WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • elvira Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie .Wszystkie pomiary ok . Dzidziuś ma 6 cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 20:02

Mama_Zuzia, aannkka, cytrynówka, Dori777, manda21, Ann.., Jusi 28, pola0909, Agusia_pia, k878, miczitanka, Lami lubią tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda- fajne podsumowanie, dzięki, na pewno będę zwracać na to uwagę!:)

Elvira- co taki krótki opis, no napisz nam więcej o dzidziusiu :D jaki już duży! Masz jakieś fajne zdjęcie?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków- fajna jest firma organic life, ceny powiedzmy średnie, ale proporcjonalne do jakości kosmetyków. Są naturalne i bezpieczne w ciąży:)
    Elvisa cieszymy się że dzidziuś zdrowy :*

cytrynówka lubi tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulacje z udanych wizyt :)!! 😊 Słuchajcie stosujecie jakieś witaminy? Ja brałam kwas foliowy i zobaczyłam w aptece witaminy Pregna plus dla kobiet w ciąży i przerzuciłam się na to, kwas foliowy odstawiłam bo tam też jest.

• zwichrowana Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam tylko femibion i to co 2gi/3ci dzień bo zapominam -.-'

A jak już to napisałam to idę łyknąć. Ale kilka stron temu dziewczyny pisały o suplach, które są dobre. Około 300 postu?

Ja sporo pracuję, wstaje wcześnie, ale czuje się dobrze. Złe są tylko wieczory... wracam około 18/19 i mam straszne migreny i bóle głowy. Nie mam pojęcia od czego. Najgorsze jest to, że mam dodatkowo strasznie zatkane zatoki-tak, że nie mogę oddychać i nic "dozwolonego" w ciąży nie działa. Jestem okropną matką, ale żeby się nie udusić stosuję Acatar. Mam wyrzuty z tego powodu, ale inaczej nie potrafię funkcjonować.

Cały czas się zastanawiam, czy siedzi we mnie córeczka, czy synek. Nieważne co, ale chciałabym już wiedzieć :)
    Ja do twarzy używam (ale przed ciążą też używałam) "Holika Holika Good Cera Nawilżający Krem do Twarzy " polecam ;)
    Innych specyfików unikam- generalnie nie zmieniłam swoich nawyków ani przyzwyczajeń jeśli chodzi o pielęgnację. Wszystko jest tak, jak przez bobasem w brzuchu.

:) :)

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • elvira Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego mam problem z dodaniem zdj.:/ Ogólnie mało udzielam się na forum ale to przez złe samopoczucie, staram się czytać na bieżąco. Tak jak już pisałam dzidzius ma 6.1cm. Przeziernosc karkowa i kość nosowa ok. Oprócz tego dr sprawdzała serce, żołądek,nogi,ręce,palce i główkę i kręgosłup wszystko jest w porządku. Ostatnio mam problem z wysokim ciśnieniem dostałam leki, przeciwwymiotne i luteine tez dalej mam brać. Co do plci tak jak mówiłam:) nie było o czym rozmawiać a Dzidziuś miał pepowine między nogami . Następna wizyta 4.04 :) jestem zachwycona:D

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • monkle Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11e68cee072a2864med.jpg

My jesteśmy właśnie po wizycie u lekarza i szybkim USG, człowieki mają 7,8cm i wyprzedzają o tydzień termin z OM :)

Ann.., cytrynówka, Jusi 28, Bunia86, manda21, pola0909, Agusia_pia, Mamadwojki, elvira, k878, Lami lubią tę wiadomość

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira- super newsy 🥰🥰🥰 wcale się nie dziwie czemu jesteś zachwycona, te maluszki w nas są po prostu boskie

Monkle- duże dzieciątko się u Ciebie chowa w brzuszku ❤️ Gratulacje!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny.

Tyle napisały ścienne,że abym się odniosła do każdej po nicku to musiałabym wracać dwie,trzy strony do tyłu i cały tekst by mi się kasował.
    Więc napiszę,że Wasze maluszki są piękne,cudne wręcz.
    Ja jak pisałam,ruchy czuję już od 11 tygodnia ale u mnie to inna sytuacja bo miałam plastykę brzucha 3 lata temu i wszystko mam bardzo blisko powłok brzusznych i pępka ( nowego).

Co do kremów to ja używam jakiś z witaminą C z Bielendy do twarzy i emolienty na ciało.

Mam pytanie,wystają Wam już brzuszki?
    Mi lekarz w 12 tygodniu powiedział,że mam brzuch jak w 20 tygodniu ciąży.
    Jutro muszę zrobić zdjęcie brzucha :-D

Ah bo prawie zapomniałam.
    W 12 tygodniu na prenatalnych stwierdził,że będzie chłopak- trzeci,chyba nie dane jest mi mieć córci.
    Więc jeśli się to potwierdzi to będzie Maurycy.
    Miała być Matylda no ale cóż.
    A w domu mam Mikołaja i Marcela a mąż to Irek- tak gdyby którejś się imię spodobało :-)

Lami lubi tę wiadomość

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:
    Witam nowe dziewczyny.

Tyle napisały ścienne,że abym się odniosła do każdej po nicku to musiałabym wracać dwie,trzy strony do tyłu i cały tekst by mi się kasował.
    Więc napiszę,że Wasze maluszki są piękne,cudne wręcz.
    Ja jak pisałam,ruchy czuję już od 11 tygodnia ale u mnie to inna sytuacja bo miałam plastykę brzucha 3 lata temu i wszystko mam bardzo blisko powłok brzusznych i pępka ( nowego).

Co do kremów to ja używam jakiś z witaminą C z Bielendy do twarzy i emolienty na ciało.

Mam pytanie,wystają Wam już brzuszki?
    Mi lekarz w 12 tygodniu powiedział,że mam brzuch jak w 20 tygodniu ciąży.
    Jutro muszę zrobić zdjęcie brzucha :-D

Ah bo prawie zapomniałam.
    W 12 tygodniu na prenatalnych stwierdził,że będzie chłopak- trzeci,chyba nie dane jest mi mieć córci.
    Więc jeśli się to potwierdzi to będzie Maurycy.
    Miała być Matylda no ale cóż.
    A w domu mam Mikołaja i Marcela a mąż to Irek- tak gdyby którejś się imię spodobało :-)

Wow ale wcześnie :D
    Mi brzuszek wystaje ale tak delikatnie, nawet dzisiaj zdjęcie robiłam :) ale już jest coraz większy

Czemu się nie chwaliłas trzecim chłopcem do tej pory kochana, gratulacje! ❤️ W końcu królowa może być tylko jedna- Ty!

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano brzuch mam płaski, ale po całym dniu jedzenia mam wrażenie, że wychodzi "bebzolek", na wadze ani rusz od początku.

Co do supli, mnie raz nastraszyła farmaceutka, że nie ma co brać wszystkiego o czym piszą, bo kobiety w ciąży zmieniają nawyki żywieniowe i w pokarmie dostarczają większość witamin, a przeładowanie często prowadzi do wysokiej wagi urodzeniowej. Zostałam przy podstawie kwas foliowy, D3, żelazo i robię wypady nad morze, żeby się "jodować" :D Ciężko być rozsądnym w tej kwestii.

• AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak mama Zuzia bardziej ta ciąże przeżywam może dlatego że te 2 poronienia i jestem bardziej świadoma, te wizyty co miesiąc mnie dobijaja, a z córką miałam tak samo co miesiąc i jakoś bez problemu dawałam radę, serio wkurza mnie już własną głowa ale może to dlatego że siedzę w domu w 1 ciąży pracowałam do 8 miesiąca i nie było czasu na myślenie o głupotach

3i49tv734kk70k5a.png
  • monkle Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśl AmyLee44 że to nie od siedzenia w domu, a doświadczeń niestety. Ja poroniłam pierwszą ciążę, drugą do 10 tygodnia pamiętam jak przez mgłę, na prenatalne szłam szczęśliwa że dzieciątko zobaczę, nawet nie myślałam, że może być coś źle, ważne było że dotarłam. Teraz się bardziej stresuję badaniami, bo trochę komplikacji miałam i mam w tej i pod końcówkę poprzedniej ciąży i dopiero do mnie dotarło, że przejść pierwszy trymestr to dopiero początek :p

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś się pytałam o suplementację powiedział, że nie ma potrzeby. Też tłumaczył to późniejsza zbyt duża waga urodzeniową. Jeżeli wyniki krwi są prawidłowe to nic kazał nie brać.
    W pierwszej ciąży go posłuchałam i nie żałuję.
    Kremow nie używam na twarz. Brzuch, uda, pośladki smaruje olejem kokosowym.
    Brzuch u mnie jest już widoczny, ale nie jest jakiś ogromny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 22:52

• stayaway Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam mojego gina czy brać coś oprócz kwasu foliowego, to przepisał mi femibian natal. W niedzielę zaczynam 13t i zaczynam brać "dwojke" czyli ta od drugiego trymestru. Zdziwiłam się, bo wszystkie wyniki z krwi też mam dobre, a i staram się teraz w ciąży trochę lepiej jeść, bo normalnie to mogłabym żyć na samej pizzy, haha.

Klopsik - mam dokładnie tak samo! Wstaje z płaskim brzuchem, kładę się natomiast zawsze z widocznym :D i waga też mi jeszcze nie poszła nawet 0,5kg w górę. Ale na pewno jeszcze nadrobimy :)
    Ja to już bym chciała brzuszek i czuć ruchy Kropeczki:))

3jgx3e3koyqms61s.png
  • monkle Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja myślałam że moje +1,5kg to jest mało 😅 ale że dopiero dobiłam do wagi startowej z synem, to i tak jestem z siebie dumna.
    A suplementować się suplementuję, przechodzę właśnie na prenatal duo, brałam w poprzedniej ciąży i karmiąc i miałam morfologię zawsze super. Tylko ja urodziłam małe dzieciątko, więc mi nikt nie powie żebym nie brała żeby nie podtuczyć, bo akurat to w moim przypadku jest wskazane ;)

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, starałam się was od wczoraj nadrobić więc kochane gratuluję wczorajszych wizyt i cudnych wiadomości. Zwichrowana jeśli chodzi o zatoki to mam to samo, koszmar ale czytałam , że tak może być i to normalne , być może ja mocno odczuwam ponieważ odkąd pamiętam miałam problem z zatokami. A zmęczona jestem bardziej niż w 1 trym. Póki co jeszcze pracuje, nie możemy nikogo znaleźć na zastępstwo ale nie wiem ile jeszcze dam tak radę, przychodzę do domu i idę spać. Miłego dnia dziewczyny !!!

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o suplementy to mi ginka kazała tylko kwas foliowy i d3. Ale z wagą to u mnie w tej ciąży jest szał... Ponad 3 kg na plusie, a jestem mikrusem więc to dużo strasznie. Brzuch rano jakiś tam jest ale to raczej tłuszczyk a wieczorem jak w 6 miesiącu... Z pierwszym synem przytyłam 12kg a teraz jak nie zacznę się ruszać to chyba powyżej 20 będzie. I niby nie jem więcej niż przed ciążą ale od 7 do 11 tygodnia tylko leżałam bo był krwiaczek.
    Jak wasze maluchy ślicznie rosną. Na moje oko jeszcze jakiś tydzień i pierwsze z nas zaczną się chwalić ruchami szkrabów :D musimy czekać na swoją kolej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 06:23

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was jest z centralnej polski? Dużo miast tu widziałam przeglądając wątek ale nie zauważyłam takich jak Łódź czy Płock. Ja gdzieś między Kutnem a Łowiczem (tym od dżemów :D )

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lesnasarenka wrote:
    A czy któraś z was jest z centralnej polski? Dużo miast tu widziałam przeglądając wątek ale nie zauważyłam takich jak Łódź czy Płock. Ja gdzieś między Kutnem a Łowiczem (tym od dżemów :D )

Ja z Łodzi :)

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ