Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaaaa napisałam taaaaką długą wiadomość i trafiłam w anuluj....
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Lami ja mam jutro prenatalne, więc pewnie ode mnie bedzie prośba o zmianę terminu, bo póki co z usg jest troszkę inny i mam nadzieję na dopisanie odpowiedniego koloru serduszka.
Dziewczyny kto jeszcze jutro widzi się z maluszkiem? 😊
Również jutro mam badania prenatalne ❤️
Rano wypadła mi wizyta u lekarza prowadzącego a zaraz po tym biegniemy na prenatalne. Wszystko będzie dobrze
Śniło mi się dzisiaj, że moja lekarka podczas usg kazała mi wstać, wezwała cały personel i kazała powtarzać wszystkim swoje ruchy. To był jakiś układ taneczny niczym w Bollywood i na klasknięcie wszyscy za nią krzyknęliśmy "chłopiec!". Na co ona ciepło się uśmiechnęła i powtórzyła "no właśnie, chłopiec". 😂
Podobno w ciąży czasami przyplątują się erotyczne sny. To ja poproszę już o te erotyczne, bo jak do tej pory mam tak kosmiczne sny, że zaczynam się martwić o swoje zdrowie psychiczne 😂Mama_Zuzia, zwichrowana, Inka90, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
No to jeszcze raz...
Lami- jak najbardziej mogę się tego podjąć, ale potrzebuję kilku dni, tak do końca tygodnia. Mam trochę lekarzy i moja mama jutro jest ostatni dzień. Potem mogę się zabrać do gmerania w wątku. Tylko jedna malutka prośba, żebyś stąd nie znikała. Wiadomo, że czasem nerwy ponoszą, i przez ostatnie sytuacje, nie dziwię się, że nie masz ochoty tutaj być, ale nie wszystkie osoby wprowadzają taką atmosferę. Rozumiem oczywiście, że w pewien sposób jest tutaj odpowiedzialność zbiorowa, jednak czytając wypowiedzi w innym wątku przyznam, że zrobiło mi się trochę przykro. Myślę, że Mama-Zuzia dobrze o tym napisała.
Mama-Zuzia- badania mam jutro o 13:20 ale może być tak, że dam znać dopiero wieczorem koło 19:00, bo chcę ten ostatni dzień spędzić z mamą, a potem odwiozę ją na dworzec.
Ogólnie chciałabym powiedzieć, że w moim odczuciu atmosfera zrobiła się nico hmmm... ciężka. Oczywiście, każda z nas ma swoje zdanie i przekonania, ale kobitki drogie.. miejmy dla siebie trochę litości, postarajmy się wyrażac swoje zdanie tak, by innych nie urażać/ nie obrażać. Według mnie forum powinno być wsparciem, miejscem gdzie można porozmawiać, pośmiać się, wymienić doświadczeniami, wyżalić jeśli potrzeba.
Ocenianie zostawmy nauczycielom w szkołach.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
Vian jesli masz na mysli watek kark o powypadkowym foteliku to nikt jej tam nie obrazil, niech tylko ma swiadomosc tego ze wypowiadajac sie na jakikolwiek temat, nie zawsze i nie kazdy sie z nia zgodzi. A to nie pierwszy raz kiedy rzucila focha. I tak, masz racje, forum powinno byc dla nas wsparciem, ale kiedy ktos glosi takie brednie i robi to z taka nonszalancja to sorry, ale ja nie bede milczec. Porazil mnie po prostu beztroski ton jej wypowiedzi.
A i to co napisala Lami na innym watku o wrzesniowkach tez mile nie bylo. To tyle odemnie, dobrej nocy wszystkim.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 22:53
Mati 16.07.2009
-
Agjot no właśnie mnie ta akcja ominęła, więc albo czytam niedokładnie, co jest jak najbardziej możliwe, albo post był skasowany zanim go przeczytałam.
Zgadzam się, że to co padło w innym wątku miłe nie było, ale myślę że tu zagrały emocje, a wiadomo, że wtedy ciężko zapanować nad słowami.
Czytam na bierząco, wiem, że różne tematy wywoływały mniej lub bardziej burzliwe wymiany zdań a to, że piszemy też nie ułatwia przekazu, bo jednak odbiera się to inaczej, niż w zwykłej rozmowie.
Każda zrobi jak chce, ja podchodzę na luzie do forum, sugestie zawsze rozważam, jak trzeba to pytam a i krytyka też zdarzyć się może.
Mańka, to kciuki jutro za prenatalne!
Dobrej nocki wszystkim.😊
Okolice Warszawy -
To ja w ramach przełamania tematu, napiszę, że odebrałam dziś wynik pappy i wszelkie ryzyka trisomii mam bardzo małe
alleluja, od razu lżej 😊
Ann.., Mama_Zuzia, zwichrowana, agjot1979, aannkka, k878, manda21, miczitanka lubią tę wiadomość
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Ale za to moje dziecko już narodzone mi nie domaga, ma podejrzenie zapalenia ucha i chyba jakaś pokrzywka mu się robi, tylko za wuj nie wiem skąd 😐Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Witam, nadrabiam z opóźnieniem ale też zauważyłam że ostatnio ciężka atmosfera się robi... Trzymajmy się razem i wspieramjy, bo przecież po to tu jesteśmy
Ja miałam wczoraj wizytę, maluch tak ułożony że ciężko w całości zmierzyć, albo widać główkę z góry albo inne części ciała. Do tego miał pepowinr między nogami więc tyle matce pokazał... Ale moja gin twierdzi że na 65% dziewczynka i tego się trzymam, termin teraz przyspieszył o kilka dni, ale przez to że cykle mialam regularne to trzymam się tego z OM.
Witam też wszystkie nowe koleżankiMama_Zuzia, monkle lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki 🤰🏼
VianEthel, Mańka- kciuki za dzisiejsze wizyty! Czekamy na dobre wieści i zdjęcia maluchów :*
Monkle- super, ze badania wyszły dobrze, zdrowka da starszaka!
Gosa- gratulacje wizyty :* może następnym razem maluch nie będzie taki wstydliwy i pokaze wszystko co trzeba na usgkiedy masz następna wizytę?
O matko dziewczyny a ja muszę się zapisać do dermatologa, mam tak straszny wyrzut atopowego zapalenia skory które miałam już zaleczone ze to jest kosmos, mam niektóre miejsca całkowicie zdrapane do krwi i nie umiem nad tym zapanować bo tak strasznie mnie swędzijestem załamana
-
Hey ja się może i nie udzielam za często ale podczytują was też tyle że nie wiem co za akcja tu wynikła i może to dobrze...
Gratulacje z pozytywnych wiadomości kochane :*
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty prenatalne oraz te zwykłe u ginekologa prowadzącego :*
Ja byłam na takiej wczoraj i dołączam do mam które nie znają płci maluch leżał cały czas jak na załączonym obrazku i podkurczał nóżki tak jakby chciał mamie na złość zrobić a niech se czeka a cotakże jest nas więcej i czekajmy cierpliwie na kolejne USG
Maleństwo ma już 8,43cm co dalej wychodzi że o 6 dni do przodu jest ale ja tak jak inna dziewczyna napisała trzymam się daty porodu z USG 21.09.2019 gdyż moje dzieci nie wychodzą wcześniej wychodzą nawet później a są duże i kilka dni do przodu zawszeNo i mały pewniak cały czas sobie ssał kciuk pewnie wiedział że go podglądamy i chciał mi pokazać czego się nauczył hehe
ogólnie jestem szczęśliwa ale i znów czekam do wizyty bo chciałabym już się dowiedzieć
Ann.., agjot1979, elvira, aannkka, Janka0909, monkle, manda21, pola0909, miczitanka, Arashe lubią tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Mamadwojki wrote:Hey ja się może i nie udzielam za często ale podczytują was też tyle że nie wiem co za akcja tu wynikła i może to dobrze...
Gratulacje z pozytywnych wiadomości kochane :*
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty prenatalne oraz te zwykłe u ginekologa prowadzącego :*
Ja byłam na takiej wczoraj i dołączam do mam które nie znają płci maluch leżał cały czas jak na załączonym obrazku i podkurczał nóżki tak jakby chciał mamie na złość zrobić a niech se czeka a cotakże jest nas więcej i czekajmy cierpliwie na kolejne USG
Maleństwo ma już 8,43cm co dalej wychodzi że o 6 dni do przodu jest ale ja tak jak inna dziewczyna napisała trzymam się daty porodu z USG 21.09.2019 gdyż moje dzieci nie wychodzą wcześniej wychodzą nawet później a są duże i kilka dni do przodu zawszeNo i mały pewniak cały czas sobie ssał kciuk pewnie wiedział że go podglądamy i chciał mi pokazać czego się nauczył hehe
ogólnie jestem szczęśliwa ale i znów czekam do wizyty bo chciałabym już się dowiedzieć
O jaaaa ale cudeńko małe 🥰🥰🥰 matko to chyba hormony, mogłabym całe dnie oglądać swoje i Wasze zdjęcia z usg 😳😂 maluch zagrał na nosie mamie haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 06:25
Mamadwojki lubi tę wiadomość
-
Mama Zuzia oj tak pan doktor mówi że dużo takich uparciuchów już miał ale 15.04 już powinnam się dowiedzieć :*
Ja też uwielbiam oglądać zdjęcia z USG każdej z was i jak widzę jak te bombkę nam się zmieniają chciałabym aby chwila trwała wiecznie a jednocześnie już utulić te małe cuda :*
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Jak ja sobis ostatnio wyobraziłam ze moja dziewczynka jest już praktycznie długości mojej teki to aż na chwile wstrzymałam oddech Mamadwojki.. dopiero co były takimi okruszkami a teraz choć dalej kruche i bezbronne są już takie duże w porównaniu z tamtym okresem 😢❤️
Mamadwojki lubi tę wiadomość
-
Witam się w na początku 17 tygodnia (czas zaktualizować suwaczek ^^) jeszcze chwilka i połowa WOW!
Ja też lubię oglądać USGi brzuchy na Insta z hasztagiem #rodzew2019.
Śmieszy mnie to, bo sama takich nie dodaje, ale oglądać lubię.
Zawsze przeglądam brzuchy dziewczyn, które są w tym samym tygodniu tygodniu co ja oraz te przed samym porodem. Na koniec mówię do męża- patrz taka będę wielkahaha . twierdzi, że jestem nienormalna.
Wczoraj mój lekarz rodzinny się bardzo zdziwił, że pracuję. Powiedział, że uczelnia jest jak przedszkole (wylęgarnia zarazków) i powinnam się zastanowić, czy chce nadal pracować. I mam teraz o czym myślec..
A tymczasem zbieram się do roboty. Dzisiaj zajęcia do 17 blee
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 07:06
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Hej dziewczynki. Chwilę mnie nie było a tu takie hece. To chyba ja przynoszę takiego pecha bo gdzie nie napiszę to wątek się rozpada
Ja z ubrankami poczekam na potwierdzenie płci za dwa tygodnie bo niby ja czuję że pan doktor na prenatalnych miał rację ale to jednak bardzo wcześnie było. Ale nie jestem całkiem bezwyprawkowa bo wózek i łóżeczko już mam.
Chyba też mam taki strach wewnętrzny przed kupowaniem ubranek bo wózek stoi sobie w piwnicy, łóżeczko u teścia a ubranka będę miała pod ręką i to będzie takie rzeczywiste. Po tak długim czekaniu to kosmos. I cały czas się boję czy jest wszystko ok.
Ktoś dzisiaj wizytuje?
-
zwichrowana- haha ja tez lubie ogladac kobiety w podobnym wieku ciazy do mojego:)
Dużo siły na dzisiejszy dzien :*
Lesnasarenka- no coś Ty, nawet tak nie myśl, że to Ty pecha przynosisz!
Ja tez czekam z ubrankami mimo, że już 4 razy mi lekarze powiedzieli, jaka płeć
-
A też tak macie że wam ciąża mózg zabiera? Ja wczoraj rano poszłam specjalnie do sklepu po bułeczki bo miałam ochotę na kanapki ze wszystkim co zdrowe i kupiłam pyszne, jeszcze ciepłe bułeczki ziarniste. Wróciłam do domu podekscytowana, szybko rozpakowałam zakupy i zrobiłam kanapki... Z chlebem, wczorajszym. A bułki zostały na blacie tuż przed moimi oczami. Dopiero wieczorem je zauważyłam... Czasem nie wiem już czy się śmiać czy płakać
a taką miałam straszną ochotę na te świerzutkie i cieplutkie bułeczki. Chrupiące kawałki nieba.
Ann.. lubi tę wiadomość