Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! Trudno was nadgonić, tyle piszecie!
Dori777, trzymam kciuki i wierzę w to, ze to tylko cyferki i urodzisz zdrowe dzieciątko!
Jeżeli chodzi o wizyty, to i ja dzisiaj miałam usg prenatalne.
Byłam tak wzruszona i podekscytowana, że myślałam, ze serce wyskoczy mi z piersi... Pierwszy raz tak dokładnie zobaczyłam swoje maleństwo (które ma już 6,5cm!).
Coś niesamowitego oglądać szkraba z każdej strony, patrzeć jak fika i skacze.... Był ze mną narzeczony, równie wzruszony jak ja.
Pani doktor była tak miła, spokojna, rzeczowa, wszystko opisywała, pokazywała każdą część ciała, mogłabym na takie usg chodzić codziennie!
Tydzien wczesniej miałam pobieraną krew (którą notabene nie chciałam robić, a lekarz zlecił tylko USG ze zwględu na niedoczynność tarczycy i podwyższone IgM toxo, ale koleżanka ginekolog załatwiła mi również badanie z krwi, więc skorzystałam.)
W podsumowaniu okazało się, że ryzyko trisomii 21 wynosi 1:16077, więc odetchnęłam z ulgą. Wszystkie narządy są ok (łącznie z rzekomym ptaszkiem!) więc pozostaje mi tylko wyjaśnić sprawę z toxo, żeby spać spokojnie.
Życzę Wam miłego wieczoru kobitki!
Ps. Proszę o dopisanie mnie z data porodu na 22.09Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 21:12
Dori777, Ann.., Inka90, monkle, k878, Mama_Zuzia, manda21, Lami lubią tę wiadomość
Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
Mama_Zuzia wrote:Powiem Wam jeszcze ze są wyniki krwi z rana i wszystko super. Swoją droga 11.02 miałam ostatnio badania i miałam od początku ciąży hemoglobinę 15,7 wiec mega mega wysoka a teraz po miesiącu mam 13,6, co dalej jest bardzo dużo, ale w ciągu miesiąca jednak duży spadek- może to powód mojego słabszego samopoczucia ostatnio. Tsh na poziomie 1.77 wiec super
-
stayaway wrote:Miczitanka gratulacje, czyli będzie chłopczyk?
Ja mam usg prenatalne 18 marca (13+1) i też nie mogę się doczekać, również mam nadzieję że poznam płeć
Oczywiście nie na 100%, ale wyraźnie widać coś wystającego więc jeżeli nic nie odpadnie to będę miała synusia!Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
miczitanka wrote:Oczywiście nie na 100%, ale wyraźnie widać coś wystającego więc jeżeli nic nie odpadnie to będę miała synusia!
Miczitanka ale już są jakieś wskazania 😀 ja dalej czekam.
U mnie też hemoglobina spadła, ale trzyma się jeszcze w normie.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualnyHej Ciocie 🌷 dziś mam 5 cm!
Dziewczyny jestem po wizycie, maluszek ma się świetnie, pięknie bije serduszko ciężko było go zobaczyć bo cały czas się ruszał/ła aż Pani Doktor się śmiała że to będzie aktywne dzieckooczywiście mój mąż był pod wrażeniem że taki mały wielki człowiek może się tak szybko poruszać - stwierdził że napewno mały piłkarz heh, dostałam l4 z powodu złego samopoczucia ostatnio kolejna wizyta za miesiąc a po drodze jeszcze prenatalne
dziękujemy z maleństwem za wszystkie kciuki ❤️ termin porodu uległ zmianie na 22 wrzesień
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d856dc4479b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 21:34
VianEthel2, Inka90, manda21, Ann.., Mamadwojki, alex0806, Jusi 28, cytrynówka, Agusia_pia, pola0909, aannkka, Cyntia, k878, Lami lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miczitanka- to prawda te usg teraz są strasznie wzruszające, gratulacje ogromne zdrowego (prawdopodobnie) synusia :*
Dori- zawsze do usług haha
Janka- wspaniałe, ze takie wieści ! Teraz odpoczywaj na L4 kochana :* na kiedy masz prenatalne? -
Lami widziałam, że dziś pisała w wątku fioletowa strona mocy. Obraziły się, czy co?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja bym chciala zeby ten dzien sie juz skonczyl. Zwymiotowalam dzisiaj wszystko oprocz sniadania, az sie teraz czopkiem ratowalam, zeby w szpitalu nie wyladowac.
Kark, ja podzielam Twoje myslenie. Mam takie samo zdanie. Szanuje oczywiscie, ze kazdy ma prawo do wlasnych decyzji. W sumie jak sie nie ma bardzo duzo pieniedzy to i tak cudow sie nie zdziala.. Nawet jak sie wie o wadach.. Moja tesciowa slabo czula ruchy, usg potwierdzalo. Koncowka w klinice daleko od domu, dziecko od razu operowane. Pozniej co chwile lamaly mu sie kosci przy normalnej opiece. Rodzice wymagali opieki psychiatrycznej, bo sobie z tym nie radzili. Nigdy nie bedzie chodzil, ale jest takim sloneczkiem. Mysle ze inaczej by nie postapili, ale to sa trudne dycyzje. Jak czlowiek sie zdecyduje takie dziecko wychowac to moim zdaniem najwazniejsze, zeby mialo rodzenstwo.
Mam inny przypadek, bardzo mi znana rodzina i dziewczynka jest jedna- blad lekarzy, niedotlenienie przy porodzie i strach przed powtorka. I rodzice zaczynaja sie starzec i to jest dramat, a finansowo na bardzo wysokim poziomie.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Dzień dobry wszystkim!!!
To już dzisiaj zobaczę moje maleństwo 😍🥰🥰 mam nadzieje ze wszystko w porzadkuInka90, AmyLee44, manda21, Dori777, Agusia_pia, cytrynówka, marchev, Gomerka, pola0909, Agucha90s, aannkka, Ann.., Bunia86, elvira, stayaway, Janka0909, Lami lubią tę wiadomość
-
Ann.. wrote:Mama_Zuzia o której masz wizytę? Czekamy na piękne zdjecia
Ja dziś chyba wstaję i zacznę coś robić, bo to leżenie już mi bokiem wychodzi.
Kark a jak tam u Ciebie? Uspokoiło się ?
O 10:30, ale pewnie może się coś przesunąć jak zwykletak czy tak rano i mam nadzieje ze da mi ładne zdjęcia dziewczynki mojej, no i ze wszystko w porządku. Do momentu aż nie zacznę czuć ruchów to będę taka podenerwowana cały czas chodzić, a potem nie lepiej bo to się mało rusza, to to, to tamto..
-
Mama Zuzia kciuki za wizytę! To już za godzinę czekam na dobre wieści i zdj
Ja na 18 będziemy mierzyć kość nosowa i przeziernosc karkowa . Ktoś jeszcze dzisiaj ma wizytę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 09:28
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤