzą wady, które kwalifikują do terminacji ciąży, to myślę, że i tak każda poszłaby jeszcze do co najmniej jednego innego lekarza, żeby potwierdzić taką diagnozę...

Dori777, Bunia86, RudaAnna lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaciiieee.
    Ale naskrobałyście,nie było mnie tylko kilka dni a już nie mogę Was nadrobić.
    Przeczytałam tylko ostatnią stronę.

Witam nowe dziewczyny na grupie :-)

U mnie leci dzień za dniem.
    Mama i ojczym będą jeszcze do niedzieli,kupa roboty,a to chłopcy do szkoły,a to remont ich pokoju, wszystko w worach, znaleźć gacie to trzeba przeszukać pół pokoju.

Mi objawy przeszły,poza tym cofaniem.
    No cofa mi się chyba milion razy dziennie, niejednokrotnie muszę się powstrzymywać aby nie zwymiotować.

Za tydzień wizyta,już nie mogę się doczekać.
    Pozdrawiam Was gorąco.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka nie wiem ;) napisze ci na starym w prv wiadomosci :) bedzie szybciej i latwiej.

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co się przerzucać argumentami. Każdy robi jak uważa w takich sprawach.jedno uważają ze potrzebne, inne uważają ze i tak nic to dla nich nie zmieni a nie chcą się stresować. Jestem pewna ze wszystkie nasze maluszki urodzą się zdrowe i śliczne :)

Komunikacja- nie opuszczaj nas na tak długo więcej ! 😘

Kto tam miał jeszcE wizytę, dzisiaj było dużo, chwalić się, chwalić!

Dori777 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Agucha daj namiary bo tez bede musiala isc :)
    Zielonogórska 12A. Tam robią i na NFZ i prywatnie. Ja jej powiedziałam że niech robi WSZYTSKO co może na NFZ a jak np poszerzanie kanałów to wolałam zapłacić bo jak pokazała mi jak to wygląda ile to trwa i że nie do końca dobrze to wychodzi to już wolałam zapłacić żeby się nie męczyć ;)

8599skjo9dvue7er.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam jeszcze ze są wyniki krwi z rana i wszystko super. Swoją droga 11.02 miałam ostatnio badania i miałam od początku ciąży hemoglobinę 15,7 wiec mega mega wysoka a teraz po miesiącu mam 13,6, co dalej jest bardzo dużo, ale w ciągu miesiąca jednak duży spadek- może to powód mojego słabszego samopoczucia ostatnio. Tsh na poziomie 1.77 wiec super

monkle lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe 8 cm szczęścia, a właściwie plecy i zadek, które pokazała tatusiowi i lekarzowi. Za nic nie chciała współpracować, spała sobie :) A mąż specjalnie dzisiaj ze mną poszedł, bo wizyta na popołudnie i był już po pracy. Ja odetchnęłam, mała idealnie wymiarami 13t4d :) Serduszko 163 :) Lekarz dokładnie ją oglądał, pokazywał żołądek, pęcherz, stopy, dłonie. I dupkę oczywiście :D

Zdjęcie takie byle jakie od tyłu :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4489030c6950.jpg

Agusia_pia, cytrynówka, Mama_Zuzia, aannkka, Gomerka, monkle, Ann.., VianEthel2, miczitanka, stayaway, Inka90, k878, Cyntia, Janka0909, Bunia86, manda21, Mamadwojki, pola0909, Seli, Lami lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Całe 8 cm szczęścia, a właściwie plecy i zadek, które pokazała tatusiowi i lekarzowi. Za nic nie chciała współpracować, spała sobie :) A mąż specjalnie dzisiaj ze mną poszedł, bo wizyta na popołudnie i był już po pracy. Ja odetchnęłam, mała idealnie wymiarami 13t4d :) Serduszko 163 :) Lekarz dokładnie ją oglądał, pokazywał żołądek, pęcherz, stopy, dłonie. I dupkę oczywiście :D

Zdjęcie takie byle jakie od tyłu :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4489030c6950.jpg

Cudnie, ze wszystko w porządku ❤️❤️ Gratulacje!!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ