Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie w 16 tygodniu
z racji różnych obowiązków nie było mnie kilka dni. widzę, że produkcja na forum pełną parą
witam wszystkie nowe osoby i gratuluję wszystkim coraz większych maluszków
u mnie póki co spokojnie poza tymi zgrubieniami porannymi nad spojeniem łonowym, ale mam nadzieję, że to jednak tylko macica taka jest w dotyku i nie są to żadne twardnienia.
wyniki pappa ok, badania z krwi bardzo pomniejszyły ryzyka wyliczone na podstawie usg więc jest spora ulga.
kolejna wizyta 26.03 i czekam niecierpliwie- mam nadzieję, że moje 3-tygodniowe przeziębienie nie zaszkodziło maluszkowi.
dziewczyny co do kremów na skórę i rozstępy.....naczytałam się trochę i jestem na etapie testowania naturalnego, prawdziwego masła shea. można kupić na stronie gaj-oliwny.pl Ja póki co jestem zadowolona. Tylko trzeba to podgrzać, bo to taka bryła twarda w słoiczku przyjeżdża
co do twarzy to niestety z racji wieloletniego trądziku używam kremów i kosmetyków do takiej właśnie cery z firmy Pharmaceris i jestem zadowolona.
Ann.. chciałam Ci tylko powiedzieć, że ta strona z porównaniem suplementów okazała się również dla mnie super. zamieniłam jednak ten femibion na prenatal duo. pani endokrynolog pochwaliła, mówiąc, że ten drugi ma bardzo dobry i o wiele lepszy skład
miłego dnia wszystkim
Ann.. lubi tę wiadomość
-
Ja się smaruję zwykłą oliwką z Rossmana na brzuchu, a krem mam do twarzy ten co przed ciążą. Pewnie jak go skończę to kupię sobie lepszy
Co do wagi, to ja od początku schudłam 3,5 kg, a teraz powolutku waga rośnie, albo stoi chwilę w miejscu. Brzuszek odstaje lekko, najwygodniej mi w spodniach ciążowych na gumce, bo wtedy nic mnie nie uciska na siniakach po heparynie
Za tydzień w lidlu będą leginsy ciążowe za 25 zł to mam zamiar zakupićLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyalex0806 wrote:Ja się smaruję zwykłą oliwką z Rossmana na brzuchu, a krem mam do twarzy ten co przed ciążą. Pewnie jak go skończę to kupię sobie lepszy
Co do wagi, to ja od początku schudłam 3,5 kg, a teraz powolutku waga rośnie, albo stoi chwilę w miejscu. Brzuszek odstaje lekko, najwygodniej mi w spodniach ciążowych na gumce, bo wtedy nic mnie nie uciska na siniakach po heparynie
Za tydzień w lidlu będą leginsy ciążowe za 25 zł to mam zamiar zakupićteż je sobie kupie
-
Witajcie dZiewczyny, znowu piątek, ale ten czas leci!
Kumen- zdrowka Ci bardzo życzę, sprawdzali może pod kątem błędnika? Mąż koleżanki miał podobnie i właśnie miał z nim problem. Mam nadzieje ze szybko się wyjaśni co Cię tak meczy
Jeśli chodzi o wagę ja mam dokładnie 0.9kg więcej niż na samym początku.
Znalazłam sposób na zaparcia- marakuja i kiwi, działają fenomenalnie także się dzielęw dodatku teraz pyszne marakuje można dostać w lidlu lub biedronce.
Ja nosze zwykle jeansy ale kupiłam sobie takie z bardzo niskim stanem w zarze i się super sprawdzają, mnie w tych ciążowych drażni ten pas który mi zjeżdża, w dodatku mi w nim gorąco i mnie wszystko swędzi od niego :pWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:10
-
ja póki co chodzę w dresach po domu a jak gdzieś wychodzę to legginsy jeszcze normalne ale już się czaję zamówić ciążowe bo brzusio już odstaje lekko.
zaliczyłam trening dla kobiet w ciąży z youtube gymbrakpolecam. fajnie spokojnie można sobie pofikać
30 min
-
Dziewczyny, a da się przetrwać bez spodni z tym pasem? Bardzo rzadko chodzę w spodniach, nie wiem, czy kupować te z pasem. Normalne już mnie trochę cisną, ale mam że 2 pary trochę luźniejsze i te są komfortowe. Doradzcie!Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka wrote:Dziewczyny, a da się przetrwać bez spodni z tym pasem? Bardzo rzadko chodzę w spodniach, nie wiem, czy kupować te z pasem. Normalne już mnie trochę cisną, ale mam że 2 pary trochę luźniejsze i te są komfortowe. Doradzcie!
Ja nie nosiłam tych z pasem w pierwszej ciąży mimo Ze miałam dwie pary wiec da sięja planuje luźne sukienki, jeansy z niskim stanem, możesz tez legginsy jak lubisz, luźne spódnice spokojnie
-
Biorąc pod uwagę ze duże brzuszki będziemy miały latem może się da. Ja nigdy nie kupuje nic na zapas. Chyba ze skarpetki
Ja tamta ciąże cała przechodziłam w ciazowkach bo lubię spodnie i jakos mnie brzuch uwierał od samego początku w normalnych. Mimo 35 st upałów latem było mi zimno i nosiłam długie spodnie.
Kumen, zdrówka, wychodźcie szybko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:48
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Cytrynówka dzięki za podpowiedź pobtej na ciąży będę na pewno o to zadbam z skorzystam z ponocy fachowca.
K878 mam wrażenie że mogę włożyć tam wszystkie palce 😉 jestem szczupla osoba wiec i tak brzuch nie jest jakis wielki ale nie moge wrócić do plaskiego brzucha sprzed 1 ciąży dlatego teraz od poczatku o to bede dbać. Oczywiście po okresie połogu.
Ja używam Palmersa tak jak w pierwszej ciąży i nie wyszedł mi ani jeden rozstęp ale myślę że to głównie zależy od skłonności skóry do rozstępów.
-
Wiem ze to za wcześnie na takie tematy ale ja ogólnie bardzo polecam zaraz po ciąży (około 2tyg) pierwsze spotkanie z fizjoterapeuta. DuZo kobiet po ciąży zmaga się z rozejściem mięśni prostych brzucha i ćwiczeniami później nieodpowiednimi moZna sobie to bardzo pogłębić
-
Ja też w lecie zamierzam hasać w sukienkach
spodnie kupiłam sobie w lidlu ciążowe, teraz poluję na te leginsy. A tak to sporo ubrań ciążowych dostanę od przyjaciółki
Mam ze 2-3 pary luźniejszych spodni, więc na razie albo zakładam te, albo te ciążowe. U mnie jest właśnie brzuch posiniaczony i robią mi się takie bolące kulki, zrosty, więc muszę mieć wygodnie. A brzuszek już odstaje
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
ja kupiłam sobie getry ciążowe na allegro za 20zł/szt i jest mi w nich w domu najwygodniej
do tego 2 pary jeansów ciążowych- te z lidla są spoko. na lato poluję już na sukienki najlepiej długie odcinane pod piersiami i właśnie nie konkretnie ciążowe abym mogła z nich korzystać także po porodzie
-
K878 powiem szczerze ze nie byłam z tym u żadnego specjalisty dlatego nie wiem jak to się mierzy . Po ciąży wydawal mi sie brzuszek taki wiekszy kiedyś obejrzałam w tv program o tym i to sprawdziłam i wyszlo mi ze sie rozeszły a potwierdziła to moja koleżanka fizjoterapeuta ale już bylo za późno dlatego teraz od razu po ciąży zgłaszam sie do specjalisty.
-
Co ty, nigdy nie jest za późno. Po latach można nad tym pracować. Najważniejsze jest wzmacnianie mięśnia poprzecznego ćwiczeniami. Mi się rozeszło już w połowie ciazy. I tez nie byłam u specjalisty, ćwiczyłam z internetemCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Moja siostra po ciąży bliźniaczej miała rozejście takie że pięść w brzuch włożyła. Mieszka w Niemczech i przysługiwała jej przez to plastyka brzucha.
Co do rozstępów to jestem zdania, że jeżeli ktoś ma taką tendencję to choćby kupił najdroższe kosmetyki to i tak nic to nie da. Wiadomo trzeba nawilżać skórę, ale nie szukałabym jakiegoś cud specyfiku.
Gomerka - bez spodni ciążowych da się żyć. W pierwszej ciąży nie używałam. Teraz też nie zamierzam, przerzuciłam się na zwykle jeansy na gumce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 11:27
-
Borówka86 wrote:K878 ja byłam przekonana ze jest tylko jakoś okres po porodzie aby cos z tym zrobić a teraz dałaś mi nadzieję 🙂 tym bardziej biorę sie za to po porodzie
w Polsce też jeżeli jest rozejście połączone dodatkowo z przepukliną, to na NFZ robią plastykę brzucha -
Ja nie planuję kupować spodni ciążowych . Mam nadzieję, że obejdzie się bez. A jeśli lato będzie takie jak ostatnio to wiadomo , o spodniach nie ma mowy.
Ogólnie jak znajomi pytają, na kiedy termin , a ja odpowiadam , że na wrzesień , to. W odpowiedzi zawsze słyszę coś w stylu - współczuję (że biby latem tak ciężko brzuch nosić ). Może coś w tym jest .
Kumen , daj znać jak tam sobie radzisz w szpitalnej rzeczywistości i co planują tam z Tobą robić .