Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie dajmy sie zwariowac dziewczyny. Ja pije zieloną herbatę a serce malucha jak dzwon. Za to kawy nie pije bo mnie odrzuciło, a wcześniej pilam codziennie.
Jak macie na coś ochotę to przecież zwykła herbata to nie alkohol.Mama_Staszka, klopsik lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja to usłyszałam od ginekolog na pierwszej wizycie, jak był tylko pęcherzyk. Że podobno może, podkreślam MOŻE, mieć wpływ na rozwój serduszka, że coś tam się nieprawidłowo wykształci.
Większej wagi nie przywiązywałam, bo ja zielonej i tak nie piję bo nie lubię.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Dziewczyny, polecam blog mamyginekolog. Babeczka kapitalna, obala tysiące takich mitów. Na instagramie często opowiada o tym, że w ciąży np MOZNA farbowac włosy, latać samolotem, chodzić na szpilkach, jeść sery pleśniowe itp... i ona wszystko opiera na wiedzy MEDYCZNEJ oczywiście. Człowiek jak jej trochę posłucha to od razu jakiś takiś spokojniejszy jest i.. "normalny" się czuje. W tych czasach krążących plotek w Internecie ciężko nie zwariować.
-
Przepraszam ze sie wtrące ... mamaginekolog mowi ze to wszystko można...tylko sama poronila 2 razy i urodzila wcześniaka ...także tego , nie wiem czy ufalabym jej radom i tej wiedzy MEDYCZNEJ ... przepraszam , moze to niestosowne ale wiele kobiet ją śledzi i słucha jej rad, tylko czy aby na pewno są w świetle jej sutuacji .. dobre ? A tak w ogole to tez mam termin na wrzesień, pozdrawiam
Mamadwojki lubi tę wiadomość
-
Sylwiu, sory, ale paskudny ten komentarz. Możesz stawać na głowie, a ciała i natury nie oszukasz. Prosta implikacja wynikająca z Twojego komentarza: "kobiety, które poronily, urodziły wcześniaki, nie są warte posłuchu ani wiarygodne"
A mój lekarz z ośrodka leczenia niepłodności, dzieci nie ma wcale...
stayaway lubi tę wiadomość
-
Mamaginekolog owszem tak jak piszesz miała takie problemy ale nie były one spowodowane złym odzywianiem .... i to właśnie mnie wkurza ktoś do końca czegoś nie wie ale pisze bzdury w internecie.
I potem twarz a się jakieś dziwne nieprawdziwe informacje . Sylwiu nie chcesz obserwować i słuchać mamy ginekolog okej ale nie gadaj takich bzdur bo aż oczy bolą od czytania .aannkka, Cyntia, stayaway lubią tę wiadomość
-
Sylwia przepraszam, ale co ma piernik do wiatraka... to, że poroniła i straciła dziecko nie ma nic do tego jaką przekazuje wiedzę. Ja również uważam, że to kobieta która jak mało kto edukuje kobiety.
Ja się wiele rzeczy od niej dowiedziałam i uważam, że to super babka, która ma ogromny bagaz przeżyć, którego nie powinna doświadczać żadna z nas!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 07:41
-
Ja też czasem czytam mameginekolog. Myślę, że to dobre źródło, a na pewno przystępne.
Oj kobietki, jaka noc dziś była..
Wieczorem mama dostała ciśnienia 200/110 więc sajgon do 23:00. W nocy znów wichura, przesunęło nam bujankę, która waży z 50kg... a jak wyło to już nie wspomnę. Do tego mąż chrapał, a i łazienka wzywała wyjątkowo często. Także nocka kiepska, mało co spałam a dziś na nogach już od 7:00. Chyba czeka mnie ciężki dzień.
Za kogo dziś trzymamy kciuki na wizytach?
Chciałam jeszcze zapytać, czy macie jakieś aplikacje dot. Ciąży?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja też uważam, że to wredny komentarz - to że ma taką, a nie inną historię to tylko dowód na to, że czasem choćbyśmy na głowie stawały nie mamy wpływu na to co będzie. Mnie np to pociesza, bo myślę sobie, że to, że poroniłam, a potem ciąża była z wieloma wadami to nie efekt jakiegoś mojego zaniedbania tylko pech. Bo skoro lekarzowi, który ma wiedzę i dostęp do najlepszych lekarzy też się to zdarzyło to oznacza, że może się zdarzyć każdemu.
pola0909, aannkka, Mama_Zuzia, Lami, stayaway lubią tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
kurczę zaproponowałam tylko koleżance wypicie zielonej herbaty na podwyższenie ciśnienia a tu taka dyskusja się wywiązała
dziewczyny nie ma sensu się kłócić...każda z nas ma lekarza, który najlepiej wie i nam podpowie co możemy a co nie
nawet jeśli te opinie między lekarzami będą się różnić to jednak jest to jakaś ich wiedza, są w końcu lekarzami
najważniejsze, żeby te wszelkie informacje internetowe traktować trochę z przymrużeniem oka, zwłaszcza, że są one bardzo często sprzeczne. co strona to opinia.
ja kiedyś wyczytałam, że absolutnie wątróbki w ciąży nie można jeść bo witamina A itd itd, na innej stronie już pisano, że można jeśćlekarz z kolei mi tego nie zabronił, oczywiście w rozsądnych ilościach i nie codziennie. teściowa sama wręcz zasugerowała, żeby od czasu do czasu zjeść sobie wątróbkę i absolutnie to nie zaszkodzi. teściowa jest takim moim "help desk" ponieważ jest lekarzem i to bardzo częstą ją proszę o porady co mogę jeść a czego nie.
oczywiście są produkty, których trzeba unikać w 100%, ale musimy chyba podchodzić do tego zdroworozsądkowo.
miłego dnia dziewczynyLami lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj praktycznie cała noc nie spałam
VianEthel- ja mam pare, na początku zainstalowałam i tak już są- hi mommy, Preglife i ciąża+
I ja tez uważam ze nie ma żadnego odnośnika między MamaGinekolog i tym, ze jest lekarzem, a tym, ze utraciła dziecko, a drugie urodziło się z głęboka hipotrofia. Szacun dla niej, ze jest w stanie o tym głośno mówić, bo myśle ze dużo kobiet czytając jej wpisy przestanie siebie obwiniać w takim stopniu o utratę dziecka jak to ma miejsce. Nie wiem jak to jest ale kobieta kobiecie bardzo często wbije szpilkę, zamiast stać za sobą murem. Jej historia pokazuje tylko to, ze można być lekarzem, prowadzić inne zdrowe ciąże a jednocześnie samej mieć problemy- bo każda ciąża jest inna, każdy organizm jest inny. To czy ktoś ma tytuł medyczny może świadczyć tylko i wyłącznie o tym, ze ma większa wiedzę na ten temat niż zwykły śmiertelnik. -
Właśnie to jest najważniejsze że każda ma swojego lekarza prowadzącego który zna historię nasza konkretną i będzie wiedział co dla nas najlepsze. Mamaginekolog ma czasem mega madre posty ale to są ogolniki dla typowych sytuacji i nie zawsze będą miały zastosowanie. Wszystko trzeba brać na rozsądek a nie slpo wierzyć. U mnie poza mną wszyscy w rodzinie są lekarzami więc mam trochę wiedzy i właśnie wszyscy mówią że wszystko czytać z głową.
magda.g85 lubi tę wiadomość