X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w 16 tygodniu :) z racji różnych obowiązków nie było mnie kilka dni. widzę, że produkcja na forum pełną parą :) witam wszystkie nowe osoby i gratuluję wszystkim coraz większych maluszków :)
    u mnie póki co spokojnie poza tymi zgrubieniami porannymi nad spojeniem łonowym, ale mam nadzieję, że to jednak tylko macica taka jest w dotyku i nie są to żadne twardnienia.
    wyniki pappa ok, badania z krwi bardzo pomniejszyły ryzyka wyliczone na podstawie usg więc jest spora ulga.
    kolejna wizyta 26.03 i czekam niecierpliwie- mam nadzieję, że moje 3-tygodniowe przeziębienie nie zaszkodziło maluszkowi.
    dziewczyny co do kremów na skórę i rozstępy.....naczytałam się trochę i jestem na etapie testowania naturalnego, prawdziwego masła shea. można kupić na stronie gaj-oliwny.pl Ja póki co jestem zadowolona. Tylko trzeba to podgrzać, bo to taka bryła twarda w słoiczku przyjeżdża :D
    co do twarzy to niestety z racji wieloletniego trądziku używam kremów i kosmetyków do takiej właśnie cery z firmy Pharmaceris i jestem zadowolona.
    Ann.. chciałam Ci tylko powiedzieć, że ta strona z porównaniem suplementów okazała się również dla mnie super. zamieniłam jednak ten femibion na prenatal duo. pani endokrynolog pochwaliła, mówiąc, że ten drugi ma bardzo dobry i o wiele lepszy skład :)
    miłego dnia wszystkim :)

Ann.. lubi tę wiadomość

zem3i09k945lhtw9.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruję zwykłą oliwką z Rossmana na brzuchu, a krem mam do twarzy ten co przed ciążą. Pewnie jak go skończę to kupię sobie lepszy :)
    Co do wagi, to ja od początku schudłam 3,5 kg, a teraz powolutku waga rośnie, albo stoi chwilę w miejscu. Brzuszek odstaje lekko, najwygodniej mi w spodniach ciążowych na gumce, bo wtedy nic mnie nie uciska na siniakach po heparynie :)
    Za tydzień w lidlu będą leginsy ciążowe za 25 zł to mam zamiar zakupić :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja się smaruję zwykłą oliwką z Rossmana na brzuchu, a krem mam do twarzy ten co przed ciążą. Pewnie jak go skończę to kupię sobie lepszy :)
    Co do wagi, to ja od początku schudłam 3,5 kg, a teraz powolutku waga rośnie, albo stoi chwilę w miejscu. Brzuszek odstaje lekko, najwygodniej mi w spodniach ciążowych na gumce, bo wtedy nic mnie nie uciska na siniakach po heparynie :)
    Za tydzień w lidlu będą leginsy ciążowe za 25 zł to mam zamiar zakupić :)
    oo dobra wiadomosc :) też je sobie kupie

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dZiewczyny, znowu piątek, ale ten czas leci!

Kumen- zdrowka Ci bardzo życzę, sprawdzali może pod kątem błędnika? Mąż koleżanki miał podobnie i właśnie miał z nim problem. Mam nadzieje ze szybko się wyjaśni co Cię tak meczy :(

Jeśli chodzi o wagę ja mam dokładnie 0.9kg więcej niż na samym początku.

Znalazłam sposób na zaparcia- marakuja i kiwi, działają fenomenalnie także się dzielę :) w dodatku teraz pyszne marakuje można dostać w lidlu lub biedronce.
    Ja nosze zwykle jeansy ale kupiłam sobie takie z bardzo niskim stanem w zarze i się super sprawdzają, mnie w tych ciążowych drażni ten pas który mi zjeżdża, w dodatku mi w nim gorąco i mnie wszystko swędzi od niego :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:10

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co chodzę w dresach po domu a jak gdzieś wychodzę to legginsy jeszcze normalne ale już się czaję zamówić ciążowe bo brzusio już odstaje lekko.
    zaliczyłam trening dla kobiet w ciąży z youtube gymbrak :) polecam. fajnie spokojnie można sobie pofikać :) 30 min

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a da się przetrwać bez spodni z tym pasem? Bardzo rzadko chodzę w spodniach, nie wiem, czy kupować te z pasem. Normalne już mnie trochę cisną, ale mam że 2 pary trochę luźniejsze i te są komfortowe. Doradzcie!

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Dziewczyny, a da się przetrwać bez spodni z tym pasem? Bardzo rzadko chodzę w spodniach, nie wiem, czy kupować te z pasem. Normalne już mnie trochę cisną, ale mam że 2 pary trochę luźniejsze i te są komfortowe. Doradzcie!

Ja nie nosiłam tych z pasem w pierwszej ciąży mimo Ze miałam dwie pary wiec da się :) ja planuje luźne sukienki, jeansy z niskim stanem, możesz tez legginsy jak lubisz, luźne spódnice spokojnie :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • k878 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorąc pod uwagę ze duże brzuszki będziemy miały latem może się da. Ja nigdy nie kupuje nic na zapas. Chyba ze skarpetki :)

Ja tamta ciąże cała przechodziłam w ciazowkach bo lubię spodnie i jakos mnie brzuch uwierał od samego początku w normalnych. Mimo 35 st upałów latem było mi zimno i nosiłam długie spodnie.

Kumen, zdrówka, wychodźcie szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:48

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na lato mam już ze dwadzieścia sukienek i nie mam zamiaru kisić się w spodniach :D :D niech już tylko będzie ciepłoooo

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Borówka86 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynówka dzięki za podpowiedź pobtej na ciąży będę na pewno o to zadbam z skorzystam z ponocy fachowca.

K878 mam wrażenie że mogę włożyć tam wszystkie palce 😉 jestem szczupla osoba wiec i tak brzuch nie jest jakis wielki ale nie moge wrócić do plaskiego brzucha sprzed 1 ciąży dlatego teraz od poczatku o to bede dbać. Oczywiście po okresie połogu.

Ja używam Palmersa tak jak w pierwszej ciąży i nie wyszedł mi ani jeden rozstęp ale myślę że to głównie zależy od skłonności skóry do rozstępów.

3jgx3e3k1cxa9mtv.png
    3i49roeqd2kczm3w.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to za wcześnie na takie tematy ale ja ogólnie bardzo polecam zaraz po ciąży (około 2tyg) pierwsze spotkanie z fizjoterapeuta. DuZo kobiet po ciąży zmaga się z rozejściem mięśni prostych brzucha i ćwiczeniami później nieodpowiednimi moZna sobie to bardzo pogłębić

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w lecie zamierzam hasać w sukienkach :) spodnie kupiłam sobie w lidlu ciążowe, teraz poluję na te leginsy. A tak to sporo ubrań ciążowych dostanę od przyjaciółki :) Mam ze 2-3 pary luźniejszych spodni, więc na razie albo zakładam te, albo te ciążowe. U mnie jest właśnie brzuch posiniaczony i robią mi się takie bolące kulki, zrosty, więc muszę mieć wygodnie. A brzuszek już odstaje :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • k878 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borówka, chodzi o szerokość rozejścia, , nie długość. Z takim wielkim to byś chyba porządna przepuklinę miała.

Ps. Mam ochote zabić teściową... idę robić długie wdechy...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam sobie getry ciążowe na allegro za 20zł/szt i jest mi w nich w domu najwygodniej :) do tego 2 pary jeansów ciążowych- te z lidla są spoko. na lato poluję już na sukienki najlepiej długie odcinane pod piersiami i właśnie nie konkretnie ciążowe abym mogła z nich korzystać także po porodzie :)

zem3i09k945lhtw9.png
  • Borówka86 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 powiem szczerze ze nie byłam z tym u żadnego specjalisty dlatego nie wiem jak to się mierzy . Po ciąży wydawal mi sie brzuszek taki wiekszy kiedyś obejrzałam w tv program o tym i to sprawdziłam i wyszlo mi ze sie rozeszły a potwierdziła to moja koleżanka fizjoterapeuta ale już bylo za późno dlatego teraz od razu po ciąży zgłaszam sie do specjalisty.

3jgx3e3k1cxa9mtv.png
    3i49roeqd2kczm3w.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ty, nigdy nie jest za późno. Po latach można nad tym pracować. Najważniejsze jest wzmacnianie mięśnia poprzecznego ćwiczeniami. Mi się rozeszło już w połowie ciazy. I tez nie byłam u specjalisty, ćwiczyłam z internetem :P

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra po ciąży bliźniaczej miała rozejście takie że pięść w brzuch włożyła. Mieszka w Niemczech i przysługiwała jej przez to plastyka brzucha.
    Co do rozstępów to jestem zdania, że jeżeli ktoś ma taką tendencję to choćby kupił najdroższe kosmetyki to i tak nic to nie da. Wiadomo trzeba nawilżać skórę, ale nie szukałabym jakiegoś cud specyfiku.
    Gomerka - bez spodni ciążowych da się żyć. W pierwszej ciąży nie używałam. Teraz też nie zamierzam, przerzuciłam się na zwykle jeansy na gumce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 11:27

• Borówka86 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 ja byłam przekonana ze jest tylko jakoś okres po porodzie aby cos z tym zrobić a teraz dałaś mi nadzieję 🙂 tym bardziej biorę sie za to po porodzie :)

3jgx3e3k1cxa9mtv.png
    3i49roeqd2kczm3w.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borówka86 wrote:
    K878 ja byłam przekonana ze jest tylko jakoś okres po porodzie aby cos z tym zrobić a teraz dałaś mi nadzieję 🙂 tym bardziej biorę sie za to po porodzie :)

w Polsce też jeżeli jest rozejście połączone dodatkowo z przepukliną, to na NFZ robią plastykę brzucha :)

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuję kupować spodni ciążowych . Mam nadzieję, że obejdzie się bez. A jeśli lato będzie takie jak ostatnio to wiadomo , o spodniach nie ma mowy.

Ogólnie jak znajomi pytają, na kiedy termin , a ja odpowiadam , że na wrzesień , to. W odpowiedzi zawsze słyszę coś w stylu - współczuję (że biby latem tak ciężko brzuch nosić ). Może coś w tym jest .

Kumen , daj znać jak tam sobie radzisz w szpitalnej rzeczywistości i co planują tam z Tobą robić .

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ