Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty !!!!
Gratuluję wczorajszych dobrych wiadomosci i cudnych maluszków, bardzo miło ogląda się te zdjęcia, aż uśmiech sam maluje sie na twarzy, tym bardziej że ja czekam na wizytę aż do 02.04.
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 09:58
-
nick nieaktualnyMama_Zuzia wrote:Miczitanka- to prawda te usg teraz są strasznie wzruszające, gratulacje ogromne zdrowego (prawdopodobnie) synusia :*
Dori- zawsze do usług haha
Janka- wspaniałe, ze takie wieści ! Teraz odpoczywaj na L4 kochana :* na kiedy masz prenatalne?
Trzymam kciuki za Twoja wizytę dziś :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 10:15
-
Mama_Zuzia wrote:O 10:30, ale pewnie może się coś przesunąć jak zwykle
tak czy tak rano i mam nadzieje ze da mi ładne zdjęcia dziewczynki mojej, no i ze wszystko w porządku. Do momentu aż nie zacznę czuć ruchów to będę taka podenerwowana cały czas chodzić, a potem nie lepiej bo to się mało rusza, to to, to tamto..
Chyba wszystkie na to cierpimyteż się nie mogę doczekać czucia ruchów. Czekamy na zdjęcia córeczki, a imię już macie wybrane? Kiedy w ogóle się dowiedziałaś, że dziewczynka ?
-
stayaway wrote:Chyba wszystkie na to cierpimy
też się nie mogę doczekać czucia ruchów. Czekamy na zdjęcia córeczki, a imię już macie wybrane? Kiedy w ogóle się dowiedziałaś, że dziewczynka ?
Czekam dziewczyny ale jedna Pani przede mną wiec chwile na pewno będzie opóźnienia. Dowiedziałam się ze córeczka w 12t3d, potem potwierdził mój jeden lekarz i ostatnio w 14tc moja lekarka współprowadząca tez powiedziała ze dziewczynka wg niejstayaway lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na wszystkich wizytach☺️
Dziewczyny na waszych prenatalnych badają tylko kość nosowa i przeziernosc karkowa? Bo tak czytam w internecie że to są najważniejsze markery i niektórzy lekarze nie badaja jeszcze przepływu przez zastwake trójdzielna bo jest za wcześnie. -
Jeśli chodzi o imię nie rozmawiamy na razie na ten temat bo jak zaczęliśmy raz to się pokłóciliśmy haha mi się kompletnie nie podobają typy mojego narzeczonego tak samo było przy synu
-
Millkka wrote:Powodzenia na wszystkich wizytach☺️
Dziewczyny na waszych prenatalnych badają tylko kość nosowa i przeziernosc karkowa? Bo tak czytam w internecie że to są najważniejsze markery i niektórzy lekarze nie badaja jeszcze przepływu przez zastwake trójdzielna bo jest za wcześnie.
U mnie było dużo parametrów badanych, oprócz kości nosowej i przeciętności karkowej jeszcze całe serce, objaw v, pępowinę i przepływy, żołądek, pęcherz i inne których nie pamietam -
nick nieaktualny
-
U mnie też badali więcej. Kość nosowa i przezierność to podstawa. U mnie było 1,3 albo 1,5 z tego co pamiętam. Do tego serce, przepływy, żołądek, pęcherz, ręce i nogi. Wczoraj gin też mężowi na USG pokazywał co jest co
A mój mąż biedny próbował coś tam wypatrzeć, ale widział tylko małą od tyłu
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
My jeszcze nie mamy pomysłu na imię dla synka. Dla córki miałabym już wybrane 😁 ale dla synka naprawdę nie mam zielonego pojęcia. Mąż chyba będzie wybierał. Ja po prostu będę ewentualnie akceptować albo odrzucać😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 10:44
-
nick nieaktualnyCyntia wrote:My jeszcze nie mamy pomysłu na imię dla synka. Dla córki miałabym już wybrane 😁 ale dla synka naprawdę nie mam zielonego pojęcia. Mąż chyba będzie wybierał. Ja po prostu będę ewentualnie akceptować albo odrzucać😀
-
Dziewczyny ruchy to juz niedlugo, bardzo niedlugo
ja sie nie moge juz doczekac. Dla mnie to najprzyjemniejsza czesc ciazy.
Powodzenia na wizytach nie zycze, bo na pewno bedzie wszystko pieknie.
P.S. Czekam oczywiscie tez na zdjecia, bo rowniez lubie ogladac i ciezko ogarnac, ze maluszki juz takie duzeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 11:49
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Kochane jestem już po
Moja wiercipięta znowu się tak ruszała ze ciężko było ja złapać Ale udało się na jednym zdjęciututaj akurat sobie ziewa jak się przyglądnąć
Wszystkie parametry dobre, ważymy już 131g 🥰🥰🥰 już nie liczymy crl tylko komputer oblicza automatycznie wymiary jakiemu tyg ciąży pasują no i u nas waga idealnie w punkt jeśli chodzi o wiek ciąży z ostatniej om, a nogi długie Az do nieba bo starsza jest o pare dni jeśli by na nie patrzeć i inne parametry. No i dziewczynka, wiec chyba już pewne ❤️❤️🤰🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 11:52
alex0806, pola0909, k878, Janka0909, Bunia86, monkle, elvira, Ann.., manda21, Karola9316, marchev, Arashe, cytrynówka, aannkka, Mamadwojki, Lami lubią tę wiadomość
-
Mi wczoraj lekarz powiedział, ze ruchy to ze 2 miesiące jeszcze, ale coś mi się wydaje że szybciej
Koleżanka już w 15-16 tc poczuła. Druga w 17. Mam nadzieję, że też tak szybko poczuję, będę spokojniejsza.
Jeszcze 1 dzień i zaczynam II trymestrLeci ten czas cudownie
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mamazuzia, a myślałam ze mną coś nie tak, ze tylko kilka razy poczułam ruchy. Zaczęło mnie to martwić. Z pierworodną zaczęłam w 16 tc i jak się zaczęło to regularnie czułam kilka razy dziennie.
U mnie hgb 12,1, ale nigdy nie było szału. Tsh 1,5 - nareszcie < 2, pewnie i tak wyląduje na dawce 150.
No i płytki... 187lecą na łeb. Bardzo się boje małopłytkowości, w tamtej ciazy mi się udało a tez było blisk, miałam już 156 czyli na granicy normy. .
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ale cudowne zdjęcie
Wasi lekarze takie mają w gabinetach, czy się umawiacie osobno?
Ja chcę takie razem z filmem jak już mała będzie większa, ale to chyba prywatnie się umówię, bo mój takiego nie ma
Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵