WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w 16 tygodniu :) z racji różnych obowiązków nie było mnie kilka dni. widzę, że produkcja na forum pełną parą :) witam wszystkie nowe osoby i gratuluję wszystkim coraz większych maluszków :)
    u mnie póki co spokojnie poza tymi zgrubieniami porannymi nad spojeniem łonowym, ale mam nadzieję, że to jednak tylko macica taka jest w dotyku i nie są to żadne twardnienia.
    wyniki pappa ok, badania z krwi bardzo pomniejszyły ryzyka wyliczone na podstawie usg więc jest spora ulga.
    kolejna wizyta 26.03 i czekam niecierpliwie- mam nadzieję, że moje 3-tygodniowe przeziębienie nie zaszkodziło maluszkowi.
    dziewczyny co do kremów na skórę i rozstępy.....naczytałam się trochę i jestem na etapie testowania naturalnego, prawdziwego masła shea. można kupić na stronie gaj-oliwny.pl Ja póki co jestem zadowolona. Tylko trzeba to podgrzać, bo to taka bryła twarda w słoiczku przyjeżdża :D
    co do twarzy to niestety z racji wieloletniego trądziku używam kremów i kosmetyków do takiej właśnie cery z firmy Pharmaceris i jestem zadowolona.
    Ann.. chciałam Ci tylko powiedzieć, że ta strona z porównaniem suplementów okazała się również dla mnie super. zamieniłam jednak ten femibion na prenatal duo. pani endokrynolog pochwaliła, mówiąc, że ten drugi ma bardzo dobry i o wiele lepszy skład :)
    miłego dnia wszystkim :)

Ann.. lubi tę wiadomość

zem3i09k945lhtw9.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruję zwykłą oliwką z Rossmana na brzuchu, a krem mam do twarzy ten co przed ciążą. Pewnie jak go skończę to kupię sobie lepszy :)
    Co do wagi, to ja od początku schudłam 3,5 kg, a teraz powolutku waga rośnie, albo stoi chwilę w miejscu. Brzuszek odstaje lekko, najwygodniej mi w spodniach ciążowych na gumce, bo wtedy nic mnie nie uciska na siniakach po heparynie :)
    Za tydzień w lidlu będą leginsy ciążowe za 25 zł to mam zamiar zakupić :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja się smaruję zwykłą oliwką z Rossmana na brzuchu, a krem mam do twarzy ten co przed ciążą. Pewnie jak go skończę to kupię sobie lepszy :)
    Co do wagi, to ja od początku schudłam 3,5 kg, a teraz powolutku waga rośnie, albo stoi chwilę w miejscu. Brzuszek odstaje lekko, najwygodniej mi w spodniach ciążowych na gumce, bo wtedy nic mnie nie uciska na siniakach po heparynie :)
    Za tydzień w lidlu będą leginsy ciążowe za 25 zł to mam zamiar zakupić :)
    oo dobra wiadomosc :) też je sobie kupie

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dZiewczyny, znowu piątek, ale ten czas leci!

Kumen- zdrowka Ci bardzo życzę, sprawdzali może pod kątem błędnika? Mąż koleżanki miał podobnie i właśnie miał z nim problem. Mam nadzieje ze szybko się wyjaśni co Cię tak meczy :(

Jeśli chodzi o wagę ja mam dokładnie 0.9kg więcej niż na samym początku.

Znalazłam sposób na zaparcia- marakuja i kiwi, działają fenomenalnie także się dzielę :) w dodatku teraz pyszne marakuje można dostać w lidlu lub biedronce.
    Ja nosze zwykle jeansy ale kupiłam sobie takie z bardzo niskim stanem w zarze i się super sprawdzają, mnie w tych ciążowych drażni ten pas który mi zjeżdża, w dodatku mi w nim gorąco i mnie wszystko swędzi od niego :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:10

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co chodzę w dresach po domu a jak gdzieś wychodzę to legginsy jeszcze normalne ale już się czaję zamówić ciążowe bo brzusio już odstaje lekko.
    zaliczyłam trening dla kobiet w ciąży z youtube gymbrak :) polecam. fajnie spokojnie można sobie pofikać :) 30 min

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a da się przetrwać bez spodni z tym pasem? Bardzo rzadko chodzę w spodniach, nie wiem, czy kupować te z pasem. Normalne już mnie trochę cisną, ale mam że 2 pary trochę luźniejsze i te są komfortowe. Doradzcie!

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Dziewczyny, a da się przetrwać bez spodni z tym pasem? Bardzo rzadko chodzę w spodniach, nie wiem, czy kupować te z pasem. Normalne już mnie trochę cisną, ale mam że 2 pary trochę luźniejsze i te są komfortowe. Doradzcie!

Ja nie nosiłam tych z pasem w pierwszej ciąży mimo Ze miałam dwie pary wiec da się :) ja planuje luźne sukienki, jeansy z niskim stanem, możesz tez legginsy jak lubisz, luźne spódnice spokojnie :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • k878 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorąc pod uwagę ze duże brzuszki będziemy miały latem może się da. Ja nigdy nie kupuje nic na zapas. Chyba ze skarpetki :)

Ja tamta ciąże cała przechodziłam w ciazowkach bo lubię spodnie i jakos mnie brzuch uwierał od samego początku w normalnych. Mimo 35 st upałów latem było mi zimno i nosiłam długie spodnie.

Kumen, zdrówka, wychodźcie szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:48

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na lato mam już ze dwadzieścia sukienek i nie mam zamiaru kisić się w spodniach :D :D niech już tylko będzie ciepłoooo

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Borówka86 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynówka dzięki za podpowiedź pobtej na ciąży będę na pewno o to zadbam z skorzystam z ponocy fachowca.

K878 mam wrażenie że mogę włożyć tam wszystkie palce 😉 jestem szczupla osoba wiec i tak brzuch nie jest jakis wielki ale nie moge wrócić do plaskiego brzucha sprzed 1 ciąży dlatego teraz od poczatku o to bede dbać. Oczywiście po okresie połogu.

Ja używam Palmersa tak jak w pierwszej ciąży i nie wyszedł mi ani jeden rozstęp ale myślę że to głównie zależy od skłonności skóry do rozstępów.

3jgx3e3k1cxa9mtv.png
    3i49roeqd2kczm3w.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to za wcześnie na takie tematy ale ja ogólnie bardzo polecam zaraz po ciąży (około 2tyg) pierwsze spotkanie z fizjoterapeuta. DuZo kobiet po ciąży zmaga się z rozejściem mięśni prostych brzucha i ćwiczeniami później nieodpowiednimi moZna sobie to bardzo pogłębić

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w lecie zamierzam hasać w sukienkach :) spodnie kupiłam sobie w lidlu ciążowe, teraz poluję na te leginsy. A tak to sporo ubrań ciążowych dostanę od przyjaciółki :) Mam ze 2-3 pary luźniejszych spodni, więc na razie albo zakładam te, albo te ciążowe. U mnie jest właśnie brzuch posiniaczony i robią mi się takie bolące kulki, zrosty, więc muszę mieć wygodnie. A brzuszek już odstaje :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • k878 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borówka, chodzi o szerokość rozejścia, , nie długość. Z takim wielkim to byś chyba porządna przepuklinę miała.

Ps. Mam ochote zabić teściową... idę robić długie wdechy...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam sobie getry ciążowe na allegro za 20zł/szt i jest mi w nich w domu najwygodniej :) do tego 2 pary jeansów ciążowych- te z lidla są spoko. na lato poluję już na sukienki najlepiej długie odcinane pod piersiami i właśnie nie konkretnie ciążowe abym mogła z nich korzystać także po porodzie :)

zem3i09k945lhtw9.png
  • Borówka86 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 powiem szczerze ze nie byłam z tym u żadnego specjalisty dlatego nie wiem jak to się mierzy . Po ciąży wydawal mi sie brzuszek taki wiekszy kiedyś obejrzałam w tv program o tym i to sprawdziłam i wyszlo mi ze sie rozeszły a potwierdziła to moja koleżanka fizjoterapeuta ale już bylo za późno dlatego teraz od razu po ciąży zgłaszam sie do specjalisty.

3jgx3e3k1cxa9mtv.png
    3i49roeqd2kczm3w.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ty, nigdy nie jest za późno. Po latach można nad tym pracować. Najważniejsze jest wzmacnianie mięśnia poprzecznego ćwiczeniami. Mi się rozeszło już w połowie ciazy. I tez nie byłam u specjalisty, ćwiczyłam z internetem :P

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra po ciąży bliźniaczej miała rozejście takie że pięść w brzuch włożyła. Mieszka w Niemczech i przysługiwała jej przez to plastyka brzucha.
    Co do rozstępów to jestem zdania, że jeżeli ktoś ma taką tendencję to choćby kupił najdroższe kosmetyki to i tak nic to nie da. Wiadomo trzeba nawilżać skórę, ale nie szukałabym jakiegoś cud specyfiku.
    Gomerka - bez spodni ciążowych da się żyć. W pierwszej ciąży nie używałam. Teraz też nie zamierzam, przerzuciłam się na zwykle jeansy na gumce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 11:27

• Borówka86 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 ja byłam przekonana ze jest tylko jakoś okres po porodzie aby cos z tym zrobić a teraz dałaś mi nadzieję 🙂 tym bardziej biorę sie za to po porodzie :)

3jgx3e3k1cxa9mtv.png
    3i49roeqd2kczm3w.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borówka86 wrote:
    K878 ja byłam przekonana ze jest tylko jakoś okres po porodzie aby cos z tym zrobić a teraz dałaś mi nadzieję 🙂 tym bardziej biorę sie za to po porodzie :)

w Polsce też jeżeli jest rozejście połączone dodatkowo z przepukliną, to na NFZ robią plastykę brzucha :)

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuję kupować spodni ciążowych . Mam nadzieję, że obejdzie się bez. A jeśli lato będzie takie jak ostatnio to wiadomo , o spodniach nie ma mowy.

Ogólnie jak znajomi pytają, na kiedy termin , a ja odpowiadam , że na wrzesień , to. W odpowiedzi zawsze słyszę coś w stylu - współczuję (że biby latem tak ciężko brzuch nosić ). Może coś w tym jest .

Kumen , daj znać jak tam sobie radzisz w szpitalnej rzeczywistości i co planują tam z Tobą robić .

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ