Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Merchev, choinko, podawaj tu termin ostatniej miesiączki, wyliczymy mniej więcej hahaha 😀
Stayaway, ja dostałam profilaktycznie ze względu na nadwagę i przebyty incydent z operacjami na żylaki. Ale podrążyłam dalej i wyszło, że mam trombofilię wrodzoną najprawdopodobniej.
Często właśnie mutacje genetyczne odpowiedzialne za krzepliwość krwi, albo zespół atyfosfolipidowy sprawia, że krew jest zbyt gęsta, lepka, tworzą się zakrzepy i kobiety nie mogą utrzymać ciąży. Ja nie mam straty za sobą, ale większość dziewczyn po poronieniu albo poronieniach szukało przyczyn. I właśnie te właściwości krwi bywają często przyczyną. Heparyna i acard pomagają szczęśliwie donosić ciążę 😊
To w bardzo dużym skrócie.stayaway lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami ja też zbieram do czerwonego pojemnika na odpady medyczne. Kupiłam sobie 3 takie 2 litrowe i dopiero teraz drugi postawiłam. A później do śmietnika bo też nigdzie nie chcą przyjąć. W jednej aptece powiedzieli że wezmą a później była inna babka i już nie chciała. On jest zamykany i oznaczony jako toksyczne więc raczej powinni to zutylizowac jakos
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 18:06
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
a ja nie wytrzymałam i musiałam zadzwonić do mojego lekarza ze swoją przypadłością, bo siedzę i myślę już drugi tydzień, że mi to kuliste zgrubienie rano się robi w podbrzuszu i tylko rano jak leżę a gdy wstanę to mija i jest cały dzień ok. wystarczyła jedna krótka rozmowa żeby się uspokoić.
masakra jaka jestem głupia.... człowiek siedzi się zadręcza myślami zamiast od razu dzwonić do lekarza -
magda.g85 wrote:a ja nie wytrzymałam i musiałam zadzwonić do mojego lekarza ze swoją przypadłością, bo siedzę i myślę już drugi tydzień, że mi to kuliste zgrubienie rano się robi w podbrzuszu i tylko rano jak leżę a gdy wstanę to mija i jest cały dzień ok. wystarczyła jedna krótka rozmowa żeby się uspokoić.
masakra jaka jestem głupia.... człowiek siedzi się zadręcza myślami zamiast od razu dzwonić do lekarzaZ 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka wrote:A z ciekawości, co Ci powiedział? Bo ja też tak mam z rana i chcę o tym powiedzieć na najbliższej wizycie.
. niepokojące są objawy gdy przy takich twardnieniach/ zgrubieniach pojawiają się skurcze jak na miesiączkę oraz plamienia lub krwawienie i te twardnienia przybierają na sile, bolą i zdarzają się często w ciągu dnia. więc póki co kazał nie panikować i czekać 10 dni do wizyty a wtedy mnie zbada i powie coś więcej.
Gomerka myślałam, że jestem sama z tą przypadłościąpowiedz też na wizycie mimo wszystko
-
Inka90 wrote:Ja dziś od rana bardzo źle się czuł am. Poszłam do przychodni, zmierzyli mi ciśnienie i mam 90/52. Dziewczyny, co na podniesienie ciśnienia?
-
Ja słyszałam, że się zielonej herbaty nie powinno pic w ciąży. U mnie co chwilę albo słońce albo pada..
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja tez mam twardy brzuch. A juz ciezko mi sie wyprostowac jak zjem cos wiecej lub wzdymajacego. Po kawalku arbuza nie moglam sie podniesc. Nie boli mnie tylko mam wrazenie, ze mam plastikowa pilke. Wiem, ze nie wolno dotykac wiec nawet sie nie "pomacam"
Ja biore heparyne bo mam vr2 oraz kilka poronien. Aczkolwiek ost tez byla na heparynie i sie zatrzymala wiec teraz mam dodatkowo encorton i wlewy z intralipidu co dwa tygodnie (Komorki nk bardzo wysokie) ciezki przypadek ze mnie ;/ -
VianEthel2 wrote:Ja słyszałam, że się zielonej herbaty nie powinno pic w ciąży. U mnie co chwilę albo słońce albo pada..
ja piję od czasu do czasu od początku ciąży i póki co nic mi nie jest.... już sama czasami nie wiem co można a czego nie można
-
marchev ja w ogóle całe życie zmagam się ze wzdęciami a teraz to nie dość, że te poranne twardnienia to właśnie jeszcze w ciągu dnia czuję jak mnie tam wszystko od tych wzdęć rozpycha
straszne uczucie i cokolwiek zjem to tak jest .... w sumie to nawet wtedy gdy akurat nie jem. dopiero co uporałam się z zaparciami to teraz wzdęcia. zawsze coś
chyba takie uroki...
marchev lubi tę wiadomość
-
Tak, zielona herbata szkodzi na serduszko malucha. Ja rez dzisiaj miałam 90/55. Ale ja się złe nie czuje.
Ja ampułki po clexane wyrzucam w DOZtam nie pilnują, pojemnik jest przy wejściu. W ulotce piszą ze w aptece, jakby się ktoś przyczepił to mam argument
nie mam siniaków, jeśli już to małe i szybko znikają. Za to każdy zastrzyk cholernie boli, ostatnio mąż dociska jakos strzykawkę do skory i podejrzewam ze dlatego. Niestety twierdzi ze zawsze tak robił, co jest nieprawda, a ja sama jakos nie wyobrażam sobie się kłuć.
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Tak, zielona herbata szkodzi na serduszko malucha. Ja rez dzisiaj miałam 90/55. Ale ja się złe nie czuje.
Ja ampułki po clexane wyrzucam w DOZtam nie pilnują, pojemnik jest przy wejściu. W ulotce piszą ze w aptece, jakby się ktoś przyczepił to mam argument
nie mam siniaków, jeśli już to małe i szybko znikają. Za to każdy zastrzyk cholernie boli, ostatnio mąż dociska jakos strzykawkę do skory i podejrzewam ze dlatego. Niestety twierdzi ze zawsze tak robił, co jest nieprawda, a ja sama jakos nie wyobrażam sobie się kłuć.
A masz na to jakiś dowód naukowy że herbata zielona szkodzi na serce ? Bo jak słyszę takie bzdury to się we mnie gotuje... -
Ja niestety jestem zdania na siebie, bo mój ucieka na przedpokój. Pomaga mi jeszcze jedna rzecz. Zastrzyk robiony totalnie na siedząco nie szczypie, jak mam półsiedzącą pozycje to gorzej się wbić.
Marchev, a jesteś prowadzona przez hematologa? Czy tak dobrze Twój gin ogarnia tematem?Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Nie opowiasajcie bzdur że herbata Zielona szkodzi sercu dziecka!!!! Chodzi i to że zawiera kofeinę i ciężarna nie powinna przekraczać 200mg dziennie. A jak wypijemy kawę czy cole to też to jest kofeina. Jedna filiżanka Zielonej herbaty wupita nie przy jedzeniu nie jest szkodliwa!
Najbardziej chodzi o to że ogranicza wchłanianie kwasu foliowego do 12 tyg. I w tym rzecz. Nabtym etapie spokojnie jedna dziennie można wypić!Mańka, klopsik lubią tę wiadomość
-
k878 wrote:Nie, naukowcem nie jestem, użytkownikiem internetu.
To proszę następnym razem zacznij zdanie od " czytałam w Internecie że taka herbata szkodzi " bo zaraz połowa matek będzie tylko na wodzie;D
I tak właśnie powtarzane bzdury krążą i uciera się jakiś dziwny mit;(magda.g85, Cyntia, stayaway, Lady_Dior lubią tę wiadomość