Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama Zuzia Kochana dziękuję za pamięć:*
Czekam już na wizytę, jest opóźnienie odezwę się po .
Basia jakie piękne imię!!! Do tej pory nie myślałam nawet nad imieniem dla dziewczynki, ale tak strasznie mi się spodobało że jak się uda to może będzie Basia
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Witajcie
u mnie dziś był szalony dzień z przyjaciółkami
zakupy, kawka ploteczki
tego mi trzeba było
poczyniłam pierwszy zakup dla dzidzi ( białe bodziaki kopertowe)
no tak mnie cieszy ten zakup
czuje taka ekscytacje jak w pierwszej ciąży
Teraz męczy mnie ból głowy, ale jeszcze godzinka synek pójdzie spać to się położę
Miłego wieczoru! -
I ja dziś po prenatalnych - wszystko VW porządku, chyba chłopiec (hurra).
Piszecie o USG 3d - nie wiem czy 30tydz nie będzie zbyt późno. Pamiętam z pierwszej ciąży ze ok 20-25tyg były najlepsze foty. Później synio często był nisko głową w dół i zdjęcie 3d nie było możliwe.
Ruchy czuję - jednak to co pojawiało się już ze 2ostatnie tygodnie to nie pomyłka, dziś potwierdziłam odczucie podczas badania.
Dziś też rozpoczęłam 14tydz, samopoczucie nadal słabe. Już tylko marzę, by w końcu było lepiej.Ann.., Cyntia, Lesnasarenka, Arashe, monkle, pola0909, k878, Lami lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama_Staszka wrote:I ja dziś po prenatalnych - wszystko VW porządku, chyba chłopiec (hurra).
Piszecie o USG 3d - nie wiem czy 30tydz nie będzie zbyt późno. Pamiętam z pierwszej ciąży ze ok 20-25tyg były najlepsze foty. Później synio często był nisko głową w dół i zdjęcie 3d nie było możliwe.
Ruchy czuję - jednak to co pojawiało się już ze 2ostatnie tygodnie to nie pomyłka, dziś potwierdziłam odczucie podczas badania.
Dziś też rozpoczęłam 14tydz, samopoczucie nadal słabe. Już tylko marzę, by w końcu było lepiej.
-
Mama_Staszka wrote:I ja dziś po prenatalnych - wszystko VW porządku, chyba chłopiec (hurra).
Dziś też rozpoczęłam 14tydz, samopoczucie nadal słabe. Już tylko marzę, by w końcu było lepiej.
Gratulacje kochana dwóch braci wspaniale 🥰
Zazdroszczę ruchów ja jeszcze nic a nic -
A i zapomniałam się pochwalić, bo strasznie dumna jestem, synek dokładnie 3,5roku nauczył się dziś jeździć na rowerze na dwóch kołach. Duma mnie rozpiera
Mama_Zuzia, cytrynówka, Cyntia, Arashe, manda21, monkle, Komunikacja24, pola0909, k878 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć oficjalnie, bo nieoficjalnie czytam wszystko od samego początku. Z przedstawieniem się czekałam do dzisiejszej wizyty prenatalnej. Wszystko wyszło super, termin na 19.09. Zdecydowanie dziewczynka. Dostaliśmy film z wizyty na płycie i nie mamy w domu żadnego komputera z odtwarzaniem:D Chyba tak oznajmimy teściowej, prośbą, żeby odpaliła dla nas płytkę
Mama_Zuzia, marchev, Lesnasarenka, Arashe, Komunikacja24, Jusi 28, pola0909, k878, Lami lubią tę wiadomość
-
Mama Staszka- brawo dla starszaka!!
teraz to będzie Wam uciekał
Klopsik- witamy w naszym gronie! Kolejna dziewuszka, wspaniale ze wszystko dobrze 🥰 teściowa na pewno będzie wzruszona!klopsik lubi tę wiadomość
-
Mama_Staszka wrote:I ja dziś po prenatalnych - wszystko VW porządku, chyba chłopiec (hurra).
Dziś też rozpoczęłam 14tydz, samopoczucie nadal słabe. Już tylko marzę, by w końcu było lepiej. -
Mama_Staszka wrote:A i zapomniałam się pochwalić, bo strasznie dumna jestem, synek dokładnie 3,5roku nauczył się dziś jeździć na rowerze na dwóch kołach. Duma mnie rozpiera
Brawo!!mój synek też prawie 3,5latek i też Staś, więc lubię podwójnie
Mama_Staszka lubi tę wiadomość
-
Hey dziewczyny gratulacje z udanych wizyty :* tak wam zazdroszczę że znacie już płeć więc zacznę mojego doktora męczyć w poniedziałek no musi mi powiedzieć nie ma innego wyjścia tym bardziej że dzidzia starsza o 5 dni
Co do imion dla syna Franus lub Filip
Córka Nelia lub Gaja podoba mi się też Iga :*Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Mamadwojki wrote:Hey dziewczyny gratulacje z udanych wizyty :* tak wam zazdroszczę że znacie już płeć więc zacznę mojego doktora męczyć w poniedziałek no musi mi powiedzieć nie ma innego wyjścia tym bardziej że dzidzia starsza o 5 dni
Co do imion dla syna Franus lub Filip
Córka Nelia lub Gaja podoba mi się też Iga :*
W poniedziałek to już powinno być coś widać więcej niż ostatnio -
Ja też nie znam płci, ale nie przejmuje się tym, ostatnio poznałam po porodzie
Z kremem nie pomogę, bo nie używam
W ogóle to przestałam już odliczyć do wizyt i się stresować ciąża. Nawet już nie czytam miliona stron na temat ciąży z tygodnia na tydzień i przypominam sobie, że w książce miałam przeczytać w środku tygodnia. Może to wynika z braku czasu właśnie. -
Arashe wrote:Ja też nie znam płci, ale nie przejmuje się tym, ostatnio poznałam po porodzie
Z kremem nie pomogę, bo nie używam
W ogóle to przestałam już odliczyć do wizyt i się stresować ciąża. Nawet już nie czytam miliona stron na temat ciąży z tygodnia na tydzień i przypominam sobie, że w książce miałam przeczytać w środku tygodnia. Może to wynika z braku czasu właśnie.
Ja mam tak samoto chyba specyfika kolejnej ciąży
-
Cytrynówka- ja używam kremu korres. Miałam go przed ciąża tez i go bardzo lubię. Niestety nie należą te kosmetyki do najtańszych ale maja bdb skład dla skory i ogólnie je polecam
Ja właśnie przeciwnie, w tej ciąży znacznie bardziej się denerwuje niż z synem- mam zarówno znacznie więcej problemów póki co jak i jestem znacznie bardziej świadoma różnych zagrożeń wiec póki co mam często usg. Ale wole być spokojna niż chodzić po ścianach. Z synem na luzie miałam co 4-4,5tyg wizytycytrynówka lubi tę wiadomość
-
Co do kremow to ja podpowiem czego nie uzywac: retinolu, wit A, olejkow eterycznych, kwasow (hialuronowy tak, bo nie jest kwasem i mlekowy tez mozna) ja jeszcze kilka dopuszczam ale przyjmijmy ze nie stosujemy, zero balsamow wyszczuplajacych, rozgrzwejacych, przy ciazy zagrozonej nie wykonujemy masazu brzucha, nie przyjmujemy aloesu doustnie lub innych suplementow.
Ostroznie z testowaniem nowych rzeczy. Teraz na topie sa naturalne kosmetyki, ale czesto nie bierze sie pod uwage, ze moga uczulac, a to w naszym stanie jest niewskazane.
Jak cos mi sie przypomni to jeszcze dopisze.Mama_Zuzia, cytrynówka lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018