Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Gratuluje wizyt i slicznych maluszkow. Ja kosmetyki uzywam takie jsk przed ciaza plus smaruje teraz brzuch bio oil. Co do wagi u mnie plus 2 kg i tak stoi od jakiegos miesiaca
ale mocno sie pilnuje i chce zaczac cwiczyc w koncu moze dzis sie zbiore jak syn pojdzie na drzemke bo wieczorem to padam. Z synem w 15 tyg mkalam juz plus 4 kg.
-
A ja właśnie na odwrót - rano mi brzuch odstaje, a w ciągu dnia się chowa. Póki co jestem na. 0 jeśli chodzi o wagę, mimo, że jem więcej i w sumie mało się ruszam. Mam nadzieję, że po kolejnej wizycie już będę mogła zacząć chodzić na jakieś zajęcia, bo wagi się nie boję, ale utraty kondycji już tak
a z brzuchem to zdaje się, że w kolejnych ciążach szybciej widać - ja w poprzedniej to w 16 TC to jeszcze w rurkach smigalam i nic nie było widać.
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ja narazie też nic nie przytyłam cały czas ta sama waga w pierwszej ciąży przytyłam tylko 7,8 kg ale to dlatego że ciągle wymiotowalam i miałam tylko widoczny brzuch taką piłkę 🙂 a córka ważyła 3440... W tej jak narazie brzuch mam taki jak na okres wydatny dość sporo, no i mało się ruszam tak że tu napewno więcej przytyje.
-
Chyba cos w tym jest bo to moja 4 ciaza i brzuch rano juz odstaje. Wieczorem jestem jak balon. Ja po przejsciach tez sie waga nie przejmuje. chociaz u mnie brzuch zawsze nie byl dopracowany mimo, ze uprawialam sport to najciezej bylo mi wlasnie zejsc z brzucha. Teraz to malo istotne byle by tylko maluch byl zdrowy
-
Hey ja witam się w drugim trymestrze ale objawy nie odpuszczają mdłości senność
boję się że będzie jak z pola do 25 tygodnia ehh..
Co do wagi może dwa kg na plus w sumie w spodnie wchodzę niektóre mnie Cisna bardziej inne mnie to zależy od jeansu
Jako że trzecia ciąża zdrowo rozwijająca brzuch już mam ale bardziej wygląda na przejedzie nie hehe
Waga się nie przejmuje bo nawet jak przytyję 15 kg to mi to zejdzie raz dwa z małą moja pomocąMama_Zuzia, pola0909, elvira lubią tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
monkle wrote:
cytrynówka lubi tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Hej dziewczyny . Odzywam się i ja.
W środę miałam wizytę i wszystko jest ok. Poszłam do nowego lekarza i wrażenia pozytywne , chociaż bardzo wyluzowany to profesjonalny. Pytałam się , czy mam szanse na cc z tego powodu , że już jedno miałam i , że jesteśmy po przejściach i boimy się komplikacji , to nie dostałam jednoznacznej odpowiedzi , ale myślę, że szansa jest. Gdzieś między słowami wyczytałam .
I lekarz już nie sprawdzał długości crl tylko obwód główki i brzuszka . No i jakieś sprzęt ma, że zdjęcia niewyraźne wychodzą .
Ja z witania biorę femibion 2 .
Cyntia ja celuje w klasyczne polskie imiona typu Adam, Szymon . W domu mamy Dominika. Czort za dwa tygodnie ma trzecie urodziny i jestem w trakcie organizowania przyjęcia . Będę miała niezły sajgon , bo uzbierało się 29 osób.
A brzuszek już widoczny i to tak konkretnie. Mam dwie pary spodni sprzed ciąży., takich niskich biodrówek , co się pod brzuchem zapinają i jeszcze się mieszczę. Mam nadzieję, że lada dzień zacznie się robić naprawdę ciepło i wtedy planuje przeskoczyć w sukienki i trampki. Mam nadzieję, że w takim zestawie uda mi się przechodzić całe lato.
No i ciężki dzień dziś przedemną . Mój synek wstał o 5 rano , głowa mi pęka , a trochę umysłowej pracy mnie czeka.
-
Cześć dziewczyny
długo nie zaglądałam miałam w domu wesoło bo mała była chora wiec cała uwaga skupiona była na niej 😉
Na szczeście już wrociła do przedszkola więc mam chwile dla siebie 🙂 nie sposób nadrobić tyle stron ale wszystkim dziewczynom gratuluje pięknie rozwijających maluszków.
Jeżeli chodzi o mnie to mam już 4 kg na plus w pierwszej ciazy również tylam od samego początku az dobilam do 25 kg ale bez żadnego odchudzania wróciłam do wagi sprzed ciąży.
Brzuszek już mam dość okazały ale to dlatego że w pierwszej ciąży rozdlszedł się mięsień prosty 😕 możne któraś z Was orentuje się czy coś da się z tym zrobić po drugiej ciąży?
-
U mnie też już brzuch widac, normalnie brzuch był zawsze wręcz wklęsły a teraz no dla mnie widocznie zaznaczony.
Dzisiaj przychodzi do mnie teściowa z bratową zobaczymy czy to zauważą, że jestem w ciąży.
U mnie jest 3 kg na plusie, na tym etapie z córką miałam już 5 kg, natomiast Wydaje mi się że z córką nie było tak widać tego brzucha, jednak w drugiej ciąży szybciej wychodzi 😊
Aneta imię Szymon też mi się podoba. Adamów mam 3 w rodzinie więc odpada a też piękne imię. -
nick nieaktualnyA ja witam sie ze szpitala z ginekologii. Polozyli mnie w srode wieczorem. Trafilam ru z poteznymi zawrotami glowy,zadzwonilam do swojego lekarza a ten ze mam dzwonic po karetke i do szpitala, no i sprawdzaja czy to od ciazy czy jakas inna przyczyna. Przy przyjeciu na oddzial mialam usg, dzidzia ok.a te zawroty sa straszna, wszystko wiruje, jak po alkoholu jak sie przeholuje, tylko 3 razy mocniej.
-
Borówka86 wrote:Brzuszek już mam dość okazały ale to dlatego że w pierwszej ciąży rozdlszedł się mięsień prosty 😕 możne któraś z Was orentuje się czy coś da się z tym zrobić po drugiej ciąży?
najlepiej skorzystać z konsultacji fizjoterapeuty uroginekologicznego. Oni są fachowcami, raz jak zapytałam "zwykłego" o rozstęp mięśnia prostego, to uslyszałam, że są kremy na rozstępy itp...
i mega polecane są ćwiczenia DDS, ale ćwiczyć to bym zaczęła na pewno po połogu -
nick nieaktualny
-
cytrynówka wrote:Dziewczyny a jakiś kremów do twarzy używacie teraz? Ja zawsze miałam z wit.A a wiadomo w ciąży nie wolno... i mam zagwozdke co jeszcze może szkodzić a co jest bezpieczne...?
Kremów nie dotyczy, ale w wielu kosmetykach jest: kwas salicylowy.cytrynówka lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Komunikacja, to Wy tak wszyscy na M?
Borówka, ja tez mam rozejście, podobno tylko ćwiczenia. Próbowałam ale chyba za mało intensywnie. Ile masz? Rano mam na palec, wieczorem na dwa.
Co do suplo to ja wszystko biorę osobno bo mnie nie przekonuje dha w tych zwykłych dla ciężarnych . Są z niewiadomo jakich ryb, kupuje takie drogie, aktualnie z alg. Fortunę wydam... trudno. Pregna plus moja gin odradza bo ona zawsze mówi żeby nie dawać żelaza póki nie trzeba, nawet małych ilości. Ona poleca mama dha premiom plus, No ale z uwagi na to dha „z ryb morskich” ja nie stosuje.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
O właśnie . Ja też miałam pytać o kremy na rozstępy, bo kompletnie o tym nie myślałam , a skóra zaczyna mnie swędzieć. Koleżanka polecała mi ostatnio Elancyl (mogłam przekręcić nazwę )
Co do kremów do buzi , to prxyznam się szczerze , że ja jakoś czas stosuje estte lauder , ale nie czytałam składu. -
Kumen szybkiego powrotu do zdrowia, najważniejsze że z dzidzią w porządku.
Co do kremów to kupiłam jakieś dwa w rossmanie, ale jeden mnie uczula- taka wysypka mi wyskakuje, a drugi wydaje mi się że wcale nawet skóry nie napina. Więc jeśli ktoś poleci jakiś dobry to z chęcią wypróbuję -
Witajcie
U mnie około 2kg na plusie i brzuszek widocznytylko spodnie ciążowe mogę nosić
W pierwszej ciąży przytyłam 21.5kg,ale bardzo szybko wróciłam do wagi sprzed ciąży -
Ja używałam elancyl w 1 ciąży i brzuszek piękny teraz też go używam. Do twarzy nie stosuje nic aż wstyd. Ja niestety leginsy mam bardzo uciskajace więc lipa, z calzedonii jak dobrze pamiętam a polecacie jakieś inne bo codziennie chodzę w rozpietych spódniach